Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Delvis skrev (18 timer siden):

En av mine desiderte favoritter. Fantastisk soundtrack  av James Horner.

Har lenge ønsket å plukke den opp på DVD eller Blu-ray, men har jo ofte lest meget negative tilbakemeldinger fra sinte kunder (Amazon og lignende sider) der mener at bildekvaliteten er helt grusom, så jeg får heller sitte litt på gjerdet, å se an videre. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Frank.N.Steen skrev (9 minutter siden):

Ja, flere av disse ble først settpå TCM, og senere handlet inn på DVD. Fin kanal og måte å få oppdaget litt eldre og spennende filmer på.

Tenker du på The Omega Man (1971)?

Den var vel en av mange filmer basert på I Am Legend, og har ei kopi filmhylla mi, men ikke sett siden tidlig 00-tallet. Heston virket å være glad i å gjøre sci-fi og post-apokalyptiske titler på 60 og 70-tallet.

The omega man var det ja. Husker den som en ganske så bra film. Husker jeg så en film om noen planter i verdensrommet..Det var muligens i et romskip? Husker du hvilken det var?

Lenke til kommentar
Roger Gunvaldsen skrev (3 timer siden):

. Husker jeg så en film om noen planter i verdensrommet..Det var muligens i et romskip? Husker du hvilken det var?

Plantasjen i rommet? Det er ikke Silent Running (tror du nevnte den forrige side) du tenker på? Husker at hovedkarakteren hadde ei større samling med planter og trær som han virket ha et bedre forhold til, enn sine medmennesker. Klart, er sikkert flere filmer med planter i fokus fra det tiåret.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Frank.N.Steen skrev (2 timer siden):

Plantasjen i rommet? Det er ikke Silent Running (tror du nevnte den forrige side) du tenker på? Husker at hovedkarakteren hadde ei større samling med planter og trær som han virket ha et bedre forhold til, enn sine medmennesker. Klart, er sikkert flere filmer med planter i fokus fra det tiåret.

Det var det kanskje ja..jeg og den dårlige hukommelsen.

Lenke til kommentar

The Lighthouse 

 

En herlig filmatisk opplevelse, et cinematic  fornøyelse å se på. Robert Pattinson og William Defoe spiller hverandre gode, to flotte skuespillere. Vil ikke si så mye av handlingen da den er opp til hver enkelt å bedømme what's what. 

Bedre enn The Witch i min mening (Eggers første film)

Anbefales!

Endret av Danielzu
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Prøvde ut 2 storfilmer som hadde premiere i dag på streaming:

Battleship Greyhound (2020) på Apple+ - eller bare Greyhound som den heter på imdb. Min anmeldelse av filmen er veldig "farget", skal forklare litt:

For ikke så lenge siden leste jeg Jon Michelets "En sjøens helt" serie av 6 bøker - som handler om den store rollen norske sjøfolk gjorde under andre verdenskrig - stort sett hører men liksom om gutta på skauen, tungtvannsopplegget på Rjukan osv. Skal ikke undervurdere disse tingene - men innsatsen nordmenn gjorde med disse konvoiene over Atlanteren var noe som påvirket i en helt annen skala - for å bistå de allierte til å vinne krigen.

Når jeg leste Jon Michelets forord i bøkene ble jeg ledet til krigsseilerregisteret på nett - hvor jeg fant opplysninger om min bestefar som deltok i disse konvoiene. Han ville aldri prate om dette, men jeg fant ut at han var på en båt som ble torpedert mens han var ombord - 2 andre båter han var på, ble torpedert etter han hadde mønstret av. Rundt 4000 norske sjøfolk døde mens de bidro.

Særlig etter å ha lest bøkene savnet jeg filmatisering av disse konvoiene, det finnes mange fantastiske, fæle historier om dette - men i prinsipp ingen filmer. Og endelig kommer det altså en slik film - denne gangen sett fra kapteinen ombord Destroyeren "USS Kelling" sin side - som ledet forsvaret av konvoien.

Med denne bakgrunnen, med mye kunnskap om konvoiene - så er denne filmen fantastisk. Skuespillerprestasjoner er på topp, det virker autentisk hele veien, flott filmet og herlig soundtrack. 4k og Atmos lydspor tilfører sitt - fett! Skulle jeg klage på noe - så er filmen en time eller 2 for kort..... hadde gjerne sett avgang fra Halifax osv.... 

