Gå til innhold

Hva var siste filmen du kjøpte?


Gjest Slettet+9817234daf

Anbefalte innlegg

Etter å ha kjøpt meg ny UHD tv og litt sånn har jeg skaffet en del UHD-filmer. Jeg har det meste av samlingen min liggende på Plex men ettersom fysisk format gir langt bedre bildekvalitet gjør jeg det på en del filmer som jeg har et veldig godt øye til. Filmer jeg har skaffet nylig på fysisk format er: 

  • Passengers [UHD]
  • Requiem for a dream [BD]
  • Battlestar Galactica [BD]
  • Black hawk down [UHD]
  • Der untergang [BD]
  • Fury [UHD]
  • The Book of Eli [BD]
Lenke til kommentar
  • 10 måneder senere...
Videoannonse
Annonse
""" skrev (13 minutter siden):

Shin Gojira er jævlig bra! Enn om Hollywood bare kunne produsere en Godzilla-film som var 1/10 så bra som denne.

 

Cold Skin derimot var skuffende. Mulig jeg hadde for høye forventninger, men satt igjen med svært lite.

Cold Skin ble anbefalt veldig av et hjemmekino blad, og tror den passer i samlingen.

Shin Gojira har sønnen min og jeg selvfølgelig lyst på. Han og jeg elsker å se på monster filmer, War of the World's, Godzilla, King kong og Transformers feks.

Og vi har hørt mye bra om Shin på Youtube etc og sønnen vår har fått en replika Godzilla med atom lasers så da måtte vi ha filmen også.

 

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Blitt ei stund, siden forrige innkjøp. Planla å utsette det, til senere i sommer. Men en kjapp tur innom Platekompen, og innså at fristelsen var vanskelig å motstå, hvert fall denne gangen.

The Dream Team (1989) er en jeg lenge har hatt på radaren, og så for en tid tilbake, at den ville bli gjenutgitt på ny, til en hyggelig pris. Slippdato er vel i midten av denne måneden, så mulig det blir litt venting, men med et slikt likandes galleri av skuespillere (Michael Keaton, Peter Boyle og Christopher  Lloyd, så håper man jo, at det er en film verdt å vente på. 

Brainstorm (1983) husker jeg at man kom først over, via den dessverre nå, for lengst utgåtte nordiske utgaven av TCM (Turner Classic Movies), og der man jo fant mang en interessant sci-fi perle, fra 70 og 80-tallet, ofte langt uti de sene netter, og hvor man da først fikk bekjentskap med nevnte Christopher Walken film. Vet ikke helt hvorfor, men forventet nesten noe skrekkfilm aktig, grunnet navnet og den noe korte beskrivelsen i avisa. Kan vel også skyldes, at samme året, så kom jo en annen Walken god film ut, nemlig The Dead Zone. Synd at leadingman karrieren til Walken aldri tok av, men han hadde noen skikkelig kremfilmer/prestasjoner som hovedrolleinnehaver på den tiden, og Brainstorm var vel mer ei emosjonell reise, enn en "skummel" en. 

Lenge vurdert å handle inn DVDen av filmen, men når en ble faktisk advart av folka i et par filmsjapper man var ofte innom på 00-tallet, ettersom kvaliteten på bilde og lyd, visstnok var forferdelig dårlig. Ja, det og senere skremmende overprisa utgaver, som nå fortsatt ligger høyt for samme utskjelte utgave, ja da får man heller prøve seg på et annet format.

Artworken ser meget billig og random ut, og nesten så man håper noen vil gjenutgi filmen på ny, med bedre design, for en slik fin film, fortjener noe annet enn en tilsynelatende "VOD/DTV" aktig frontcover.

Prisen var stiv, nesten 250 kroner. Lenger ventetid, enn The Dream Team, men håper de to vil klaffe i hop, og dukke opp om et par ukers tid. 

Rart med søkefunksjonen til Platekompen. Prøve ut alt fra skuespillere, regissører og selvsagt filmen, og plutselig så bare dukka den opp, heldigvis. 

