Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

MrPets skrev (12 minutter siden):

Bond-filmer

Kjenner jeg er lysten til å gjenoppta litt Bond-kikking utover sommeren, og vurderer da å ta for meg  de fleste av Daniel Craig og Roger Moore eraen, selv om man jo var innom sistnevntes filmer fra tidligere av.

Synd at den nye ble utsatt, men nå har det jo vært nokså spesielle tider vi lever i, og vil tro kanskje sen høst (november) blir når eller eventuelt filmen så ankommer, forhåpentligvis norske kinoer.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Frank.N.Steen skrev (4 minutter siden):

Kjenner jeg er lysten til å gjenoppta litt Bond-kikking utover sommeren, og vurderer da å ta for meg  de fleste av Daniel Craig og Roger Moore eraen, selv om man jo var innom sistnevntes filmer fra tidligere av.

 

Så lenge du er klar for å avslutte Bond-reisen vår i ukene før No Time to Die... ?

Lenke til kommentar

Å, skal nok greie å få til litt Bond-film utover høsten også, men kanskje bedre å bare spare Craig filmene, da det er jo greit å ha de frem mot hans siste film, samt moro å se de mens andre her inne kanskje også bryner seg på samme reise.

 Nei, kanskje heller like greit bare gå for et par av Moore/Connery filmene, og muligens gi Lazenby ei ny sjanse også, da det ble jo ikke all verdens opplevelse dessverre, for min del, sist gang.

Lenke til kommentar

kqMiRc1.jpg

RoboCop 3 (1993) av Fred Dekker

Etter den store skuffelsen med RoboCop 2 i går, tenkte jeg at det var like greit å bare gyve løs på det tredje og meget utskjelte kapitlet, og bare bli "ferdig" med oppfølgerne. Men, det skulle vise seg at dæven, den tredje filmen var slettes ikke gæren, klart noen "stor" film er den jo absolutt ikke, men så fæl som "alle" skal ha det til? 

Til min hyggelig overraskelse likte jeg filmen, såpass mye at den gikk faktisk forbi 2ern (ikke at den store konkurransen noengang var tilstede der) og hva det skyldes, tja, den er ikke like "seriøs" i tonen, mindre voldelig og likevel lykkes den bedre (synes jeg) med skurkene og humorebiten, klart det er cheesy, veldig sådan, men jeg greier ikke å se at denne skal være så "underlegen" film nr. 2, som for min del er knapt bedre enn enkelte av b-film TV-filmene som kom på tidlig 00-tallet med Page Fletcher. 

Peter Weller er ferdig, og inn kommer Robert Burke i rollen som Alex Murphy, og med tanke på at Weller virket ikke særlig "inspirert" i forrige eventyr, at det blir ikke den ekstreme forskjellen fra de to filmene og skuespillernes innsats, Burke har faktisk et par meget flotte scener utover, og samtidig takler action-biten nokså godt, hvert fall med hva han har å jobbe utifra.

Trist var det jo, å se Anne Lewis bli "skrevet ut" såpass tidlig, men hun var jo knapt med i andrefilmen, og selv om hun er litt mer med her, så var det ikke noe der fullstendig "ødela" filmen eller handlingen for meg.

I den tredje Robofilmen har igjen OCP skumle hensikter for Detroit by, og særlig dets innbyggere, der Delta City skal sørge for en ny og "bedre" fremtid, men det de ikke forteller, er at det "gamle" skal bli revet til grunne, og stakkarene som ikke kan betale for å bo i Delta City, vil bli sendt på en "permanent ferie".

Alex Murphy sammen med ei mindre gruppe med motstandere forsøker så å sette ei stopper for disse planene om "forbedring", men det hjelper fint lite når det viser seg at bakom OCP, styrer det enda større og mektigere japanske selskapet Kamimitsu showet, og det er meget dårlig nytt for Detroits beboere.

