Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Ikke at det er så viktig, men Force Majeure er tross alt et ganske internasjonalt begrep, så selv om det er fransk i utgangspunktet, så er det et slikt begrep som har fått gjennomslag også på andre språk. Også i Norge! At de ikke kunnet ha kommet på en annen tittel er en annen sak (The Tourist er dog "tatt")

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sicario

 

Viste ikke om denne filmen før 2eren var i nyhetene. Og 1eren hadde visst fått bra kritikk.

 

Filmen var helt ok, har to kritikker av filmen.

 

1. Skrekk film musikken tidlig i filmen. Forventet at dette var den nyeste tremors filmen.

2. Nøyaktig hvordan blir en tilfeldig mexicansk advokat. En super mega hitman, bare fordi du er sur fordi familien din har blitt drept betyr ikke at du kan bli super Hitman. Det er ikke bare trening som skal til, men krever en veldig spesiell person.

 

Ellers helt ok

 

6.5/10

Lenke til kommentar

Sicario

 

Viste ikke om denne filmen før 2eren var i nyhetene. Og 1eren hadde visst fått bra kritikk.

 

Filmen var helt ok, har to kritikker av filmen.

 

1. Skrekk film musikken tidlig i filmen. Forventet at dette var den nyeste tremors filmen.

2. Nøyaktig hvordan blir en tilfeldig mexicansk advokat. En super mega hitman, bare fordi du er sur fordi familien din har blitt drept betyr ikke at du kan bli super Hitman. Det er ikke bare trening som skal til, men krever en veldig spesiell person.

 

Ellers helt ok

 

6.5/10

Er litt rart ja, men han er vel skikkelig sinna da. Hvem vet.

 

Edit: Leste litt mer her, og det stemmer at han var advokat faktisk før han ble leiemorder. Hadde egentlig ikke tenkt noe over det, men så er jeg kanskje litt biased da det er en av mine favorittfilmer. 

Endret av fiskerdigg123
Lenke til kommentar

Aldri helt skjønt dette med å bruke "folk gjør dumme valg" som et argument mot katastrofefilmer. Om noe så er det jo bare realistisk. I en reell katastrofesituasjon vil folk garantert gjøre dumme ting.

For å si det sånn; en geolog og ekspert på skjelv hadde aldri gått inn i en heis når han vet at et jordskjelv er rett rundt hjørnet. Det er noe de gjør kun for dramaturgien. Pluss en hel del andre teite valg folk gjør, men vil ikke spoile for mye.

Lenke til kommentar

Skjelvet

 

Etter negativ omtale ventet jeg stusselige greier, men syns opplevelsen ble positiv.
Greit at det var noen teite valg/plotthull kanskje ( er ikke helt sikker hva du tenker på DKC? ) men syns den var ja, ..ganske bra faktisk. Hollywwodklisjéene var ikke så påtrengende, syns de var flere i Bølgen. Denne var bedre. Bra laget, bra musikk, ikke for mye dialog, bra spenning og greie effekter. Bedre enn mange hollywood filmer dette vil jeg si.
Kjedet meg ikke et sekund og tiden gikk veldig fort. Da var det en bra film for meg hvertfall.

7/10
 

Lenke til kommentar

The Predator

(2018)

 

From the outer reaches of space to the small-town streets of suburbia, the hunt comes home. Now, the universe's most lethal hunters are stronger, smarter and deadlier than ever before, having genetically upgraded themselves with DNA from other species. When a young boy accidentally triggers their return to Earth, only a ragtag crew of ex-soldiers and a disgruntled science teacher can prevent the end of the human race.

 

Så var den her, da. Fjerde filmen med Predator. Denne gangen er vi tilbake på jorden, og igjen er det bare en Predator å forholde seg til. Men det er alt vi trenger. Plottet er som vanlig syltynt, med en fjott som klarte å rappe litt teknologi fra en Predator. Det var ikke så veldig lurt, for å si det sånn. :p Har vært en stor fan av Predator siden den første filmen, og likte både Predator 2 og Predators. Ingen av dem er i nærheten av like bra som den første filmen, men vi kan jo lett sammenligne Alien og Aliens på samme måte. Aliens er en helt annerledes film enn den første, men den er ikke bedre eller dårligere av den grunn. Den er bare annerledes. Det samme gjelder Predator 2, Predators og The Predator. De er alle helt forskjellige filmer, på godt og vondt. Faktisk tror jeg ikke det er mulig å lage en ny Predator 1, fordi det ikke er mange nok folk av den typen i dag. Skulle de lage en "ny Predator 1" måtte det vel i såfall være med folkene fra Expenables.

