Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Spider-Man: Far From Home.

 

Stødig liten film. Langt mer isolert fra MCU enn det trailerne kanskje gir inntrykk av. Det som skjer i filmen blir i stor grad i filmen, men post-credits scenene vil nok påvirke universet i stor grad.

 

Men ja, likte filmen generelt sett godt. Deres tolkning av MJ er mye mer interessant enn bare enda en jente som må reddes. Mysterio var bra i filmen, og spesielt i første halvdel. Ellers mye bra humor, men det vet jeg er et punkt som noen ikke liker.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

A Quiet Place

 

Her blir man ikke forklart noenting, man blir kastet rett ut i filmen, og man klarer å lage spenning omtrent fra første minutt. Dette er noe av det bedre jeg har sett på lenge. Utrolig bra laget, lydsporet var bare helt griserått, her er det bare å skru opp lyden å nyte! Filmen har Atmos/TrueHD.

 

Syntes dog filmen føltes kort med sine 90min.

 

Sterk Terningkast 5

 

Så den i kveld - måtte jo det da  :)

 

Uhyre effektiv, komprimert og spennende film. Du får nesten ikke tid til å puste før den er ferdig - kun 90 min. Du blir skikkelig dratt med på tur her - tror dette er en film som skiller veldig på om du kjøper konseptet eller ikke - for det er massevis som diskvalifiserer, hvis man får litt negative vibber av filmen.

 

Men kjøper man opplegget, er dette noe i særklasse, perfekt casting, flott filmet og veldig spennende.

 

Så var det lyden.... som du skriver var det griserått! Jeg har 4 stk JBL i taket og de gjorde sitt, selv om det bare var periodevis, er nok dette en referanse for Atmos lyd. Jeg merket hele veien at surround mixen var lagt mye arbeid i.

 

Dette er en klar favoritt og vil bli sett mange ganger.

Lenke til kommentar

Sett to romerfilmer på Viasat 4 i kveld. Pompeii og The Eagle.

 

Pompeii var overraskende god. Minner litt om Titanic, med et ungt elskende par og en ventende katastrofe. Handler vel litt om forventninger. Jeg hadde ikke store forventninger til filmen, og ble positivt overrasket.

 

The Eagle har jeg sett før, men den tåler et gjensyn. Liker hvordan de to hovedpersonene drar forbi Hadrians mur og inn i det ukjente. Bra oppsett for en film. Imponerende skuespill av Channing Tatum og Jamie Bell. De gir en intens følelsesmessig respons på hver konfliktprøve de havner i, noe som ofte kjennetegner topp skuespillere.

Jeg synes dette er en svært god film, -en av de beste romerfilmer jeg kan huske å ha sett. Kanskje den beste, etter Gladiator.

Lenke til kommentar

Kommer langt med 5.1 hvis filmen har en god surround mix, Atmos bare gir litt mer.

 

Jeg liker at de allerede er i gang med A Quiet Place 2. Artig at Emily Blunt og John Krasinski er gift i virkeligheten også. Og at Krasinski, som jo også spilte Jack Ryan, regisserte filmen.

 

Atmos er vel TrueHD med tilleggskanaler.

 

Quiet Place 2 blir spennende, de har mye å gå på her, da filmen slutta slik den gjorde. Håper vi får litt bakgrunnshistorie og litt lenger spilletid i nr 2 :)

Endret av Simkin
Lenke til kommentar

Tenkte jeg skulle teste ut min Darbee bildeprossessor i kveld - har lest at den skal løfte 3D bildet en del. Testfilmen ble The Last Jedi (2017) - har utsatt å se denne da The Force Awakens var så forferdelig kjedelig (hadde jo sett alt før).

 

Men den var ikke så verst synes jeg, veldig mye mer interessant enn den forrige. 

 

Den var skikkelig bra i 3D, masse herlige momenter med flotte 3D effekter. Og fett lydspor, lavt nivå - men det betyr ofte god lydkvalitet, man må bare vri på litt mer.

