Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Frank.N.Steen skrev (3 timer siden):

Føler at jeg alltid ligger en 5-10 år bakom det som kommer ut i dag, og nei, det er rett og slett for mye eldre film, fra andre tiår man heller ønsker å se og har gått glipp av, og der lysten og interessen til å se nyere film, vel, den er nærmest død og begravet for min del.

Men vært slik nå, i mange år, og tviler på at det vil bli noen stor forandring med det nærmeste. 

Det bittelille av nye og halv-interessante filmer som har kommer ut siste årene, har uansett veldig sjelden gitt meg noe særlig glede eller positivt tilbake, og kan vel telle på ei hånd, hvor mange som har blitt beholdt i samlingen, eller der er blitt sett mer enn en gang.

Watchlista mi har gradvis blitt noe "smalere" siste tiden, men ser jo at det er ytterst få der inne fra 2000 og utover. Men ja, de få nyere filmene en har vært borti, har vært av typen jeg kjenner null interesse eller vilje om å skrive noe om, ikke elendige, bare oftest middelmådige og veldig forglemmelig "underholdning".

Jeg har sett en del gode filmer fra siste 5-10 år etter tips på denne siden. Det har ihvertfall vært en utrolig utvikling innen spesialeffekter, som er positiv. Men for å være ærlig, kan jeg ikke huske å ha sett en film fra siste 10 år som har gjort særlig inntrykk. Mange mener jo at filmer er dårligere nå enn før. Det er også den erfaringen jeg selv har. Dette kan forklare nedgangen i kinobesøk de siste årene og det faktum at folk sjelden snakker om film lenger. Tidligere var jo Hollywood-film som fotball, alle snakket om det, på jobb, skole, blant venner osv.. Men folk i dag bryr seg knapt om film. Avisene har heller ikke så mange filmanmeldelser, og det finnes nesten ingen nye filmstjerner fra de siste 15 årene. Utviklingen skyldes nok delvis teknologiske endringer, som sosiale medier, ulovlig nedlasting, dataspill, flatskjerm, flere TV-kanaler osv. Men i hovedsak tror jeg filmindustrien endelig har blitt rammet av den sårbarheten som alltid har vært der: Publikum skal ikke ha mange dårlige opplevelser i kinosalen, før de slutter å gå. Som konsekvens går prisene opp, særlig i USA. Det finnes tross alt en stamme som går på kino, og nå må disse melkes. 

Det finnes naturligvis gode filmer fra de siste 10 årene. Men det blir alt for langt mellom dem til at Hollywood kan beholde sin dominerende posisjon innen feltet kunst/kultur. Hvis jeg f. eks. i snitt liker 1 av 10 filmer fra denne perioden, så kan jeg regne med omtrent 10 % sannsynlighet for at jeg liker en film på kino eller Netflix. Hvorfor betale for det? Som resultat har jeg sluttet å gå på kino, selv om jeg liker film, og det har personer i mitt sosiale nettverk også sluttet med. 

Store produksjoner fra perioden 1980-2005 er derimot nesten garantert gode, slik jeg opplever det. 80 % sannsynlighet for at jeg liker dem eller i det minste synes de er verdt å se. 

Hvis europeiske eller norske filmselskap har ambisjoner om å utfordre Hollywood, så er dette tiden å gjøre det på. Nå kan de ta markedsandeler, for Hollywood er ikke det de en gang var. 

 

 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Mr_Spock skrev (23 minutter siden):

Føler vel at det har handlet veldig mye om Marvel, Star Wars og DC filmer de siste 10-15 årene

Jeg har INGEN interesse av disse filmene -CGI-grøt og monster som denger (no pun inteded) løs på hverandre. Det blir bare som å se på fyrverkeri. Det er jo imponerende og flotte farger men ingen historie og karakterer man kan identifisere seg med.
De nyeste filmene jeg har sett er vel Ford vs Ferrari og Once upon a time in Hollywood og det var veldig gode filmer så kan ikke si at det ALRDI kommer ut noen filmer det er verdt å se. 
Remakes, reboots og fandens oldemor er jeg også møkkalei av. Jeg begynte å se Robocop (2014) med Joel Kinnamann men måtte bare slå av for å beholde vettet. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Finnes da masse bra fra de fem siste årene, noen av mine favoritter er: 

