Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Problemer med trådløs 3com OC og NGT


Anbefalte innlegg

God (?) morgen!

 

Endelig har NGT fått lagt inn linje til den nye kåken min, og av hensyn til de andre jeg bor med, så bestemte jeg meg for å kjøpe en trådløs router, og endte etterhvert opp med en 3Com OfficeConnect Wireless Gateway.

 

Etter å ha koblet alt til, så sitter jeg nå med kontakt med den tråløse routeren, men å komme på internett ser ut til å være lettere sagt enn gjort.

Linja skal være ok iflg NGT, men stressa som kundebehandleren var, så kunne han ikke hjelpe meg stort med konfigureringa av den trådløse routeren.

 

Spørsmålet mitt er derfor:

Er det noen der ute som sitter med/har sittet med den samme routeren, og som husker hvilke endringer som må gjøres for å få internett til å funke?

 

Er bare å beklage eventuell elendig formulering, men jeg er så trøtt at jeg ser tredobbelt her...

 

Takker for all hjelp!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

De fleste ISP'er er svært uvillige til å hjelp folk å sette opp egne routere. Dette fordi det finnes ørti forskjellige måter å gjøre det på (hvert merke har sin egen måte). ISPene kan ikke, og vil vel heller ikke, ha oversikt over de forskjellige måtene, da dette er et fordyrende ledd for kundeservice (som allerede er presset økonomisk).

 

Siden du allerede har en router (den du fikk av NGT), vil jeg anbefale at du ikke bruker routerdelen på 3Com boksen din. Sett kabelen fra NGT boksen inn i en av de 4 switcha portene, og la WAN porten stå ubrukt. Du bør også slå av DHCP tjenesten til 3Com boksen (det står sikkert beskrevet i manualen hvordan du gjør det).

 

Om du aktiverer NGT routeren din før eller etter spiller egentlig ingen rolle, men dersom du får problemer, kan det være greit å koble en PC direkte til NGT routeren for å utelukke feil i andre deler av nettet ditt.

 

Å ha router oppå router kan i endel tilfeller ikke være så bra, feks. dersom du trenger å åpne for trafikk (p2p, spill over internet, ftp/web server osv). Med denne måten unngår du dette, og trenger bare å åpne opp i routeren fra NGT.

Lenke til kommentar

Gorthaur,

 

http://aktivering.nextgentel.no/index.jsp

 

Se vad som händer när du klickar på den linken. Om den inte är aktiverad så frågar den dig efter en login och ett password. Allt detta står i manualen till Nexgentel som man får med med routern. I alla fall i mitt paket.

Detta BÖR gå även med WAN/Switch, men om du får problem så kan du ju prova direkt till modemet/routern till NGT.

Lenke til kommentar

Covah: At du er genial er faktisk en underdrivelse.

Kobla den i en av lan-portene, og dermed var alt oppe og gikk!

Latterlig enkel løsning egentlig, men jeg hadde utvilsomt knota med det her i et par uker til.

Kan ikke si annet enn Hjertelig Takk til både deg og mackanz.

 

PS: har full forståelse for at kundebehandlerne ikke har mulighet til å sette seg inn i ting som ikke er direkte relevant til det produktet de leverer.

Har selv en fortid på support hos både Sense og UPC, og vet svært godt at det må settes grenser for hva man kan supportere.

Poenget mitt var vel egentlig, som aldri kom frem, at han hadde mer enn nok å gjøre fra før av, stor som køen var :)

 

Takk igjen!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...