Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+9817324

Delta Force 2 , 3/6


Denne gang er det ikke terrorister men en narko-baron som må elimineres.


Dette føltes mer som en dyr episode av "Walker" enn en verdig oppfølger , musikken likeså....veldig generisk , ikke film-musikk i det hele tatt. Bad guy'en var vel ålreit.




The Hitman 2/6 , Norris som politimann som "dør" for å komme tilbake som bad guy som skal ødelegge for mafiaen , dvs ita. vs fransk-canadisk mafia. Høres kanskje spennede ut men filmen er langtekkelig , til tross for "standard" 90 min.


Endret av Slettet+9817324
Lenke til kommentar

THE HOBBIT - THE DESOLATION OF SMAUG

"If this is to end in fire, then we will all burn together".

 

The_Hobbit_-_The_Desolation_of_Smaug_the

FORORD

Selv er jeg en iherdig fan av filmatiseringen av Ringenes Herre og Peter Jacksons spektakulære arbeid med dem. Trilogien er gull verdt for meg og mange, mange andre! Og jeg har ikke en gang lest bøkene...

 

Men det folk aldri helt forsto - meg inkludert, da den første filmen i trilogien, "An Unexepcted Journey", kom til våre lokale filmteatre, var at dette var en helt ny eventyrfortelling fortalt med en mye mer fantasifull neve.

Dette blir påpekt allerede i introen så snart ikonene til Warner Bros og New Line Cinema dukker opp, ikledd gyldengule og rene farger – akkurat som filmens fargepalett, i kontrast med Ringenes Herres mørkegrå og mer realistisk og jordnære framstilling. Denne trilogien er mer fantasi enn hva Ringenes Herre noensinne var, og det er akkurat det som er meningen! Og det er først nå at jeg forstår hvorfor... Dette skal jeg komme tilbake til.

 

Fortsettelsen på Eventyret

Desolation of Smaug er en mørkere og langt mer interessant fortelling enn forgjengeren, og akkurat det gleder meg noe voldsomt. Dette kapittelet er mye mer selvsikkert, og vet å ta sjanser. Store sjanser!

 

Bilbo Baggins og dvergene i ledelse med den staute Thorin Oaksenshield, og vår elskede, hasj-røykende trollmann Gandalv den Grå, er i stor fare så snart filmen begynner å rulle, og slik fortsetter det til siste sekund. Nye, voksende trusler viser seg til stadighet, og Middle-Earth er ikke lenger det det var. Bilbo må manne seg opp og vise den heroismen Gandalv alltid har antydet bodde i ham, Thorin må kontrollere sitt sinne og sin grådighet, Gandalv må konfrontere ondskapen inni dets selve røtter, Balin prøver å holde gruppen sammensveiset og alvene så vel som dvergene viser sitt sanne jeg. Alt dette i konflikt med Saurons voksende makt, Orkenes tilnærmelse, Middle-Earths uhyre farlige landskaper (Mirkwood dekket av spindelvev og dets beist, elven til Erebor, Laketown) og ikke minst Erebor selv og dets konge under fjellet, den ufyselige og egoistiske dragen Smaug, perfeksjonert ned til hver minste detalj og like fryktinngivende som Nazgûlene tilbake i «Ringens Brorskap».

 

Alt dette er snurret sammen til en spektakulær dynamitt i 160 minutter orkestrert av Peter Jacksons til stadig imponerende fortellerstil som enda holder deg godt fastlenket, slik den har gjort helt siden 2001. Kudos, min venn - kudos!

 

Vi får også noen gledelige, men relativt korte, øyeblikk med en gammel kjenning – vår alv Legolas, og en fantastisk vakker skogalv som til stadighet overrasket meg. Du kan bare gi opp å gjette hennes rolle i historien!

Disse to karakterene vil nok være med på å bestemme mang en skjebner, inkludert deres egen, i «There and Back Again», det siste kapittelet i Hobbit-trilogien neste desember.

 

Følelsen av en ny Milepæl

Så hva sitter jeg igjen med? Jo, følelsen av vidunder og bekymring – følelsen av at hva enn jeg nå nettopp bevitnet i dette kapittelet, vil føre til katastrofale konsekvenser for alt det vi verdsetter i våre karakterer, og en ekstremt skummel overgang til Ringenes Herre.

