Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
300

 

Jeg sliter med å finne de korrekte ordene i beskrivelsen på dette "mesterverket". Etter alt oppskryte filmen hadde fått, regnet jeg med å få levert et praktfullt stykke film. Der tok jeg megetfeil, filmen er ikke bare homo- erotisk til det absurde men gjennomsyret av pinefulle klisjeer og dølsk karakterutvikling. Apropos karakterer, er de tatt rett ut fra en gymsal med steroidfylte gorillaer? Jeg var vitne til mye gauling og muskelfleksing men hvor ble det av alle skuespillerprestasjonene? Hvor ble skuespillerne av?

 

Og handlingen, uff av meg hvor enstonig, forutsigbart og tafatt. Ja vi var alle klar over at det skulle bli mye slossing og blod men var overbevist på at det i det minste skulle eksistere et plott på Arnoldnivå. Masseslakting med bl.a et ikke- eksisterende følelsesspekter har motsatt virkning av det en "heroiskfilm" som dette ønsker, nemlig det å skape medlidenhet for Spartanene. De framstod dessverre som kaldblodige, forsimplet hulefolk med dialoger av latterlig og predikativ (som alt annet i filmen) kaliber.

 

Var det bare meg eller merket andre de nasjonalistiske undertonene? Hva med den åpenbare rasismen? Ikke bare glorifiserer filmen Hellas – den hvite rases representant som "renhet" og "fullkommenhet" på genetisk og politisk plan, men framstiller helt klart motparten (som bestod av alt annet enn den hvit rase) som en underrase som bedriver homofili og imperialisme (snakk om ironi!) Det hele er rett og slett direkte svinaktig.

 

Nei, finner du noen verdi i misbruk av CGI og søvndyssende underholdning som er historisk ukorrekt, er dette noe som er verdt å sjekke ut. Burde vært obligatorisk filmmaterial for Vigrid.

9553265[/snapback]

For det første, hele filmen er basert på en historie som han ene forteller. Og hva gjør de fleste når de forteller en ekstrem historie videre? De forstørrer den. Du går fra at torsken var 2 kg til 3 kg osv. Plutselig fanga du en hval med pilkestang.

 

For det andre, 300 er basert på en tegneserie. En tegneserie hvor klisjeene så klart kommer på rute og rad.

 

Og hvorfor må alle lete etter skulte rasistiske budskap i alle filmer? Plutselig er Resident Evil 5 superrasistisk, til og med før det har kommet ut, nå skal Windtalkers være rasistisk mot japanerne, siden de dør. Hvorfor kan ikke folk bare ta det som en film, og ikke mer?

 

Homo-erotisk? Hahahahahahha, mener du det seriøst? :!: Tatt ut fra en gymsal?! Det er Gerrard Butler du snakker om, en utmerket skuespiller som jeg selv elsker.

 

Også mener du at de glorifiserer Hellas, en AMERIKANSK Hollywoodfilm glorifiserer Hellas? På hvilken måte? Hvis du faktisk ser på filmen alvorlig, så vil du se at måten de gjør tegneserien til film er så perfekt, at du bare sitter og måper.

 

Forresten, hvis Vigrid skulle ha laget 300, ville de ikke vært spartanere, de ville vært vikinger.

 

EDIT: Denna var feeeet, må få sett 300 på spansk :wee:

 

K0CeY8za_K4

Endret av KoffeinKanin
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

300 med vikinger hadde vært så jævlig fett.

 

Men ang. diskusjonen, man må ta filmen for det den er, og den er en filmatisering av en tegneserie. Som den forøvrig ligger ganske tett opp til, hvis man ser bortifra det unødvendige subplotet hjemme i Sparta.

Man kan såklart alltid trekke paralleller og finne skjulte budskap, men da er det serieskaperen Frank Millers syn og filmskapernes man da kritiserer.

