Gå til innhold

Hvordan slippe MVA


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

En jeg kjenner jobber om bord i et frakteskip. Han kjøpte en pc til 25000 kr (med mva), sa det var for utførsel og fikk refundert mva.

 

Og hver gang han kommer inn til landet igjen kan han ta med seg varer o.l. for kr 5000 uten å betale mva for det. Slik kan han ta maskina i land i deler mva-fritt. og dette er faktisk lovlig. Desverre så forutsetter det at du kan bevise at det er for utførsel.

 

EDIT: Skriveleif (selvfølgelig)

Endret av L4r5
Lenke til kommentar
Grunnen til att webshops oppgir med og uten er att firmaer ikke medregner mva når de handler inn, pga att mva er noe staten skal ha inn i kassa.

Så den reelle utgiften for ett firma er den uten prisen uten MVA.

Ehm..

Den virkelig grunnen er at de "får tilbake" den momsen de la ut for når de handler varer, ved å ta inn moms på det de selger videre, slik at de kun reelt betaler for momsen på eget påslag..

Derav merverdiavgift (mva, moms)

Lenke til kommentar

Kan jo presisere at firmaer må betale beløpet inklusive mva til leverandøren, men som Ktulu sier så trekkes det av i avgiftsoppgjøret med staten.

I og med at grunnlaget for mva beregning forhåpentligvis er større på det man har solgt enn det man har kjøpt (hvis man ikke selger med tap) så blir det en netto utgift til staten på differansen mellom utgående mva og inngående mva.

 

 

Kan også legge til at mva for varer bedriften kjøper til seg selv (eget forbruk eller investeringer )også kommer til fradrag i avgiftsoppgjøret.

 

Når det gjelder salg til utlandet skal det ikke beregnes mva av dette i og med at det er i mottakerlandet avgiften skal beregnes. Derfor vil firmaer som eksporterer varer kjøpt i norge få mva tilgode i avgiftsoppgjøret.

 

Hvis du som privatperson kjøper en vare i utlandet vil du ha krav på å få den lokale mva refundert av tollvesenet i vedkommende land (iike alle land har ordninger for dette), mens du må betale toll og avgifter i norge ved innførsel

Lenke til kommentar

Hvordan er det når man bestiller en vare med verdi over 1000 kroner, og som ikke kan gå gjennom forenklet tollbehandling hos posten?

 

Hva må man gjøre da? Eller gjør posten alt sammen da også? Koster det noe mer, eller betaler man bare "fortollingsgebyret" og mva på posten slik man gjør med varer som har verdi under 1000 kroner?

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...