Havna vel på litt vel dyr pris, for 2 filmer. Får mye bruktfilm/musikk/bøker for underkant av 400 kroner, men vet nå hvert fall at Brainstorm er en verdt å ha i samlingen, og håper virkelig den er av bedre bilde og lydkvalitet enn tidligere DVD versjoner, for er dessverre mange gode 70 og 80-talls filmer, som fortsatt står på vent, og hvor fansen kan håpe på bedre dager, men ser alt annet enn lovende ut, for flere.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Blitt endel filmkjøp den siste tiden, men den ene pakken fra platekompaniet gikk i retur siden jeg var i karantene..sendte mail til de idag om de kunne sende den på nytt, så får man se om den dukker opp igjen.

Fikk Bergman boksen til 1500 kr på cdon, den kostet vel opprinnelig 3000 kr. Har sett de fleste filmene, men måtte bare ha den..dvd var det siden de ikke hadde den på blu-ray.

Lenke til kommentar
Roger Gunvaldsen skrev (1 minutt siden):

Blitt endel filmkjøp den siste tiden, men den ene pakken fra platekompaniet gikk i retur siden jeg var i karantene..sendte mail til de idag om de kunne sende den på nytt, så får man se om den dukker opp igjen.

Håper du får filmene til slutt, og det løser seg vel på en eller annen måte vil jeg tro.

Roger Gunvaldsen skrev (3 minutter siden):

Fikk Bergman boksen til 1500 kr på cdon, den kostet vel opprinnelig 3000 kr.

Tror den eneste Bergman filmen jeg eier og har, er Fanny & Alexander, men den er fortsatt usett. Burde vel gi den en sjanse, men kanskje en som gjør seg bedre utover høst/juletid, enn midt på sommeren.

Uansett, høres ut som du gjorde et godt kjøp, med tanke på prisen. 

Zappa meg innom Cdon også, men der var The Dream Team dyrere og ingen slippdato, mens Brainstorm var ikke å spore. Derimot en del interessante titler, under 3 for 250 kroner kategorien, men føler at det holdt for denne gang.

Så forresten at det pumpes på med gjenutgivelser av klassiske Arnie filmer, om dagen. Både på DVD og Blu-ray. Holdt nesten på å gi etter, for en ny Blu-ray spesial utgave, av The Running Man, samt en av Total Recall. Elsker disse fartsfylte, voldelige og artige sci-fi/action eventyrene, men har vel kjøpt de inn tidligere, på eldre formatet attpåtil, ørten ganger. Tror jeg har hvert fall 4-5 utgaver av Total Recall, og sikkert ikke langt unna av The Running Man også. 

Last Action Hero derimot, den får jo en snasen 4HD ett eller anna, utgivelse nå, en av Arnolds mest undervurderte 90-talls filmer, i mine øyne da. Er vel den i hop med True Lies, jeg godt kunne tenkt å få tak i en fin Blu-ray versjon av, men det får bli en annen dag.

Lenke til kommentar

Fanny filmen er jo en julefilm, men det er vel ingen regel som sier at du ikke kan se den når du vil..en av Bergmans beste spør du meg. Mye 80 og 90 talls klassikere som kommer ut nå i sommer ja, liker også veldig godt de to første Arnie filmene du nevner, last action hero likte jeg ikke. Liten Ida og Gjest Baardsen kommer på dvd  nå i Juni. De er vel på you tube også, men tror jeg vil ha Gjest Baardsen i samlinga.
 

Lenke til kommentar
Roger Gunvaldsen skrev (20 timer siden):

Mye 80 og 90 talls klassikere som kommer ut nå i sommer ja

Usikker på om du har tatt en tur innom hjemmesiden deres, men virker som et nylig etablert selskap/firma, som utgir alle disse 80 og 90-talls filmene, og kanskje en grei måte å holde seg oppdatert, om en skulle finne noen interessante titler fra katalogen deres, som er ganske så fyldig, for ei såpass ny utgiver.