Lenke til kommentar

Kingsman: The Secret Service

 

Jeg følger tydeligvis ikke med, ikke bare føler jeg at Dark Knight rises kom ut for et år siden, når jeg så den for første gang for noen måneder siden, men jeg hadde ikke fått med meg denne film serien i det hele tatt før jeg så en trailer for 3eren i går..

 

Jeg bruke 19kr på å leie den på Viaplay og en av de beste 19kr jeg har brukt, en film som treffer gamle Gunfreak sitt hjerte på alle de riktige stedene. Perfekt mix av humor og action, og man ser jo likheten med Kick ass sine action sekvenser.

Mot slutten når hoder popper til patriotisk britisk fikk jeg en tåre i øyekroken, det er slik filmer skal lages.

Jeg likte også at det var hundrevis av ansiktløse henchmen i matchene uniform som kan bli plaffet ned og knærta på interesante måter.

Dette er noe jeg har savnet fra James Bond filmene, de virkelig gode james bond filmene ender jo alltid med et fult angrep og mini krig mot en slem base. (You only live twice, Spy who loved me etc.) Så flott å se dette igjen. Og Svensk kongelig anal sex er jo alltid populært.

 

9/10

 

PS. Flott bruk av populær musikk.

Endret av Gunfreak
Lenke til kommentar

Glimrende anmeldelse Gunfreak - av en film jeg også har sans for!

 

I kveld ble det Machete (2010) - for en film. Dette må være Donald Trumps favorittfilm! Han er jo med!  :D  Men ellers, fantastisk voldeligdeiligedamerkulactionfilm! Jeg likte den! Dette er en favoritt jeg nok må plukke frem innimellom - Machete is the man! Spørs om ikke Machete Kills også må handles inn?

 

Tenkte jeg skulle se mer gladvoldtullball - satte på Bad Times at the El Royal (2018) - coveret indikerer 90 min med laber handling og masse gladvold. Men der bommet jeg skikkelig - godt over 2 timer med veldig kul handling i veldig stilig 70 talls setting med glimrende skuespillere. Fantastisk soundtrack - etter filmen var ferdig kunne jeg ikke fort nok sette på Unchained Melody på anlegget. Ble vel smått forelsket i Cynthia Erivo som Darlene Sweet i løpet av filmen  :love:

Lenke til kommentar

Kingsman Golden Circle 

 

Mer blandede følelser til denne denne, er mye jeg liker, men også ting de kunne spart seg for, Moore er en noe kjedelig skurk som også er veldig passiv, sittende bare i dinneren sin. Jeg syns også det er unødvendig å kverke karakterer i disse filmene, flere karakterer jeg likte døde i denne filmen, og selv om en av de døde på en episk musikalsk måte, var det unødvendig å drepe den karakteren.

 

Men det jeg likte minst var at de blanda inn Amerikanerne, første filmen hadde stadfestet hvor kule og kick ass de britiske agentene var, så kommer plutselig en tilfeldig amerikansk agent som banker dritten ut av de to beste britiske, mye av filmen er å se så store og kule de amerikanske agentene er. USA har nok filmer å vise hvor store og kule de er, de kunne holdt denne britisk. 

 

Også for få henchmen som blir drept i filmen.

 

Men den hadde masse kule sener og humor, så den får en 7.8 da jeg ikke vil gi den en full 8er mye på grunn av amerikaniseringa av filmen. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ble en dobbel i kveld - Jaws 3-D (1983), har veldig sans for Jaws 1 & 2, nr 3 er ikke i nærheten av disse. Men vi får blant annet se Dennis Quaid, Louis Gosset Jr. og Lea Thompson (i hennes debut rolle). Filmen har 3.6 i karakter hos imdb - kan nok stemme - for 2D. Men jeg så filmen i 3D - og den er helt syyk. Enorm dybde og en haug med fantastiske pop-outs, første 3D filmen jeg har blitt litt sliten i øynene av, men sliten på en god måte. Veldig, veldig moro å se.

