Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Kjøpe i Tyskland, frakte til England, så til Norge


benjamin84

Anbefalte innlegg

Heisann, sitter her og funderer på å skaffe meg bil. Studerer for tiden i Bath i England, og vil helst ikke kjøpe bil her ettersom den blir rimelig ubrukelig når jeg kommer til Norge (helvetes briter som kjører på feil side av veien)

 

Derfor vurderer jeg å kjøpe bil i Tyskland, importere den til England, og så ta den med til Norge om to år når jeg er ferdig med studiene.

 

Noen som har den ringeste anelse om hva jeg må gjøre for å få til dette? Jeg regner med bilen må på engelske skilter her for å forsikres, så på norske igjen om to år. Jeg frykter jeg kommer til å bli overlesset med avgifter, men jeg vet ikke helt hvor jeg skal henvende meg for å finne ut av dette.

 

Forslag/erfaringer?

 

-benjamin-

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er slutt på å ta med biler avgiftsfritt til Norge, uansett hvor lenge du har bodd i utlandet.

 

Importen til Norge kan du enkelt regne deg fram til. Bruk feks dinsides importkalkulator. Avgiftene i England er jo relativt lave, så det burde ikke bli så himla dyrt.

 

MEN, det må jo være mye enklere å kjøpe en bil i England, enten en som er så billig at du vraker den når du skal hjem, eller en du kan selge igjen. Det sparer deg for mye arbeid, uten at det blir noe dyrere.

Endret av Signatur
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Det er etterhvert ganske vanlig å hente venstrestyrte biler fra europa til UK, men første og fremst biler som er verd bryet, som f.eks litt sprekere modeller som ikke er så lett å få tak i i UK, som e30 M3, Integrale, 911 etc - men også mer vanlige biler. Prisene i UK var jo før kunstig høye på grunn av liten konkurranse utenfra, siden ingen andre solgte høyrestyrte biler.

 

Men der borte er det jo ikke akkurat lettere å selge en venstrestyrt bil, så jeg gjetter at hvis du leter litt i Auto Trader etc etter en rimelig vanlig bil så vil du kunne finne billige venstrestyrte i UK. Det er jo ingen som kjøper en venstrestyrt "super el cheapo edition" Astra 1.4 når de kan velge mellom hundre høyrestyrte!

Endret av Espenevo
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...