Tom Hanks spiller rollen som kaptein Ernest Krause ombord USS Kelling - han har også skrevet Screenplay til filmen, hva er det ikke den mannen kan.

For egen del var dette en sjeldent god opplevelse. 

 

Men det var en premiere til i kveld - The Old Guard (2020) på Netflix. En litt annerledes vri på Superhelt opplegget, basert på en tegneserie tror jeg. Med Charilze Theron - og hun er veldig solid - som vanlig. Litt usikker på hva jeg synes om filmen, varierende - mye bra - men en del som kanskje ikke fungerte så bra. Mye dårlig kamera, merkelige musikkvalg... ok bilde og lyd - grei film. 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Heartburn (1986)
Med Meryl Streep, Jack Nicholson, Jeff Daniels, Stockard Channing og Milos Forman i rollene bl.a
Dette er en rom-kom for voksne, to av de aller beste skuespillerne Hollywood har gitt oss i storform!! 
Filmen begynner med at Meryl og Jack gifter seg og vi følger dem i deres opp og nedturer. Det er sjelden kjærlighet og ekteskap blir gjengitt så realistisk som dette -kanskje med unntak i Wam og Vennerød-filmer da ;D 
Nei seriøst likte jeg denne filmen veldig godt og denne sangen ble en stor suksess i 1986:

Liten fun fact: Kevin Spacey sin aller første filmrolle (liten rolle)
Jeg smeller til med en 9/10 her!! 

Comfort and Joy (1984)
Med Bill Paterson, Eleanor David og Clare Grogan i rollene bl.a
Vi er i Glasgow og Bill Paterson spiller en radiovert som er umåtelig populær, men på privaten sliter han litt mer. Dette er en subtil farse som jeg kom over tilfeldig på SVT1 og jeg likte den mer og mer -på en måte ligner den en episode av Fawlty Towers der problemene bare bygger seg opp. Men Bill Paterson er ikke akkurat John Cleese da. Her er et lite klipp fra filmen:

Den norske tittelen "Jakten på drømmekvinne" er veldig misvisende. 
Den svenske tittelen "Glasskampen" er mer i tråd med filmens handling. 
Jeg er i det lune hjørnet og gir denne 8/10

Cutter's Way (1981)
John Heard, Jeff Bridges, Lisa Eichorn og Ann Dusenberry bl.a i rollene

Hav i all verden er dette for en klassiker? Jeg har ikke hørt om denne før jeg hørte på podcasten "80s All Over" som dessverre måtte gi seg på grunn av for mye arbeid. Men denne filmen havnet på min "watchlist" og det er jeg veldig glad for.Jeg så en anmeldelse etter at jeg hadde sett filmen og der ble det nevnt at filmen nådde ikke sitt publikum pga noe kødd med rettigheter og distribusjonen. Synd og skam! Jeff Bridges blir vitne til at noen dumper et lik og John Heard som er hans venn som er en Vietnamveteran uten en arm, øye og et ben vil kjempe for rettferdigheten. Vi blir ikke matet med teskje her og jeg lurte lenge på hva som var motivasjonen til hovedrolleinnehaverne men det gjorde meg bare mer interessert i handlingen og karakterene. 
Noen på imdb sammenlignet denn med "Chinatown" men det er kanskje å strekke det litt langt.
Her er traileren:

Jeg gir denne filmen 8/10
Tror det blir lenge til jeg finner tre -3- slike filmer som jeg ikke har sett før, igjen.

Endret av dengelgen
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Roger Gunvaldsen skrev (15 timer siden):

Det var det kanskje ja..jeg og den dårlige hukommelsen.

Husker jeg likte den, litt spesiell type sci-fi, der på DVD eller filmcoveret virket å bli forsøkt "solgt" som ei action-eventyr film, men endte vel mer i et interessant drama om overlevelse og vilje til å forsøke å holde live de siste plantene som eksisterer, eller noe slik. Tror også av bruken med mini-roboter var ganske så banebrytende innen sci-fi underholdning, og la vel også et godt grunnlag for en meget populær robotfigur i Star Wars trilogien. 

dengelgen skrev (4 timer siden):