 

Det jeg vet at jeg vil komme til å se er en overgang til Ringenes Herre som er så brutal og emosjonell at filmen vil knuse så vel som elske oss, men følelsen av det jeg nå sitter igjen med – oppladningen til denne finalen som snart kommer, den følelsen er ubeskrivelig. Men én ting vet jeg; denne filmen må du la synke en dag eller to før du oppgir en mening. Jeg snakker av erfaring! Uten tvil! Det er så mange impulser, så mange retninger… Og ikke minst alle valgene som blir tatt. Den første følelsen jeg satt med var «faen.. dette var bra, men savnet mer – mer Ringenes Herre».

 

Men det er først nå når jeg sitter her og reflekterer i øst og vest at jeg innser hva Peter Jackson både vil og skal med denne trilogien, og dette kapittelet. Hvorfor denne trilogien er så mye mer fantasifull og spektakulær! Og jeg skal fortelle deg det.

 

Overgang & Ødeleggelse

 

Hobbiten er ikke lenger en barnefortelling, og har aldri vært ment som det i Jacksons visualisering. Denne trilogien er en prolog – en prolog til Middle-Earth slik vi kjenner den, da verdenen enda var dekket av vidunder, gull, alver og magi – en verden så fantastisk at selv trærne kunne snakke og omgås hverandre, at man fortsatt kunne møte en så utdødd rase som det av en drage, og leve i fred uten å frykte for sine liv. Denne trilogien er det siste fantastiske kapittelet i Middle-Earths historie, før det er dekket i et ondsinnet slør av Mørkets Herre – før døden var mer normalt enn liv, og før vinmangel var et større problem enn det å vokte sine hjem. Det er derfor dette eventyret er så fantastisk, så gyldent og lyst og så annerledes enn det av Ringenes Herre.

Dette er Peter Jackson som forteller historien om et gammelt Middle-Earth – historien om et fantastisk ett, og en Hobbit. En Hobbit og hvordan hans møte med en ring og et udugelig vesen nedi en grotte førte til en skjebnesvanger utvikling for alt og alle, i Middle-Earths siste friske pust. Dette er overgangen mellom det levende og det døde. «There and Back Again» vil bli nettopp denne overgangen. Koblingen mellom denne trilogien og den neste; koblingen mellom liv og død. Peter Jackson er et geni, og det er det jeg forstår nå! Hans visualisering overgikk mine villeste visualiseringer!

 

Mang en folk har spurt på internett hvorfor Hobbiten er så lys og eventyrlig i forhold, og grunnen er meg først klar nå. Nå gir det hele mening, og jeg kan forstå Jacksons visualisering av eventyret. Han lager denne overgangen, og med dette kapitelet – the Desolation of Smaug – beviste han nettopp det. Og han gjør det praktfult! Til geniet Jackson gir jeg:

 

10/10

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Hobbiten - Desolation of Smaug

 

Hadde ikke så høye forventninger til denne, etter den ujevne forgjengeren, men ble allikevel dypt skuffet. Den er riktignok ikke ujevn lenger, men heller bare jevnt over dårlig. Bortsett fra den første samtalen mellom Smaug og Bilbo, kan jeg ikke komme på en eneste scene jeg likte noe spesielt. Til tider trodde jeg nesten det var en ny Pirates of the Caribbean eller Indiana Jones film jeg så på.

 

3/10

 

NB. Er stor Tolkien-fan, og blir selvfølgelig påvirket av det. Kameraten min som ikke har lest bøkene storkoste seg.

 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Andre filmen i Hobitten triologien er ikke dårlig. Den lider veldig mye av utstrekning og forlenging av unødvendige scener. Noe som trekker ned veldig mye og slutten av filmen ble veldig, meh. Følte ikke at denne filmen var noe nødvendig og tror man lett kan klare seg kun med siste film uten problemer. Filmen lever litt for mye på navnet og litt for lite på selve innholdet. Den fortjener ihvertfall ikke en 10/10 og hører mer hjemme på 6-7/10.

