Jump to content
Sign in to follow this  
.V.

Hvilke porter burde være åpne?

Recommended Posts

Hvilke porter i brannmuren burde være åpne på et lan? Det kommer ca 60-80 stk og vi har ca 8mbit sdsl, så folk(spesielt de uten adsl hjemme) vil nok gjerne spille litt over internett. Tenker først og fremst på Steam-porter og Warcraft, men siden det ikke kommer til å bli mulig å få åpnet porter etter att lanet har begynt må vi vite om alt som skal åpnes på forhånd.

Share this post


Link to post

Tja, det ville jo ellers vært lite vits i å reklamere med at vi har kraftig linje da(som forøvrig er begrenset til 0.5mbit per person gjennom servere vi ikke har kontroll over).

Share this post


Link to post
Offtopic:

 

LAN = Local area network, er ikke meningen at man skal spille over internett når man er på LAN !

 

;)

du kunne ikke dy deg :p

ja så absolutt ! :!:

 

men, det er bra å ha internett for windows update osv ! Nei du har rett E-Ton at med internett jo bedre, men ! når man drar på LAN drar man ikke for å spille over internett ! kan man heller sitte hjemme !

 

men det er dere som tjener på det !

 

er usikker på dette med porter, prøv i internett og nettverk delen ! ;)

Share this post


Link to post

Om dere ikke har mulighet til å blocke porter etterpå bør dere absolutt ha opp en egen brannmur og få den andre branmuren til å åpne alle porter for brannmuren.

 

Det å ikke ha brannmur og koble seg inn på et bedrifts/skole-nettverk er IKKE å anbefale. Virus har veldig lett for å komme seg inn på det eksisterende nettverket, og jeg veit om bedrifter/skoler som har nektet å ha datapartyer etterpå (selv om det er andre mennesker som lover å sette opp brannmur) fordi di fikk virus forrige gangen....

Share this post


Link to post

Kan du anbefale en brannmur da? Har hørt at det skal være så enkelt med linux, bare å sette i cden og installere en spesial-distro, men vi har ikke mulighet til å eksprimentere med sånt før kvelden før lanet.

Har heller ikke noe særlig erfaring med linux.

Share this post


Link to post

For å kunne blocke alle porter er det litt mer jobb som oftest. Det jeg vil anbefale er å få tak i en som har gjort det før/har litt erfaringer med linux og greier å sette seg inn i iptables.

 

 

Men dette kan settes opp uker i forveien.

Share this post


Link to post
Men vi har ikke mulighet til å teste om det funker før kvelden før.

Mener du å si at det ikke finnes NOEN som har en maskin som kan kobles til internett som det går ann å sette en brannmur i mellom?

Share this post


Link to post

Jo, men det er et ganske sært nettverk på skolen og admin vil neppe la oss koble oss opp mot nettverket før det er absolutt nødvendig.

Share this post


Link to post

Det er ikke noe problem å sette opp en linuxbox bak f.eks. en vanlig bredbåndsrouter og så koble en maskin bak linuxboxen og begrense porter.

 

 

Firewalling er noe som er nødvendig, og noen må da sette seg inn i det.

 

Og jeg tviler på at nettverket på skolen er så sært. Standard TCP/IP med en firewall vil jeg tro (har ikke vært borti noen steder som de har kjørt noe annet i nyere tid). Selv om det kan virke litt sært for deg, så betyr ikke det at det ikke er vanlig.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...