Tja, ED-209 er tilbake, (men i en langt "mildere" rolle) den fantastiske musikken (eller deler av den) til Basil Poledouris er igjen med, og bare sånt løfter en liten filmscene opp flere hakk, da det gørrkjipe soundtracket fra forgjengeren gjorde det nærmest motsatte. 

The Old Man er ikke lenger med, men den alltids artige Rip Thorn spiller nå hans "erstatter", mer komisk (i tråd med filmens stil) enn kald og kynisk som sin forgjenger, men rundt seg har han stadig den rumpeslikkende Johnson og et dusin mindre sympatiske undersåtter.

Klart, det er en del små-irriterende scener, ingen tvil om det, den lille søte jenta som hacker enkelt og greit denne morderiske drapsmaskinen der ga RoboCop en solid fight i førstefilmen, blir nå nærmest en lydig og lojal leketøy, og nei, men samtidig tenker jeg at filmen går såpass tidlig ut i en meget komisk tone, og forsøker vel aldri helt å gjenta den fantastiske førstefilmen, slik 2ern så ofte mislykkes i, og nei, jeg likte også godt sluttfighten mellom beboerne, Detroit politiet mot OCP og bærmen, men klart, ser jo at navn som Fred Dekker står bakom, og han har jeg mange gode minner av, hvert fall via Night of the Creeps og The Monster Squad, som jo selvsagt er langt bedre filmer enn RoboCop 3, men mulig at noe av hans innsats også bidrar til at filmen falt såpass godt i jord.

Alt i alt, jeg vil heller ha et gjensyn med denne, enn film nr. 2, som faktisk er den som man har sett minst ganger av de tre første filmene, og kommer vel også greit frem nå hvorfor det har blitt slik.

6/10 

Lenke til kommentar

Vi så Immortals på Viasat.

 

Litt B-Film feeling med mange stjerne hovedroller... Mickey Rourke Spiller skurken. Dette er mytisk drama ala Wrath of the Titans med mindre budget men flusst med stjerner.

Først var jeg litt meeeh, men det tok seg opp og underholdt, men er i B-Film sjangeren, bra B-Film med greit slem nok skurk...

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar
Mr_Spock skrev (20 minutter siden):

Snakk om Anne Lewis - jeg liker Nancy Allen - synes hun er god i klassikeren Dressed to Kill (1980) - regissert av Brian de Palma, som hun også giftet seg med.

Jeg er ellers ganske enig med deg om Robocop filmene.

Ja, Nancy Allen hadde noe på gang gjennom flere av De Palmas filmer, og var jo nærmest ei scream-queen i ei periode, og hvor nevnte Dressed to Kill (1980) og Blow Out (1981) var meget severdige og spennende thrillere, men når hun gjorde Anne Lewis i RoboCop var hun langt mer tøffere i kantene og passet henne meget bra, dessverre ble hun mer eller mindre stadig "redusert" i oppfølgerne, særlig da i film nummer 2, hvor hun knapt kommer til, og nei, likte henne også i filmer som Poltergeist III (1988), The Philadelphia Experiment (1984) og hadde vel også ei mindre rolle i Out of Sight (1998), men var vel ikke ei som kanskje helt "egnet seg" for potensielle hovedroller, ble mest gjort i mindre, men hun gjorde nå disse ofte meget godt og minneverdig sådan.

Husker jeg kjøpte den trippel-boksen (DVD) med alle RoboCop filmene i 2003 og mest grunnet av førstefilmen kom i en fullstendig uklipt og forlenget utgave, med enda mer blod og gørr, og slikt gjorde jo den gang, positivt inntrykk, men siden har jeg vært glad i bonusmaterialet og bookleten, samt at boksen er jo ikke så gæren i utseende heller, og gjør bra ut i filmsamlingen.

Angående RoboCop, så har jo ei lengre dokumentar vært i planlegging i årevis, men usikker på når den blir utgitt eller ferdiggjort, men ligger jo allerede klipp/preview av deler av den utpå nettet, og ser meget, meget lovende ut:

 

Lenke til kommentar
Kjøleskap skrev (12 minutter siden):

Synes den er bedre enn toern. 

