Gå til innhold

Ny pc som ikke vil funke


mav0

Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jeg og en kompis satte nettopp sammen en pc, men den ville ikke starte. I morgen skal jeg gå over alle kontaktene for å se om de er satt godt nok i.

Det som skjer, er faktisk ingenting. Ingenting starter... Noen som vet hva dette kan være? Hva skjer hvis CPU hadde vært ødelagt? Det er det jeg frykter, at CPU er ødelagt... Ble noe tull da vi skulle sette den nedpå, uheldigvis.

 

Og kan jeg f.eks. spørre datakjeden i byen om de kan hjelpe oss med byggingen hvis den fortsatt ikke vil starte? Vet ikke helt hva jeg skal gjøre nå :( Jeg har ikke kjøpt delene hos de, forøvrig.

 

Specs på pc:

 

CPU: AMD Athlon 64 3000+ BOXED Socket 754 512KB cache

HK: Gigabyte K8NS nForce3 250 ATX/LAN/8ch.LYD/S-ATA

RAM: OCZ 512MB E.B. Platinum Edition PC-3200 512MB (2,5-3-2-8) 400Mhz

HDD: Seagate 200GB IDE ATA/100 7200RPM Barracuda 7200.7 Plus 8MB cache

Mus og tast.: Microsoft Wireless Optical Desktop 2.0

DVD-brenner: NEC DVD-brenner ND-2510 bulk, intern

Kabinett: Lian Li Miditower, Aluminium, m/USB,Sort

Strømforsyn. Fortron/Source, 350W, ATX12V, S-ATA

Skjermkort: Powercolor Radeon 9800 Pro 128MB AGP

Floppy: Sony Floppy 3.5¨ 1.44MB FDD sort

Endret av mav0
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis absolute ingenting skjer, tyder dette på 2 ting:

 

1. LED kablene er montert feil (enten på feil pinner, eller feil vei)

 

2. Et eller annet gærnt med strømforsyning

 

Hvis du hadde trøbbel med montering av CPU, skal ikke dette han noe å si i forhold til at selve maskinen skal starte og dure. Holder fingrene på at du har gjort en feil i koblingen av Power-SW og Reset kablene. Sjekk disse på nytt :)

 

-z00l-

Lenke til kommentar

Standard feilsøkingsmetode for slikt:

Ta ut alle komponenter. Eventuellt også ta ut HK og legg det på bordet. Koble til PSU og sjekk at du har lys i standby LED på HK.

Koble til på-knapp (eller bare kortslutt pinnene) og se om det starter.

 

Poenget er å eliminere antall feilkilder. Alt som ikke er koblet til kan jo elimineres.

Lenke til kommentar

Jeg kjenner en med samme harddisk, hovedkort, ram, og cpu som skrudde sammen sine nye komponenter i går.. Det fungerte i to timer og cpu temp var 34 grader idle. Etter to timer frøs maskinen og har siden ikke vært mulig å få til å starte. Vifter og alt går, men det dukker aldri opp noe på skjermen. Det er testet å bytte skjermkort og ram, samt å resette cmos med jumper og å ta ut cmos batteriet. Alt uten hell. Det kan jo være en tilfeldighet, men det var da veldig rare greier..

Lenke til kommentar

Jeg satser på at jeg skal sjekke det med start-knappen. Sjekket med min egen pc, og tror jeg har satt de feil :blush:

 

Men tilbake til det med datakjeden, hvis det ikke funker; kan jeg spørre hos de? Har kjøpt deler hos Netshop og Microplex, btw: sending gikk forferdelig fort :D

 

Edit: Tusen takk for alle svar! :thumbup:

Endret av mav0
Lenke til kommentar

Jeg hadde akkurat samme problem med min A-64 3000+ og Albatron k8X8oo...

 

Hos meg brukte vi elimeneringsmetoden, byttet skjermkort, bort med alle hd'er, kun en minnebrikke, fjerne vifter som jeg ikke trenngte. Jeg prøvde også med en venns minnebrikker så de virket....Starter opp bare viftene går...Allså det var cpu eller hk.