Og når det er sagt, så digget jeg det fascistiske spartanske samfunnet, hvordan de satte ut svake barn o.l. Spartanerene blir ikke filmens 'good-guys' ved å være gode, men fordi de er hardcore krigere. Den utrolige kynismen er det som gjør Millers serier interessante for min del (utenom artworken, selvfølgelig).

Og hvorfor må alt på død og liv være politisk korrekt?

Lenke til kommentar

Resident Evil: Apocalypse

 

Følte jeg ble litt flau på vegne av samtlige (nesten) skuespillere, manusforfatter og regissør.

 

Hvorfor? Elendig manus, selv one-liners som ikke fungerer, ikke er kul, en totalt mislykket stil mtp kameraføring.

 

Filmen har;

Milla Jojovich, Sienna Guillory, et par halvkule fightingscener og skyting.

 

Fungerer det som hjernedød underholdning... tja, det finnes langt bedre alternativer der ute.

 

Vurdering: 3 - Dårlig

Lenke til kommentar
300 med vikinger hadde vært så jævlig fett.

 

9559681[/snapback]

 

Ryktes jo at de ønsker å lage He-Man i samme stil, det hadde vært fett :wee:

 

Så får jeg bare håpe de ikke dreper den filmen på samme måte som de drepte 300 for meg med å gå så over the top med slow motion at jeg nærmest følte for å gå sakte. Jeg skulle likt å se 300 i normalt tempo, det ville for meg hevet den sikkert minst to hakk.

Lenke til kommentar
Resident Evil: Apocalypse

 

Følte jeg ble litt flau på vegne av samtlige (nesten) skuespillere, manusforfatter og regissør.

 

Hvorfor? Elendig manus, selv one-liners som ikke fungerer, ikke er kul, en totalt mislykket stil mtp kameraføring.

 

Filmen har;

Milla Jojovich, Sienna Guillory, et par halvkule fightingscener og skyting.

 

Fungerer det som hjernedød underholdning... tja, det finnes langt bedre alternativer der ute.

 

Vurdering: 3 - Dårlig

9560277[/snapback]

Jøss, du har sett den? Hvor? :ohmy:

Lenke til kommentar
Resident Evil Apocalypse er jo dødsbra! Den er ikke veldig god, men den er meget underholdene.

9562812[/snapback]

Er dødsbra bedre eller dårligere enn veldig god? Og hvor kommer meget underholdende inn i bildet?

Skriv et innlegg man kan lese neste gang.

9563837[/snapback]

 

La meg omformulere. Den er underholdene men ikke noe særlig mer en det, og akkuratt dette passer perfekt enkelte ganger.

Lenke til kommentar

Fargo (Coen&Coen, 1996)

 

Fargo foregår i den rolige småbyen med samme navn (og hvor alle tydeligvis er av nordisk avstamning), hvor Jerry Lundegaard hyrer to tvilsomme til kidnappe kona si. For å lure penger ut av svigerfar. Og derfra går alt over styr, altså typisk Coen-plot.

Som forøvrig funker bedre enn i feks The Man Who Wasn't There og The Big Lebowski (selvom TBL er en minst like god film som denne).

Steve Buscemi, Peter Stormare og William Macy, som alle står høyt i min bok, leverer flotte prestasjoner. Men jeg må likevel si at Frances McDormand stikker seg ut, og leverer en virkelig god karakter.

Fargo er en stilsikker, kynisk og beksvart komedie, men det som gjør utslaget her er hvordan det snødekte landskapet gjør alt dempet og isolert, og brukes til å skape en fantastisk stemning.

Denne går rett inn på topp20-lista, og sidestiller seg med TBL som den beste filmen jeg har sett av Coen-brødrene (Har dessverre ikke sett filmene før denne, men det skal jeg gjøre noe med snarest). Kort og godt; anbefales.

 

8.5/10

 

 

Edit: Tenker jeg går til innkjøp av denne enormt kule plakaten nå

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor

poster1.jpg

Endret av athorb
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...