Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Jeg mener at rating under 6, er en indikasjon på at filmen er veldig svak, eller skuffet mye, sett i forhold til forventningene.hvis folk har høye forventninger, eller trodde de skulle få noe annet en det de faktisk fikk. Det siste gjelder nok en av mine personlige favoritter. Lady in the water, av M. Night Shyamalan. Den er ratet 5.6 på IMDB. Å mange ble nok skuffet,da de husket M. Night sin The Sixth Sense.

Et par andre filmer jeg liker svært godt, som står med lav rating, er Superman 3, 1983 ( 4.9), å Cherry 2000, 1987 (5.5). Dette er jo typisk filmer med relativt få, men dedikerte fan.

Jeg tror som jeg nevnte over at disse lave ratingene kommer av at en del folk som drar å ser film på kino, ikke helt vet hva de reiser for å se, noen ganger, å derfor blir veldig skuffet. Folk som kanskje bare kjenner til Steven Spielberg og Quentin Tarantino, eller lignende.

 

Jeg slenger med The Paperboy, 2012 mens jeg er i gang (5.8). Med Zac Efron, Matthew McConaughey, Nicole Kidman, John Cusack.

Endret av ClarkGable
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

a knight's tale

 

Mange år siden sist jeg så denne.

Husker den fikk kritikk for å bruke pop musikk, det var vist fært.

Men igjen så ut til å bry seg om at rustningene er totalt feil, filmen er satt til en historisk tid, når de bruker Edward the black prince. Og sånne rustinger fantes ikke da, på det mest ekstreme løper det rundt spanske conquistadorer fra 1520 tallet rundt i 1350 England.

Men filmen prøver ikke å være historisk, det er en eventyr film, kvinnelige karakterer med moderne feministiske tanker osv. Heath Ledger var en flott skuespiller, selv i denne lette tulle filmen gjør han en veldig god rolle.

Ellers likte jeg at de gjorde the Black prince til en good guy, han var kanskje ikke like good som i filmen, men han var sett på som den ultimate ridder i sin tid, briljant militær leder, godt likt av alle fra riddere ned til fot soldater.

Så sånn sett passer det bra.

Men de kunne gitt han riktig sverd. Man har et sverd som mest sannsynlig var hans sverd. Så hadde ikke hvert vanskelig å gi han et korrekt sverd.

 

 

En underholdende film, som ikke tar seg selv for seriøst.

 

6.5/10

Lenke til kommentar

Mamma Mia Here we go again. (AKA mamma Mia harder)

 

Beste Napoleons krigs filmen laget, perfekte uniformer og hovmesteren var briljant i rollen som Napoleon.

 

11/10 ville innvandret Russland igien.

 

Mer seriøst,(med spoiler) savnet etter Meryl Streep ble stort, man tar ikke å knerter Meryl Streep på den måten, det er like ille som når de knerta Linda Hamilton mellom T2 og fake T3.

 

Den var bare ikke like feel good som den første og bortsett fra dancing Queen nummeret , var ikke musikk senen like bra som den første heller.

 

4/10

Lenke til kommentar

I kveld ble det en film jeg har sett veldig frem til å se - First Man (2018) - vant Oscar for Visual effects, nominert for lydmiks, lydklipp og production design  :dribble:  Atmos lydmiks på blu rayen, 4x romperistere i sofaen og 106" lerret. Litt å drikke og masse snacks! Dette må bli fantastisk!

 

Etter 15 minutter slo jeg av dritten. Kameramannen hadde Parkinson og var dritings, samtidig som han ikke klarte å holde seg unna zoom knappen hele tiden. Møkkaregissør  :realmad: På tide de innfører forbud mot shakycam altså!

 

Men jeg skulle ha en skikkelig spacefilm i kveld - fant i stedet frem den russiske filmen Spacewalker (2017), som handler om den første mannen i rommet - utenfor romkapsel. Hadde ikke forventet så mye av denne, men den var veldig bra. Flott filmet, klart påkostet produksjon. Fett lydspor med god surroundmix og bra filmmusikk. Lurer på om det var så dramatisk da dette skjedde? Veldig spennende.

