Jump to content
Sign in to follow this  
mHazziv

Maskinen starterer, men vil ikke kjøre windows

Recommended Posts

Jeg bygde meg en maskin for ca tre månder siden og i de tre månedene jeg har hatt den har det ikke vært en eneste feil. Men da jeg kom hjem fra jobben for tre dager siden, ville ikke windows starte opp. Jeg prøvde med Safe Mode, Previous Known Configuration, osv, men den stopper å laste inn Windows etter at den har lastet inn alle driverne (den siste er MUP.SYS).

 

Så tenkte jeg at skitt au, jeg reinstallerer Windows. Det ville den heller ikke - har S-ATA disk og trykker selvsagt F6 for manuelle drivere (er ikke helt newbie). Windows blir ferdig med å kopiere over de forskjellige driverne, men når "starter windows" kommer opp i nederste venstre hjørne stopper maskinen helt opp.

 

Så tok jeg med meg disken til en kamerat og testet den der og den fungerte brillefint (Hitachi 160 Gb S-ATA). Bootet t.o.m. på disken min og da fjernet jeg Daemon tools som jeg vet kan lage litt kluss. Kom hjem og alt var likt.

 

Så tok jeg og resatte bios på hovedkortet - Ingen forskjell

Så formaterte jeg disken - trodde ikke at det ville hjelpe så mye, men gjorde det just in case. Det hjalp selvsagt ikke...

Til slutt demonterte jeg hele PC'en (inkludert jumpere på hovedkortet) og satt den sammen igjen. Ingen forskjell.

 

I dag har jeg pratet med Komplett for 2. gang, og de mente at jeg burde teste RAM'en. Det er neste punkt, men har ikke hørt om at en RAM-brikke skal plutselig ta kvelden og ihvertfall ikke uten at jeg får noen indikasjoner på det (hovedkortet skal vel gi beskjed).

 

Siste løsning blir å sende hovedkort, CPU og RAM til Komplett, men det føles litt bittert å ikke ha PC i to uker når jeg har en 10 mbit linje (det var faktisk grunnen til at jeg kjøpte leiligheten).

 

In conclusion: PC'en starter, bios fungerer fint, får ingen feilmeldinger, men windows vil ikke starte, hverken ved vanlig boot eller ved reinstall...Trodde først det var en software feil, men når det skjer uansett om jeg starter windows eller reinstallerer, blir jeg veldig usikker. Og som sagt; Harddisken min fungerte brillefint i en kamerats PC (brukte den som bootdisk). Og jeg har aldri overklokket maskinen.

 

Min PC:

AMD Athlon XP2500+ 1.833 GHz

NEC DVD-brenner IDE ND-2500A, Bulk Sort

Asus A7N8X-E Deluxe hovedkort Socket A

TwinMOS PC3200 DDR-DIMM 1024MB Dual Pack Kit w/two matched PC3200 CL2.5 DDRs

MSI Radeon 9800Pro 128MB

160 Gb S-ATA Hitachi disk

Aopen H600B med 350 PSU

 

 

Blir utrolig happy for all hjelp/inspill.

Share this post


Link to post

Skal teste RAm'en grundig senere. Men burde det ikke komme opp en feilmelding under booting hvis det var problemet?

 

Skal finne det ut snart (etter x antall pils).

 

Er uansett kjempetakknemlig for svarene.

Share this post


Link to post

Jeg hadde nesten det samme problemet, bortsett fra at pc'en boota når jeg valgte fix install av windows. Når jeg bytta hovedkort forsvant problemet.

 

EDIT:

Maskinen fungerte fint i linux, det var litt rart :hm:

Edited by wim

Share this post


Link to post

Nå fungerer endelig alt. Det viste seg at den ene RAM-brikka ikke var helt god. Er litt forbanna på meg selv for ikke å ha sjekka det først så hadde jeg spart disken for formattering...

Share this post


Link to post

Jeg skjønner ikke alle som maser over formatering, jeg gjør det ca. en gang i måneden, dette er særdeles uproblematisk, og får systemet til å oppføre seg slik det er meningen at det skal

Share this post


Link to post

Det jeg mener er at når jeg bruker 8-10 timer i døgnet forran pc'en så er det greit å bruke 45 minutter ca. en gang i måneden for å få ett system som ikke er proppfullt av programmer jeg aldri bruker

Share this post


Link to post
Jeg skjønner ikke alle som maser over formatering, jeg gjør det ca. en gang i måneden, dette er særdeles uproblematisk, og får systemet til å oppføre seg slik det er meningen at det skal

OI, hvorfor så ofte? jeg formaterer hver 3måned tenker jeg, særlig på intrnett (familie Pc'n) den pleier og bli full av feil og virus etter en stund på nettet.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...