Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

the-double-jesse-eisenberg-1.jpg

 

The Double (2013) av Richard Ayoade

 

"There aren't too many like you. Are there, Simon?"

 

Lysene er svake og fargene er dempet, blandet med gammelt modernistisk produksjonsdesign og elektrisk filmmusikk. Atmosfæren er eksentriske, merkelig, paranoid, overbevisende og likevel realistisk. Denne verden er kanskje ikke vår, men folkene er det. 

 

Jesse Eisenberg spiller uanstrengt både Simon James og James Simon som er motpoler til hverandre, men likevel har de samme ansiktstrekk. Som om under en slags absurd hypnose, synes ingen andre å se deres likhet med mindre det blir påpekt. Kaos følger.  Det er morsomt hvordan, til tross for at de deler samme tema, The Double og Enemy føles som de tilhører helt forskjellige sjangere. Jeg tror det er urettferdig å sammenligne de to filmene fordi begge regissører går i forskjellige retninger her. Den visuelle stilen kan være lik, men det er bare fordi begge anser det å være den mest effektive måten å skape en illevarslende atmosfære, og det er ikke noe galt i det. Mens man er inne på atmosfære, er The Double rett og slett fantastisk, jeg husker flere anledninger hvor jeg ubevisst smilte av ren filmatisk glede!

 

The Double er ganske komplisert, eller i det minste med sin intrikate redigering og karrakter virker det slik, mens på samme tid ganske enkel: fylt med komisk "relief" og er ganske vanlig i sin historie. Det er en film hvor stil overgår substans ganske lett, og for det, er det en av de fineste filmene jeg har sett på lenge. Et gjensyn vil definitivt få fram flere detaljer og avsløre hvor mye Ayoade har puttet inn i dette universet. Det er herlig med slike filmen man med en gang har lyst å se igjen.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

In The heat of the Night (1967)

 

Har kanskje vært anmeldt før, og har sett den før. Men kan ikke huske at den var så innholdsrik.
Steike så bra film altså.Intens handling hele veien, Smekk full av mye genialt og så mye psykologi
Denne trilleren.
Skuespill på absolutt øverste hylle. Virkelig en klassiker. Her var også en tidlig Harry Dean Stanton i en ucreditert rolle

som politiman. Stanton som nå er passert 90 ser jeg og fremdeles holder koken.

9/10

Tror nesten jeg vil regne dette blandt de 3 -4 beste filmer jeg har sett. Såpass ja.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Her kommer en liten anmeldelse / rant om Magical Beasts and Where to Find Them, putter den i spoiler da jeg til tross for å egentlig ikke røpe så fryktelig mye av selve filmen går litt i dybden på noen elementer som sikkert føles som spoilers for mange;

 

 

 

Da har jeg og samboer også sett filmen, og den føyer seg jo inn i rekken av de andre ganske så midt-på-treet filmene. Det er ingenting her som er så fryktelig bra og det at de pusher på med 3D er egentlig totalt meningsløst og smått ødeleggende for filmen da det får CGI til å fremstå enda mer kunstig, og det er jo endel av det i filmen.
 
Visste ikke hva jeg skulle forvente, her blir vi jo servert en film som ikke har noe bokmaterialet å gå ut ifra. Jeg trodde det skulle være en ganske så stor fordel, spesielt når Rowling selv er såpass involvert i filmen så trodde jeg at Yates hadde temmelig frie tøyler til å skape noe helt uten å være restriktert av at du må følge innholdet fra en bok, samtidig som Rowling jo sier hun har store ambisjoner om å drive mye med screen plays og produsering av filmer fremover.
 
Men det er vel dessverre nettopp handling som er filmen sin største svakhet. Dette var en film med fryktelig lite substans. Filmen skriker etter bedre og mer karakterutvikling, og den skriker også etter en skikkelig rød tråd, en "vilian" å forholde seg til osv. Film har på mange måter ingen av delene. Fabeldyrene klarer heller ikke å fungere på en måte som gir filmen noe særlig med substans.
 
At dette skal bli en hel filmserie er det fryktelig lite som vitner om. Det er egentlig ingenting i denne filmen som faktisk bygger opp mot noen fortsettelse, det som skjer i filmen er jo tilsynelatende helt uten betydning for universet som filmen settes i.
 