Cutter's Way (1981)
John Heard, Jeff Bridges

Fant meg frem til denne, da under et av mine mer "vellykkede" film impulshandler, tilbake i  2017. Denne falt i god smak. Skuespillet, (spesielt John Heard) var det klasse over, og karakterene og historien føltes litt som noe der Coen brødrene kunne ha kommet opp med et tiår senere. Ga den vel ei 7,5/10, men ikke umulig en som kunne fint krypt opp til ei 8/10 ved nærmere gjensyn.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Danielzu skrev (8 timer siden):

The Lighthouse 

 

En herlig filmatisk opplevelse, et cinematic  fornøyelse å se på. Robert Pattinson og William Defoe spiller hverandre gode, to flotte skuespillere. Vil ikke si så mye av handlingen da den er opp til hver enkelt å bedømme what's what. 

Bedre enn The Witch i min mening (Eggers første film)

Anbefales!

Jeg så The Lighthouse i går. Denne er ikke for alle (ikke for meg)

Plusser:

+ Gode skuespillerprestasjoner

+ Original steming

Minuser:

- Jeg har bred TV, føler meg snytt.

- Hæ?

- Hva?

- Slutten?

 

Sikkert en bra film for de som skjønner den, men for meg, så er det en 3/10 og skuffet.  Sikkert helt feil forventninger, og forstår sikkert ikke sjangeren.

 

 

 

Lenke til kommentar

mbEA0vc.jpg

White Water Summer (1987) av Jeff Bleckner

Ei mindre gruppe "frivillige" by-ungdommer ender snart opp som ufrivillige camping-deltagere, da i et sosialt eksperiment ved navn "sommerferie satt til den ville naturen". Her blir de straks tatt imot av en mildt sagt noe "eksentrisk" campingleder (Kevin Bacon), der får i oppgave å forsøke å gjøre menn ut av mus, og hans noe spesielle måter i å presse dem på, vil snart vise seg å gi utslag. Men følget begynner å få bange anelser, spesielt når en tilsynelatende uskyldig liten kamp mellom leder og elev, tidlig ut settes i gang, men en der etterhvert blir stadig mer personlig og virker å bli dratt lenger og mer farefullt, desto dypere inn i villmarken gjengen havner.

Ei nokså interessant survival-eventyr thriller, som åpner lovende og innehar utrolig mange vakre og intense natur og frilufts scener og bilder, samt imponerende stuntscener. Kevin Bacon og Sean Astin gjør også stort sett meget gode prestasjoner her, men det som hindrer meg i å gi filmen ei høyere rating er først og fremst at det virket som filmskaperne "feiget" ut helt på tampen, og klarte ikke å bestemme seg for hvilken vei det skulle briste og bære. 

For her lå jo potensialet for ei langt mørkere og mer faretruende eventyr til stede, litt sånn Deliverance (1972) møter Stand by Me (1986) (som jeg jo håpet man ville få i retur), men så hives det på masse unødvendig og latterlig irriterende "komedie", der en douchy og selvgod Sean Astin stadig popper opp i tide og vel, oftest utide, som ei døll Ferris Bueller kopi satt ut til et lokalt skogholt, og det eneste disse "artige" klippene gjør, er jo å ødelegge for filmens rytme og tempo, og nei, slikt er bare i veien, og som sagt, her lå alt an for ei mye mer intens og uberegnelig film, men mulig test-publikumet ga filmen tommelen ned, og ting måtte forandres så den kunne gjøres mer "salgbar", men for meg var dette noe som betydde minus i boka, og ikke noe pluss.

lBb40pG.jpg

Jeg antar at filmens to ulike postere, greit oppsummerer disse forskjellige måtene å selge filmen på. Der den ene, fremstår som ei smug (Astin ser ut som ei ung og klysete Robert Downey Jr på bildet) og latterlig rølpete teen-sex komedie (bare å bytte ut Bacon karakter med ei barmfager blondine og mission completed) mens den originale og øverste, ser jo ut som ei psykologisk thriller. Og et eller annet sted midt i mellom endte altså denne filmen til slutt opp. 

Klart, ser jo først nå, filmen ble opprinnelig spilt inn i 1985 og scenene med en åpenbart eldre og mer irriterende Sean Astin ble faktisk gjort 2 år senere, og lagt på (sikkert som nevnt tidligere, for å gjøre filmen mer salgbar). Men for min del, ei stor tabbe og synd også at filmens originale tittel: Rites of Summer ble byttet til som sagt, ei mer tåpelig teen-sex aktig filmtittel, og nei, her skulle jo ei Directors Cut funnet veien for lenge siden, for da ville man nok gitt den en langt sterkere rating.