Kjekt å høre, da den har jo grufulle ratings og score, men det som møtte meg i natt var jo noe "langt" bedre og mer underholdende enn den kjedelige og overlange film nummer 2, som utrolig nok ei en god porsjon RoboCop fans virker å forsøke hylle, da i like stor grad som originalen. 

Men tipper at mye av "hatet" kommer ofte fra folk som kun gir den 1/10 (fordi alle andre gjør det) og har aldri tatt seg bryet med å se den engang, kun lest opp hva som er "bestemt" og vedtatt og fulgt "ordre".  

Endret av Frank.N.Steen
Lenke til kommentar

Fikk endelig overtalt kona til å leie The Irishman og gledet meg skikkelig. Flere av mine favorittskuespillere i en skikkelig mafia setting kunne ikke gå galt. 

Vi så ca halve filmen. Da satt vi egentlig bare å kjedet oss. Jeg hadde også glemt ut hva plottet var.

Skjønner ikke helt hva som skjedde men men. Noen ganger så klaffer det ikke. 

Lenke til kommentar

Bestemte meg for et gjensyn med et par filmer jeg ikke har sett på veldig, veldig lenge:

Southern Comfort (1981) - amerikanske heimvernet er på tur og ting går galt. Kult å se Powers Boothe, Keith Carradine og Fred Ward. Flott filmet i The Swamp i antageligvis Louisiana - og musikk av Ry Cooder. Flott bildekvalitet på blu ray, men ikke så god lyd - dual mono liksom.

Så også  The Warriors (1979) - litt mytologisk film om gangs in New York liksom - fungerer som bare det, ultrakule typer og gjenger og musikk. Denne er vrien å få tak i på blu ray - men finnes heldigvis på Netflix - med både godt bilde og god lyd.

Begge filmene er regissert av Walter Hill. 

 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
MrVilla skrev (14 timer siden):

Fikk endelig overtalt kona til å leie The Irishman og gledet meg skikkelig. Flere av mine favorittskuespillere i en skikkelig mafia setting kunne ikke gå galt. 

Vi så ca halve filmen. Da satt vi egentlig bare å kjedet oss. Jeg hadde også glemt ut hva plottet var.

Skjønner ikke helt hva som skjedde men men. Noen ganger så klaffer det ikke. 

Hadde omtrent samme opplevelse av den der. Anmeldelse
Så det er ikke bare dere.

 

Lenke til kommentar
Mr_Spock skrev (10 timer siden):

Begge filmene er regissert av Walter Hill. 

En mann der sjelden skuffer, og Southern Comfort er vel en av disse litt "oversette" perlene, virker hvert fall slik, men er jo meget spennende og husker den føltes litt som ei Predator møter Deliverance, kanskje ikke helt på samme nivå som nevnte, men dette med et mandig team, satt ut i bushen/jungelen, der blir etterhvert plukka fra hverandre av ei tilsynelatende "usynlig/ustoppelig" fiende, og nei, en tøff film. 

The Warriors var kjærlighet med en gang, spilte faktisk tv-spillet først (det som kom ut til PS2 i 2005) og ble bare sugd rett inn i den verdenen, musikken, stemningen og, da å få se filmen for første gang, et par uker seinere, det var en stor opplevelse.

Var faktisk ikke klar over at filmen var såpass vrien å finne på Blu-ray, men husker jo at man ikke akkurat "snubla" over den på DVD heller, selv om den da fikk ei 2005 Directors Cut utgave på det formatet, men dessverre en av disse nokså rotete og i grunn unødvendige forlengede versjonene, men bonus materialet husker jeg var verdt å få med seg.

Uansett, musikken, fy fader, snakk om heftig og drivende åpnings theme. 

"Caaaaaan Yooooou Dig It?"

