Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Prometheus (2012) igjen, fantastisk film, en favoritt. Design/setting og stemning er bare fantastisk. Den er bare så utrolig kul. Ganske komplett film, selve historien i seg selv er stilig - søken etter vår skaper. Elsker Noomi Rapace i sin rolle - Alien filmene har kule damer i hovedrollene.

 

Så den nå i 3D og det bare økte nytelsen. Scifi blir ikke så mye bdre enn dette!

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Ble 2 filmer i kveld.

 

Deadgirl (2008) - spesielle saker, sjuk, avskyelig og absurd. Ble litt "hva faen er dette for noe" i starten. Samtidig funker den, den klarer seg på grunn av det underliggende budskapet. Men man sitter til tider og lurer på hvorfor de kom på at dette var en god ide å lage film av  :ohmy:  Den spiller på en del strenger - noe som gjør den interessant å se - anbefales.

 

Cypher (2002) - et gjensyn etter å endelig få oppgradert fra dvd til blu ray. Stilig filmet - litt noir, lekkert å se på stort lerret. Veldig kul Scifi-thriller, spennende med masse twist and turns. Den var selvsagt mer up to date når det gjelder data den gangen, men synes den funker i dag også. Samme director som gjorde Cube og Haunter.

Lenke til kommentar

Sprettet plasten på Upgrade (2018) som jeg handlet inn pga anbefalinger her i tråden - fantastisk film, perfekt Scifi, som jeg elsker! Jeg ble sittende å tenke litt på at dette er jo litt flashback til 80 og 90 tallets mange fantastiske Scifi filmer - som jeg har savnet. Enkle sprø filmer som er godt laget og bare fungerer. Dette er en klassiker! Så klarte de like godt å få med et par rundt 70 talls muscle cars også  :D herlig!

 

Synes det var kult med litt far out Scifi, ville ha mer - satte på The 6th Day (2000) med Arnold - storbudsjett Scifi som kanskje aldri fikk den store hypen i gamle dager. Men jeg har bestandig hatt stor sans for den. På den tiden var det kloning det handlet om i nyhetene. Filmen tar en god runde med problemstillingen. Filmen leverer godt enda og ser brukbar ut på blu ray. 

Lenke til kommentar

Vice (2018/2019)

 

Biopic om Dick Cheney's "rise to power". Underholdene film hvor det hovedsaklig er skuerspiller prestasjonen som virkelig imponerer. Sam Rockwell var spesielt god som G.W Bush, skulle gjerne sett mer av han i filmen. Kjenner jo ikke veldig til Dick Cheney fra virkeligheten, men synes materiellet Bale har å jobbe med kunne vært litt skarpere, satt liksom ikke med den "oh damn Cheyne is a bad mofo" følelsen som jeg kunne ha fått.

Liker man Biopics, er den verdt å få med seg!

 

7.5/10

Lenke til kommentar

The Favourite - 4/10

 

Hmm. Jeg kan forstå hva folk kan se i denne filmen, men jeg er ikke enig i at det er bra alikevel. Selv så jeg det ikke, jeg så heller en absurd og kjip film (noe som også delvis er poenget). Men det falt rett og slett ikke i smak totalt sett, og var egentlig ganske kjedelig gjennom hele filmen. For min del ble det delt over to dager, kveld og morgen, for jeg gadd ikke å sitte våken lenger enn nødvendig for å se filmen, så jeg så resten idag, etter å ha gjort noe andre ting først.

 

Jeg tenkte at jeg bør se den ferdig og at det muligens finnes et poeng med filmen eller et slags budskap. Jeg kan se et par mulige budskap, men synes overhode ikke de var verdt spesielt mye.

 

En ganske kjedelig og delvis absurd film som nok krever en del for å like.

Lenke til kommentar

Burning - 6/10

 

Et slags hevndrama? Litt skissering av samfunnet i Sør Korea, litt ghost rider og litt American psycho, alt blandet i en film?

 

Et ganske bra resultat og en film verdt å se. Men mer drama enn thriller. Var ikke særlig mye thriller følelse gjennom filmen.

Endret av zeebra
Lenke til kommentar

Green Book - 7/10

 

En fin og stemningsfull film om et ganske uvanlig vennskap. Var litt skeptisk i begynnelsen når jeg hørte Viggo Mortensen sin tolkning av en Italiensk innvandrer/new york accent som ikke satt 100%, men det gikk greit etterhvert.

 

Trekker ett poeng siden filmen absolutt må ha med noe om homoseksualitet, noe som er trenden i Hollywood nå til dags, selv om det ikke var nødvendig for handling, og føltes mer plantet inn i filmen bare for å tilfredstille lbg tyrannene.

 

Filmen setter tanker i sving, er morsom og litt trist, med noen spesielle øyeblikk. Men det er vel egentlig hovedsaklig en stemningsfull film om to helt forskjellige personer og et spesielt vennskap. To personer som hvis i hverandres nærvær etterhvert endrer seg litt til det bedre.

 

Absolutt verdt å se det, med mindre man ønsker å boykotte på grunn av homopropaganda.

Lenke til kommentar

Prometheus (2012) igjen, fantastisk film, en favoritt. Design/setting og stemning er bare fantastisk. Den er bare så utrolig kul. Ganske komplett film, selve historien i seg selv er stilig - søken etter vår skaper. Elsker Noomi Rapace i sin rolle - Alien filmene har kule damer i hovedrollene.

 

Så den nå i 3D og det bare økte nytelsen. Scifi blir ikke så mye bdre enn dette!

Jeg må se den igjen, og Covenant og trilogien.

 

Jeg liker I og III best av trilogien.