Zimna wojna (2018)
O.J.: Made in America (2016) 
Nocturnal Animals (2016)
Manchester by the Sea (2016)
The Neon Demon (2016)
Mad Max: Fury Road (2015)
Midsommar (2019)
The Lighthouse (2019)
Joker (2019)
Gisaengchung (2019)
Call Me by Your Name (2017)
The Florida Project (2017)
Wind River (2017)
Isle of Dogs (2018)
Mandy (2018)
Once Upon a Time... in Hollywood (2019)
The Favourite (2018)
Get Out  (2017)
Moonlight (2016)
Grave (2016)
The Fits (2015)
Ah-ga-ssi (2016)
Saul fia (2015)
Elle (2016)
Blade Runner 2049 (2017)
Booksmart (2019)

Bare for å nevne noen.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Appatow er en av mine nyere favorittregissører, jeg setter veldig pris på  den 'oppriktige'måten han kombinerer komedie med tragedie.
Ingenting tas for seriøst, samtidig som alt tildeles den gravitas det fortjener, og ungår ironi eller stoisme, det er kanskje tidvis nihilistisk, men aldri slik at det blir billig eller innholdsløst.
Det var først da jeg så funny people, det gikk opp for meg hvor 'annerledes' Appatow var fra andre komedie-regissører, (lite dekkende term) for selv om filmen kanskje ikke er helt vellykket eller fungerende, avslører den en evne til å fortelle svært menneskelige historier, selv om premissene er mer fantastiske, litt alá Sofia Coppola.
This is 40 er en av de mest rørende oppveksskildringer jeg har sett i nyere tid, og den skal berømmes for å skildre de mer usexy 40-årene, fremfor lett tilgjengelige barnsben, eller sjarmerende aldring.

petedav.jpg.b6ff7b071ecc5e9b4be8c6696103d46a.jpg

The King of Staten Island (2020)

En mer eller mindre selvbiografisk affære fra Pete Davidson, (komikeren fra SNL, som mistet faren sin (en brannmann) i angrepet på world trade center.) hvor premisset er en slags 'hva hadde skjedd om jeg ikke ble komiker'.
Filmen handler om retning, eller mangel på retning, om å finne sin plass i livet, lære å akseptere, og finne ut hva man kan endre, og hva man ikke kan endre.
Det fremgår at filmen er laget av folk som vet hva de prøver å formidle, for alt virker veldig 'kjent', intimt og lokalt, autensiteten kan tidvis minne litt om Larry Clarks 'kids'. Filmen er kanskje litt ufokusert, og retningsløs, men det komplimenterer tematikken, og avslører den noe utradisjonelle tilnærmingen Appatow gjerne har til mediumet.
En fornøyelig affære.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Omnia vincit amor skrev (14 timer siden):

Martyrs - 18+ 

En tragisk historie om Lucie, en ung jente som rømmer fra et nedlagt slakteri, hvor hun har blitt holdt fanget og torturert i over et år. Etter å ha rømt blir hun plassert på et barnehjem hvor hun møter Anna. Anna er den eneste som faktisk klarer å få kontakt med Lucie da hun er svært traumatisert av det hun har opplevd. 

Femten år senere finner Lucie ute hvem som kidnappet og torturerte henne. Hun ringer til Anna og forteller at hun har funnet dem, og at hun vil konfrontere dem. 

Lucie er forfulgt av et demonisk monster som skader henne. Hun prøver å flykte men klarer det ikke. 

Filmen er i kategorien New French Extremity, et begrep skapt av James Quandt om franske filmer som overgår visse grenser innenfor vold og moralske betingelser. Med andre ord ganske brutale saker. 

Jeg likte Martyrs svært godt, men det er å betrakte som tortur porno, og derfor er det en film jeg ikke vil anbefale til andre enn folk som faktisk liker gore. Om du liker Hostle og den typen filmer liker du nok denne og. 

