Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Kong: Skull Island

 

Kanskje den dårligste filmen jeg noensinne har sett. Stor fan av forrige King Kong film med Jack Black og co, der bygde de i det minste opp til at vi fikk se Kong. Her er det bare rett frem action og tull. Ingenting henger på greip, og annenhver linje i filmen er så cheesy at jeg begynner å lure på om hele filmen er laget på kødd. Foruten Samuel Jackson så er alle skuespilleren helt horrible.

 

1/10

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kong: Skull Island er selvsagt skikkelig elendig. Den leverer kun spektakulært bilde og lyd og bra action. Null dybde, plot eller noe annet.

 

Jeg mener man er fullstendig avhengig av et godt surroundanlegg og et stort lerret for at denne filmen skal levere - og da leverer den bra! Akkurat slik som andre filmer i popcornsjangeren fungerer. Skader heller ikke å innta litt fludium under filmens gang, slik at toleransen øker.

 

Men med under 100" bilde og lydplanke er dette ikke noe å bruke tid på. 

 

Jeg liker Jack Black versjonen også - men den er litt lang.

Lenke til kommentar

Skal sies at jeg har gått fra å se flere filmer i uken til toppen 5 i året, så har ikke helt fulgt med. Men dette var CGI-fest fra start til slutt. Føltes mer som at det var en militærfilm med Kong som en ettertanke. Både Nathan Drake og Lara Croft (fikk ikke med meg hva de het i filmen men de to hovedpersonene som hadde samme kostyme som de to karakterene) spilte helt elendig, og det eneste som var bra i filmen var musikken og siste slåssscene. Men det er ikke nok til å redde et makkverk av en film.

 

Jack Black versjonen begynner å bli noen år så jeg var nok mer i målgruppen for slik type film den gang. Der var motivasjonen til karakterene bedre, mens her var det bare "drep Kong".

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817324

"You might be home but youre not alone"

 

Thats what I said to bin Laden before killing him

 

-Chuck Norris

 

__-------------------------------------------

 

"Kanskje den dårligste filmen jeg noensinne har sett"

 

Tipper Politiskolen 7 , Haisommer 4 , True Game of Death eller Clones of Bruce Lee er verre :p

Endret av Slettet+9817324
Lenke til kommentar

Watchmen fra det herrens år 200-og-et-eller-annet. 2009, jeg googla nå.

 

Jeg synes denne filmen kanskje er litt undervurdert blant superheltfilmer. Etter å endelig ha lest tegneserien vil jeg si det er en forbannet bra adapsjon.

Noen som har sett Ultimate edition forresten?

Så den på slutten av 2017, lang men fortsatt en veldig bra film.

 

Unbreakable II er på gang sier ryktene.

Lenke til kommentar

I går så jeg:

 

Batman: Gotham by Gaslight

Ny animasjonsfilm fra DC og nok en godbit. Et aldri så lite hakk over filmer som Batman: Under the Red Hood, Batman: Assault on Arkham, Batman: The Dark Knight Returns, Part 1 & 2 og Batman vs. Robin. Tror også jeg vil plassere den over Tim Burtons Batman og Batman Returns. Mørk og voldelig whodunit-horror satt til en alternativ Viktoriansk tid med Jack the Ripper og greier. Det i seg selv er jo så tøft at jeg ikke har ord. Har aldri lest Batman: Gotham by Gaslight, så jeg vet ikke hvordan den er sammenlignet med den. Men etter å ha sett denne godbiten skal jeg skal utvilsomt sjekke ut Gotham by Gaslight og begynne å fordype meg i DCs Elseworlds. Vil bli overraset om denne ikke står igjen som en av 2018s beste filmer når vi avslutter 2018.

 

 

Accident Man

Igjen en film som er basert på en tegneserie som jeg aldri har lest. Men som en action-komedie fungerer den latterlig bra for min del. Hele greia oser av Guy Ritchie og filmens store sjerne, Scott Adkins, leverer sin mest imponere rolle. Blir litt Jason Statham-light i måten han leverer linjene sine på, men når det kommer til slossing er jo mannen på et helt annet nivå enn Jason Statham, og slossingen er jo grunnen til at man blir fan av Scott Adkins. Mye blod, mye slossing og my vold, i tillegg til mye god humor. Fungerte som fjell for min del. Årets 68 Kill.

 

 

Murder on the Orient Express

Helt grei underholdning, men det skal ikke være mulig å sitte igjen uten å føle seg skuffet når filmen er ferdig. Kenneth Branagh gjør mye bra og riktig som både regissør og skuespiller, men han gjør ikke nok. Filmen ser flott ut og rollelista er så bra at den grenser til det helt latterlige. Vi snakker om Kenneth Branagh, Penélope Cruz, Willem Dafoe, Judi Dench, Johnny Depp, Josh Gad, Derek Jacobi, Michelle Pfeiffer, Daisy Ridley og Olivia Colman i en og samme film. Og alle gjør egentlig en grusom god jobb. Men Kenneth Branagh greier ikke å tilføre filmen noe nytt, og til syvende og sist ender filmen bare opp som en tam og ikke minst underlegen film sammenlignet med mesterverket som er Murder on the Orient Express (1974).