Syntes at alle karakterene som filmen sentrerer seg rundt blir litt i overkant sære. Det er egentlig ingen av dem som oppfører seg eller fremstår som normale. Det å ha karakterer med mye særpreg osv er jo forsåvidt greit, men her ble det litt for mye når alle karakterer vi følger igjennom hele filmen faller på den høyst sære enden av skalaen.
 
 
 
Det virker som filmen ut ifra starten, og "tvisten" på slutten forsøker å bygge opp under Grindelwald men her gjør filmen en temmelig dårlig jobb. Sitter jo egentlig ikke igjen med noe mer eller mindre rundt Grindelwald etter filmen enn jeg gjorde før filmen for å være helt ærlig.
 
Og godeste Yates og Rowling presterer vel to store blemmer med materialet her? Ut ifra det jeg kan finne frem til så skjer handlingen her i 1926 (hvertfall 1920-1930) som er en stund før Grindelwald har sin duell med Dumbledore (1945).
 
Likevel så har ikke Grindelwald "The Elder Wand" i filmen. Det rimer jo ikke helt da vi vet at Grindelwald og Dumbledore var på jakt etter "The Deathly Hallows" i relativ ung alder og selv om vi ikke har noen eksakt dato på når Grindelwald stjal staven fra Gregorovitch så kan vi med nokså stor sikkerhet si at det var en stund før handlingen i denne filmen da Grindelwald tilsynelatende er et stykke opp i årene allerede her. Rowling var jo også involvert i filmen hvor vi ser klipp fra Grindelwald stjele The Elder Wand fra Gregorovitch og der er han utvilsomt et sted mellom 17-25 år.
 
Dette høres sikkert ut som massivt med filsespikkeri, men ettersom de gjør en greie ut av at Grindelwald gir bort et "Deathly Hallows" smykke underveis i filmen så er det jo ganske så merkelig at de klarer å rote til akkurat denne detaljen?
 
Slutten av filmen er jo også høyst spesiell, da all teori og historikk bak "The Elder Wand" på mange måter tilsier at det som skjer neppe kunne / hadde skjedd om han faktisk hadde hatt The Elder Wand på dette tidspunktet som gjør det ytterligere flatterende.
 
 
 
Neste film sies jo å være i Frankrike, og vi vet jo at neste sted Grindelwald dukker opp etter hendelsene i USA er i nettopp Frankrike så det virker jo som han skal spille en slags rolle igjennom flere av disse filmene. Det gjør det jo bare enda særere at de ikke gjør en bedre jobb med å bygge han opp som karakter i løpet av filmen.

 
Karakter: 6 av 10
Lenke til kommentar

Så nettopp Suicide Squad. Den har vel ikke fått så bra anmeldelser å det er vel fortjent spør du meg. 

Den startet bra, men resten var faktisk kjedelig. 

 

Enig. Eller, likte ikke starten heller. Bare en alt for rask sekvens som prøver å gjøre publikum interessert i alle karakterene, men som raskt detter gjennom ettersom resten bare er kaos. Følelsen av at en 13-åring sto for klippingen (og plot, manus og regi, for så vidt) var med meg mer eller mindre i alle scener.

Leser at noen synes Margot Robbie gjorde den tålelig å se på, men skuespillet fra hennes side var like unaturlig som Audrey Plaza prøver å leke deilig i den "Mike and Dave"-tingen. Liker både Audrey og Margot, men de kan ikke sies å være allsidige. Ikke at allsidig er en fasit heller, for Leto har for lite tid på skjermen til å gjøre annet enn å virke som en skuespiller som er svært stresset med å ikke portrettere Jokeren gal nok. Krokodillemannen trekker opp på grunn av fravær av dialog, og hjelper med det til å heve nivået på filmen. Det sier sitt.

2/10

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817324

Rævfilm. 2/10 er nesten for snilt. Det eneste som redder den fra 0/10 er Margot Robbie og Will Smith. Jeg er en fyr som elsker dumme actionfilmer, men denne var så dum at jeg satt og var sint gjennom hele filmen. Gah! Blir sint av å tenke på at jeg har brukt penger på makkverket.

Nei , "rævfilm" er det som Jan Thomas drev på med før han ble kjent og det tror jeg neppe du så på , klukk klukk :p

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...