Gir den  7 / 10

Jeg regner med at du mener Hostel filmene? Det er mer en horror komedie om hvor farlig og skummelt Øst Europa er for amerikanerne, det er jo ikke alltid helt trygt. Og det spiller filmene på.... Jeg lo iallefall av kidsa som spilte fotball...

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-x7D6du0Hjb
Gouldfan skrev (25 minutter siden):

Jeg regner med at du mener Hostel filmene? Det er mer en horror komedie om hvor farlig og skummelt Øst Europa er for amerikanerne, det er jo ikke alltid helt trygt. Og det spiller filmene på.... Jeg lo iallefall av kidsa som spilte fotball...

Hehe, jojo. :)

Er nok jeg som synes den var litt vel mye når jeg så den.

Endret av Slettet-x7D6du0Hjb
Lenke til kommentar

Texas chainsaw massacre er også typisk.. 

-Det er skummelt for byfolk på landet. Endel filmer spiller på samme tema, mange norske nylige også.

Men Texas er nå engang Texas... 

 

Innavla rednecks of hillbillies er nok litt skumle...

Men min kunnskap er at det er mye mer galt som kan skje i storbyen..

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar

Jeg husker 2015 som et brukbart filmår, med filmer som The Revenant, Mad Max:Fury Road og The Martian. Prisoners og Captain Phillips var også bra. 

The Legend of Tarzan kom året etter, i 2016. Men den er det visst bare jeg som liker.

Ellers har det vært en del bra dokumentarfilmer.

Den siste virkelig store kinoopplevelsen var for meg Pirates of The Caribbean, helt tilbake i 2003. På 80, 90 og begynnelsen av 2000-tallet fikk man jo slike opplevelser flere ganger i året. 

Lenke til kommentar
Gouldfan skrev (1 time siden):

Jeg regner med at du mener Hostel filmene? Det er mer en horror komedie om hvor farlig og skummelt Øst Europa er for amerikanerne, det er jo ikke alltid helt trygt. Og det spiller filmene på.... Jeg lo iallefall av kidsa som spilte fotball...

Tja, med tanke på at den største gærningen i Hostel er en amerikansk businessmann som går agurk når han får på et forkle....

Lenke til kommentar
Jonas2k skrev (3 timer siden):

Finnes da masse bra fra de fem siste årene, noen av mine favoritter er: 

Inside Out (2015)

Bridge of Spies (2015)

The Nice Guys (2016)

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017)

Logan (2017)

Hereditary (2018)

Tja, var det jeg kunne komme på i farta, men så ser jeg jo kjapt at man gikk fra å ligge oppom 130-140 sette titler fra år 2010 og frem til og med 2014, men etter det dalte det kjapt ned til rundt 60 filmer, og har enda tilgode å se noen fra i år, og knapt 2 stykk (tror jeg) fra 2019. 

De i tykk skrift er nok de som falt best i smak, og der jeg har beholdt videre i samlingen min, og kunne godt tenkt å sett igjen flere ganger, noe som jo har skjedd med The Nice Guys ved et par senere tilfeller.

Men regner med (håper da) at flere av de du nevner vil falle i smak fremover. Har sett Mandy og Max Max: Fury Road, men tross all hypen rundt dem, var det bare noe som ikke ville "stemme", og endte opp med å se dem, for deretter å gi dem bort ikke lenge etter.

Aldri kjent noe på at det var et "feil" valg, og ser liten vits i å beholde de man vet aldri vil bli sett igjen i samlingen.

