Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har ikke så ekstremt mye kunnskap om ford sine 2.9 motorer, men kjenner flere som har slike. Blant annet en som planlegger å montere kompressor på sin 2.9i scorpio ghia. Han har vært i kontakt med diverse firmaer og regner med å ta ut over 200hk av motoren med kompressor.

 

Ellers kan du jo kanskje fjerne katalysatoren, dersom dette ikke ødelegger for motorstyringa. Husker ikke om det er noen følere i eller etter katten, men det kan du jo enkelt finne ut.

 

Burde vel også være mulig å få tak i chip til bilen, men hvorvidt det lønner seg er jeg ikke sikker på.

 

Turbo er jo også et alternativ, men det tror jeg blir trangt da du må føre sammen rørene fra begge sylinderrekkene for så å trøkke de gjennom turboen og så videre tilbake igjen. Selv i motorrommet på en scorpio vil dette bli sykt trangt så i en sierra blir det nok litt i vanskeligste laget.

 

Ellers har du de vanlige trimtipsene: plane toppen, grenrør, nye kammer osv. Bør kanskje være forsiktig hvis du setter i en kam med høyt løft og/eller durasjon da motoren din, etter årsmodell å dømme, har hydrauliske ventilløftere.

Lenke til kommentar

Pris og hvor man får tak i grenrør til en slik motor vet jeg ærlig talt ikke. Er man litt nevenyttig og har verktøy så går det nok greit å montere grenrør istedet for de originale eksosmanifoilene. Kanskje er det lettere å komme til fra undersiden av motoren? Aldri gjort det selv på en slik motor/bil så jeg vet ikke :)

Lenke til kommentar

Kollevoll rally-import har en del styr til Ford V6, var der litt når jeg dreiv å jalla med Xr4en min. "http://www.mamut.com/kollevold".

 

Anbefaler "R" kam fra Kentcams og feit eksos.. ikke bare blir det gående bra, men det høres helt villt ut også :) er vel ikke noe minus. Er jo et par andre billige triks også, luftfilter, chip og bedre plugger for eks. men er ikke så mye å tjene på det da.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...