 

Bra lyd og bilde på blu rayen.

 

CCCP vs USA = 1-0

Lenke til kommentar

Green Hornet

(2011)

 

Satt og kjedet meg i går, så plukket frem en helt tilfeldig film fra samlingen. Det ble denne. Konseptet er helt enkelt. Det er mye kriminalitet i byen, og når eieren av en stor avis dør, må sønnen ta over hele greia. For å være smart lager han en superhelt skikkelse for å få en bra historie, men det går jo så klart til helvete med ekspressfart. :p Men til forskjell fra dagens superhelter har han ikke noen superkrefter, så han må bruke intelligensen, nevene og noen gadgets for å få jobben gjort. Og partneren Kato, så klart. Kato er kinesisk, og pr definison ekpert i karate. Green Hornet selv er komplett ubrukelig i store deler av filmen. Men det er jo en komedie, så da får det vel være. Tror jeg.

 

På mange måter liker jeg denne filmen veldig godt, og på mange måter hater jeg den. Det er ren underholding, og er aldri kjedelig å se. Men den kunne samtidig ha vært så mye mer. Det sier jo sitt at Kato lager en "hornet gun" som skyter gasskuler til Green Hornet, fordi han er så elendig til å sloss. Men å bruke den gidder han ikke. Hadde helt klart foretrukket at han hadde enda flere gadgets. Er også litt merkelig at Kato utstyrte bilen med en enorm mengde våpen og tøffe gjenstander, men ingenting for å beskytte seg om de blir forfulgt? Hvorfor er alle våpnene rettet forover, og ingen bakover?

 

På toppen av det hele har de helt droppet dette med at helter ikke dreper folk. Her går det unna, både i slemminger og tilfeldige uskyldige som står i veien. Sykehusene har nok å gjøre mot slutten, for å si det sånn. Så noen helt er Green Hornet ikke. Faktisk vet jeg ikke helt hvem som gjør mest skade av ham og Kato, og skurkene. Men han får jo senket kriminaliteten en del, så da går det vel greit. Tror jeg.

 

Vurdering: 6/10 Rar film, men ta den som ren underholdning, og ikke tenk for mye. 

Lenke til kommentar

Chato's Land (1972)

 

Lenge siden jeg har sett Bronson-film. Syns denne var bra. Gav litt Rambo First blood assosiasjoner. Samme slags type drittsekker etter 1 mann, som viser seg å være alt for tøff for dem. Artig å se diverse typer man kjenner igjen fra gamle klassikere, i helt annen type roller. Feks politisjefen til SteveMcQueen i Bullit, som var veldig sånn ordentlig respektabel type der, er skikkelig asshole i denne.
Også han gamle stakkars fuglemannen i S.R. var bad guy cowboydrakt her.
Ganske så røff western i røffe omgivelser, som har tålt tiden godt. 

 

7/10

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817324

"Kato er kinesisk, og pr definison ekpert i karate"

 

Ikke i '66 versjonen med Bruce Lee.....at folk tok feil mht karate/kung fu var noe som brydde Lee , fra brevet som en jente sendte til Lee : "actually its kung fu , not karate"

 

Det ble lagd 2 Green Hornet "filmer" i 1974/76 (bare scener fra serien redigert sammen , alt for å cashe inn på BL , he he) , tror det til og med ble lagd en GH film i HK i '94 eller der omkring

 

Kato var faktisk japaner på radioen på 30s helt til Pearl Harbour skjedde.....da ble han filippiner

 

Ja , de tok seg vel friheter i filmen , GH/Kato drepte aldri sivile i serien , he he

 

-------------------------

"Mamma Mia harder"

 

Høres snuskete ut , hå hå

Endret av Slettet+9817324
Lenke til kommentar

Webp-net-resizeimage.jpg

 

Ratcatcher (1999) av Lynne Ramsay

 

Lynne Ramsay's sin debut er poetisk sosialrealisme på sitt beste. Satt i den nedslående urbane ødemarken fra tidlig på 1970-tallet, følger vi den tolv år gamle James mens han sliter med skyld over en begivenhet som skjer starten av filmen, sliter med sitt familieliv og står overfor et usunt miljø med søppelposer, rotter og skitt.