Men, Kevin Bacon gjør en solid innsats som den heller tvilsomme campinglederen, der mulig hadde en gang i tiden gode intensjoner om å forsøke å manne opp by gutta, og lære dem litt om naturen og hvordan man skal overleve ute i villmarka på egenhånd. Men det kommer jo etterhvert greit frem at denne karen har muligens vært litt for lenge og alene i naturen.

Musikken i filmen er oftest veldig pop og rock og MTV dominert, da av kjente og kjære navn, der byr på oppløftende og fengende låter, men igjen, enkelte ganger føles det som at filmen mister litt av stemningen eller intensiteten grunnet de stadige benyttede hitene, og kunne tenkt at et fullt instrumental soundtrack fra en og samme komponist kunne gjort bedre nytte, men klart, et meget stort pluss for bruken av blant annet Bruce Hornsby and the Range, Journey, The Cult og ikke minst Cutting Crew sanger, der sistnevntes bidrag kanskje benyttes best i en meget flott og viktig scene, da midtveis ut i filmen:

Alt i alt, ei meget flott filmet og stort sett velspilt eventyr/drama-thriller, der dessverre blir noe til "letdown" grunnet de nevnte og meget irriterende innhoppene av mer "komiske" hendelser, som jo da er lagt i ettertid oppå, og sluttscenen er nærmest parodisk dårlig, og nei, jeg ville så gjerne gi den ei sterke rating, men kan ikke sitte å late som alle de irriterende tingene ikke fant sted, og ender så med ei noe "streng":

6,5/10

f1PofHT.jpg

Of Unknown Origin (1983) av George P. Cosmatos

En ryddig og vennlig familiemann (Peter Weller) blir værende alene i en nylig total renovert leilighet han deler med sin kone og unge sønn. Men i stedet for en rolig time-out, blir han satt under stort press fra jobben, og det blir ikke særlig mer avslappende på den hjemlige fronten heller, spesielt ikke når ei firbeint, hårete og meget mannevond rotte har bestemt seg for å trenge seg inn hans liv, og setter med det i gang ei privat krig mellom menneske og skadedyr, og der det kun kan bli en vinner.

Husker jeg ble anbefalt denne av Kumite (fra VGD) for en tid tilbake, og selv om plottet om ei svær og meget intelligent rotte-beist, der bedriver fysisk og psykisk krigføring mot en stakkars beboer kan virke noe "over-the-top" og campy, så er skuespillet til Peter Weller rett og slett meget imponerende, og stemningen samt de stadig få glimtene av dette ukjente rotte-beistet er imponerende levert. 

Tanken på at ens egen private og trygge hjem har blitt invadert av en lite "hyggelig" gjest, som du vil få store problemer med å se eller oppdage, men du kan banne på at den vet jo utmerket godt hvor du befinner deg, til en hver tid. Vel, slikt kan jo skape kaos hos de fleste mennesker, og det er noe fascinerende å se hvordan denne tilsynelatende rolige og hyggelige mannen forvandles til et selvdestruktivt "monster" i jakten på inntrengeren, og der går ut over både familie og jobblivet, og alt som betyr noe er å få has på sin motstander, koste hva det koste vil.

Må innrømme at etter å ha sett ferdig filmen, vurderer jeg fra og med nå å alltid ha lukket igjen dasslokket, kanskje også ha et par tunge mursteiner liggende klare for at ingen uanmeldt "gjest" popper innom midt på natta.

Nei, ei kul og meget underholdende skrekk-thriller, faktisk en av de bedre man har sett på lenge, og et must for fans av Peter Weller, og igjen, en kan jo undre på hvorfor han aldri ble ei seriøs leadingman på 80 og tidlig 90-tallet, for han var virkelig i form i flere av filmene som ble gjort på den tiden, og virket å takle særlig thriller og sci-fi delen aller best.