Lenke til kommentar

frozen-99220966.jpg

 

FROZEN

 

Nyeste animasjonsfilm fra Disney. Historien er noe tull med to prinsesser som heter Anna og Elsa. Elsa er storesøsteren, og kan trylle frem is mer eller mindre frivillig. Men etter en ulykke der Anna blir småskadet innser foreldrene at Elsa ikke har kontroll, og hele ismagien er en forbannelse. Dermed sitter hun på rommet sitt i noen år, før hun til slutt blir kronet som dronning. Dette burde være en lykkelig stund for henne, men etter enda et lite uhell avslører hun ismagien sin, noe som ikke akkurat blir godt mottatt av folket. Dermed stikker hun av, og Anna bestemmer seg for å finne henne og hente henne tilbake.

 

Leser man den beskrivelsen ser man fort hva som er det største problemet med denne filmen: Siden når sluttet Disney og Dreamworks å lage morsomme animasjonsfilmer? Tangled var morsom, men etter det har det gått mer og mer over til "seriøse" filmer. Det er fortsatt en del komedie her og der, men det er rimelig langt unna. For eksempel har vi en scene i Frozen som involverer en mann og en hest som diskuterer noe, og dette kunne lett ha blitt en parodi på Shrek. Men neida, det er fortsatt ganske seriøst.

 

Videre har vi den evige syngingen. Den helvetes syngingen! Det går nesten tyve minutter før Anna begynner å snakke normalt. Frem til da har det bare vært synging, synging og mer synging. Legg til at det tar nesten en halvtime før plottet endelig begynner, så ser vi fort at filmen sliter litt. Jeg var allerede da drittlei hele greia, men presset meg for å til å fortsette, for å se om det ble bedre. Det ble det ikke. Hva faen, Disney? Dere har bevist gang på gang at dere kan dette med film, så hva skjedde?

 

Vurdering: 4/10

 

Jeg har ikke sett filmen, så jeg bør vel kanskje ikke uttale meg. Men den har jo tross alt fått 8.1 på IMDB. Selv liker jeg godt animasjonsfilmer, så kanskje jeg skal se den selv.

Endret av FiveInline
Lenke til kommentar

 

Jeg har ikke sett filmen, så jeg bør vel kanskje ikke uttale meg. Men den har jo tross alt fått 8.1 på IMDB. Selv liker jeg godt animasjonsfilmer, så kanskje jeg skal se den selv.

Ja, men da tok jeg vel feil da. Klart imdb er en fasit... :roll: Du har som du selv sier ikke engang sett filmen. Gjuør det før du kommenterer den videre.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817324

Biler 2 , 4/6

 

Denne handler om at de skal ha bil-løp world wide....festlig med Michael Caine som spion-bil.

 

Piranha 2010 , 4/6......mye mer gørr/lettkledde damer enn '78 versjonen. Dreyfuss gjør en cameo i begynnelsen , en referanse til en annen horror-film som oxo handlet om en fisk........

Endret av Slettet+9817324
Lenke til kommentar

The Hobbit: The Desolation of Smaug

 

Generisk actionfilm satt i Tolkiens univers. For mye CGI. For åpenbar CGI. En følelse av at historien gjør hopp fremover hele tiden og at jeg bare får lov til å se på bruddstykker av følgets reise - kun de med action. Hva sa du? Skal følget til Myrskog? Ja, da hopper vi bare til at de står ved kanten av skogen. Alt for mye små sett. Herregud, Midgard virker jo rent klaustrofobisk i disse filmene. I Ringenes Herre var det enorme utsikter og nydelige kamerapanoreringer av våre helter som vandret gjennom landskapet. I Hobbiten er dise scenene langt mindre og følelsen jeg fikk av dem var latterliege kontra LOTR: Da Bilbo stakk hodet opp over tretoppene i Myrskog ble jeg flau. Det er så åpenbart CGI og fake at det ikke ser fint ut engang.

 

Nei, jeg er ikke noe mer fan enn jeg var av den forrige Hobbitfilmen, til tross for at jeg elsker LOTR og boka son filmene fikk sitt utspring fra. 6/10

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Prisoners (BluRay)

 

http://www.imdb.com/title/tt1392214/

 

Mørk, dyster og brutal, men samtidig et solid stykke film. Gode skuespillerprestasjoner og et bra spenningsnivå gjennom hele filmen. Den går ikke inn blant de beste filmene jeg har sett, men det er ingen tvil om att jeg varmt kan anbefale denne filmen.