 

I begynnelsen trodde jeg det var cpu-en det var noe feil med, men da jeg fikk kjøpt ny og allurat det samme skjedde fikk jeg byttet hk'et som er på vei i posten nå...

 

Mål strømmen med voltmeter... Få en som vet hvordan man gjør det til å gjøre det, og husk å lade ut pinnne på voltmetere før du bruker den på pcen....

Endret av Blackslash
Lenke til kommentar
350W PSU.....!?...bare skjermkortet ditt vil ha 90W......jeg hadde peist på min.480W....uten tvil...mange får det til med så svak PSU men hvor lenge.........?

Fortron-Source PSU-ene har blitt målt til 425 når de egentlig er på 350. Dessuten bruker jeg dette selv, og har flere harddisker enn kompisen min. Funker som bare det ;)

Lenke til kommentar

Blackslash; jeg har alltid satt sammen de mest nødvendige kompontene først og sjekke om de funker før jeg fortsetter byggingen. Den måten har nesten alltid tjent meg bra. Dessuten er post reporter uunværlig.

 

mav0; Hva du mener med at ingenting skjer? Starter harddiskene og viftene, eller er maskinen helt 100% død? Heldigvis er det vanskeligere å knerte kjernen ved feilmontering på AMD 64 på grunn av den varmekappen. Det er ikke usansynlig at det er HK som er død. Sjekk HK grundig for fysiske skader.

Lenke til kommentar

Det du kan gjøre for å sjekke om maskinen FAKTISK vil starte er følgende:

 

Sjekk NØYE i manualen til hovedkortet, at du er 110% sikker på hvilken 2 pinner som er til power-switch LED. Så tar du en flat skrutrekker, og toucher disse 2 punktene samtidig. Da SKAL PC'en starte så langt HK har fått strøm fra en strømforsyning som virker.

Ville uansett ha koblet ut ALT av ting og tang.

 

Tør nesten å VEDDE på at det er med LED kablene feilen ligger. FS har gode strømforsyninger, så det er utenkelig for meg at det er feil med den.

Alle de andre LED kablene kan også påvirke oppstarten. Derfor: Velg kun 2 kabler til begynne med. Power-Switch & Reset.

 

-z00l-

Lenke til kommentar

Takker for alle svar, fant feilen; det var LED-pinnene som var koblet feil.. Så vi ble glade når maskinen startet, men da støtte vi på små problemer igjen:

 

Vi får ikke noe skjermbilde på skjermen...

 

CPU-vifta og kabbisviftene går som bare det, hovedkortet lyser, strømforsyningen funker, cd-romen starter og blinker, harddisken lagde noen lyder...

 

Skjønner ikke hva som er galt, kan det være noe med CPU? Er redd for at den er ødelagt =\

Lenke til kommentar

Kommer det noen pipelyder fra pc-speakeren når du starter maskinen? (forutsetter at du har koblet den riktig til :p)

 

Sjekk manualen til hovedkortet hvordan det gir beskjed om noe er galt, vanligvis gjøres det vha piping fra speaker eller led på hk.

 

Prøv å resette cmos på nytt.

Lenke til kommentar

Pin'ene på cpu sitter jo nedi socketen. Sjekk om socketen selv har fått skade, evt cpu kjernen. Prøv å koble vekk alt unødvendige uten om en hd. Se om det funker da. Muligens litt lite strøm til systemet ditt. Kjenn på skjermkortet om der er veldig varmt. Det har en tendens til å bli det når det får forlite strøm

Lenke til kommentar
Pin'ene på cpu sitter jo nedi socketen. Sjekk om socketen selv har fått skade, evt cpu kjernen. Prøv å koble vekk alt unødvendige uten om en hd. Se om det funker da. Muligens litt lite strøm til systemet ditt. Kjenn på skjermkortet om der er veldig varmt. Det har en tendens til å bli det når det får forlite strøm

Sjekket socketen etter at vi hadde tatt i litt... Hadde ikke tatt noe skade.

 

Kjente på alle tingene, ingenting gikk varmt, og alle viftene surret som de skulle...

 

Noen som vet hva det kan være? :hmm:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...