 

Crank (2006) - Jason Statham i storform. Flatt jern fra første sekund. Herlig action komedie, en del veldig morsomme absurde scener, jeg lo høyt en del ganger. Morsomt å se Dwight Yoakam her også. Ganske så ustabilt kamera og rask klipping, men gikk greit å se. Kult soundtrack, artige valg av musikk.

Lenke til kommentar

Uff Black Panther var ille, selv så eg den i 3D og akkurat den egenskapen var brukbar, det var gode partier i filmen, men som helhet sleit jeg en del med å komme meg gjennom filmen. Laveste karakteren jeg har gitt en film i år og jeg ser gjerne 1-3 filmer hver kveld.

 

I kveld ble det Gods of Egypt (2016), en film jeg egentlig aldri hadde tenkt å se - 1 & 2 på terningen fra de fleste:

 

https://p3.no/filmpolitiet/2016/03/gods-of-egypt/

 

Men siden jeg har fått 3D dilla det siste året og den var veldig rimelig å få tak i - ble det en titt. Fikk litt bakoversveis, filmen var jo helt sjef! Ganske fantastisk, flott filmet, gode skuespillere, feit story og åpenbar påkostet - fantastisk cgi. Og et utrolig fett lydspor, bass og surroundeffekter i bøttevis - alt man vil ha i en popcornfilm. Samtidig har filmen et godt budskap - what's not to like?

 

Når jeg leser anmeldelsene nå i ettertid ser jeg at de handler om feil casting - solariumsbrune hvite?? Regissøren fikk så mye kritikk at han måtte be om unnskyldning for sine skuespillervalg. Fiksjonsverdenen har mangel på troverdighet? Det er en popcornfilm!!!

 

For å sammenligne med Marvel kjøret - så slår denne filmen lett de fleste som har kommet der i fra - på det meste.

 

Filmen hadde også veldig god 3D - fantastisk å se mye herlig eye candy!

 

Hos meg fikk Gods of Egypt 8/10, og Black Panther 5/10. Hos Filmpolitiet respektive 1/6 og 5/6. Føler vel at anmeldere ofte er så pk kjørt og påvirket av andre anmeldere at de ikke ser klart noen ganger. For egen del gir dette meg en god påminnelse om å ikke la meg bli for mye påvirket av slike anmeldere - de har antagelig dårligere sans for slikt enn de fleste.

Endret av Mr_Spock
Lenke til kommentar

Hvordan hadde du taklet en film satt til Norge i vikingetiden, med utelukkende svarte skuespillere? Same shit. De kan være så dyktige som de vil, men det blir likevel helt feil.

 

Filmen er satt i Egypt - ikke sør for Sahara (du får google Egyptian people hvis du ikke fatter hva det betyr) Og det er svarte skuespillere med i filmen.

 

Du er like feil som de. Vi får vel slakte klassikeren Cleopatra osv da.

 

Så snakker de engelsk også.

Endret av Mr_Spock
Lenke til kommentar

Jeg har nå lest litt om fenomenet - det er tross alt en eventyrfilm som ikke har noe med virkeligheten å gjøre.

 

Virker som om den kom samtidig som dette White Oscars opplegget var på sitt verste. Noen fremtredende anmeldere begynte å kritisere filmen og andre hang seg på. Skapte en pk riktig trend.

 

Så satte de i gang å bare pøse på med negative ting om filmen. Alt er feil liksom. 

 

Leser man anmeldelsene på imdb, ser man at veldig, veldig mange reagerte som jeg - skjønte ikke hvorfor en veldig god popcorn film ble slaktet slik.

 

For jeg hadde ikke fått med meg særlig annet enn at filmen ble slaktet. Så jeg trodde den var de siste 20 årenes verste drittfilm.

 

Det er en film om guder, totalt fiksjon - for min del kunne alle skuspillerne vært kinesere - den hadde vært like god allikevel!

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...