7,5/10

Glemte nesten, fikk også med meg Rive-Rolf knuser Internett (2018) som jo var ei ganske så severdig animasjonsfilm, starter kvelden med den, og mulig man var litt vel i overkant snill med rating, men tja, den inneholdt noen faktisk ganske så fine øyeblikk, selv det tok litt vel av i perioder, men ga den ei sterkere karakter enn sin forgjenger og ble med det: 

7/10

  • Liker 2
Lenke til kommentar

1917 (2019)

Krigsfilm fra 1. Verdenskrig. Flott fotografering, bra miljøskildring. Historien er enkel, men fungerer greit nok. Problemet er hovedkarakterene. Jeg får ingen følelsesmessig tilknytning til dem, bryr meg rett og slett ikke om de lever eller dør. Dialogen er heller ikke all verdens. Noen av scenene er langtrukne. Kjedet meg utover filmen. 

1917 scorer høyt på imdb, så mange vil nok like den. Men for meg fungerer den simpelthen ikke. 

Jeg gir den ikke mer enn 5/10. 

Lenke til kommentar
Mr_Spock skrev (17 timer siden):

Battleship Greyhound (2020) på Apple+ - eller bare Greyhound som den heter på imdb. Min anmeldelse av filmen er veldig "farget", skal forklare litt:

For ikke så lenge siden leste jeg Jon Michelets "En sjøens helt" serie av 6 bøker - som handler om den store rollen norske sjøfolk gjorde under andre verdenskrig - stort sett hører men liksom om gutta på skauen, tungtvannsopplegget på Rjukan osv. Skal ikke undervurdere disse tingene - men innsatsen nordmenn gjorde med disse konvoiene over Atlanteren var noe som påvirket i en helt annen skala - for å bistå de allierte til å vinne krigen.

Når jeg leste Jon Michelets forord i bøkene ble jeg ledet til krigsseilerregisteret på nett - hvor jeg fant opplysninger om min bestefar som deltok i disse konvoiene. Han ville aldri prate om dette, men jeg fant ut at han var på en båt som ble torpedert mens han var ombord - 2 andre båter han var på, ble torpedert etter han hadde mønstret av. Rundt 4000 norske sjøfolk døde mens de bidro.

Særlig etter å ha lest bøkene savnet jeg filmatisering av disse konvoiene, det finnes mange fantastiske, fæle historier om dette - men i prinsipp ingen filmer. Og endelig kommer det altså en slik film - denne gangen sett fra kapteinen ombord Destroyeren "USS Kelling" sin side - som ledet forsvaret av konvoien.

Med denne bakgrunnen, med mye kunnskap om konvoiene - så er denne filmen fantastisk. Skuespillerprestasjoner er på topp, det virker autentisk hele veien, flott filmet og herlig soundtrack. 4k og Atmos lydspor tilfører sitt - fett! Skulle jeg klage på noe - så er filmen en time eller 2 for kort..... hadde gjerne sett avgang fra Halifax osv.... 

Tom Hanks spiller rollen som kaptein Ernest Krause ombord USS Kelling - han har også skrevet Screenplay til filmen, hva er det ikke den mannen kan.

For egen del var dette en sjeldent god opplevelse.

 

Skulle ønske en skikkelig god regissør laget denne. Alt er CGI og uncanny valley til de grader. Bare tenk om det var Nolan som lagde denne i samme format som Dunkirk.

Synes også den var litt for kort. De kunne bygd en bedre story her. Jeg syntes 1917 var sparsom på historien, men den her tok kransekaka.

Ellers var Tom Hanks god og jeg fikk en virkelig god feeling på alt man måtte kunne for å være kaptein på en destroyer. Det var det som gjorde at jeg gadd å se ferdig?

Lenke til kommentar

In the heart of the sea - 6/10.

Helt grei underholdning, men fy så dårlig bildekvalitet det var på filmen når streamet på Netflix. Det må være kvaliteten på filmen, for neste film på Netflix var det god kvalitet. Det ødela litt for mye av seeropplevelsen da jeg tok meg i å irritere meg over det stadig vekk.

The Old Guard - 7/10. 

Denne likte jeg, fin flyt gjennom filmen, bra action og likte godt at man ikke fikk hele historien servert umiddelbart. Ja takk til film nr 2.

Lenke til kommentar
Winnowill skrev (9 timer siden):

In the heart of the sea - 6/10.

Helt grei underholdning, men fy så dårlig bildekvalitet det var på filmen når streamet på Netflix. Det må være kvaliteten på filmen, for neste film på Netflix var det god kvalitet. Det ødela litt for mye av seeropplevelsen da jeg tok meg i å irritere meg over det stadig vekk.