Er vel faktisk i hop med nevnte Retrofilm.se, av de mer interessante filmutgiverne, og ettersom Anotherworldentertainment, gikk mer eller mindre fullstendig vekk, i fra hva som først gjorde dem så spennende og populære, og over til, vel, gørr kjedelige, så har altså fans av eldre kultfilmer, skrekk, b-film, klassikere, action, exploitation, animasjon, komedie, krig, eventyr osv, osv, forhåpentligvis mange tøffe titler å se frem til. 

Skader ikke, at to slike selskaper, med fokus på den slags, utgir eller gjenutgir filmer på både DVD og Blu-ray.

Retrofilm har definitivt mange perler, kommende fremover. Og vet at flere slippes utover sommer-høst på Blu-ray, og der disse er helt klart av typen man vil gjerne oppgradere:

The Howling (1981) - Blu-ray - Høsten 2021

Denne kult-klassikeren, har jeg jo allerede to DVD utgaver av. En nordisk region 2, og en region 1, men å få den over på Blu-ray, det vil være kjekt å ha. 

Road Games (1981) - Blu-ray - Høsten 2021

Nok en film, man eier to DVD utgaver av. Ei eldre Anchor Bay, der er vel ganske så sliten nå, samt en nordisk region 2 versjon. Føler at denne, med så mye flotte filmscener og intens handling, fortjener ei bedre utgivelse/kvalitet i bilde og lyd, og håper svenskene takler oppgaven. 

Silver Bullet (1985) - Blu-ray Vår/Sommer 2021

Igjen, enda en 80-talls varulv film, man har 2 stykk av, allerede på DVD. Men Blu--ray, tja, igjen, fristende med en oppgradering. Kul film, og absolutt en av de bedre fra den type skrekkunderholdning.

Ser også at svenske Studio S, skal utgi Near Dark (1987), den stilfulle og tøffe vampyr-kult filmen med Lance Henriksen og Bill Paxton, på Blu-ray til høsten. Også en jeg vil holde følge med, da man har flere DVD versjoner, men bildekvaliteten er så som så, og en film som virkelig kunne trengt ei forbedring på det området.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kjenner godt til de 4 filmene du nevner, men har faktisk ikke sett noen av de. Kjøper alle 4 hvis man får en grei pris! Når man talar om grei pris..Kikket litt på kommende blu-ray filmer hos platekompaniet og filmen pretty in pink har en fullpris på 529.50 kr. Hvordan er dette mulig? Major Dundee koster 499 kr..ville priser..har begge på dvd og det får holde..major Dundee er jo nesten mer kjent for hva som skjedde på filmsettet enn selve filmen..legendarisk innspilling det der.

Retrofilm har jeg kjøpt endel av, ellers tenker jeg sjeldent på hvem som utgir filmene for å være ærlig, men flott med det selskapet som gjenutgir gamle klassikere, kommer garantert til å oppgradere noen filmer etterhvert.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Roger Gunvaldsen skrev (21 minutter siden):

Når man talar om grei pris..Kikket litt på kommende blu-ray filmer hos platekompaniet og filmen pretty in pink har en fullpris på 529.50 kr. Hvordan er dette mulig? Major Dundee koster 499 kr..ville priser..har begge på dvd og det får holde..major Dundee er jo nesten mer kjent for hva som skjedde på filmsettet enn selve filmen..legendarisk innspilling det der.

Dæven steike! Og vel så det.

Ja, det var jo et meget godt spørsmål. Hva drar prisen opp til slike skrekkelig, eller avskrekkende priser? Kan ikke være filmen? For joda, den har nostalgi og sikkert sjarmerende og søt, men milevis unna å være blant John Hughes beste filmer, selv vil jeg si at den ikke er blant de beste av hans tenårings-angst utgivelser, men antar at noen har kommet på en genial måte å forsøke å melke siste skvett, ut av pengekua, da ved å utgi den på ny, under en eller an "limited" steel-box edition, og slikt har jo dessverre en tendens til å skru prisene opp, nesten automatisk. Men av kjip erfaring, så er det ofte lite nytt, og spore på av det vikgste, nemlig innholdet. 