 

Ramsay klarer å finne skjønnhet i hennes bilder og foto av Alwin H. Küchler er forbløffende. Segmentet hvor James finner et lite øyeblikk av eskapisme ved å ta en buss inn i utkanten for å utforske nye hjem under bygging, må være en av de mest minneverdige sekvensene jeg noensinne har sett på film. Vinduet fungerer som en ramme innenfor rammen, som langsomt fyller skjermen for å følge James mens han går inn i et hvetefelt, et flyktig glimt av lykke før vi blir kastet tilbake i sin grumme virkelighet. Manuset er dyster, men er ikke helt blottet for håp, på et tidspunkt tar det en tur mot den fantastiske, en lunefull scene som involverer en mus og en heliumballong, og det er varme i alle karakterer, til tross for deres feil.

 

Jeg fant slutten å være bittersøt, som var den perfekte måten å avslutte filmen. Ratcatcher tilbyr visuell historiefortelling og en litt surrealistisk, men helt realistisk skildring av barndommen. 

Endret av MKej
Lenke til kommentar

I kveld ble det gjensyn med en skikkelig gammel film:

 

pHwgilG.jpg

 

Forbidden Planet (1956) - Leslie Nielsens spillefilmdebut. De skriver at denne filmen har mye av æren for senere storproduksjoner av Scifi filmer og Star Trek  :yes: . Selv så jeg filmen for første gang når jeg var veldig liten - hjemme en kveld på sort-hvit tven - og den skremte vettet av meg da. Veldig kul tidlig scifi, en glede å se på stort lerret så mange år senere. 2.55:1 format og farger passer filmen med dens tidlige spesialeffekter godt.

 

God lyd og bra bilde (lider selvsagt av alder) på blu rayen.

 

Så var det på med noe nyere - The Commuter (2018), ganske så slaktet i alle anmeldelser jeg har fått med meg, forberedte meg på søppel. Men jeg synes den var bra, Liam Neeson er solid som vanlig. Er det blitt litt inn å disse Liam? For egen del kan han bare fortsette å lage denne typer film, holder de denne kvaliteten - er jeg klar! Spennende og ikke altfor forutsigbar. En del shaky cam, men også mye bra filming.

Lenke til kommentar

Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer

 

Dette er faktisk den fjerde filmen jeg har sett med FF, og ikke én eneste av dem har vært bra. Hva er det med FF som er så vanskelig å lage god film med dem? Tegneseriene klarer seg jo helt fint? Men uansett. Denne gangen skal Mr. Fantastic og Invisible Woman gifte seg snart, og hele Manhattan oppfører seg som om de skulle være kongelige. Straks bryllupet blir nevnt klikker folk av glede. To minutter etter er alle fire på et fly uten forkledning eller noe, uten at noen kjenner dem igjen. WTF? Selv The Thing sitter der og er en svær, oransje steinfyr uten at noen reagerer. Men straks bryllupet nevnes litt senere, er hysteriet i gang igjen, og alle i FF er kongelige superstjerner. Ser ikke helt logikken der.

 

Ser heller ikke logikken i dette med Silver Surfer. Han er er en av de mektigste skapningene i hele Marvel-universet, så hvordan stopper man ham? Vel... ta fra ham surfbrettet, så er han forsvarsløs. Øh...  :huh: Har de i det hele tatt lest noe av kildematerialet her? Det blir noe av det samme som å uskadeliggjøre Superman ved å ta fra ham kappen. Det gir null mening. Eneste morsomme her er Johnny Storm, aka Human Torch. Ikke fordi han er spesielt morsom eller noe, men fordi han er en arrogant tulling og "funny sidekick", spilt av ingen andre enn Chris Evans. Captain America himself. Rollen er så langt unna Cap America som det går, og er derfor ganske morsom å se i dag. Men selv det varer bare en liten stund, før det begynner å bli irriterende igjen.