Umulig å ikke bli "pumpa" og klar for action, av den type innledning. 

Endret av Frank.N.Steen
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Mr_Spock skrev (10 timer siden):

Så også  The Warriors (1979)

Denne fikk jeg også opplevd for første gang et par måneder tilbake. Likte filmen godt, og tror den blir eksponensielt bedre av ens kjennskap til New York. Selv har jeg vært der tre-fire ganger, det å kunne litt om metro-nettverket osv. tror jeg gjorde min opplevelse bedre. I tillegg så jeg den med min far som var tenåring i statene rundt denne tiden, det hjalp nok også på. 

Lenke til kommentar
MrPets skrev (2 minutter siden):

og tror den blir eksponensielt bedre av ens kjennskap til New York. Selv har jeg vært der tre-fire ganger, det å kunne litt om metro-nettverket osv. tror jeg gjorde min opplevelse bedre. I tillegg så jeg den med min far som var tenåring i statene rundt denne tiden, det hjalp nok også på. 

Aldri vært i New York selv, men alltid vært en av mine favoritt-film byer, særlig filmer fra 70 og 80-tallet, der fanger opp litt av den gritty/sleazy stemningen byen virket å ha så mye av, samt at man jo digget Teenage Mutant Ninja Turtles, og fantaserte om hvor tøft det ikke ville være å bo i kloakksystemet, som jo så meget koselig ut i filmene og tegneseriene, men samme oppfatning nå i voksen alder, som da en var guttunge, nei, det er nok ikke helt det samme.

Broren min er også veldig glad i New York og filmer der er spilt inn i den byen, og ble litt overrasket når jeg så bilder og videoklipp etter hans siste tur dit, og hvor han fortalte om hvor skitne og gamle/utslitte mange av t-banevognene fortsatt var, særlig i sammenligning med våre egne i Oslo by.

Skulle gjerne tatt en tur dit, men flyskrekk og aldri vært så veldig glad i å reise sånn ellers, har liksom satt en "liten" demper på det. Får håpe jeg kan skjerpe meg å gjøre noe med dette, da New York, Chicago og Miami er de tre film-tv byene jeg alltid har vært glad, fremfor Los Angeles, og kunne tenkt meg å dratt innom alle sammen, for å søke opp lokaler og steder en har sett i utallige filmer og tv-serier, selvfølgelig ikke bare av den grunn, men klart det er jo ofte hva man forbinder disse byene med, etter såpass mange år som filmelsker.

 

Lenke til kommentar

WGGWfjX.jpg

Jack Reed: Badge of Honour (1993) av Kevin Connor

En av disse, nokså typiske krim-drama tv-filmene som kom ut på tidlig 90-tallet, og der minnet meg i både stemning, karakterer og handling om hva Charles Bronson hadde gående i samme periode, da med sine Family of Cops tv-filmer, der var, vel, av en heller blandet kvalitet, men likevel mange kjente navn og fjes deltok, og akkurat som med Bronson så jeg Jack Reed filmen i natt, kun ene og alene fordi jeg alltid har vært glad i Brian Dennehy, som en sjeldent har sett for ofte, i hovedroller.

Han spiller den tøffe men likevel myke politi-veteranen Jack Reed, der havner midt opp i et brutalt mord, og hvor han tidlig ut rette søkelyset mot hovedmistenkte (William Sadler), som er ei meget slesk og kald type, og tja, ganske standard prosedyre, men igjen mange kjente fjes og navn går igjen, og en helt brukandes 80-90 minutter krim-film, av typen man kun ser grunnet skuespillerne og ikke så mye mer.