 

Men nok om det. Har vært skeptisk til The Predator lenge, og det ble ikke bedre da jeg så det er en liten unge i en av hovedrollene. Barn i hovedrollen lover aldri bra, og spesielt ikke filmer av denne typen. At store deler av filmen handler om en Predator som prøver å få utstyret sitt tilbake lover ikke bedre akkurat. Men faktisk fungerte denne filmen på de fleste områder. Det tar ikke lang tid før vi begynner å få en solid dose action, og den holder det gående stort sett hele veien. Predator er og blir totalt badass, og menneskene gjør en grei jobb og veksler med å prøve å overleve og sloss tilbake. Er veldig mye å kose seg med her, med andre ord. Det er ikke en ny Predator 1, men det trenger det heller ikke være. Ta den heller for hva den er, og ikke klag på hva den ikke prøver å være.

 

Perfekt er den nok dessverre ikke. Skjønner jo at Predatoren har oppgradert utstyret sitt siden sist, så rustningen er så godt som skuddsikker. At flere soldater fyrer løs med maskingevær bryr den seg ikke om. Men det er jo litt merkelig å være 100% skuddsikker når den ikke har noen som helst beskyttelse på hodet? Plasmageværet den brukte å ha på skulderen er nå av en eller annem merkelig grunn festet på masken, og masken er ikke engang i bruk gjennom stort sett hele filmen. Litt rart, det der. Spesielt siden Predatoren fortatt har varmesyn? Uten maske? Hadde heller ikke hatt noe imot om menneskeke faktisk brukte litt av utstyret de stjal fra Predatoren. Siden Predatoren er oppgradert hadde jeg foretrukket at menneskene også var det.

 

Alt i alt storkoste jeg meg gjennom hele filmen. Den er langt fra perfekt, men bra nok til at jeg kommer til å se den igjen noen ganger på blue-ray. :) Skal ikke se bort ifra at det kan bli en Predator-maraton med alle fire filmene.

 

Vurdering: 8/10

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Skal du ha Predator maraton får du vel ta med de to Alien vs Predator mesterverkene også?  :D

Jeg vet AvP-filmene har fått mye kritikk, og jeg er helt enig i at den andre var rimelig ræva. Men jeg elsker den første filmen, og har sett den mange ganger. Jeg tror "problemet" er at folk forventet for mye ut av den. Det fungerer overhodet ikke som verken Alien- eller Predator-film. Men det trenger den da heller ikke å være. Alt den prøver å gjøre er å slå sammen Alien og Predator og få dem til å sloss, og det gjør den helt utmerket. Det er ren, hjernedød underholdning, og det er alt den trenger å være. På samme måte er Prometheus en katastrofe hvis man forventet en Alien-film, men tar man den for hva den er, er den ikke så ille.

 

Men nei, AvP blir neppe med i en maraton. Jeg regner Alien, Predator og AvP som tre helt forskjellige franchiser.

 

 

Dette likte jeg og å høre. Traileren får den til å se søppel ut. Har sett igjennom alle filmene nå, skal få sett den fort!

 

Var rimelig skeptisk selv, og det er nok mange grunner til hvorfor The Predator ikke burde fungere. Forventer man noe i stil med de to første har man i mine øyne helt feil utgangspunkt. Det er ikke en remake på noe vis. Dette kunne like gjerne ha blitt kalt Predator 3 (eller Predator 4, hvis vi tar med Predators). Faktisk tar det ikke lang tid før nevnte Predator blir omtalt som nettopp det, komplett med en morsom diskusjon hvorfor den ikke kalles Hunter i stedet, når den strengt tatt er en jeger (hunter), og ikke et rovdyr (predator). :p Jeg anbefaler å la de andre filmene ligge hjemme, og ikke prøv å sammenlign denne med de andre.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...