 

En film alle bør få med seg.

 

Terningkast: 5

Endret av FiveInline
Lenke til kommentar

MV5BMjEwNDQ1NTAyMl5BMl5BanBnXkFtZTcwMDY0

 

SPIDERS 3D

 

Kort fortalt: En russisk satelitt kræsjer i undergrunnsbanen i New York, noe som selvsagt skaper en del kaos. Men om du synes det er ille, ta det med ro. Det blir langt verre, straks det viser seg at satelitten ikke var ubebodd. Den hadde med seg giftige edderkopper, og disse liker å vokse. Og vokse. "How big can the queen get?" Den blir stor. Veldig stor. :p

 

Som bildet på coveret viser blir edderkoppene rimelig store, men bortsett fra det regnet jeg ikke med stort her. Det er da heller ikke en film i toppklassen, og har en del rimelig tåpelige feil. For eksempel har vi den dronningen. De andre blir "bare" på størrelsen med hunder, men dronningen er på coveret. Vi snakker en edderkopp som kan knuse en bil med å tråkke på den, og verken en liten hær, en tanks eller angrepshelikopter har en sjanse mot den. Det lover bra, men straks den stikker ned i undergrunnen igjen har hæren glemt den? WTF? Edderkoppen selv har ikke bedre hukommelse, men forsøker hele tiden å ta knekken på en liten jente. Igjen, WTF? Den banker lett hæren, men den lille jenta ble for sterk?

 

Videre har vi jo den berømte jernbanen. En fyr i starten tar borti kanten på jernbanen, får støt og dør. Senere ser vi to rotter spasere rolig på den samme kanten, helt uskadd. Hovedpersonene prøver så svæææært forsiktig å komme seg over uten å bli grillet, før kameraet zoomer ut på de to svært levende rottene? WTF? Joda, jeg vet det kan ha noe med å skape jording osv, noe av det samme som gjør at fugler kan sitte på høyspentliner. Men jeg synes likevel det ble for teit å vise rottene, spesielt når de er laget i dårlig CGI. Noen tok seg altså bryet med å sette dem der, til tross for at det kan virke som en selvmotsigelse at de lever.

 

Men bortsett fra sånne feil var denne faktisk ikke så verst. Edderkoppene er litt irriterende, men fordi de er fra rommet (mer eller mindre) kan vi tillate oss til rare ting, som at de brøler, og har en stor munn med hoggtenner, samt to øyne. (dronningen har flere, men de er bare til pynt. Det er helt klart hun bare bruker de to største.)

 

Ikke forvent all verden, men ta den for hva det er. Likte du filmer som Megapiranha, Dinocroc, Anaconda 3 eller 4, Two-headed shark attack og så videre, skal du ikke se bort ifra at denne kan falle i smak. Om titlene jeg nevnte får deg til å skjelve i frykt på helt feil måte, er det bare å droppe denne. Vi snakker romedderkopper og en gigantisk edderkopp som knuser biler ved å tråkke på dem. Du vet hva du får, med andre ord.

 

Btw, jeg har denne på blue-ray, og fikk med både 2D og 3D-versjon. Jeg så 2D-versjonen, da jeg ikke har 3D TV. Har aldri sett vitsen. De få filmene jeg har sett i 3D på kino har hatt ræva bilde, dårlige farger og uskarpt bilde. Prisen har til gjengjeld vært skyhøy. Noe stermmer ikke helt der.

 

Vurdering: 7/10

Lenke til kommentar

Du blir ikke grillet av å bare gå på den strømførende linja, det er når du er både borti bakken og linja at strømmen går korteste vei til bakken, som da vil være gjennom deg.

Så nei, et par rotter som kan balansere på linja ville ikke bli grillet, akkurat som fugle-eksempelet med høyspentlinjer.

 

Når høyspent-arbeidere skal jobbe med ei strømførende linje, hekter de seg faktisk inn på linja med en metallstang så strømmen går gjennom dem men tilbake til linja igjen så det er ufarlig, så de blir en del av linja på en måte.

Det er hvis strømmen går mot jord at det er livsfarlig.

Endret av Bytex
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...