5/10

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Frank.N.Steen skrev (32 minutter siden):

WGGWfjX.jpg

Jack Reed: Badge of Honour (1993) av Kevin Connor

En av disse, nokså typiske krim-drama tv-filmene som kom ut på tidlig 90-tallet, og der minnet meg i både stemning, karakterer og handling om hva Charles Bronson hadde gående i samme periode, da med sine Family of Cops tv-filmer, der var, vel, av en heller blandet kvalitet, men likevel mange kjente navn og fjes deltok, og akkurat som med Bronson så jeg Jack Reed filmen i natt, kun ene og alene fordi jeg alltid har vært glad i Brian Dennehy, som en sjeldent har sett for ofte, i hovedroller.

Han spiller den tøffe men likevel myke politi-veteranen Jack Reed, der havner midt opp i et brutalt mord, og hvor han tidlig ut rette søkelyset mot hovedmistenkte (William Sadler), som er ei meget slesk og kald type, og tja, ganske standard prosedyre, men igjen mange kjente fjes og navn går igjen, og en helt brukandes 80-90 minutter krim-film, av typen man kun ser grunnet skuespillerne og ikke så mye mer.

5/10

Spennende - jeg liker Brian Dennehy, ser at det er en serie med filmer - med både Brian som skuespiller og director. Får følge med å se om noen av de dukker opp på streaming/tv, tror ikke jeg har sett noen av de.

Artig opplegg, Brian var åpenbart glad i figuren Jack Reed. Litt av det samme som Tom Selleck pusler med figuren Jesse Stone - men disse har jeg på dvd, tror jeg har 9 stk. Ikke noe Oscar vinnere, men filmer jeg liker.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Mr_Spock skrev (1 minutt siden):

Spennende - jeg liker Brian Dennehy, ser at det er en serie med filmer - med både Brian som skuespiller og director. Får følge med å se om noen av de dukker opp på streaming/tv, tror ikke jeg har sett noen av de.

Artig opplegg, Brian var åpenbart glad i figuren Jack Reed. Litt av det samme som Tom Selleck pusler med figuren Jesse Stone - men disse har jeg på dvd, tror jeg har 9 stk. Ikke noe Oscar vinnere, men filmer jeg liker.

Den jeg så i natt, ligger faktisk ute på Youtube (usikker på om det er lov å tipse om slik, da enkelte forum/sider er litt, vel strenge på sånn) men uansett, filmen (kanskje flere av dem) er nå hvert fall mulig å finne på nettet, men kanskje da i litt ujamn kvalitet osv.

Men den jeg å si går var absolutt godkjent i bilde/lyd, og skal se om man ikke kan lete opp litt flere av dem, da man gjerne vil se mer av denne type Dennehy underholdning.

Ser du nevner Tom Selleck, og falt veldig for de første Jesse Stone filmene, flott skuespill, likte hele små-by følelsen, musikken og nei, har de fleste på DVD, men mista litt tellingen over hvor mange som egentlig har blitt lagd, men er jo ikke så vanskelig å få sjekka ut det.

Nei, Oscar materiale er de nok ikke, men gir meg litt av samme følelsen/stemningen som enkelte av Wallander filmene med Rolf Lassgård, og det er sjeldent noe minus i mine øyne.

Av de Jesse Stone filmene jeg likte aller best, er nok Stone Cold (2005) og Night Passage (2006) de som falt best i smak.

En rask kikk i filmhylla mi, og fant ut at man hadde 6 av filmene, så har altså med det litt "hjemmelekser" å få fullført fremover, for vil gjerne se resten av filmserien også.

Lenke til kommentar

Angående Brian Denney og Jack Reed filmen, så var jo også Michael Talbott med i en større rolle, og husker disse utviklet et langvarig vennskap, og husker at første gang jeg så begge, var jo i First Blood (1982), mens Dennehy var helt klart den mest kjente av de to, huskes nå Talbott for sin flotte innsats i blant andre tv-serien Miami Vice hvor han spilte betjent Stanley Switek i alle sesongene, og moro å se at de to kompisene også spilte i hop i samtlige av Jack Reed filmene, og enda en grunn til at man gjerne vil se flere av dem, da Talbott alltid var en favoritt fra Miami Vice. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...