 

The Foreigner

The Foreigner ser både Jackie Chan og Pierce Brosnan i relativt atypiske roller, og begge to server noe av det absolutt beste de har gjort skuespillermessig. Jackie Chan som en trist, nedbrutt og helt ødelagt far og Pierce Brosnan som en litt sleskete Irsk politiker og ex-IRA. Meget god action-thriller. Storkoste meg gjennom hele greia, og Jackie Chan er virkelig stor i filmen. Jeg er jo fanboy så det holder, men var egentlig ikke klar over at Jackie Chan hadde det i seg til å spille så forbanna bra. Faen så dramatisk og bra prestasjon av legenden.

Lenke til kommentar

Would You Rather

 

Typisk film med bra konsept, men dårlig utførelse. Ung dame er alene med en syk bror som trenger benmarkstransplantasjon (aner ikke helt hvorfor), og de sliter en god del med økonomien, helsen hans og så videre. Foreldre og søsken har de ikke, og hun har ikke jobb (så vidt jeg vet.) Men legen til broren har en mulig løsning på problemet. En milliardær har tilbydt seg å løse alle problemene dere en gang for alle. Broren kan få en donor i løpet av uken, de vil få et bedre sted å bo, ganske mange penger og så videre. Kort sagt kan alt være over i løpet av en uke eller to. Alt hun trenger gjøre er å være med på et lite middagsselskap og vinne en lek etterpå. Høres jo greit ut, gjør det ikke? Det er det også... bortsett fra at nevnte milliardær er en syk sadist. Det starter simpelt nok. Hvis du har vært vegetarianer nesten hele livet, hvor mye vil du ha betalt for å spise kjøtt? Har du vært tørrlagt alkoholiker i 16 år, kan du drikke et glass vin om du får ti tusen dollar? Hva med en flaske whisky om du får femti tusen dollar? Vil du stikke personen på høyre side i låret, eller piske personen på venstre side til blods på ryggen? Du har et halvt minutt på å bestemme deg... eller bli drept.

 

Er nok lite kjente skuespillere her, og de eneste jeg kjente igjen er Jeffrey Combs og Robin Lord Taylor. Spesielt sistnevnte var morsom å se, da jeg kun kjenner ham som Penguin fra Gotham. Her er han en mye mer normal fyr i en helt annen rolle. Synes han gjør en bra jobb, og har ingenting imot å se ham i andre filmer. Resten er lett å glemme. De gjør jobben sin, men ikke stort mer. Plottet starter rimelig bra, og liker dette spillet. Det starter simpelt nok, men eksalerer selvsagt rimelig mye etterhvert. Men det blir heldigvis hele tiden realistisk nok, så vi snakker ikke noe Saw-dritt her. Nesten hele filmen foregår i et lite rom, med alle sittende rundt et bord. Det gjør at det blir veldig intenst, og ikke så kjedelig og ensformig som det kan høres ut. Eneste minuset er at vi alt for ofte bytter til en idiot utenfor huset som prøver å først komme seg til huset og snike seg inn. Synes dette tok vekk fokuset for mye på selskapet og leken, og ble bare kjedelig. Filmen hadde glatt fått et poeng mer om denne biten var fjernet. Legg til enda et poeng hvis å fjerne alt dette gjorde at selve leken varte litt lengre. Vi kunne også gjerne ha fått vite mer om gjestene. Dama i hovedrollen passer sin syke bror, men aner fint lite annet enn det. De andre aner jeg omtrent ingenting om.

 

Men pytt, jeg likte denne ganske godt. Det er ikke noen klassiker på noe vis, og kunne lett ha vært forbedret på mange måter. Men den var absolutt verdt å se.

 

Vurdering: 6/10

Lenke til kommentar

Har hørt så mye dårlig om Kong: Skull Island at jeg gidder ikke å se den.

Likte godt Peter Jacksons versjon av King Kong. En bra film.

Jackson har noen svakheter som forteller, det er litt for mye melodrama og sentimentalitet i filmer som Ringenes Herre og King Kong, og de blir litt langdryge, men han gjør mye som er bra og. Den første Ringenes Herre filmen er den beste av hans filmer, synes jeg. En veldig god eventyrfilm.

Når det gjelder King Kong, er dette egentlig en moderne versjon av det gamle eventyret om skjønnheten og udyret. Når det forsvinner, forsvinner også magien, og man står bare igjen med en ny monsterfilm. Og disse er vanligvis B-filmer. Men det finnes noen gode monsterfilmer.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...