Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Husker jeg likte Death Wish med Bruce Willis ganske godt. Ble vel en 7/10 her.

 

Men et hakk opp, 8/10 fikk action filmen jeg så i går: 24 Hours to Live (2018), med en inspirert Ethan Hawke i hovedrollen. En liten perle som har gått under radaren - for min del. Flott filmet! Ikke noe mesterverk, men veldig solid og til en del uforutsigbar. Så får vi se Rutger Hauer noen sekunder også - som bonus.

 

Veldig bra bilde på blu rayen og god lyd.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Prøvde meg på The Tree of Life (2011) i kveld. Har lest litt at filmen ikke er enkel underholdning, men har sans for spesielle saker. Leser i "Trivia" om filmen at den, på en kino i Italia, i en uke ved en feil, ble vist med to av filmrullene i omvendt rekkefølge. Ingen kommenterte tabben. :huh: Synes man ikke trenger å si så mye mer om handlingen. og det er nærmere 2,5 timer av dette. Hvis man er ekstra interessert finnes det en extended cut på voksne 3 timer og 8 min  :ohmy:

 

Men den var veldig lekkert filmet, de har fulgt noen dogma regler: kun filme i naturlig lys, ikke noe zooming - faste linser, ikke noe panning, bruke steadycam ved bevegelse osv. osv. Og det synes - den ser fantastisk ut. Fet surround lyd også, de få gangene det drar på litt.

 

Flott bilde og lyd på blu rayen.

Lenke til kommentar

John Wick

 

John is a man of focus, commitment, sheer will... something you know very little about. I once saw him kill three men in a bar, with a pencil. With a fucking... pencil. Then suddenly one day he asked to leave. It's over a woman, of course. So I made a deal with him. I gave him an impossible task. A job no one could have pulled off. The bodies he buried that day laid the foundation of what we are now. And then, my son, a few days after his wife died, you steal his car and kill his fucking dog.

 

Har hørt veldig mye om denne serien, og nå da tredje film er ute, tenkte jeg å se første film for å se hva alle snakker om. Nå sitter jeg igjen som et spørsmåltegn, og skjønner fortsatt ikke hva folk snakker om.  :blush: Kort sagt er John Wick en eks-leemorder av den rimelig legendariske typen, og de aller fleste er livredde ham. De som har hørt om han, i alle fall. Men (selvsagt) har han trukket seg tilbake, og lever et fredelig liv sammen med kona. I det minste helt til hun dør, men da sitter han bare og sutrer (hun er død før filmen i det hele tatt starter, så ikke noe spoiler.) Etterhvert blir bilen stjålet og hunden drept, og da braker helvete løs, av en eller annen grunn. Bilen får han fort tilbake, så da går han på seriøs hevntokt og dreper for fote for å hevne hunden? WTF? Nå er jeg jo glad i dyr, men dette ble for tynt.

 

Noe mer plott en dette fant jeg ikke. Alle er livredde ham, men det er veldig mye av fortiden hans vi ikke får vite. På mange måter føles dette mer som den andre filmen i serien, men er faktisk den første. Med mindre det er en annen film med et annet navn jeg ikke aner noe om? En tv-serie? Tegneserie? Bok? Legendarisk eks-leiemorder hevner hunden sin. That's it. Så tynt at det er til å grine av.

 

Action er det heldigvis mye av, om enn ikke før i siste halvdel. Før det har vi bare en drøss folk som sitter skravler drit, og prøver å skremme hverandre med å si hvor farlig John Wick faktisk er. Ingenting av dette var noe særlig interessant. Kort og godt er det mye action her, og akkurat den biten er rimelig bra. Skuespillerne gjør en god jobb, også i de kjedelige bitene, og jeg har veldig lyst til å like denne. Den er bare tvers gjennom meningsløs. Jeg klarte aldri å få noe som helst form for sympati med John Wick selv, og brydde meg ikke om verken ham eller skurkene. Jeg har alltid ment at en god helt trenger en bedre skurk, og her feiler filmen totalt. Kjedelig skurker, kjedelig helt. Mye bra action, men uten mål og mening.

 

Skal nok gi neste film en sjanse, og vet det er et bedre plott der. Kanskje den kan redde denne serien, men her og nå lover det ikke bra.

 

Vurdering: 2/10

Lenke til kommentar

Tydeligvis skjønte du ikke John Wick. Historien er tynn ja, men det er ikke pga drapet på hunden i seg selv at han går på hevntokt. Hunden er en siste gave fra kona når hun går bort. At John skal ha noe å være glad i. Husker ikke helt detaljene.

