Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

63. The Exorcist (1973) av William Friedkin

Ikke sett siden sommer 2003, så like greit å få tatt et gjensyn, og har siden den tid vært innom flere av de senere og meget ujamne oppfølgerne, og hvor det tredje kapitlet fra 1990 står igjen som favoritten i serien. Joda, en skrekkfilm klassiker, uten tvil, men av typen der er sett, og kan godt vente 15-20 år til neste gang, og ikke fordi jeg "mislikte den", tvert i mot, men den har bare ikke den re-watchability greia favoritt grøsserne/filmene mine kommer med, og nei, sett og dett var dett, over til neste.

8/10

64. Blood Tracks (1985) av Mats Helge

Svensk skrekkfilm, der virker å hente tungt fra Wes Cravens The Hills Have Eyes og deretter spe på med rikelig av 80-talls hårmetall cheese og latterlig skuespill, der et populært rockeband ved navn Solid Gold (spilt av Easy Action) drar ut på de svenske bygder for å forsøke å få ferdiggjort en musikkvideo. Dessverre havner de midt i en blodig strid med ei lokal bande av kannibalske gærninger som holder til i en falleferdig fabrikk, og ja, resten er svensk "skrekkfilmhistorie".

Dette var rimelig tamme saker, åpner greit, men som med utallige slike slasher-titler, jo færre som blir igjen, jo mindre underholdende er det, om man da ikke har et par stykk som er interessante eller likandes nok, noe man ikke finner mye av her. Mye hår, pupper og sminke, samt at gørr og blod delen av var jo slettes ikke gæren, men selv knappe 85 minutter føltes minst en halvtime lenger enn det varte, og slikt er aldri noe bra tegn.

4/10

Oktober Skrekkfilm Utfordringen Dag 25:

65. Rockula (1990) av Luca Bercovici

En over 400 år gammel vampyrjomfru forsøker desperat å bryte ei kjip forbannelse, der hans 22 år gamle kjæreste blir hvert 22 andre år kidnappet og aldri sett igjen, av en slem pirat, og tja, dette var jo faktisk ikke så fæle saker. Igjen en grøsser, der rock og musikk er tungt benyttet (Toni Basil og Thomas Dolby gjør begge en flott innsats her) men hvor hovedkarakteren (Dean Cameron, han "morsomme" douchebagen fra teen-sex møkkafilmene Ski School 1 og 2) er såpass irriterende at det overskygger mye av "handlingen". 

Likevel, mye fin musikk, og flotte damer, det går raskt unna og tja, en film som har ligget i Watchlista en stund, og er greit å få unnagjort.

5/10

66. Moontrap (1989) av Robert Dyke

Amerikansk b-film sci-fi/skrekk, der har et tøft navn, poster og selveste Bruce Campbell i en av hovedrollene, men blir det bra underholdning? I grunn fint lite. Dette var rimelig dølle saker, tempoet er i perioder drepende tregt, og Campbell er ikke i nærheten av den folk flest forbinder han med, da som Ash over-the-top one-line maskinen fra de senere Evil Dead eventyrene, her spiller han nok en gang ei sarkastisk og ganske så kjedelig og tørr figur, der jo har likevel et par ok linjer å komme med, men ikke noe som henger positivt igjen. 

Moontrap ble kjøp inn, ikke bare grunnet Campbell alene, men at man jo så My Name Is Bruce, og husker en sekvens hvor det sikkert ble parodiert på flere av hans lav budsjetts titler fra 80 og 90-tallet, med hvor filmen de skulle forsøke å ferdiggjøre ble kalt Moon Cave, og håpet vel på noe ala den type cheese, og i stedet satt man igjen med en ganske så lettglemt b-film der aldri helt tar av.

4/10

Lenke til kommentar

RELIC (2020)

Prøvde meg på denne i går, siden den nå går på kino så tenkte jeg at den kunne ikke være så dårlig.

Men - den klarte aldri for meg å bli skummel, og vi fikk aldri noe svar på hva som egentlig skjedde, hva som forårsaket alt. Vi skjønner bare at det er noe skummelt som foregår, og selv om det er en del "skumle" og ekle ting så savner jeg mye her før nakkehårene reiser seg .... Dessverre uforløst for meg.

4/10

Lenke til kommentar

67. Martin (1977) av George A. Romero

Denne har ligget på "vent" i nesten et tiår, og tenkte at her var det like greit å bare få dratt frem, men der det dessverre (for min del) ble tydelig klart, meget tidlig ut, at dette kom ikke til å bli min type "underholdning". Deprimerende og langsomme saker, og føyer seg greit inn med The Crazies (også Romero) som to filmer der virket å bli nærmest forgudet av fansen, men hvor en selv fikk null og niks ut av dem. 

Kjip start på kvelden, hjalp ikke på at humøret var på bånn, og elendig lyd/bilde på DVDen, selvsagt ingen tekst og nei, nok en skuffende Romero film som aldri er i nærheten av hva en hadde håpet på, og gir den en noe streng:

4/10

Oktober Skrekkfilm Utfordringen Dag 26:

68. Without Warning (1980) av Greydon Clark

Vel, etter en såpass kjip start, måtte en dra frem noe mer lystig og lett b-film skrekk, og kom til å huske på Without Warning, der jeg så for en 4-5 år tilbake, når den endelig kom ut i skandinavisk DVD utgave (etter flere år med av og på, og endelig i 2016 skjedde ting) og joda, dette er jo heftig og komisk b-film cheese, med sjarm og overraskende effektivt plot, tross de latterlige spesial effektene og kostymene. 

Her får man jo også se to veteraner som Jack Palance og Martin Landau dominere, som to stykk meget ulike skyteglade tøffinger, der sistnevnte er i virkelig storform, og leverer en fantastisk rolleprestasjon, og ikke siste gang at gutta ville stille opp og gjøre solide roller i tidlig 80-talls b-film skrekk, og hvor en liten favoritt er Alone in the Dark (1983), hvor Landau nok en gang briljerer som alt annet enn en "stabil" kar, og nei, her har regissør Greyon Clark vært flink i å utnytte seg godt av sine to stjerner så godt det lar seg gjøre, og det fungerer utmerket.

Monsteret, et romvesen som bedriver lokal menneskejakt og samler i hop sine trofeer i et lite skur, i skogen er alt annet enn "skremmende", men kanskje ikke så rart, når våpnene ser mest ut som flyvende mini-pizzaer med tenner, og det kan ikke ha vært enkelt for Kevin Peter Hall å se særlig mye gjennom den latterlige alien-maska, og kanskje derfor han får såpass lite tid på skjermen, og de få scenene han gjør så, benyttes mest i å stå helt stille og knapt bevege seg. 

Likevel, hans bidrag og filmens plot om ei utenomjordisk skapning som ankommer jorden for å jakte på mennesker og samle i hop trofeer ville jo (i følge DVDen) bli tatt langt bedre i bruk i mesterverket Predator (1987), hvor nevnte Peter Hall selvsagt får et helt annet kostyme å jobbe utifra.

Alt i alt, Without Warning er cheesy som pokker, men likevel innehar to meget dyktige og likandes skuespillere, som sørger for å dra ratingen opp et høyt hakk, og nei, ender så med en:

6/10

69. Species IV: The Awekening (2007) av Nick Lyon

En totalt unødvendig "fortsettelse" av de overlegent bedre forgjengerne, og her hjelper det dessverre lite at den dyktige Ben Cross prøver å spille en seriøs og bekymret doktor/forsker, når han får såpass mye med elendig skuespill fra sine kolleger å jobba utifra.