Søkte for moro skyld opp samme film, hos CDon, og der dukka det opp rosa dildo lignende leketøy for damer :p, og fint lite film. Så tja, nei, har allerede de fleste av disse 80-talls romantiske komediene i samlingen, og tror jeg rata den en snill 6/10 eller terningkast 4, men som sagt, ikke av typen jeg ville ha følt meg særlig fornøyd med, å blåse av nærmere 500-600 kroner på, uansett hvor stor fan en måtte være. 

The Mask' Turns 25: Celebrate the (Smokin!) Jim Carrey Comedy With 25 GIFs

Kan få mye god film, for samme sum, eller annet av interesse. Men har man penger å blåse bort, så vær så god.

Nei, ser jo også at de klemmer til med "Celebrating 35 years anniversary" eller noe slikt på coveret, og må innrømme at første jeg tenkte på, når man så den dyre prisen og artworken, litt av på avstand, var jo de svindyre Criterion Collection filmene. Disse ligger jo ofte oppom 400-800 kroner, noen faktisk enda høyere, for kun 1 stykk film. Ikke ofte jeg handler den slags, uansett hvor bra filmen måtte være.

Vel, positive er jo at designet på selve Blu-ray coveret, er jo en fin oppgradering på det heller grå og dølle DVD coveret. 

Angående lignende (er vel egentlig nesten en identisk film/handling, bare at kjønnsrollene er snudd om) via Some Kind of Wonderful (1987), der også er av samme regissøren (Howard Deutch), og joda, utgivelsesdato er som med Pretty in Pink (begge på Blu-ray) og til like stive priser. Og hva gjør den så vanvittig dyr? Fordi den skryter på seg å være under regien til samme mann (nevnt ovenfor) bakom nevnte film, og et nytt stålboks cover? 

Denne var jeg også innom i fjor, og tja, heller ingen stor opplevelse. Små koselig, men ganske tam og ikke noe jeg fant verdt å samle videre på. Ville vært meget sure penger å blåse bort, om man venta et år, og gikk for denne, som jeg nok ikke ville gjort, om man fant den til den prisen som den ligger på for øyeblikket. 

Nesten litt interessant dette, og lete opp disse John Hughes teen-flicksa, og se hvem som er dyrest osv. Hjelper fint lit, 52 kroner å spare, dersom den vanlige prisen er over 500 kroner.

Ellers ser jeg jo, at en nyere 5 disc Blu-ray utgave, av samtlige kjente og kjære John Hughes komedier, ligger til nesten 700-800 kroner, men da får man jo 5 filmer. Likevel, noe skrøpelig at de velger å utelate The Breakfast Club og Uncle Buck, men inkludere de middelmådige Shes Having a Baby og nevnte Some Kind of Wonderful. 

Nei, tror jeg stopper der. 

Kjenner jeg er "glad", for at tiden der man blåste den slags summer, på en eller to stykk film er mer eller mindre over. Prøver å ha ei øvre grense på maks 250-300, men selv da, føler jeg meg litt snytt. Men Brainstorm greide jeg ikke å motstå, men så liker jeg filmen og skuespillerne, veldig godt da.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Roger Gunvaldsen skrev (1 time siden):

Når man talar om grei pris..Kikket litt på kommende blu-ray filmer hos platekompaniet og filmen pretty in pink har en fullpris på 529.50 kr. Hvordan er dette mulig? 

Jeg handler faktisk mye film og musikk fra Platekompaniet og måtte selvsagt finne ut HVORFOR de opererer med vanvittige priser på mange titler.. Her er forklaringen:
 

Kundeservice, 3. mai 2021, 14:43 CEST:

Hei Tore
Prisene du henviser til er import-varer, som dessverre er veldig dyre for oss å selge.
Vi tjener mindre på disse filmene enn de norske utgavene som har vesentlig lavere priser.
Vi beklager ulempene dette medfører, vi ønsker selvfølgelig å skaffe flest mulig norske og rimelige utgaver til våre kunder.
Ha en flott dag.