Er dette drama på høyt nivå, neppe. Er jo en grunn til John Wick og hundedrap har blitt en meme.

 

Men det som skiller John Wick fra de fleste action filmer, er hvordan action blir filmet og stuntarbeidet. Det er en "nytelse" og se Keanu danse rundt og plaffe ned horder av skurker. Et friskt pust fra heseblensende shaky cam hvor helten har 200 kuler i et magasin.

Film teknisk er dette en meget god action film.

 

For min del fungerte det i en film, film nummer 2 ble bare det samme og kjedelig. Så tror du burde finne noe annet å se på.

 

John Wick, 7/10

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Rambo har ikke nok kjærlighetsplott og intriger 0/10

 

Bra eksempel. Spørs hvordan du ser det. Mange misliker den første, fordi den ikke har nok action. Jeg elsker den av nøyaktig samme grunn - det er ikke en actionfilm. Mange elsker den andre og tredje, fordi det er mye action. Jeg hater dem, fordi det er for mye action. Mange mislikte den fjerde, fordi det er lite action. Jeg synes den er nesten like bra som den første, nettopp fordi det er lite action. Rambo har for meg alltid handlet om personen Rambo, og ikke action. Han var en helt under krigen, men nå da han er tilbake kaller folk ham en barnemorder. Han blir jaget ut av by etter by fordi han er hjemløs, men han har ikke gjort noe galt, og vil bare leve i fred. DET er hovedfokuset i Rambo, ikke action. Dette misforsto den andre og tredje filmen så til de grader, og det sier jo sitt at de aldri skulle ha vært laget i første omgang. Fyren som skrev boken nektet å ha noe med dem å gjøre, og sa seg nødt til å skrive boken basert på den andre filmen for å hindre at noen andre gjorde det. Men den var aldri ment å eksistere.

 

Men uansett, jeg mener en god film trenger en hovedperson man kan bry seg om, en fiende man kan bry seg om, og et bra plott. John Wick har ingen av delene. At alt fokuset er på action hjelper heller ikke, da fint lite skjer før halve filmen er over. Før det sitter han bare og syter og griner, mens slemmingene skravler om hvor farlig han er. Det er en grunn til hvorfor folk elsker den første (og til en viss grad andre og tredje) Die Hard, men hater de siste Die Hard-filmene. Plottet er igjen syltynt, men vi har en hovedperson det er lett å like, og en historie mange lett kan sette seg inn i og forstå. Å bli hold som gissel er dessverre ikke så uvanlig for mange. Terminator har heller ikke et bra plott, men igjen, det er bra hovedpersoner, og en historie det er lett å sette seg inn i. Ikke at drapsroboter fra fremtiden er spesielt vanlige, men pytt. :p Du er i livsfare, og ingen kommer for å hjelpe deg. Hva gjør du? Dette gjør at det er lett å sette seg inn i situasjonen til Sarah Connor, og nettopp derfor er Terminator en svært bra film. At det er mye action er bare en konsekvens av at Arnold er en drapsrobot, ikke hovedfokuset i filmen.

Endret av Schreiber
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det ble Avengers: Infinity War (2018) i kveld, godt over 2 timer med spektakulær slåssing - hvor heltene våre stort sett fikk bank hele tiden. Over the top så det holder, fantastisk å se på, spennende.

 

Så den i 3D, litt ekstra spektakulært.

 

Flott bilde på blu rayen og fet lyd - men litt skuffende at den ikke hadde Atmos.

Lenke til kommentar

Tok en dobbel runde på Netflix i kveld,

 

Illang: The Wolf Brigade (2018) Koreansk film. Til tider veldig bra filmet, heftig action innimellom, litt skjemmet av shaky cam, kul musikk. Men plottet blir litt rotete etterhvert. Ok film. 

 

The Girl With All the Gifts (2016), engelsk Zombie film med en kul vri. Veldig positiv overraskelse, denne likte jeg. Flott filmet og fantastisk skuespillertalent på jenta i hovedrollen. 

 

Ok bilde og lyd på begge filmene.

Lenke til kommentar

The Dark Knight Rises

 

Da har jeg endelig fått  summet meg til å se denne veldig nye filmen, har venta i mange år på at den skulle dukke opp på netflix og nå gjorde den det.

 

En virkelig flott film, jeg er ikke en som tilber Nolan, bortsett fra Batman filmene er jeg ikke så imponert over han, men han skal ha æren for å greie å gjøre filmer som handler som morder klover og annet tullball til å virke seriøst. 