En trashy og vulgær film, der selv Natasha Henstridge ignorerte, og det er aldri noe positivt tegn. Man bryr seg ikke om karakterene, og venter stort sett kun på at det hele skal bare bli ferdig.

3,5/10

Lenke til kommentar

70. Dracula (1979) av John Badham

Tross av å inneha ei stjernerekke med dyktige og likandes folk, som Donald Pleasance, Laurence Olivier, Frank Langella og vakre Kate Nelligan, så sitter jeg dessverre stort sett igjen med mye av det samme skuffende inntrykket som ved forrige besøk. Visuelt og stemningsmessig holder den fint lite tilbake, men handlingen og leveringen fra de forskjellige skuespillerne virker ikke spesielt inspirert, heller tvert i mot, og en heller skuffende og forglemmelig storproduksjon der aldri matcher de langt bedre og mer gufne vampyr filmene Werner Herzogs Nosferatu og miniserien Salems Lot, der også ble utgitt det samme året. 

6/10

Oktober Skrekkfilm Utfordringen Dag 27:

71. Dark Tower (1989) av Freddie Francis og Ken Wiederhorn

Overnaturlig grøsser, der jeg har lenge hatt lyst til å se, mest grunnet at man alltid har hatt sans for hjemsøkte skyskrapere type underholdning og at vakre Jenny Agutter og Larry Cohen favoritt leading man Michael Moriarty har to av hovedrollene. Dessverre ble dette en ekstremt kjedelig og lang affære, såpass at jeg vurderte å se resten av filmen dagen derpå, for alt jeg kan huske var scener der Jenny løper rundt i gangene i en høyreist og "skummel" bygning som er besatt av  en ondskap, og hun skriker og skriker enda mer. Moriarty har fint lite å stille opp med, og virker som han selv kjeder seg gjennom filmen, og det blir litt vel mye unødvendig lange scener med prating og mer prating, og nei, skuffende og gørrkjedelige saker, der er kun for die hard fansen av de to nevnte skuespillerne, eller de som absolutt MÅ se alt av overnaturlige hus type filmer fra 80-tallet.

3/10

Endret av Frank.N.Steen
Lenke til kommentar

72. It Lives Again  (1978) av Larry Cohen

Aldri helt falt for disse monster-skrekk filmene til Larry Cohen, der byr på meget godt skuespill, men der i de to første kan bli noe vel overdramatisk og med tanke på hvor latterlig og over-the-top ting raskt utvikler seg av, så skulle jeg nesten ønsket at de bare gikk fullt ut med total cheese overdose. Så første filmen tidligere i år, og mye av det samme går igjen, gode skuespill og åpner lovende, men så begynner ting å falle sammen og mot slutten har jeg mistet interessen og nei, ikke i nærheten av å være like underholdende eller givende som senere Cohen favoritter.

5/10

Oktober Skrekkfilm Utfordringen Dag 28:

73. The Phantom of the Opera (1962) av Terrence Fisher

Usikker på hvor mange filmer som har blitt gjort om det beryktede opera fantomet, men begynner å få sett unna en god del, og ytterst få har gjort særlig positivt inntrykk på meg, og var jo innom Universal Horror Classic utgaven fra 1940-tallet med Claude Rains, og den falt i meget god smak, faktisk den beste av disse filmene til nå. Denne 1960 talls utgaven, der er gjort i god gammel Hammer ånd, er slettes ikke gæren, men ble likevel noe skuffet, der man håpet å se langt mer av den alltids likandes Herbert Lom som fantomet, men han fikk knapt med tid, og fokuset ble lagt mer på et små-langsomt trekant drama og hvor særlig Michael Gough virket å ha en greie med å spille usympatiske drittsekker på den tiden, og bedriver sin egen private "casting couch" opplegg for unge og vakre sangerinner, som han inviterer hjem til å "øve" seg. 

Nei, godkjent men langt unna å være blant de bedre filmene til Hammer studios på 60-tallet.

6/10

Endret av Frank.N.Steen
Lenke til kommentar

74. Son of Frankenstein (1939) av Rowland V. Lee

Åpnes meget lovende, fantastisk stemning og flotte kulisser/sett, samt moro å gyve løs på Frankenstein serien igjen, eller hvert fall en øvrig fortsettelse fra de to forrige eventyrene til Universals klassiske filmmmonster.
Denne gang er Baron Frankensteins sønn i god gang med å fortsette i sin fars fotspor, og monsteret, joda, det er like full av humørsvigninger som aldri før, og attpåtil får en jo
Bela Lugos som monsterets trofaste venn og medmorder Ygor, der virker å være like seiglivet som sin høyreiste venn.

Dessverre klarer aldri filmen helt å matche sine to langt bedre forgjengere, og det blir noe langsomt med nær overkant av 1 og oppunder 40 minutter, men den har så absolutt potensiale for å kanskje 
stige et ørlite hakk ved nærmere gjensyn.

6/10

Oktober Skrekkfilm Utfordringen Dag 29:

75. Its Alive III: Island of the Alive (1987) av Larry Cohen

Ny runde med Larry Cohen monster-baby film, og hvor den godt brukte Michael Moriarty leverer en meget god åpning i rettsalen, hvor han forsøker så godt han kan å forsvare sitt monstrøse avkom, som ender til slutt opp på en 
øde øy, og joda, det går som det går, og ikke lenge så er monster-babyene blitt store monstre, som fortærer og slakter for fote, alle som skulle være så uheldige å sette sine ben på øya.
Likevel, en fars kjærlighet til sin sønn virker å overgå alt, og dette medfører at ting tar litt vel av.
Der forgjengerne virket å forsøke å ha litt mer seriøs og alvorlig stemning over seg, så går det raskt lang over bord i det tredje kapitlet, og jeg synes det passer filmen, og hvor nevnte
Moriarty ser ut til å kose seg i hver bidige scene. Ekstra moro å se Laurene Landon, som da prostituert der har samme hårmanke som den hun prydet i America 3000 og Hundra filmene, mens Karen Black også får litt å jobbe med her.

Alt i alt, kanskje ikke like gjennomført som de to første, men underholdningen er noe kvikkere og jeg fikk nok litt mer ut av denne.

5,5/10
76. The Ghost of Frankenstein (1942) av Erle C. Kenton og 77. House of Frankenstein (1944) av Erle C. Kenton

Nei, motivasjonen er på bunn, og får fint lite igjen av disse sene monsterfilmene, hvor skuespillerne Lon Chaney Jr., Boris Karloff og Bela Lugosi virker å gå på rundgang, og der kropper og kroppsdeler skal byttes, stjeles og gjenopplives, pluss unødvendig mye dautid brukt på unødig irriterende karakterer som gir null og niks, og nei, Frankenstein serien er nok den mest robuste av monsterfilmene, men kommer tvilsomt til å ta meg bryet med å se de to siste fra Universal Monster Legacy boksen, og heller holde meg til de overlegent beste filmene som ble toppet med Bride of Frankenstein. Likevel, sjarmen og den flotte stemningen er det intet å si på, men nå holder det for denne gang. 

5/10 til begge

Lenke til kommentar

Mista en del tid, grunnet store internett problemer siste 2 dagene, og slikt gikk raskt utover motivasjonen, men fikk nå likevel sett unna 3 stykk filmer (planla 5, men innså tidlig ut at jeg hadde ikke nubbe sjanse til å gjennomføre det i går).

Oktober Skrekkfilm Utfordringen Dag 30:

3psZnhP.jpg

78. Critters 2: The Main Course (1988) av Mick Garris

"You've got nothing to lose but your lives."

