Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Har sett det meste av David Lynch - elsker hans sprøe verden - og som regel er jo hans regi og scenesettings fantastiske. Men jeg har ikke sett nye Twin Peaks - må få bestilt blu ray veldig snart!!!

 

Må få et gjensyn med Blue Velvet også snart, så går man og nynner på Roy Orbison låter etter på og mumler "Now it's Dark" for seg selv  :dribble:

den nye serien er seriøst bra. Lykke til.
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Aquaman

 

Selv om den ikke er dark and gritty som jeg liker i mine DC EU filmer, så var denne meget underholdene. Først og fremst denne verden under havet som fenger, der synes jeg filmskaperne gjør en flott jobb. Nyskapende selv om historien og karakterene ikke er så altfor mye å skryte av, men heller ikke noe å kritisere alt for mye.

 

Effektene er stort sett gode, men tror dette er en film man om 5 år kanskje rynker på nesen av effektene.

 

God popcorn underholdning, et massivt steg opp fra Justice League for DCEU.

 

8/10

Lenke til kommentar

Skjelvet

 

Idiotisk katastrofefilm om et jordskjelv i Oslo. Det i seg selv er jo teit nok (hjelper heller ikke at filmen prøver å få folk til å tro det kan skje når som helst i virkeligheten), og klarer å begå den ene klisjétabben etter den andre i tur og orden. Fyren prøvde å advare alle i Geiranger i Bølgen, men ingen hørte på ham. Nå er det gått tre år siden sist, og folk regner ham som en helt pga at han reddet så mange da bølgen kom. Nå prøver han å advare folk som at et jordskjelv vil ramme Oslo, men selvsagt er det ingen som tror ham. Første miniskjelv skjer, og fortsatt er det ingen som tror ham.

 

Men litt ros skal den da ha. Fikk meg en god latter her og der, som for eksempel når en tilsynelatende utrent ung dame presterer å løpe opp trappene i 34 etasjer (!) uten å bli andpusten engang. Eller når hovedpersonen strever med å ta heisen opp dit, mens datteren tar heisen fra utsiden (?) uten problem. Var også et visst dødsfall som var ment å sjokkere, men jeg satt bare og lo. Maken til idioti skal man lete lenge etter. Det kan for øvrig beskrive det meste av filmen. Rent idioti.

 

Jeg likte for så vidt Bølgen, selv om det ble langdryg på slutten, etter at bølgen hadde truffet. Men der visste vi at de hadde ti minutter på å flykte fra byen etter at alarmen gikk, så det gav stor spenning. Her skjer alt i svært sakte tempo. Vet det er et svært lite budsjett i forhold til andre filmer i sjangeren, men litt mer action hadde jeg håpet på. Strengt tatt skjer det jo ingenting her. Jordskjelv treffer. Noen ting inne i bygninger raser sammen, og vi får en og annen svært kort scene fra en og annen liten bygning i Oslo som raser. Disse kunne vært underholdende nok, men de er så korte og så langt fra hverandre at det blir et solid antiklimaks. En katastrofefilm uten en katastrofe blir litt i kjedeligste laget.

 

Men når det er sagt likte jeg den frem til selve katastrofen. Likte måten de bygger opp handlingen, selv om det er svært forutsigbart (tittelen avslører jo alt), og det er ingenting vi ikke har sett utallige ganger før. Alt i alt en helt grei katastrofefilm som ikke helt har skjønt at "less is more". Bølgen hadde mye mindre skala, men til gjengjeld var den mye mer intens. Til å være et jordskjelv midt i Oslo sentrum var Skjelvet i tammeste laget.

 

Bonuspoeng for en fyr som desperat leter etter datteren, men nevnte ikke én eneste gang etter katastrofen at han også har en sønn i Oslo. At han ikke engang aner om sønnen er i live var visst ikke så viktig. WTF? Kunne jo ha prøvd å ringe ham, eller noe. Er jo bare sønnen hans. Dad of the year. :p

Endret av Schreiber
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Schreiber: La ikke merke til de greiene der da jeg så filmen på kino. Men stusset over en ting:

 

 

Hva skjedde da han ikke ville ha frokost, og plutselig sa at datteren måtte gå? Den tok jeg ikke.

Hva var galt der?

Har tenkt å se den igjen da, men har ikke giddet enda.

 

 

Han prøvde å ringe sønnen før selve skjelvet kom, men etter det gadd han ikke mer.

 

Angående spoileren:

 

 

Er faktisk ikke helt sikker. Mistenker at det gav han en grunn til å dra til Oslo, så han kunne oppdage jordskjelvet. Plot device, med andre ord. Men sånn historisk sett er det vel noe med at han sliter med psyken etter katastrofen i Geiranger. At mange andre også gjør det er mindre viktig.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817324

Zingo 4.5/6 , her dukker det opp flere Rederiet-stjerner (kaptein Lager , Viggo , Silvers sønn Felix og kahyttjenta Louise)


 


(Per Morberg ligner på Fugleskremseleet fra Batman i denne filmen med sine briller og frisyre , he he)


 


Filmen handler om en fyr Zingo som vil lage en film , til tyskern sier han at det er en elgporno for å få finansiert den og til de to skuespillerne sier han det er en action eller romantisk film for å få dem på kroken....og som det ikke var nok er Zingo skyldig mye penger til en finne som også er i en bikergjeng :p


Endret av Slettet+9817324
Lenke til kommentar

A Simple Favour - 7/10

 

Så litt ut som en "chick flick" på coveret, men jeg tenke, søren heller, det får isåfall heller være idag. En ganske morsom og spennende thriller med litt vri på og litt detektiv stemning. Ble positivt overrasket over denne filmen, spesielt siden de hadde drysset en god del humor på topp. Alikevel er det hovedsaklig en delvis ekkel thriller, litt mysterium og en del spenning.

 

Synes begge de kvinnelige hovedrollene gjorde en kjempejobb, skapte skikkelige karakterer i filmen og gjorde den lett fordøyelig selv om det var en del mystikk gjennom hele filmen, før svaret ble avslørt.

 

En del trivelig scener også, ikke bare spenning og fart.

 

En film som er verdt å se, men kanskje ikke på en dag hvor man er trøtt og humøret er på bunn.

Lenke til kommentar

Red Sparrow (2018), var bare noe jeg handlet billig sammen med 3 for kr 200,- eller noe. Stått i hylla en stund, på tide å teste, regnet ikke med noe særlig - tenkte litt på Atomic Blonde - som var ok, men ikke noe mer. Men jeg likte Red Sparrow - veldig godt, fikk skikkelig sansen etterhvert og den imponerte med litt uventet handling. Jennifer Lawrence imponerer  :)

 

Må jo få brukt den nye projektoren - så satte på gammel favoritt - Blue Velvet (1986) - David Lynch, faen for et jævla mesterverk!! Jeg så den på kino i 1986, når jeg var på Kyle MacLachlans alder, utrolig ubehagelig og fascinerende på en gang. Litt annerledes å oppleve den i dag, men like fascinerende. Dennis Hopper er fantastisk. Har sett det meste av David Lynch - elsker Twin Peaks, men Blue Velvet topper selv den. Det kommer å bli spilt en del av Roy Orbison fremover....  :D

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...