Gå til innhold

Vibrasjonsisolerende viftefeste ?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Den kan ha en viss effekt, spesielt om du kommer borti vifter som ikke er "perfekt" ballansert. (Og de finnes!).

Vibrasjonene kan gi en ubehagelig brumming i kabinettet, alt avhengig av hvor vifta er montert. Vibrasjonene vil langt på vei isoleres gjennom å bruke slike fleksible oppheng.

En liten ulempe ved bruk av slike, er at man gjerne får en liten glippe mellom viftehuset og flaten det helst bør tette mot, og dermed litt redusert effekt fra vifta.

Kan avhjelpes ved man man monterer en myk selvklebende skummgummilist i anlegget for viftehuset, gjerne den type list man bruker for å tette vinduer og dører med.

Lenke til kommentar

anbefaler en tur til clas ohlson ;)

der har de noen sorte gummiringer som du kan sette inn i skruehullene (kan være fordel å forstørre hullene litt med drill først, og få tak i noen litt lengre skruer med tilhørende muttere). Gjør du det riktig skal det bli null kontakt mellom skruene og selve kabinettet. De har også slike gummilister som Skrue nevnte.

Lenke til kommentar
Jeg kom over DENNE lille saken fra Microplex. Hva er dette for noe egentlig? Er det en vibrasjonsdempende skure? Jeg tittet nemlig på vifteskruer, så kom jeg over denne tingen. Er det noen som har testet denne? Skal den festes på samme måte som en vanlig "vifteskrue"?

Jeg kjøpte noen slike og fant aldri ut hvordan de skulle festes... :blush:

 

Jeg kjøpte de sammen med noen gode Papst-vifter, så de var uansett unødvendige. Papst-viftene var ganske vibrasjonsfrie, jeg holdt dem i hånda mens jeg testkjørte dem og merket ingen vibrasjoner. :thumbup:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...