Har merket at Netflix aldri tilbyr 4K og HDR på filmer som de ikke selv har produsert. Litt kjipt, da kvaliteten på streamen er en helt annen på det de produserer selv. Dette gjelder også helt nye filmer som man vet finnes på UHD f.eks. 

Derfor ser jeg alltid BD/UHD av filmer kontra det å streame filmer på Netflix. Stort sett ser jeg bare TV-serier og Netflix egenproduserte filmer på Netflix.

Lenke til kommentar
Danielzu skrev (20 timer siden):

Om du likte Bacon på kanotur kan du jo sjekke(mest sannsynlig re-watch) filmen River Wild.

Ikke noe dumt tips det det der, antageligvis hadde regissøren eller Bacon hans bidrag fra White Water Summer i tankene når River Wild ble planlagt/innspilt. Sistnevnte var nok også ei noe mer robust kombinasjon av eventyr og thriller, og huskes godt grunnet den tunge promoteringen rundt filmen når den kom ut her til lands. 

Så den derimot ikke før mange år senere, men falt i smak og tror den ligger på ei 7/10 (fra sist besøk).

Fikk med meg 3 stykk film i går/natt, men få der det var noe særlig å "juble" over:

Phenomenon (1996)

Denne huskes spesielt godt fra utallige VHS trailer-show innledninger, (før selve the main event startet opp) og ble også leid på video tilbake i 1997, men har ikke sett siden den gang.

Her får man ei litt vel utrolig historie og setting, og allerede før man kommer i gang sørger musikken/soundtracket for at her skal det virkelige "FØLES" og klart, med såpass mange sympatiske og likandes skuespillere/karakterer, er det ikke rart at filmen fremsto langt mer imponerende når man så den første gangen.

Det er noe Tom Hanks på sitt mest familievennlige (nær overdose av koselig stemning) kombinert med Stephen Kings langt mørkere sci-fi thriller The Dead Zone, der går igjen i historien om en helt "vanlig" mann og ei liten landsby, der blir snudd total på hodet etter at den lokale bonden George Malley (Travolta) blir utsatt for et "mirakel". Et som skal gi ham ei øyeblikkelig "gave" med enestående og nye krefter, og plutselig kan han lese 3-4 bøker om dagen, lære seg Portugisisk på et par minutter eller sende sjokkbølger mot et speil og knuse det, når han blir sinna mann.

Dette skremmer og forundrer selvsagt det lille samfunnet han bor i hop med, og denne nye berikelsen han er blitt gitt, vel, snart kommer jo både FBI og andre tvilsomme typer inn i bildet, for å ta ei nærmere kikk, og vel, Malleys nye talent blir ei mindre sensasjon på godt og vondt.

Som sagt, mange likandes typer er med her, og som vanlig får man ei liten men herlig kraft-plugg scene hvor Robert Duvall stjeler hele showet, men Travolta gjør jo en god jobb her, selv om det da kan bli litt vel over-the-top med tanke på alt det spesielle som finner sted ut i handlingen, og nei, egentlig en midt på treet film, men er såpass glad i samtlige av skuespillerne og gir meg en grei påminnelse om at det er på høy tid å dra frem den overlegent bedre og mørkere thrilleren The Dead Zone (1983) med Christopher Walken i toppform.

 6/10

Starman (1984)
Ei av få John Carpenter filmer man aldri har sett tidligere, men alltid hatt lyst til å få sett. Dessverre ble dette ei heller skuffende affære, og en der sjeldent føles som ei skikkelig klassisk Carpenter film, mer som et noe små-knotete forsøk i melke feel-good sci-fi eventyr filmene som Spielberg/Ron Howard osv skulle gjøre seg store på gjennom 80-tallet, og ikke noe galt i det, men nei, jeg tar nok heller min Carpenter 80-talls sci-fi film, da med ondskapsfulle og nådeløse romvesen anyday or time, fremfor de langt utvanna og sukkersøte snille utgavene.

Synd, for det var steder ut i filmen der de små-kleine forsøkene på å bygge opp ei kjemi mellom hovedkarakterene blir plutselig avbrutt, da av scener der like gjerne kunne vært som tatt ut av ei langt dystrere og mer hardtstlående sci-fi produksjon, type The Terminator, som jo faktisk går igjen i et par andre scener i Starman, så ikke umulig at Carpenter var inspirert senere ut av James Carpenters store overaskelses hit den sommeren, og Starman kom vel ut langt senere i det året. 

