Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Oppbyggning av nett verk ved hjelp av router


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Skal holde et lite lan 15 oktober for ca 20 pers. Hadde tenkt å kjøpe inn en 24 porters switch, men har i den siste tiden tenkt på å bruke routeren min som dhcp server, og koble til 4 8 porters switcher. Vil dette fungere

?Og vil belastning bli for stor på routeren til at den klarer det?

Spørs jo hvilken router du har da?

 

Men sånn generelt så skal routern greie å dele ut IP mm via DHCP til 20 PCer uten problem. så 3 stk 8 ports switcher går fint (3*8 - 3 =21 PCer)

Lenke til kommentar

Det vil nok funke helt fin fint - kommer selfølgelig litt ann på kvalitetetn på router/switcher, er litt forskjellig båndbredde og pakke kapasitet ute og går på switcher .. men det aller meste på hjemmebruks markedet stiller i samme klasse.

 

Eneste problemet kan bli at hver 8port switch ikkje får mer enn 25mbps til hverandre, og dermerd vil hver port bare ha ca 3mbps til en vilkårlig annen port i nettverket (med mindre eg er full enda og regner alvorlig feil i dag). Men om dette er et problem, eller om det hadde blitt bedre med en 24port switch er en anen sak - kommer som sagt ann på den interne kapasiteten i switchen.

 

Men routeren vil nok klare dette helt fint da den (mest sansynlig) har en switch og ikkje 4 seperate lan porter - og dhcp trafikken til 20 maskiner bør den klare helt fint!

 

Så kort oppsumert, skal dere spille går dette kjemefint!

Lenke til kommentar

Om det blir for tregt kan eg ikkje svare på, kommer ann på hvor mye brukt det blir og hvor tolmodige de som bruker nettet er - men siden eg er ganske utolmodig av meg ville eg sagt at det blir nok tregt viss 20 stykker skal kopiere masse filer over det til en hver tid .. i allefall i min verden er 3mbps tregt.

 

Men om det blir bedre med en 24 porterswitch kommer ann på prislappen til switchen..

 

men selv denne "noe lunde" billige switchen fra SMC har 4.8gbps aggregert båndbredde som skulle gi 200mbps til hver port (full duplex) http://komplett.no/k/ki.asp?sku=120488&cks=PRL - men om det er verdt 1400 kr for deg er jo opp til deg...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...