Ga opp å gyve løs på Fredag den 13ende og lignende filmserier, mest fordi jeg ønsket ei viss "variasjon" og heller rette fokus på de man ikke har sett på lenge, og skippet meg greit forbi første Critters eventyret, og gjøv løs på favoritten, del nummer 2 der de små sultne hårballene er tilbake for å skape ny skrekk og panikk i Grovers Bend. Meget severdig og underholdende oppfølger, der har feel-good stemningen gående fra start, til slutt og herlige gjensyn med Brad Brown, Sheriff Harv, Charlie the Bounty Hunter, Ug og Lee, som virker å finne seg godt til rette i kroppen til deilige Roxanne Kernohan, samt Lin Shaye som nysgjerrig avisredaktør og hvor byen gjør seg klar for påskefeiring og nei, meget artig gjensyn med den jeg mener er soleklart beste i Critters filmserien.

7/10

79. Maximimum Overdrive (1986) av Stephen King

Visstnok en film som King endte opp med hate, og kom aldri til å forsøke seg i regissørstolen igjen, men der likevel er en absolutt godkjent skrekkeventyr der føles ut som noe der John Carpenter kunne ha gjort. Uansett, sett før, og alltid hatt sansen for mye av galskapen og det latterlige som foregår her, men skulle likevel ønske at enkelte karakterer fikk langt mindre tid på skjermen, eller helst bare ble skrevet ut på brutalt vis, tidligst mulig. 

Maskinene tar overhånd og vender seg mot sine skapere, da en mystisk komet kommer litt vel nære jorden, og plutselig er det total vanvidd hvor mennesker er fritt vilt, enten det er gamle kjerringer eller små barn, alle skal med. 

Et knippe overlevere blir låst inne på en bensinstasjon og tar god bruk av det "mindre" arsenalet av våpen som er lokalisert i kjelleren, for å forsøke å kjempe mot sine mekaniske fiender. 

Mye kul musikk fra AC/DC og en del minneverdige scener, men av typen som virker å miste litt av piffen den siste halvtimen, men likevel grei underholdning, og blir så med:

6/10

Oktober Skrekkfilm Utfordringen Dag 31:

80. The Serpent and the Rainbow (1988) av Wes Craven

Nok en Craven film, og overnaturlig voodoo-skrekk, men tja, sovnet 2-3 ganger og måtte starte opp igjen, sovna nok en gang og nei, var så lei av internett trøbbel, elendig service og hadde vel i grunn liten glede av film på det tidspunktet, så av typen som kun ble sett for å bli ferdig med den og nei, ingen forandring på ratingen:

6/10 

Endret av Frank.N.Steen
Lenke til kommentar

The Lodge (2019)

Omtalen leses på eget ansvar, kan inneholde bittesmå spoilere.

Vil kalle dette en dramathriller, og dermed stryke betegnelsen "Horror" som IMDB har lagt til i beskrivelsen. Ser at det fra visse "genier" kommer påstander om at de som ikke elsker denne filmen rett og slett ikke forstår hva den prøver å si. Vel, I call bullshit. Ja, den har en nerve, og holder på sin måte seeren på pinebenken hva utfall angår, men synes samtidig den har lange perioder som rett og slett er kjedelige. Og visse elementer er etter min mening dårlig laget, herunder sekvenser under "gåturen" til Grace, samt sekvensene med udefinerbare stemmer og hvisking (repent). 

Er heller ikke mindblowned over prestasjonen til Riley Keough, men gir honnør til barna (Jaeden Martell spilte greit både her og i miniserien "Defending Jacob"), og spesielt Lia McHugh viser at hun har en god karriere foran seg.

Filmens avslutning er det som gjør at man kanskje husker filmen litt ekstra, og er etter min mening eneste del som forsvarer bruk av et begrep som "Horror". Oxford Languages definerer "Horror" som sitat: "an intense feeling of fear, shock, or disgust."Det får man litt av på slutten.

Alt i alt var ikke dette en filmopplevelse som satte varige spor.

4/10

Lenke til kommentar

81. Sleepy Hollow (1999) av Tim Burton

7/10

82. Carrie (1976) av Brian de Palma

8/10

Ble en noe stressende og dårlig planlagt avslutning, og kom vel aldri i nærheten av å få unnagjort så mye film man hadde ønsket, men også da grunnet en "metthetsfølelse" av det å se kun skrekkfilmer i en større periode, og da med mye skit og middelmådigheter på menyen, gikk man helt tom på den "store" skrekkdagen. 

Fikk nå likevel sett unna 2 bedre skrekkeventyr, der Tim Burtons Sleepy Hollow er langt unna å være blant hans bedre stunder, men visuelt og stemningsmessig er den meget flott og passende som sen høstunderholdning, mens klassikeren Carrie hadde jeg ikke vært innom siden tidlig 00-tallet, og var nok et stort hakk mer creepy.

Nå skal det bli en time-out fra skrekkfilm, hvert fall for en stund fremover og hjalp vel ikke på at man også ble hekta på X-Files midt opp i alt sammen, men likevel hyggelig å få sett igjen. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Frank.N.Steen skrev (3 timer siden):

Ble en noe stressende og dårlig planlagt avslutning, og kom vel aldri i nærheten av å få unnagjort så mye film man hadde ønsket, men også da grunnet en "metthetsfølelse" av det å se kun skrekkfilmer i en større periode

Virker som ganske utmattende, ja! 
Jeg ser ikke så mye skrekkfilmer, men Carrie så jeg for noen år siden for første gang- likte den godt. Sissy Spacel er en skuespiller jeg liker. Badlands med henne kom vel 3 år tidligere. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
dengelgen skrev (6 minutter siden):

Virker som ganske utmattende, ja! 
Jeg ser ikke så mye skrekkfilmer, men Carrie så jeg for noen år siden for første gang- likte den godt. Sissy Spacel er en skuespiller jeg liker.

Ble litt som det å ete seg god og overmett på godteri og junk-mat hele uka, og når lørdagskosen først skal settes inn og skåla står på bordet, så er man jo så lei av godteri og snacks, at bare tanken gjør en nærmest "uvel".

Er glad i skrekkfilm, men dæven det var noe ekstra "forløsende" å se de hyperaktive klovneriene til Jackie Chan i den ellers middelmådige actionfilmen Mr. Nice Guy (1997), til stor forandring i går kveld.

Sissy var fantastisk i Carrie, bare synd så mange av hennes kolleger så til de grader overspilte, og selv om det selvsagt gjorde det lettere å mislike dem og ønske dem mest mulig lidelse, var noen nærmest litt vel tilgjorte i bølle-mobbe rollene. Brian De Palma skal ha ros for å klare å gå fra å lage en urkomisk scene/hendelse (der Tommy får bøtta som tidligere inneholdt masse litervis av griseblod i knollen) og det er så gjennomført latterlig, før det så går rett over i et utrolig creepy og marerittaktig scenario, der Spaceks besatte øyne er virkelig gufne og onde. 

Husker samme mann også gjorde en annen overnaturlig thriller ikke lenge etter, men da med Kirk Douglas, og tror den het The Fury. Uansett verdt å sjekke ut om en likte Carrie, der også Amy Irving fra nevnte film medvirker.

Lenke til kommentar

Deepwater Horizon - 2016
https://www.imdb.com/title/tt1860357/

Basert på hendelsen om brannen og oljeutslippet fra oljeplatformen Deepwater Horizon i Mexicogolfen i 2010.
https://en.wikipedia.org/wiki/Deepwater_Horizon

Rent personlig, en av Mark Wahlbergs bedre prestasjoner. Hva jeg også liker med denne filmen er at de ikke bare har action, action, action hele tiden, men også historie rundt hendelsen og hva flere parter foretar seg, f.eks. informering til kystvakten og handlinger av berørte til de som har kjente og kjøre ombord på plattformen. Noen ganger er det de små tingene som gjør en grei nok film til en bra film.