Så da vet du hvorfor.. I tillegg så får du altså ikke teksting på norsk (vanligvis) og følger du ikke med kan det dukke opp sone-problemer..

Endret av Woff
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Tore hund:

Dette er vel sånne filmer som kommer i nordisk utgave om ett år eller to og priset til 100 kr. Har man tålmodighet og venter noen måneder så koster de 50-60 kr.

Handler selv endel på platekompaniet, veldig bra firma når det kommer til å levere riktige varer, ikke alltid fornøyd med prisene..men de har jo alltid noen kampanjer og filmfester, så ja, jeg er faktisk litt glad i det firmaet.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Roger Gunvaldsen skrev (Akkurat nå):

Tore hund:

Dette er vel sånne filmer som kommer i nordisk utgave om ett år eller to og priset til 100 kr. Har man tålmodighet og venter noen måneder så koster de 50-60 kr.

Handler selv endel på platekompaniet, veldig bra firma når det kommer til å levere riktige varer, ikke alltid fornøyd med prisene..men de har jo alltid noen kampanjer og filmfester, så ja, jeg er faktisk litt glad i det firmaet.

Det er BRA!
Vi må passe på at vi ikke mister Platekompaniet, noe som selvsagt betyr at vi må kjøpe fra de! Som du sier, prisene på platene synker vesentlig NÅR norsk / skandinavisk versjon dukker opp! Egentlig burde man jo boikotte sånne import-filmer da vi jo undergraver nordiske versjoners leve-vilkår ved å handle import! Utrolig dumt om de nordiske versjonene forsvinner fordi folk ikke kjøper de!
Jeg har forøvrig nå en samling bestående av 7 300 original-titler, alt fordelt på drøye 600 4k filmer, 1 700 blu ray og resten på dvd.. I tillegg kommer jo cd'er da.. 🙂
STÅ PÅ OG KJØP NORSK! 
 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Imponerende samling herr hund!

Enig i det du skriver angående platekompaniet. De får endel tusen av meg i året, så jeg bidrar iallefall litt, selv om jeg kun handler når de har kampanjer/filmfest. Jeg kjøper litt importfilm, men det er stort sett bare criterion eller eldgamle filmer/bokser som aldri vil komme i nordiske utgaver.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Woff skrev (5 timer siden):

Det er BRA!
Vi må passe på at vi ikke mister Platekompaniet, noe som selvsagt betyr at vi må kjøpe fra de! Som du sier, prisene på platene synker vesentlig NÅR norsk / skandinavisk versjon dukker opp! Egentlig burde man jo boikotte sånne import-filmer da vi jo undergraver nordiske versjoners leve-vilkår ved å handle import! Utrolig dumt om de nordiske versjonene forsvinner fordi folk ikke kjøper de!
Jeg har forøvrig nå en samling bestående av 7 300 original-titler, alt fordelt på drøye 600 4k filmer, 1 700 blu ray og resten på dvd.. I tillegg kommer jo cd'er da.. 🙂
STÅ PÅ OG KJØP NORSK! 
 

Damn, pics?

Lenke til kommentar
PgUp skrev (13 minutter siden):

Damn, pics?

Du vil ha bilder av HVA? 😄
Samlingen er fordelt på fire rom her og på 8 forskjellige vegger.. Med andre ord ikke noe lett jobb å 'vise' fram dette!
Vil du derimot sjekke hva som er registrert så følg denne linken:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/woff?fbclid=IwAR3Q7F74W1WT2LO6Vx-zRwplzQMwHrp8s5171_0_ERA3NsVvjBgSI-KRxZ4
Må innrømme at den IKKE er komplett da det er flere uregistrerte titler (flere grunner, noen er i boks-sett, noen mangler strek-kode, noen er rett og slett glemt osv) men i hovedsak er dette en 'riktig' oversikt.. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...