Gå til innhold

Windows starter ikke. Komponent som er gått?


ebzter

Anbefalte innlegg

Heisann!

 

Jeg har fått et problem med pcen. Etter at jeg kom hjem fra fotball-kamp her om dagen var skjermen svart. Jeg prøvde en restart. Da så jeg et glimt av den oppstartskjermen hvor den viser harddisk, minne og cd-rom++. Deretter jobba den littegrann før den stoppet og jobbe. Etter dette var skjermen fremdeles svart og windows startet ikke. Viftene går og det er ingen ulyd i pcen. Jeg har sjekket kabler og de står i som de skal. Noen tips? Jeg kommer forresten inn i bios-setup eller hva det nå heter.

 

Jeg er ikke redd for å åpne kabinettet (noe jeg har gjort opptil flere ganger, men er ikke helt pro innen sånt. Regner med at jeg fikser det meste uansett.)

 

Takker for svar!!

 

-ebzter

Endret av ebzter
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei.

 

Det ser ut til at du har en feil i boot sektoren din. Du kan prøve å kjøre Windows Repair (starte via windows cd'en og velge repair) du vil da komme til en kommandolinje, kommadoen FIXMBR eller FIXBOOT vil mest sannsynlig fikse problemet ditt (det gjorde ihvertfall det da jeg hadde et slikt problem).

 

Om du lurer på mer så se denne linken:

How to Repair the Boot Sector (se under "how to repair boot sector" kategorien)

 

- DaHawk

Endret av DaHawk
Lenke til kommentar

Har¨fått samme feilmelding før "NTLDR is missing". Søkte overalt på nettet men fikk ikke til å mekke det. Fant en løsning etterhvert, det funker greit, så jeg har ikke giddet å prøve a fikse det etter det.

Hvis du lar Win XP cden (de som eier en sånn... :p) stå i under oppstart så går den rett inn i windows uten problemer...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...