Gå til innhold

Kjøpt 120GB S-ATA hdd, funker ikke....


snooozy

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hei

 

Noen intel 845pe må ha støtte for s-ata, for jeg har ett aopen ax4pe max( som har intel 845pe) og s-ata'en funker fint. Hadde store problemer med å installere (lenge siden) men fikk det til - tilslutt. Noe av problemet var at s-ata porten overstyrte IDE portene og jeg måtte ha C: på sata disken for at den skulle funke, men med nye drivere tviler jeg på at det fortsatt er et problemet.

 

Hvis du ikke finner drivere hos HK produsenten, prøv på sidene til disk produsenten - de har ofte endel info utillities drivere osv...

Endret av monodonk
Lenke til kommentar
Utifra hva jeg kan se på asus.com, har ikke dette hovedkortet støtte for S-ATA. Tror ikke S-ATA var å få på den tiden i845 ble laget.

Det står da klart og tydelig på hovedkort pakka ''serial ATA support'', så er det noe jeg ikke tviler på så er det at det støtter S-ATA....

 

Jeg har jo også to serial ATA kokntakter på hovedkortet....

 

Jeg har jo koblet på hdd til maskinen men den finner den ikke.....

Lenke til kommentar
Dette får dere ikke til uten å gjøre slik som jeg sier i en av mine første poster i denne tråden..........

Jeg kommer ikke så veldig langt med den metoden når jeg ikke har den nøvendige driveren.....

 

Men jeg har sendt en mail til komplett der jeg kjøpte den, og spurt om det kansje skulle følge med drivere eller noe, jeg fikk bare med en harddisken....

Lenke til kommentar

Er ikke helt sikker på hva problemet er....er det hovedkortet som ikke finner disken eller er det windows?

 

På mitt Asus A7N8X Deluxe hovedkort er det en jumper for å aktivere sata portene, så det kan være du må sette den riktig (les manual for HK ditt), for i det hele tatt at disken blir oppdaget av HK.

 

Asus sender ikke med diskett med drivere til sata...men de ligger på cd'en, så du kan gå inn på den og kopiere de over på floppy.

(x:Drivers/sata/...du trenger bare .sys, .oem, .inf filene når du skal installere windows xp på en S-ATA disk)

 

Men dette trenger du bare hvis du skal kjøre en windows installasjon. Hvis du allerede har windows installert på en annen disk kan du bare installere driverne direkte fra cd'en.

 

Dette finner du alt om her SATA Guiden

 

Etter det skulle disken være å finne i diskbehandling og da er det bare å partisjonere, formatere osv.

Lenke til kommentar

Ja, jeg formaterte IDE disken(dette skulle jeg gjøre uansett)....og installerte windows på nytt...deretter lastet jeg ned windows update osv...det vanlige....og så lastet jeg ned Intel Chipset Drivers.....til IDE disken...

 

Etter installasjonen startet jeg maskinen på nytt og trykket Ctrl+F når det kom opp at maskinen ikke kunne finne raid(husker ikke helt hva som stod)(det var ikke i bios)...etter jeg hadde trykket disse knappene gikk jeg inn på en av de 5 alternativene og valgte Striping og Yes der du kan velge mellom yes/no.

 

Jeg gikk da inn i windows.....Kontrollpanel - System - Maskinvare - Enhetsbehandling også dukket den opp under diskstasjoner.....

 

Da kunne jeg velge initialiser og deretter formater.....

 

Men husk vær tolmodig.......dette tok tid.....

 

Lykke til de som prøver dette....

Lenke til kommentar

Beklager at jeg drar opp en gammel post, men gidder ikke å lage ny.

 

Jeg kjøpte meg en ny harddisk, (sata) Koblet ut den gamle ide disken, satt den inn og fikk alt til å funke, så bytte jeg kabinett nå, alle de samme delene er det, men nå finner den ikke disken :dontgetit:

 

Må jeg installere windows og drivere på nytt? eller er det bare ledningen som ikke sitter helt i? For jeg har dytta litt på den og sånt også.

 

Da ville den ikke inn i windows engang, så prøvde jeg en annen kabel, da ville den inn i windows, men det står ikke at den finner disken, noen som vet hva dette kan være?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...