Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Hjelp! Spon i automatgirkasse på 91 mod Sigma


Slabbedasken

Anbefalte innlegg

Fikk noe trøbbel emd Automatgiren til min 91 mod. Mitsubishi Sigma der den sluttet å virke litt og tok dårlig....etter en sjekk fant en mekaniker spon i oljen i girkassen.

Vi har tatt ny olje (uorginal) i for å rense girkassen og få vekk nytt eventuelt skit som måtte være der, og har nå etterpå tenkt å kjøpe ny Mitsubishi girolje, og filter i automatgiren.

 

Er det noen som har noen tips til det som vi skal gjøre, og ellers det med å få "spon" i girkassen.....er det noe jeg har oversett eller burde gjøre?

 

Takker for alle svar :-)

 

-slabbedasken-

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja når vi skulle skifte girolje på den om til mitsubishi girolje en gang var det for lite mitsubishi olje så vi etterfyllte på med litt av den gamle oljen vi hadde tappet ut....mulig det er det som er skylden.......

Skal iallefall nå bytte filteret i girkassen og ny 100% mitsubishi olje. Er optimistisk om at det er akt som skal til, siden den allerede nå på "midlertidig" vanlig girolje går helt greit.

Lenke til kommentar

Er ikke så uvanlig med LITT spon/syltynne flak, har sett det selv etpar ganger uten at det har vært noe gæernt med girkassa.

Like viktig å passe på olje- og filterskift på automaten som på motoren, lett å "glemme" den på biler som er noen år.

(Minner meg på at det er på tide å bytte på min egen, rommer 18 liter...*grøss*...)

Lenke til kommentar

Byttet oljefilter i automatgiren da jeg tok på ny olje for en 1,5 mnd siden, og byttet enda et nytt filter denne gangen i tilfelle det var spon i det samt ny olje (mitsubishi) ca 4 liter.

Det jeg ikke skjønnte var at i heftet over bilen står det at det skal 7,5 liter "væske" i automatgiren, men en merkeforhandler av Mitsubishi sa det var max 4, så vi tok det på og peilepinnen viser sånn ca akkurat!!!!!

 

I dag slo gire hardt så hele bilen fikk seg et kraftig nykk....lite hyggelig, og jeg må inrømme jeg kvapp som bare det, men ellers virket den tillsynelatende ok, men hvorfor skjer dette? Har giren tenkt å ta kvelden? Har ikke hatt bilen i 2 mnd engang, og ikke fått noen beskjed om at giren synger på siste værset :(:cry:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...