 

Men jeg skal da være litt snill med dem. Det er fire på laget, så de skal få et helt poeng hver, og bedre lykke neste gang.

 

Vurdering: 4/10 (fire folk, et poeng hver, som lovet.) :p

Lenke til kommentar

Outlaw King (2018)

 

Var ikke klar over hva den handlet om før jeg plukket den fram. De som har sans for Bravehart og historien rundt det, vil kanskje finne denne interessang. For det ser ut til å være mer eller mindre fortsettelsen der Braveheart sluttet historisk sett. Handler om konflikt mellom England og Skottland altså.

En av de som spilte gammel far til en i Braveheart, er også gammel far til en her også, men ikke til samme.
Første delen spesielt av denne var meget bra, og jeg vil si det totalt sett virket som en bedre og mer realistisk film. Senere begynte den å gå litt i fella med å etterligne Braveheart (slagscener og sånt), som trakk noe ned.
Så jeg vil si nesten 9 på første delen, og ned til en tynn 7er i siste del. Men det er jo øynene som ser. Ender opp til slutt med en solid 7er på denne.

7/10 ( Braveheart gav jeg en helt ordinær 7er)

Lenke til kommentar

Jeg likte Outlaw også, kompletterer fint Braveheart, selvom Braveheart bare blir nevnt som henrettet i denne.

Kallenavnet "Braveheart" ble gitt til Robert the Bruce etter hans død. Gibson så bort ifra dette og ga William Wallace navnet i stedet, fordi det er catchty. Braveheart er en bra fiksjonsfilm, men feiler totalt som et historisk drama, så og si ingenting er korrekt i den filmen.

"Outlaw King" var veldig mye bedre på det området, de dedikerte tid og krefter på å forsøke å være historisk korrekt. Men de er nødt til å ta seg noen kunstneriske friheter når det gjelder historien selvsagt, og det er mye vi ikke vet, kilder som motsier hverandre osv.

Skulle ønske "Outlaw" hadde fått et større budsjett, men jeg er redd at de også led litt av å være i skyggen av en veldig suksessfull film.

 

Enig med Delvis sin 7/10, for å være en TV film så er den ikke så verst :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

The Nun (2018) - slaktet i Dagbladet og VG, men Birger i Nrk likte den - jeg likte den også. Den hører til i Conjuring universet. Men her er det mye mer klassisk kristendom djevelutdrivelse opplegg. Jeg er ikke religiøs, men har bestandig hatt stor sans for filmer som handler om kampen mot djevelen og demoner. Og denne Nonnen er så herlig ond og fæl  :D

 

Flott filmet og en veldig god stemning gjennom hele filmen. En del jumpscares (som jeg har stor sans for) og passe creepy. Som for Conjuring filmene, så bidrar et skikkelig fett Atmos soundtrack for veldig mye av den positive opplevelsen, fet bass og bra surround mix.

Lenke til kommentar

I kveld fikk jeg bakoversveis! Mortal Engines (2018) - full spenning fra første sekund til ettertekstene dro i gang. Jeg likte alt med denne filmen! Har lest mye labre anmeldelser om filmen - og ser på imdb at det er en flopp. På en måte forstår jeg ikke dette - ser i flere anmeldelser at historien ikke holder mål - hvilken historie? Det er ikke noe historie, kun et enkelt plot. Akkurat som i Mad Max: Fury Road - som de samme anmelderne hyllet.

 

Men den var perfekt for meg, den ser helt fantastisk ut, design og setting er bare så far out. Jeg så den i 3D - som var av veldig god kvalitet på denne filmen. Det var også et fett Atmos lydspor, høy klasse på filmmusikken. Fantastisk opplevelse!

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...