Kurt Russell gjør også en bra figur her, selv om jeg tenker med en gang på "Soldier" når jeg hører det navnet.

Effektene er bra og når jeg ser på filmen på "storskjerm" (over alle 3 QHD-skjermene - "Deepwater.Horizon.2016.720p.BluRay.x264-SPARKS") så er det troverdig det som skjer - vann og flammer er 2 typiske ting som er vanskelige å gjengi digitalt, men hvordan de enn har gjort det i Deepwater Horizon så er det meget overbevisende.

9 / 10

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Frank.N.Steen skrev (På 2.11.2020 den 13.28):

82. Carrie (1976) av Brian de Palma

Ble en noe stressende og dårlig planlagt avslutning, og kom vel aldri i nærheten av å få unnagjort så mye film man hadde ønsket, men også da grunnet en "metthetsfølelse" av det å se kun skrekkfilmer i en større periode, og da med mye skit og middelmådigheter på menyen, gikk man helt tom på den "store" skrekkdagen. 

Fikk nå likevel sett unna 2 bedre skrekkeventyr, der Tim Burtons Sleepy Hollow er langt unna å være blant hans bedre stunder, men visuelt og stemningsmessig er den meget flott og passende som sen høstunderholdning, mens klassikeren Carrie hadde jeg ikke vært innom siden tidlig 00-tallet, og var nok et stort hakk mer creepy.

Nå skal det bli en time-out fra skrekkfilm, hvert fall for en stund fremover og hjalp vel ikke på at man også ble hekta på X-Files midt opp i alt sammen, men likevel hyggelig å få sett igjen. 

Imponerende med 82 skrekkfilmer i oktober, Frank! Ble 32 skrekkfilmer for meg i oktober og kjenner meg igjen på mye av det du skriver om metthet når det blir så mange filmer med så lite variasjon. Nå blir det Noirvember for min del, satser på minimum 10 noirfilmer samt å se ferdig femte og siste sesongen av Miami Vice!

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Jonas2k skrev (1 minutt siden):

Imponerende med 82 skrekkfilmer i oktober, Frank! Ble 32 skrekkfilmer for meg i oktober og kjenner meg igjen på mye av det du skriver om metthet når det blir så mange filmer med så lite variasjon.

Takk, men innser nok at en kunne godt ha vært foruten en god porsjon av de altfor mange skrekkelig dårlige/middelmådige filmene, og gikk jo dessuten glipp av gjensyn med Motorsag Massakren, Black Christmas (originalen), samtlige Dracula/Frankenstein (Hammer Studio utgivelser) og andre man så gjerne skulle fått tid til å få sett. Men nå skal jeg jo ikke slutte helt å se skrekk, så fortsatt tid igjen, men litt deilig å se noe annet enn kun skrekkfilm også.

Fikk du sett noen nye/gamle favoritter, eller ble det litt "random" hvordan du så og valgte ut filmer?

Slik ble min skrekkfilmmåned noenlunde seende ut:

Spoiler

Number/Title/Rating/Date: 
01. Zombie Nightmare (1987) 3/10 October 1 - First Time View
02. Son of Dracula (1943) 5,5/10 October 1 - First Time View
03. Alien Space Avenger (1989) 4,5/10 October 1 - First Time View
04. Dracula’s Daughter (1936) 5/10 October 2 - First Time View
05. Sweatshop (2009) 1/10 October 2 - First Time View
06. Metamorphosis: The Alien Factor (1989) 5/10 October 3 - First Time View
07. Day of the Animals (1977) 6/10 October 3 - Re-Watch
08. The Dead Zone (1983) 8,5/10 October 3 - Re-Watch
09. Death Valley (1982) 5/10 October 4 - First Time View
10. Psycho II (1983) 8/10 October 4 - Re-Watch
11. Hell’s Ground aka Zibahkhana (2007) 4/10 October 4 - First Time View
12. Carnival of Souls (1962) 6,5/10 October 4 - First Time View
13. Psycho III (1986) 5/10 October 5 - Re-Watch
14. Psycho IV: The Beginning (1990) 6/10 October 6 - Re-Watch
15. Drácula (1931) 6/10 October 6 - First Time View
16. Dracula in Pakistan (1967) 5/10 October 6 - First Time View
17. Wild Beasts (1984) 4,5/10 October 7 - Re-Watch
18. Premutos: Lord of the Living Dead (1997) 2/10 October 7 - First Time View
19. The Card Player (2004) 4/10 October 8 - First Time View
20. The Loch Ness Horror (1982) 4/10 October 8 - First Time View
21. Night Life aka Grave Misdemeanors (1989) 5/10 October 9 - First Time View
22. The Funhouse (1981) 7/10 October 9 - Re-Watch
23. The Creeping Terror (1964) 2/10 October 10 - First Time View
24. Silent Rage (1982) 6/10 October 10 - Re-Watch
25. Shock 'Em Dead (1991) 5/10 October 11 - First Time View
26. Species (1995) 7/10 October 11 - Re-Watch
27. Vampire Knights (1988) 2,5/10 October 12 - First Time View
28. Warlock (1989) 5,5/10 October 12 - Re-Watch
29. Watchers II (1990) 4,5/10 October 12 - Re-Watch
30. Watchers III (1994) 4/10 October 13 - First Time View
31. Army of Darkness (1992) 7/10 October 14 - Re-Watch
32. Red Blooded American Girl (1990) 4/10 October 14 - First Time View
33. Village of the Damned (1995) 6/10 October 15 - Re-Watch
34. Mutilations (1987) 4,5/10 October 15 - First Time Watch
35. Blood Nasty (1989) 2,5/10 October 15 - First Time Watch
36. Maniac Cop 3: Badge of Silence (1993) 6,5/10 October 16 - Re-Watch
37. Sorority Babes in the Slimeball Bowl-O-Rama (1988) 6/10 October 16 - Re-Watch
38. Happy Birthday to Me (1981) 5/10 October 16 - Re-Watch
39. Black Roses (1988) 4/10 October 17 - First Time Watch
40. The Haunting (1999) 5/10 October 17 - Re-Watch
41. Species II (1998) 6/10 October 17 - Re-Watch
42. Vicious Lips (1986) 4/10 October 17 - First Time View
43. Hell Night (1981) 4,5/10 October 18 - Re-Watch
44. Maniac Cop 2 (1990) 5/10 October 18 - Re-Watch
45. Witchfinder General (1968) 7/10 October 18 - First Time View 
46. Rocktober Blood (1984) 3/10 October 18 - First Time View
47. I Spit On Your Grave (1978) 4,5/10 October 19 - Re-Watch
48. Dead of Night (1977) 5/10 October 20 - First Time View
49. Arachnophobia (1990) 7/10 October 20 - Re-Watch
50. What Ever Happened to Baby Jane? (1962) 8,5/10 October 20 - First Time Watch
51. Hospital Massacre (1981) 3,5/10 October 21 - First Time Watch
52. Deadly Friend (1986) 6/10 October 21 - Re-Watch
53. The Hills Have Eyes (1977) 7,5/10 October 21 - Re-Watch
54. Dolly Dearest (1991) 4/10 October 22 - Re-Watch
55. The Evil Below (1989) 4/10 October 22 - Re-Watch
56. Lake of the Dead (1958) 6/10 October 22 - First Time View
57. Headhunter (1988) 5/10 October 23 - Re-watch
58. Inner Sanctum II (1994) 4/10 October 23 - Re-Watch
59. Insidious (2010) 3,5/10 October 23 - First Time View
60. Annabelle (2014) 4/10 October 23 - First Time View
61. Patrick (1978) 6/10 October 24 - Re-Watch
62. The Hills Have Eyes Part: 2 (1985) 4,5/10 October 24 - Re-Watch
63. The Exorcist (1973) 8/10 October 24 - Re-Watch
64. Blood Tracks (1985) 4/10 October 24 - Re-Watch
65. Rockula (1990) 5/10 October 25 - First Time Watch
66. Moontrap (1989) 4/10 October 25 - Re-Watch
67. Martin (1977) 4/10 October 25 - First Time Watch
68. Without Warning (1980) 6/10 October 26 - Re-Watch
69. Species IV: The Awakening (2007) 3,5/10 October 26 - First Time Watch
70. Dracula (1979) 6/10 October 26 - Re-Watch
71. Dark Tower (1989) 3/10 October 27 - First Time Watch
72. It Lives Again (1978) 5/10 October 27 - First Time Watch
73. The Phantom of the Opera (1962) 6/10 October 28 - First Time Watch
74. Son of Frankenstein (1939) 6/10 October 28 - First Time Watch
75. It’s Alive III: Island of the Alive (1987) 5,5/10 October 29 - Re-Watch
76. The Ghost of Frankenstein (1942) 5/10 October 29 - First Time Watch
77. House of Frankenstein (1944) 5/10 October 30 - First Time Watch
78. Critters 2: The Main Course (1988) 7/10 October 30 - Re-Watch
79. Maximum Overdrive (1986) 6/10 October 30 - Re-Watch
80. The Serpent and the Rainbow (1988) 6/10 October 31 - Re-Watch 
81. Sleepy Hollow (1999) 7/10 October 31 - Re-Watch
82. Carrie (1976) 8/10 October 31 - Re-Watch