Vet ikke helt hvorfor det ble en "bomtur", men tok vel greit hintet tidlig ut, spesielt når man knapt ei halvtime ut begynte å se langt oftere på hvor langt ut i filmen man var kommet, og hvor lenge det var igjen, og nei, tross et godt galleri av talenter foran og bakom kamera, var handlingen og karakterene noe som ga meg fint lite igjen. 

Sammen med Prince of Darkness (1987) 2 av åttitalls filmene til Carpenter der jeg tviler sterkt på at man noengang vil beholde, eller se igjen. 

5/10

Kalifornia (1993)

Tja, ikke sett hele filmen før, men deler av den fra nordiske Showtime tilbake på 00-tallet. Ei road-trip thriller der tar for seg to meget ulike par, det ene et kultivert og mer "kunstnerisk" kjærestepar som er på utkikk etter inspirasjon til deres arbeid, men sliter med å få endene til å møtes, økonomisk. For å lykkes i å dra ut på ei lengre ferd mot forskjellige kjente og notoriske mord åsteder, sender de ut ei søknad om andre mennesker som vil slå følge, og dele på kostnadene. Bare så synd at de eneste som svarer, er et nokså "eksentrisk" par med bondetamper, og der snart vil gi sine medpassasjer et fullt show om den mørkere siden av menneskets natur på veien mot Los Angeles by.

Filmen er spekket med talenter, men utførelsen går raskt noe tynn. Brad Pitts fargerike redneck/white trash karakter blir aldri særlig truende, mer irriterende og en del unødvendig klisjeer slengt på for å dra opp tempoet, men skulle ønske de ga Pitt noe mer å gå på, enn kun å se ham som ei nasty og utrivelig fyr, og en der stort sett oppfører seg som en vandrende utedo gjennom store deler av tiden. Litt mer "dybde" ville vært fint, men det blir jo straks "ødelagt" i det de fryktelig tafatte og halvhjerta voice-overne til David Duchovny stadig dukker opp gjennom filmens løp. Og jeg misliker intenst slikt, det føles billig og noe der ble slengt på helt på tampen, og man kan tydelig høre på stemmen til David at han kunne ikke gitt mer faen i å legge ned særlig til innsats, litt som den dølle og søvndyssende voice-overen til Harrison Ford i Blade Runner.

Stemningen og karakterene er umulig å ikke forbinde på en eller annen måte, da med lignende tidlig 90-talls road-trip thrillere med mørkere sider, type True Romance, Wild at Heart og Natural Born Killers, men kommer liksom aldri helt opp mot de nevnte, og synd, for ei bedre film kunne liggi til rette her, men for mye overspilling, klisjeer og nei, nok en middels film man ser, og så er vi ferdig med den.

5/10 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ad Astra (2019)

Fin sci-fi. Likte den dystre depressive fremtids-stemningen inkl. musikken. Var mye bra her.
Tenkte Apocalypse Nå in space, der TLJ hadde en slags tilsvarende rolle som Brando i den.
Og så:

Spoiler

Ble nesten totalt teppefall fra da han kom fram til faren.
Overraskende stusselig avrunding, etter alt som det var brygget opp til fram til da.

 6/10

Lenke til kommentar
Mr_Spock skrev (4 timer siden):

Veldig lenge siden jeg har sett disse 3 - men har valgt å bare oppgradere Starman til blu ray - som vel skal ses om ikke så lenge. Husker vel egentlig ingen av disse som verken spesielt dårlige eller bra - har nok omtrent samme vurdering som deg.

Sitter vel i grunn igjen mest litt små-skuffet, kanskje mest over Starman som aldri fant seg helt til rette hos meg. Og nei, Carpenter og feel-good romvesen film, det syntes jeg var, nei, ikke noe som fenget særlig. Men klart, 80-tallet og snille og familievennlige aliens var jo en big hit hos publikum, og Carpenter fikk jo smertelig kjenne på det i 1982, der Spielberg smalt til med monstersuksessen E.T. og John kom så ut samme tid med en av de ondeste sci-fi filmene fra det tiåret via The Thing, og tja, ikke umulig at Carpenter ønsket ei bit av den samme kaka som Spielberg og andre regissører tjente godt på med sine familievennlige romvesen filmer. 

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...