Gå til innhold

Nikon D70 til sportsfotografering


Anbefalte innlegg

Jeg har mer eller mindre bestemt meg for å kjøpe Nikon D70, men er fortsatt litt usikker. Grunnen til at jeg har bestemt meg for Nikon er at jeg kjenner litt til Nikon DSLR (Coolpixer, D1 og D1H) fra før, da jeg har jobbet som sportsjournalist. (Resulatene var sjelden noe å skryte av da jeg aldri fikk noen innføring i de manuelle innstillingene eller tid til å teste ut selv)

 

Usikkerheten gjelder hvilken pakke jeg skal velge eller om jeg skal velge en pakke i heletatt. Jeg har funnet to pakker, en med 18-70 linsa og i tillegg en pakke med to Sigma-linser (55-200 mm og 18-55 mm).

 

Kitlinsa 18-70 har jeg hørt mye positivt om, men er det noen som kjenner til disse to Sigma-linsene (dette er et tilbud som Lømorks foto til 12998,- ) ? Er de brukbare?

 

Jeg er svært interessert i sport og kan tenke meg å bruke kamera til dette. Det blir først og fremst fotballkamper. Hvilke av disse linsene vil egne seg best til dette?

Jeg er fryktelig usikker, men magefølelsen sier at jeg bør satse på 18-70 linsa for så å anskaffe meg noe mer passende etterhvert (når pengesekken fylles opp igjen). Anbefaleringer på videre utbygging ønskes også...

 

Råd mottas med takk!! :yes:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg driver også med mye sport/action foto i form av wakeboard og snowboard.

Min anbefaling er å gå for kitet med Nikkor 18-70 da dette er en veldig annvennelig allround linse og så spare opp penger til en skikkelig tele linse.

Foreløpig og frem til jeg får råd til noe i en annen skala bruker jeg Nikkor 70-300AFD og den funker helt greit.

 

Lykke til.....

Lenke til kommentar

Jeg er ingen erfaren fotograf, og bruker kun et Sony V1. Men også jeg har begynt å se på DSLR, og er i likhet med NormanWhiteside opptatt av egenskapene et eventuelt kamera viser under sportsfotografering. Slik jeg har forstått det er man i slike settinger avhengig av rask autofokus, og også kanskje en god følgefokus(?) Jeg har tatt en del bilder av Wakeboard, og til dette har V1 vist seg greit, men her er avstanden til motivet konstant (mer eller mindre) og setter i så måte ikke fokusen på de største prøvene. Derfor lurer jeg på om autofokusen i D70 holder den hastigheten som kreves for å gjøre gode bilder av motiver i bevegelse/motiver med mye action? Noen som har noen erfaringer å dele?

Lenke til kommentar
For å ta bilder av fotball regner jeg med du trenger ei skikkelig telelinse - men du har sikkert også bruk for vidvinkel til andre formål en gang iblant, og da er 18-70mm-objektivet bra. Så du bør nok kjøpe det, og deretter begynne å spare til ei telelinse, helst med VR..

VR hjelper ikke særlig ved fotografering av motiver i bevegelse. VR kan bare dempe ustøhet hos fotografen. De fjerner ikke bevegelsesuskarphet i bevegelige motiver.

 

Det man trenger er en anstendig rask telelinse, ihvertfall om det er på kveldstid du vil ta bilder. Alminnelig utstyr blant sportsjournalister på fotaballkamper er AFAIK 300 f2.8 eller 400 f2.8 (kompletteres gjerne noe mer alminnelig for ting som skjer av banen). Slik optikk koster desverre en del ganger mer enn kamerahuset...

 

Har du godt lys og tåler en litt mindre selektiv dybdefokus kan en 300 f4 være en løsning. 70-300 zoom linser kan også brukes hvis man tåler å miste enda et stopp, men de yter sjeldent veldig godt på 300mm, og både p.g.a. liten største blender og manglende AF-S på disse objektivene vil ikke autofokusen være veldig rask.

Lenke til kommentar

Noen ganger kan VR også hjelpe på motiver i bevegelse, f.eks vet såkalt pan'ing (følge motivet i bevegelsen); Da kan motivet blir skarpt, mens bakgrunnen og evnt. bevegelige deler (f.eks propellen på fly) blir uskarpe. Dette avhenger av at man har VR/IS/OS med støtte for pan'ing.

 

Etter dSLR'enes inntog er det ikke fullt så viktig med lyssterke objektiver lenger, da man har lite støy selv på høye følsomheter (iso). Man kan heller skru opp følsomheten et hakk for å få skarpe bilder/stoppe bevegelse. Det dog uansett en fordel med så lyssterke objektiver som mulig, men de koster og veier mer. De har dog også fordelen med å kunne få mindre dybdeskarphet enn et med mindre blender, og dermed evnt. å isolere motivet bedre fra bakgrunnen. Angående AF så kan man jo lese: http://www.robgalbraith.com/bins/multi_pag...-6458-7153-7161 om autofokus. AF-modulen i D70 er den samme som i D100.

Lenke til kommentar
Derfor lurer jeg på om autofokusen i D70 holder den hastigheten som kreves for å gjøre gode bilder av motiver i bevegelse/motiver med mye action? Noen som har noen erfaringer å dele?

I all hovedsak så er det avhengig av linsa, så resultatet vil bli fra håpløst til perfekt alt etter hvilken linse man bruker.

 

 

Hvordan er det mye støy på høye iso-verdier (800/1600)

Det er betydelig støy på ISO 1600 og farvene blir litt blassere, men bildene er fremdeles godt brukbare.

Lenke til kommentar
I all hovedsak så er det avhengig av linsa, så resultatet vil bli fra håpløst til perfekt alt etter hvilken linse man bruker.

Ok. La meg omformulere spørsmålet, for dette svaret sa meg ikke så veldig mye mer enn det jeg visste.

 

Hvis man sammenligner autofokusen med den man finner i for eksempel F100 eller F5, hvordan kommer D70 ut? De to førstnevnte er jo raske og gode, og leverer utmerkede resultater under fotografering av motiver i rask bevegelse, som jo er vanlig i sportsfotografering. Når du da sier "perfekt" mener du da like gode resultater som man får med analoge speilrefleks i det øvre prissjiktet?

Lenke til kommentar

D70 har samme fokusmodul som F80, Multi-CAM900, mens F100 og F5 (og D1/h/x) har Multi-CAM1300. (D2h, D2x, F6 har forresten den nye Multi-CAM2000). Så forskjellen er nok en del, men hvis du vil vite mer nøyaktig tror jeg du bør søke/spørre på foto.no, photo.net, dpreview.com , eller bare søke på nettet og se hva du finner (f.eks. http://www.google.com/search?hl=no&ie=UTF-...nG=S%C3%B8k&lr= )

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...