Best films: :)
01. What Ever Happened to Baby Jane? (1962) 8,5/10
02. The Dead Zone (1983) 8,5/10
03. Psycho II (1983) 8/10
04. Carrie (1976) 8/10
05. The Exorcist (1973) 8/10
06. The Hills Have Eyes (1977) 7,5/10
07. Arachnophobia (1990) 7/10
08. Army of Darkness (1992) 7/10
09. The Funhouse (1981) 7/10
10. Witchfinder General (1968) 7/10

Worst films: >:D
01. Sweatshop (2009) 1/10
02. Premutos: Lord of the Living Dead (1997) 2/10
03. The Creeping Terror (1964) 2/10
04. Vampire Knights (1988) 2,5/10
05. Blood Nasty (1989) 2,5/10
06. Zombie Nightmare (1987) 3/10
07. Rocktober Blood (1984) 3/10
08. Dark Tower (1989) 3/10
09. Hospital Massacre (1981) 3,5/10
10. Insidious (2010) 3,5/10

Jonas2k skrev (10 minutter siden):

Nå blir det Noirvember for min del, satser på minimum 10 noirfilmer samt å se ferdig femte og siste sesongen av Miami Vice!

Liker opplegget/navnet 😎, og kanskje noe jeg også kan forsøke å slenge meg på, for har jo en del av den type film/underholdning liggende i hylla, samt en del usett.

Miami Vice ja, har jo vært innom hele showet før, men husker jo fra forrige besøk at mye av stemningen begynte vel å gå stadig mer seriøst/alvorlig utover i de senere sesongene, og at en del faste folk forsvant/ble skrevet ut, både foran og bakom kamera. 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
SirOwen skrev (På 1.11.2020 den 14.07):

The Lodge (2019)

 

Årets favoritt så langt for meg, så vi er åpenbart ikke helt enige! 😄 

Jeg tror det er en del personlige saker som førte til at den gjorde såpass inntrykk, for jeg kjente meg litt igjen i enkelte av situasjonene og karakterene, hvilket er uhyre sjelden. 

Jeg har sett det har vært litt debatt ang. hvorvidt den kan beskrives som en skrekkfilm eller ei. For meg er den det, på samme måte som The Blackcoat's Daughter, It Comes at Night og Killing of a Sacred Deer og filmene i "psych. horror" genren hvor implikasjonene alene skaper mesteparten av ubehaget.

Enig i at barneskuespillerne gjorde best innsats, men jeg likte egentlig Riley Keough også. Dama begynner å bli ekspert i å spille traumatisert offer.

Med tanke på hvor mange som beskriver 2020 som tidenes mest miserable år synes jeg den var usedvanlig toneangivende. 

Spoiler

TOTAL tragedie for ALLE karakterer! 

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Frank.N.Steen skrev (På 3.11.2020 den 17.42):

Takk, men innser nok at en kunne godt ha vært foruten en god porsjon av de altfor mange skrekkelig dårlige/middelmådige filmene, og gikk jo dessuten glipp av gjensyn med Motorsag Massakren, Black Christmas (originalen), samtlige Dracula/Frankenstein (Hammer Studio utgivelser) og andre man så gjerne skulle fått tid til å få sett. Men nå skal jeg jo ikke slutte helt å se skrekk, så fortsatt tid igjen, men litt deilig å se noe annet enn kun skrekkfilm også.

Fikk du sett noen nye/gamle favoritter, eller ble det litt "random" hvordan du så og valgte ut filmer?

Slik ble min skrekkfilmmåned noenlunde seende ut:

  Vis skjult innhold

Number/Title/Rating/Date: 
01. Zombie Nightmare (1987) 3/10 October 1 - First Time View
02. Son of Dracula (1943) 5,5/10 October 1 - First Time View
03. Alien Space Avenger (1989) 4,5/10 October 1 - First Time View
04. Dracula’s Daughter (1936) 5/10 October 2 - First Time View
05. Sweatshop (2009) 1/10 October 2 - First Time View
06. Metamorphosis: The Alien Factor (1989) 5/10 October 3 - First Time View
07. Day of the Animals (1977) 6/10 October 3 - Re-Watch
08. The Dead Zone (1983) 8,5/10 October 3 - Re-Watch
09. Death Valley (1982) 5/10 October 4 - First Time View
10. Psycho II (1983) 8/10 October 4 - Re-Watch
11. Hell’s Ground aka Zibahkhana (2007) 4/10 October 4 - First Time View
12. Carnival of Souls (1962) 6,5/10 October 4 - First Time View
13. Psycho III (1986) 5/10 October 5 - Re-Watch
14. Psycho IV: The Beginning (1990) 6/10 October 6 - Re-Watch
15. Drácula (1931) 6/10 October 6 - First Time View
16. Dracula in Pakistan (1967) 5/10 October 6 - First Time View
17. Wild Beasts (1984) 4,5/10 October 7 - Re-Watch
18. Premutos: Lord of the Living Dead (1997) 2/10 October 7 - First Time View
19. The Card Player (2004) 4/10 October 8 - First Time View
20. The Loch Ness Horror (1982) 4/10 October 8 - First Time View
21. Night Life aka Grave Misdemeanors (1989) 5/10 October 9 - First Time View
22. The Funhouse (1981) 7/10 October 9 - Re-Watch
23. The Creeping Terror (1964) 2/10 October 10 - First Time View
24. Silent Rage (1982) 6/10 October 10 - Re-Watch
25. Shock 'Em Dead (1991) 5/10 October 11 - First Time View
26. Species (1995) 7/10 October 11 - Re-Watch
27. Vampire Knights (1988) 2,5/10 October 12 - First Time View
28. Warlock (1989) 5,5/10 October 12 - Re-Watch
29. Watchers II (1990) 4,5/10 October 12 - Re-Watch
30. Watchers III (1994) 4/10 October 13 - First Time View
31. Army of Darkness (1992) 7/10 October 14 - Re-Watch
32. Red Blooded American Girl (1990) 4/10 October 14 - First Time View
33. Village of the Damned (1995) 6/10 October 15 - Re-Watch
34. Mutilations (1987) 4,5/10 October 15 - First Time Watch
35. Blood Nasty (1989) 2,5/10 October 15 - First Time Watch
36. Maniac Cop 3: Badge of Silence (1993) 6,5/10 October 16 - Re-Watch
37. Sorority Babes in the Slimeball Bowl-O-Rama (1988) 6/10 October 16 - Re-Watch
38. Happy Birthday to Me (1981) 5/10 October 16 - Re-Watch
39. Black Roses (1988) 4/10 October 17 - First Time Watch
40. The Haunting (1999) 5/10 October 17 - Re-Watch
41. Species II (1998) 6/10 October 17 - Re-Watch
42. Vicious Lips (1986) 4/10 October 17 - First Time View
43. Hell Night (1981) 4,5/10 October 18 - Re-Watch
44. Maniac Cop 2 (1990) 5/10 October 18 - Re-Watch
45. Witchfinder General (1968) 7/10 October 18 - First Time View 
46. Rocktober Blood (1984) 3/10 October 18 - First Time View
47. I Spit On Your Grave (1978) 4,5/10 October 19 - Re-Watch
48. Dead of Night (1977) 5/10 October 20 - First Time View
49. Arachnophobia (1990) 7/10 October 20 - Re-Watch
50. What Ever Happened to Baby Jane? (1962) 8,5/10 October 20 - First Time Watch
51. Hospital Massacre (1981) 3,5/10 October 21 - First Time Watch
52. Deadly Friend (1986) 6/10 October 21 - Re-Watch
53. The Hills Have Eyes (1977) 7,5/10 October 21 - Re-Watch
54. Dolly Dearest (1991) 4/10 October 22 - Re-Watch
55. The Evil Below (1989) 4/10 October 22 - Re-Watch
56. Lake of the Dead (1958) 6/10 October 22 - First Time View
57. Headhunter (1988) 5/10 October 23 - Re-watch
58. Inner Sanctum II (1994) 4/10 October 23 - Re-Watch
59. Insidious (2010) 3,5/10 October 23 - First Time View
60. Annabelle (2014) 4/10 October 23 - First Time View
61. Patrick (1978) 6/10 October 24 - Re-Watch
62. The Hills Have Eyes Part: 2 (1985) 4,5/10 October 24 - Re-Watch
63. The Exorcist (1973) 8/10 October 24 - Re-Watch
64. Blood Tracks (1985) 4/10 October 24 - Re-Watch
65. Rockula (1990) 5/10 October 25 - First Time Watch
66. Moontrap (1989) 4/10 October 25 - Re-Watch
67. Martin (1977) 4/10 October 25 - First Time Watch
68. Without Warning (1980) 6/10 October 26 - Re-Watch
69. Species IV: The Awakening (2007) 3,5/10 October 26 - First Time Watch
70. Dracula (1979) 6/10 October 26 - Re-Watch
71. Dark Tower (1989) 3/10 October 27 - First Time Watch
72. It Lives Again (1978) 5/10 October 27 - First Time Watch
73. The Phantom of the Opera (1962) 6/10 October 28 - First Time Watch
74. Son of Frankenstein (1939) 6/10 October 28 - First Time Watch
75. It’s Alive III: Island of the Alive (1987) 5,5/10 October 29 - Re-Watch
76. The Ghost of Frankenstein (1942) 5/10 October 29 - First Time Watch
77. House of Frankenstein (1944) 5/10 October 30 - First Time Watch
78. Critters 2: The Main Course (1988) 7/10 October 30 - Re-Watch
79. Maximum Overdrive (1986) 6/10 October 30 - Re-Watch
80. The Serpent and the Rainbow (1988) 6/10 October 31 - Re-Watch 
81. Sleepy Hollow (1999) 7/10 October 31 - Re-Watch
82. Carrie (1976) 8/10 October 31 - Re-Watch

 

Ble mest random, men prøvde å få sett en del av de filmene jeg har på fysisk format så den fysiske backlogen ikke blir for stor. Dessverre konka VHS-spilleren halveis uti oktober så det endret på et par ting. 


Topp fem nye favoritter er nok:
1. Spoorloos (1988)
2. Us (2019)
3. The 'Burbs (1989)
4. Body Bags (1993)
5. Cat People (1942)

Topp 3 gjensyn:
1. It Follows (2014)
2. Predator (1987)
3. The Exorcist (1973)

Ellers var det overraskende nok få filmer jeg mislikte, eneste som skilte seg negativt ut var den norske netflix-filmen Kadaver (2020). Prøver å unngå filmer jeg aner jeg ikke kommer til å like så da slipper jeg unna topp 10 bunn-lister. 😁

 

Frank.N.Steen skrev (På 3.11.2020 den 17.42):

Miami Vice ja, har jo vært innom hele showet før, men husker jo fra forrige besøk at mye av stemningen begynte vel å gå stadig mer seriøst/alvorlig utover i de senere sesongene, og at en del faste folk forsvant/ble skrevet ut, både foran og bakom kamera. 

Helt klart, de første sesongene er jo helt krem! Det dabber godt av fra og med sesong 4, men ikke så mye at jeg ikke kan kose med 80-talls stemningen. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Jonas2k skrev (18 minutter siden):

men prøvde å få sett en del av de filmene jeg har på fysisk format så den fysiske backlogen ikke blir for stor. Dessverre konka VHS-spilleren halveis uti oktober så det endret på et par ting. 

Gjorde noe av det samme, hvert fall i perioder, der div DVD/Blu-ray/VHS innkjøp som har ligget og "godgjort" seg i boden, fikk slippe til. Dessverre for min del, (men kanskje til det beste, med tanke på plass) så ble få av disse værende igjen etterpå. 

Kjipt med VHS spilleren, særlig om en en jo har mye i det formatet på vent. Har selv opplevd noen "klassiske" VHS-dødsfall med årenes løp, der den siste gikk av med "pensjon" for et par år tilbake, da ved og attpåtil jafse i seg en kopi av Transylvania 6-5000 (1985), til min store frustrasjon. Umulig å få den ut igjen, om en da ikke vil ende opp med flere mil av bånd-salat liggende strødd utover hele leiligheten. Heldigvis hadde jeg en snill og meget filminteressert onkel, som ga meg en flott og pent brukt VHS spiller, ikke lenge etter. 

Jonas2k skrev (26 minutter siden):

Topp fem nye favoritter er nok:
1. Spoorloos (1988)
2. Us (2019)
3. The 'Burbs (1989)
4. Body Bags (1993)
5. Cat People (1942)

De to øverste på den lista her jeg til gode å se, men hørt mye bra fra Ale-Fawk om Spoorloos, i diskusjonene vi har hatt omkring 80-talls krim-thrillere ala Manhunter (1986) og lignende. Tror jeg har sett remaken (med Jeff Bridges) for en 2-3 år siden, men skal nok komme meg frem til originalen.

The 'Burbs (1989) er en sikker vinner i disse tider. Elsker den herlige nabo-paranoiaen satt til den idylliske amerikanske forstaden, og ikke minst alle de vanvittige one-linerne til Bruce Dern, samt en av de mest komiske filmscenene/stuntene (eller rettere sagt fallene) jeg kan huske å ha sett:

Ffxcvun.gif

Jonas2k skrev (32 minutter siden):

Ellers var det overraskende nok få filmer jeg mislikte, eneste som skilte seg negativt ut var den norske netflix-filmen Kadaver (2020). Prøver å unngå filmer jeg aner jeg ikke kommer til å like så da slipper jeg unna topp 10 bunn-lister. 😁

Jeg burde nok være litt strengere med hva man bryner seg på neste høst, eller langt oftere. Men "trøsten" for vel være at flesteparten av de som havnet i bunnsiktet, var av typen som ble impulsivt sporet opp via div overflødige Youtube kanaler, der alt mulig av kjente og kjære skrekk klassikere, til noe av det aller verste som har blitt gjort, lå fritt ute i overraskende god bilde og lyd kvalitet, oftest totalt ukuttet, som dessverre ikke hjalp stort på med underholdningsbiten, da alt annet var total nedtur.