 

Promotheus er super, synd hun svenske ikke var med i Covenant.

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar

Jeg må se den igjen, og Covenant og trilogien.

 

Jeg liker I og III best av trilogien.

 

Promotheus er super, synd hun svenske ikke var med i Covenant.

 

Ja, Prometheus er rå - det er en herlig "mystikk" og atmosfære i den. Veldig kul film.

 

Covenant er ikke så god - selv om den også er bra. Tror Scott hadde planer for oppfølgeren til Prometheus med Noomi - men det var så mange som klaget på at Prometheus var så lite "Alien" at man laget noe annet. Litt synd - tror jeg.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Prometheus er i mine øyne 1 stykk "flawed masterpeice". Jeg skjønner at noen ikke liker den, for noen av karakterene gjør noen rare valg som ikke henger på greip. Enig i at atmosfæren er nydelig, rett og slett vakker å se på i BluRay.

 

Chesterburster scenen fra Alien er legendarisk, men fy rakkern abort scenen i Prometheus er en god nummer 2! Synd Scott ikke fikk fullføre visjonen sin med Covenant,

 

Alien 10/10

Aliens 8/10

Alien 3 - 4/10

Alien Ressurection - 5/10

Prometheus 9/10

Covenant 6.5/10

Lenke til kommentar

Cold War - 7/10

 

Å fyttegrisen for en trist film. En trist kjærlighetsfilm. Ikke akkurat det jeg trengte for øyeblikket, men særdeles bra og dyp film. Timing er muligens det viktigste her, du vil da vel nødig sitte igjen med et stort sår innvendig.

 

Jeg savner nesten enda hu dama fra "burning". Så, vel.. Se den først kanskje, og hvis det ikke passer, så ikke se denne iallefall.

Lenke til kommentar

Hadde lyst til å se Roma (2018) - Netflix film - vant jo et par Oscar og greier. Sammme fyren som laget Gravity.

 

Dette er ikke min type film, visste det før jeg så den. Ikke noe for meg - og i sort-hvitt i tillegg.

 

Men den var litt magisk allikevel, fantastisk filmet, det er en lang film og det er perfekt kamera og lyssetting hele veien. Nesten latterlig å komme fra søppelfilmingen av 4 sesonger og filmer av Battlestar Galactica - og se denne filmen - og bare drømme om at directors der hadde hatt bare 1% av talentet til Alfonos Cuaron - da hadde BG vært veldig mye bedre.

 

Filmen leveres i 4k og Atmos. Nå tenker man at et fett lydbilde med himmelsk surround ikke har noen plass i en slik film - men det er helt rått. Kanskje det beste mikrofon-retnings-miks jeg har hørt. Du er der.

 

Film på sitt beste, du får ikke bedre produksjoner enn dette.

 

Får bare håpe at Alfonso tar med seg talentet sitt og lager noe mer space/scifi  :)

Lenke til kommentar

It's Kind of a Funny Story (2010)

 

Handler om en gutt som legger seg inn på pyskiatrisk avdelig på grunn av selvmordstanker

 

Hovedgrunnen til at jeg så ferdig filmen var at jeg også hadde selvmordstanker på hans alder og var nær ved å bli innlagt.

Jeg så meg selv i mye av det samme som han sleit med

Filmen var litt "tung" og treg i starten, men det løste seg opp og til slutt så ønsket jeg at den skulle vare mye lengre

Lenke til kommentar

Jeg synes Green Book var en veldig flott film med en engasjerende historie og to dyktige skuespillere i hovedrollen. En verdig vinner av oscar for beste film, og jeg kan ikke skjønne hvorfor folk er grinete fordi den vant. Om det er noe å bli sur for så er det at Viggo Mortensen ikke vant for beste mannlige skuespiller. 8/10

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Handlet "Stallone Collection" for en stund siden, i kveld var det tid for et par 80's filmer - har kjent suget etter hockey sveiser og musikken  :D

 

Først ut Cobra (1986) - skikkelig herlig 80 talls stemning, Stallone er bare kul, kule biler - kule damer -> Brigitte Nielsen  :dribble: som Stallone giftet seg med. I første halvdel av filmen kommer det et segment hvor "Angel of the City" (fra albumet  No Way Out - av Robert Tepper - klassisk AOR album, bare å handle inn hvis du ikke har det) spilles og vi ser photo shoot av Brigitte mikset med klipp av Stallone:

 

 

Vrei på anlegget og spilte klippet like godt 3 ganger  :D

 

Tydelig standpunkt fra Stallone om hvor han står politisk i filmen når det gjelder kriminalitet - veldig Dirty Harry. Synes filmen funker greit i dag også - hvis man trenger en enkel og grei action - med 80 talls vibe.

 

Like greit med en til - fra Stallone Collection - Tango & Cash (1989) - Stallone teamer opp med Kurt Russel - som har en herlig hårspraystinn hockey sveis. Buddy cop film. Antagelig inspirert av Lethal Weapon fra et par år tidligere. Men denne rekker ikke verken den filmen eller dens oppfølgere opp til mer enn ankelen. Selv om denne har bedre karakter på imdb - synes jeg ikke den er like god som Cobra. Men grei nok, masse god 80 talls stemning - som topper seg med et klipp på en danseklubb hvor de spiller Yazoo's - Don't Go (Fra albumet Upstairs at Eric's - som jeg har noen versjoner av - blant annet en i 5.1 mix som er helt rå)

 

 

Privat er Stallone skilt fra Brigitte når filmen lages - og i en samtale om kaker, i filmen, sier Stallone "I hate Danish" (Wienerbrød)  :green:

 

Kult med gamle filmer! 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...