Endret av Frank.N.Steen
Lenke til kommentar

Ja, utgis selvfølgelig masse bra nå, akkurat som det har gjort i hvert eneste tiår fra 1890 og til nå. Har ratet 725 filmer og serier utgitt mellom 2015-2020, og det er ikke mangel på godt ratede filmer/serier. Også har jeg ratet 1390 filmer og serier fra 2010-2020. The Night Comes for Us, The Void, Bone Tomahawk, Batman Ninja, Kamera wo tomeruna!, Never Sleep Again: The Elm Street Legacy (dokumentar) og In Search of Darkness (dokumentar) er de jeg har ratet høyest av filmene (10/10) for det siste tiåret. Også er det ikke noen mangel på filmer jeg har likt så godt at de har fått niere og åttere heller, så for min del produseres det latterlig mye bra om dagen.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Bone Tomahawk er noe av det som skuffet mest...

 

Høydere hos meg de siste år er.

Promotheus

Blade runner 2049

The Revenant

Cloud Atlas

Joker

Fear and loathing in Las Vegas

Leaving Las Vegas

Dunkirk

Into the Wild

The Wrestler

Requiem for a dream

 

Er mange fler, men bare ting i farta...

 

 

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar
""" skrev (7 minutter siden):

Ja, utgis selvfølgelig masse bra nå, akkurat som det har gjort i hvert eneste tiår fra 1890 og til nå. Har ratet 725 filmer og serier utgitt mellom 2015-2020, og det er ikke mangel på godt ratede filmer/serier. Også har jeg ratet 1390 filmer og serier fra 2010-2020. The Night Comes for Us, The Void, Bone Tomahawk, Batman Ninja, Kamera wo tomeruna!, Never Sleep Again: The Elm Street Legacy (dokumentar) og In Search of Darkness (dokumentar) er de jeg har ratet høyest av filmene (10/10) for det siste tiåret. Også er det ikke noen mangel på filmer jeg har likt så godt at de har fått niere og åttere heller, så for min del produseres det latterlig mye bra om dagen.

Folk har jammen ulik smak. Bone Tomahawk gir jeg 1/10. Jeg forstår simpelthen ikke hvordan noen kan like en slik film. 

Lenke til kommentar
Vaniman skrev (34 minutter siden):

Folk har jammen ulik smak. Bone Tomahawk gir jeg 1/10. Jeg forstår simpelthen ikke hvordan noen kan like en slik film.

Den har jeg enda ikke sett, men skal se den nå for å se hvem jeg er enig i. """ kan jeg være både helt enig og helt uenig med, men han har utrolig greie på film.

Av western de senere åra som jeg har sett, likte jeg spesielt  The Revenant 2015 (9/10) og Hostiles 2017 ( 8/10)
Kan nevne The Witch 2015 (8/10) var en slags western det også

Endret av Delvis
Lenke til kommentar

Er litt delte meninger om filmene til S Craig Zahler - slik som Bone Tomahawk, selv liker jeg alle 3 filmene, man må nesten like en film som har så kult navn som Bone Tomahawk! ?

Her er min liste på de beste filmene fra 2019 som jeg har sett, random rekkefølge:

Ford vs Ferrari
Midsommar
Midway
The Perfection (Netflix)
The Highwaymen (Netflix)

Mine beste fra 2018, random:

Upgrade
Mortal Engines
A Quiet Place
Dragged Across Concrete
Green Book

og til slutt de beste fra 2017, random:

Logan
Alien: Covenant
Wind River
Brawl in Cellblock 99
Three Billbords Outside Ebbing, Missouri

Kanskje noen uventede valg der - men stort lerret, stort Atmos surroundanlegg, romperistere og 3D kan gi visse filmer en stor fordel.

 

Endret av Mr_Spock
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Mr_Spock skrev (34 minutter siden):

man må nesten like en film som har så kult navn som Bone Tomahawk!

Likte den godt, og klart med et så tøft navn, Kurt Russell i form samt ei poster som jo bragte hyggelige minner om en eldre Charles Bronson film (Red Sun, med blant andre Toshiro Mifune), samt et meget spesielt og brutalt plot, og nei, en av de nyere western filmene i likhet med The Homesman (den med Hillary Swank og Tommy Lee Jones) som virkelig overrasket meg positivt, og begge lå oppom og vippa mellom 8/10 og 9/10. Ble 8,5/10 til begge, men mulig minst en av de vil stige et halvt hakk ved nytt besøk.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...