Jonas2k skrev (34 minutter siden):

Helt klart, de første sesongene er jo helt krem! Det dabber godt av fra og med sesong 4, men ikke så mye at jeg ikke kan kose med 80-talls stemningen. 

Ja, de 2-3 første sesongen er vel regnet som den klassiske perioden (Michael Mann, Dick Wolf, Jan Hammer osv) pluss et imponerende hav av (den gang) nokså ukjente men likevel fremadstormende talenter, der bidro til å løfte selv de noe svakere episodene flere hakk. 

Etter dette husker jeg at Don Johnson (tross av at han var med i så og si alle episodene) gjerne forduftet litt bort, og kom tilbake helt på tampen av episodene, men der det virket som manusforfatterne aldri helt klarte å utnytte å gi Phillip Michael Thomas og de andre gjenværende skuespillerne bedre episoder/historier, selv om det jo sikkert var noen solide unntak. Johnson ble jo aldri noen stor filmstjerne, og returnerte vel med langt større suksess tilbake i en lignende (og noe mer lettere og komisk) tv-krim show et tiår senere, med Nash Bridges, men har jo siste 10-12 årene virkelig klemt i vei mange sterke prestasjoner i kjente og gode filmer, så moro å følge med veien videre.

Når jeg tenker på Miami Vice og den deilige 80-talls stemningen, så er det særlig en scene som virkelig oppsummerer alt jeg digger med showet (In the Air Tonight scenen fra samme episode er vanskelig å unngå), men for meg er det nok den fantastiske pilot-episoden: Brothers Keeper (1984), der særlig bruken av musikk, detaljer og stemning i massevis, er til og ta og føle på, og la jo et perfekt grunnlag for seriens suksess.

 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Frank.N.Steen skrev (På 4.11.2020 den 20.29):

Gjorde noe av det samme, hvert fall i perioder, der div DVD/Blu-ray/VHS innkjøp som har ligget og "godgjort" seg i boden, fikk slippe til. Dessverre for min del, (men kanskje til det beste, med tanke på plass) så ble få av disse værende igjen etterpå. 

Kjipt med VHS spilleren, særlig om en en jo har mye i det formatet på vent. Har selv opplevd noen "klassiske" VHS-dødsfall med årenes løp, der den siste gikk av med "pensjon" for et par år tilbake, da ved og attpåtil jafse i seg en kopi av Transylvania 6-5000 (1985), til min store frustrasjon. Umulig å få den ut igjen, om en da ikke vil ende opp med flere mil av bånd-salat liggende strødd utover hele leiligheten. Heldigvis hadde jeg en snill og meget filminteressert onkel, som ga meg en flott og pent brukt VHS spiller, ikke lenge etter. 

Jeg har heldigvis god plass i feriehuset så kommer nok aldri til å klare å kaste noen av filmene mine. Sett bort i fra de jeg oppgraderer til fra dvd/blu-ray til 4k-UHD selvsagt. Har godt over 300 big box vhs-filmer jeg har et nostalgisk forhold til som jeg ikke kommer til å kaste selvom jeg har filmene på et nyere og hvassere format, mange enda usett. Er ikke mye som slår utseende til de gamle coverene! Denne spilleren blir nok kjørt på service straks da jeg har brukt altfor lang tid for å få tak i den og må ha noen til å se filmene på. 

Frank.N.Steen skrev (På 4.11.2020 den 20.29):

De to øverste på den lista her jeg til gode å se, men hørt mye bra fra Ale-Fawk om Spoorloos, i diskusjonene vi har hatt omkring 80-talls krim-thrillere ala Manhunter (1986) og lignende. Tror jeg har sett remaken (med Jeff Bridges) for en 2-3 år siden, men skal nok komme meg frem til originalen.

Spoorloos kan også gå under kategorien noir så november er en glimrende måned å få med deg denne godbiten. Tar gjerne også i mot anbefalinger om du har noen i samme hylle som Manhunter! 

Frank.N.Steen skrev (På 4.11.2020 den 20.29):

Når jeg tenker på Miami Vice og den deilige 80-talls stemningen, så er det særlig en scene som virkelig oppsummerer alt jeg digger med showet (In the Air Tonight scenen fra samme episode er vanskelig å unngå), men for meg er det nok den fantastiske pilot-episoden: Brothers Keeper (1984), der særlig bruken av musikk, detaljer og stemning i massevis, er til og ta og føle på, og la jo et perfekt grunnlag for seriens suksess.

[Video]

Flott scene, men In the Air Tonight scenen er helt klart min favorittscene fra Miami Vice. Et av de beste øyeblikkene i tv-serieverdenen. En god nummer to fra Miami Vice må være denne fra Out Where the Buses Don't Run episoden i sesong 2. Gåsehudfremkallende!

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Jonas2k skrev (14 timer siden):

Jeg har heldigvis god plass i feriehuset så kommer nok aldri til å klare å kaste noen av filmene mine. Sett bort i fra de jeg oppgraderer til fra dvd/blu-ray til 4k-UHD selvsagt. Har godt over 300 big box vhs-filmer jeg har et nostalgisk forhold til som jeg ikke kommer til å kaste selvom jeg har filmene på et nyere og hvassere format, mange enda usett. Er ikke mye som slår utseende til de gamle coverene! Denne spilleren blir nok kjørt på service straks da jeg har brukt altfor lang tid for å få tak i den og må ha noen til å se filmene på. 

Skulle likt å hatt mer plass til film, bøker, musikk og tv-spill (både nyere og eldre innkjøp), men dersom en skulle tatt vare på alt av fysisk format, så måtte jeg nok ha slått opp et telt utafor leiligheten og flyttet inn der permanent. :p

Men, en har jo vent seg til å måtte gjøre noen "smertefulle" grep oppgjennom årenes løp, da som iherdig film/musikk samler, og det hjelper nok ikke på at man har fått igjen teften på VHS formatet og de nevnte big box utgavene. Heldigvis fulgte jeg ikke "strømmen" som kastet ut alt av VHS og musikk kassetter, når de ble ansett som "ubrukelige" og utdaterte, og vet om flere der har virkelig angret seg over det valget i ettertid. Men klart, ser jo at samme trend har gått i lengre tid med DVD/Blu-ray og CD platene. 

Nei, lite slår de herlige (spesielt nordiske) VHS kassettene med nordiske titler (enkelte er jo langt mer tøffe enn de originale) og blir kjapt tatt med tilbake i tid når en saumfarte videobutikkene og utleiesjappene i timevis, og ble jo aldri ferdig, for det var alltid noe nytt og spennende å kikke på, og nei, nostalgi deluxe.  

Jonas2k skrev (14 timer siden):

Spoorloos kan også gå under kategorien noir så november er en glimrende måned å få med deg denne godbiten. Tar gjerne også i mot anbefalinger om du har noen i samme hylle som Manhunter! 

Spørs om jeg ikke må få gitt Spoorloss en sjanse nå utover Noirvember, for er jo vanligvis en utmerket tid for krim-thrillere å kose seg med på mørke og regntunge høstkvelder. 