 

Dette er et problem jeg har med nesten alle superhelt filmer, ting er teit, det er fleipent, jeg liker ingen av disse "marvel universe" filmene fordi jeg ikke har noe forhold til karakterne og det er for mye tull, romvesen thor og loki, grønn sinna tagg osv, og skurkene er om noe enda teitere. 

 

Men i denne batman trilogien har Nolan greid å lage noe seriøst ut av noe som egentlig er veldig tullete. og det liker jeg, filmen er er dønn sold, effekter, karakterer historien, action osv. Jeg kunne bare ønske vi fikk sett Robin i i lilla spandex helt på slutten.

 

Jeg har egentlig ikke noe negativt å si om den(bortsett fra at kona fikk vond i hode av hvordan Bain snakket) det er bare en veldig godt laget film som gjør alt riktig og jeg er ikke noe batman fanboy eller noe slikt. 

 

9/10

  • Liker 2
Lenke til kommentar

I mangel på fantasi fikk jeg det plutselig for meg å se Jumanji: Welcome to the Jungle (2017)

 

Husker godt da den første filmen kom ut, og da jeg så traileren for den fra 2017 tenkte jeg egentlig bare: Nope!

Satte den nå på alikevel om helga, totalt uten forventninger mest bare for å "ha sett den".

 

Blei faktisk positivt overraska. Det er langt fra noe mesterstykke, det er cheesy og veldig typisk action/komedie i sjanger. Noe som redder filmen en god del er kjemien mellom Dwayne "The Rock" Johnson og Kevin Hart - syntes det faktisk var fornøyelig å se på.

 

Kongefilm? Langt ifra

Møl og oppgulp? Ikke det heller.

Sånn akkurat passe midt på treet pluss? Det vil jeg mene.

 

6/10

Lenke til kommentar

I mangel på fantasi fikk jeg det plutselig for meg å se Jumanji: Welcome to the Jungle (2017)

 

Husker godt da den første filmen kom ut, og da jeg så traileren for den fra 2017 tenkte jeg egentlig bare: Nope!

Satte den nå på alikevel om helga, totalt uten forventninger mest bare for å "ha sett den".

 

Blei faktisk positivt overraska. Det er langt fra noe mesterstykke, det er cheesy og veldig typisk action/komedie i sjanger. Noe som redder filmen en god del er kjemien mellom Dwayne "The Rock" Johnson og Kevin Hart - syntes det faktisk var fornøyelig å se på.

 

Kongefilm? Langt ifra

Møl og oppgulp? Ikke det heller.

Sånn akkurat passe midt på treet pluss? Det vil jeg mene.

 

6/10

Hmmm Amy Pond, jeg mener Karen Gillian.

Det var en morsom film, jeg Kan ikke separere kvalitet og nostalgi fra den originale Jumanji, så vet egentlig om den originale er bedre, eller jeg bare gode minner fra den.

Lenke til kommentar

5/10 og 6/10 er positivt overrasket for dere? Filmen har jo fått massevis av gode anmeldelser og har 7.0 på imdb, så da skjønner jeg ikke helt hvorfor man skal forvente noe skikkelig dårlig. Før filmen kom hadde jeg heller ikke særlig forventninger, men når man ser den såpass sent bør man jo forvente nettopp det folk som har sett den beskriver den som, altså en helt ålreit eventyrfilm.

Lenke til kommentar

Jeg går ut i fra at definisjonen av en gjennomsnittlig film er 5,5/10. Det er jo midt i mellom 1 og 10.

 

6/10 blir da en over gjennomsnittlig god film. Faktisk er det kanskje litt for høyt for den filmen. Det går helt fint ann å like en film og samtidig gi den 5/10.

Endret av Skurupu
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg går ut i fra at definisjonen av en gjennomsnittlig film er 5,5/10. Det er jo midt i mellom 1 og 10.

 

6/10 blir da en over gjennomsnittlig god film. Faktisk er det kanskje litt for høyt for den filmen. Det går helt fint ann å like en film og samtidig gi den 5/10.

 

Filmer som får poeng på nettet lider av det samme som spill, 10 skalaen begynner på 7, alt under 7 tilsvarer å bli voldtatt av en sinna elg.

I en normal verden er 5.5 en helt ok film, på nettet kan en anmelder lage en 30 minutter lang video hvor personen bare sier hvor dritt filmen/spillet er og ikke noe annet, også får spillet 5.5. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...