Manhunter er en jeg alltid har vært glad i, men der særlig stemningen er jo ganske så unik, og klart, så klassisk Michael Mann 80-talls man bare kan komme, men har dessverre ikke vært borti så altfor mange lignende krimfilmer, og føler den ofte blir noe ufortjent satt opp mot de mer kjente Hannibal Lecter filmene med Anthony Hopkins, som jo er god underholdning, men Manhunter er så definitivt mye mer enn kun karakteren Lecter, og hvor fokuset på alt det intense og detaljrike politiarbeidet, og ikke minst hovedkarakterens desperate kamp mot klokka og det å unngå å falle tilbake i et nytt nervøst sammenbrudd, er hva som gjorde den om til en så stor favoritt.

Likevel, er man glad i Manhunters stil og stemning, og med tung bruk av synthesizere osv, så er jo disse filmene verdt å ta en nærmere kikk på. Kanskje ikke alle er helt innafor krim-thriller genren, men igjen, meget flotte og minneverdige titler som i mine øyne er absolutt verdt å sjekke ut om en liker "80-talls noir":

Thief (1981)

En sliten mestertyv (James Caan) på utkikk etter en siste score, blir rota dypt inn i et "tilbud" som er for godt til å være sant, og der hans nye arbeidsgiver (Leo Prossky) snart viser seg fra sin sanne side, og spiller man ikke etter hans regler, ligger man tynt an.

En fantastisk action-thriller, kanskje en av de beste fra 80-tallet, og utrolig mye flotte scener og musikk, samt skuespill fra nevnte Caan og Prossky, gjør at denne er et must om en er glad i hardkokt krimfilmer. 

Blow Out (1981)

En av de beste rollene til John Travolta, og hvor han får god hjelp av et spennende og uberegnelig plot, der en lydtekniker på utkikk etter nytt materiale til en b-film plutselig befinner seg midt opp i en potensiell mordsak, og der han er snart utpå dypt vann, og vet ikke hvem han kan stole på eller ei.

Alltid likt denne, og står helt klart igjen som en av De Palmas fineste stunder på 80-tallet av krim-thrillerne hans. 

Cutter’s Way (1981)

En av disse titlene som bare plutselig dukka opp under en større handletur, og likte den godt. Jeff Bridges teamer opp med en tidligere krigsveteran (John Heard) i et forsøk i å presse en riking for en større sum med penger, men blir etter hvert usikker på om de har med riktig mann/morder å gjøre. 

Nighthawks (1981)

En av Slys mer undervurderte forsøk på 80-tallet, der antageligvis ikke helt slo godt til i en tid hans fanbase forventet mer av Rambo/Rocky, enn gritty by-purk krim-thrillere, men synes Stallone gjorde et godt forsøk her, og selvsagt hjelper det godt på at en ung Rutger Hauer spiller en iskald terrorist med skumle hensikter.

Road Games (1981)

Herlig australsk bilvei thriller, der Richard Franklin sørger for å ta i bruk sitt store idol (Alfred Hitchcock) talent i det å skape en gjennomført guffen men likevel morsom blanding av ikke fullt så hyggelige hendelser, og hvor Stacy Keach leverer en fantastisk rolle som en ensom trucksjåfør, som i et forsøk på å holde fokus i de endeløse australske motorveier, begynner å bli litt vel nysgjerrig på hva som foregår blant hans medpassasjerer. 

Er vel egentlig en slags Duel (1971) møter Rear Window (1954), men fungerer utmerket om en liker den type bilfilmer. Ekstra pluss med masse flotte scener, og ei Jamie Lee Curtis der får noe annet å spille opp til, enn nok ei teen slasher.

Vice Squad (1982)

Denne er nok kanskje litt blanda drops type underholdning. Milevis unna de mer elegante og stilsikre krim-filmene, fra samme tiår men kanskje også derfor den henger igjen så godt, for dæven, den tar så absolutt igjen, da ved å by opp til en utrolig slesk, og intens stemning og ikke minst tempo, der selvsagt blir løftet ekstra godt opp, takket være den mildt sagt lite "hyggelige" Wings Hauser i rollen som hallik, der forårsaker total kaos i L.A.s underverden, når han forsøker å kvitte seg med en av sine damer, og hvor alle som er så uheldige å stå i hans vei, blir brutalt uskadeliggjort.

Trist å se talent bli kastet bort, for hvordan Hauser kunne gå fra en slik fantastisk ond og guffen innsats, til å ikke lenge etter forbli permanent gjest i utallige møkkafilmer, der knapt nok dukket opp i videoformatet, er ei gåte.

Fear City (1984)

Kanskje ikke Ferreras beste stund, men likevel en interessant og tidvis så underholdende krim-thriller, der er både slesk, stilfull og sexy som pokker, og hvor Tom Berenger forsøker å forhindre at hans eks blir neste offer for en brutal seriemorder, som liker å kappe huene av strippere og praktiskere kampsport i mellomtiden. 

Huskes nok best (for min del da) for ei flott og veldreid ung Melanie Griffith, men også den tøffe fight-scenen mellom Berenger og filmens bad guy. 

Body Double (1984)

En solid og veldig flott laget thriller, der Brian De Palma fortsetter sin blanding av Alfred Hitchcock hyllest med total sleaze, og en ung mann havner i et høyreist futuristisk tårn/bygg, og blir raskt klar på fordelen av å bo slik til, samt at et teleskop på nattetid, ei lettkledd Melanie Griffith som nærmeste nabo og en sadistisk morder = stor underholdning. 

To Live and Die in L.A. (1985)

Ei herlig og intens action-thriller, der byr opp til elleville biljakter, uberegnelig og hardtslående scener, fantastiske skuespillprestasjoner fra William Peterson og Willem Dafoe, samt et heftig soundtrack fra Wang Chung.  

Best Seller (1987)

En velspilt og tøff krim-thriller, der en tidligere politimann, nå forfatter (Brian Dennehy) får god drahjelp til sin siste bok, da når en tidligere leiemorder (James Woods) er mer enn villig til å angi sine synder og samtidig tidligere arbeidsgivere i samme slengen. Men veien til å få boka utgitt, blir en tøff og lang prøve, spesielt når det to må overleve i hverandres selskap for en tid fremover, samt unngå å bli fjernet fra jordens overflate, av "interessenter" som ikke er så veldig glad i å havne i søkelyset igjen.

Innser at jeg har vel havnet et godt stykke utenom Manhunter type krim, men likevel et tiår som virkelig kom med mye gode og vellagde krim-thrillere, og er såpass mange, at nei, lista ville nok blitt veldig lang om man skulle fortsette.

Jonas2k skrev (15 timer siden):

Flott scene, men In the Air Tonight scenen er helt klart min favorittscene fra Miami Vice. Et av de beste øyeblikkene i tv-serieverdenen. En god nummer to fra Miami Vice må være denne fra Out Where the Buses Don't Run episoden i sesong 2. Gåsehudfremkallende!

Ja, er ikke lett å helt plukke ut, av så mange. Må nok få et større gjensyn med hele serien, og da vil nok jobben bli kanskje desto vanskeligere. Å joda, den nummer to, med Dire Straits i bakgrunnen og fantastiske innsatsen til karakterskuespilleren (kanskje for folk flest, mest kjent som Jack Dalton fra MacGyver) Bruce McGill er jo mye av grunnen til at den er vel helt i toppsiktet av ikke bare de beste scenene, men også aller beste episodene fra Miami Vice.

En annen klassisk episode/scene, er jo fra Evan (sesong 1), der Sonny og makkeren hans har ei liten alvorstale, og igjen, musikken, dialogen og nei, stort stykke tv-historie:

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...