Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Kon-Tiki var ufattelig dårlig. Den bygget seg aldri opp til noe stort - hadde ingen form for peak, og historien langflat. Den var visuelt engasjerende og godt spilt, men manglet både historie- så vel som karakterutvikling,

Det er jo en sann historie, da måtte de isåfall pyntet på den.

Lenke til kommentar

Furious 6.

 

Latterlig.

 

Jeg er ikke typen som forventer 100 % realisme i alt, men det blir for dumt når f.eks det engelske politiet i sine slitne 1.6 diesel Opel Astraer klarer å akselerere i takt med noen av hovedpersonene i deres kraftig ombygde biler. Og slossingen er bare slitsomt komisk å se på.

 

Ikke spesielt gripende historie heller.

 

Vet ikke helt hvorfor, men den første filmen er fortsatt langt bedre enn noe som har kommet etter den.

Endret av Systematisk
Lenke til kommentar

Furious 6

Eg krev ikkje mykje av ein slik film, med litt damer, ein fin haug bilar og nokre kule actionsekvensar kan eg stort sett seie meg nøgd. Men når den i staden for kaster bort halvparten av tida på ultraklein dialogutvikling tydelig skreve av ein tilbakeståande, ordblind barnehageunge og stereotypisk føleri rundt dei overflatiske, eindimensjonale pappfigurane av nokre karakterar ala ”hovudpersonen har blitt far, og dermed mjuk og følsam”, slit eg heller med å halde augo opne. Hollywood burde seriøst lære seg å gje meir faen. At Justin Lin tydeligvis innbiller seg at Fast & Furious universet er såpass artig og sjarmerande at det burde strukturerast på same måte som ein klassisk hollywwodblockbuster i Indiana Jones gata, er både flaut og skummelt på same tid. Nei, her burde heller filmens einaste verkelige høgdepunkt (tankssekvensen) og dei få augneblikka den gjorde det den heile vegen burde (å overdrive mest mogleg), fått meir tid. Tips til neste film: kutt vekk minst ein time av det ferdige produktet.

 

Blow Out

Praktfull! Igjen med spenning av øvste klasse, ein visuell ambisiøsitet som ikkje likner noko anna, ein dans med filmmediet, full av sjølvsikkerhet. Opningssekvensen skriker DePalma, seksualiteten bobler over før det brutale slår til. Kikkartematikken dominerer også denne filmen. Bruken av splitt focus er nydelig.

 

Suspense

Stumfilm frå 1913, som antageligvis inspirerte Hitchock. God spenningsoppbygging, leiken med tanke på tida, med mellom anna kul bruk av splitt-screen.

 

For Your Eyes Only

Opningsscena er forferdelig fjasette, men latterlig cheesy. Resten av filmen er deilig enkel: strippa for lange, overkompliserte overforklarande plottoppsummeringar i form av lange monologar eller tonnevis av duppedittar. God gammaldags action, ein smule tam av og til, men såpass full av gøyalheter at det er vanskelig å ikkje kose seg.

 

Octopussy

Også temmelig fjasete til tider. Underholdande, denne også.

 

Greenberg

Denne var flott. Minimal framgang og null form for pretensiøsitet gjer det heile så menneskelig. Fotoet er så ekstremt enkelt.

 

The Birdcage

Kunne godt vore meir teatralsk for min del, men elles moro. Ekstra moro med Gene Hackman som streng, kristenkonservativ politikker med nazitendenser.

 

Manhunter

Flott denne. Skytinga på slutten er teit og noko Mann kunne spart seg for, men samtidig såpass kult gjennomført at ein halvegs tilgjev mannen.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Kan du ikke heller ta det opp på PM med vedkommende? Er drittlei av denne gørrkjedelige diskusjonen du skal dra opp med jevne mellomrom.

 

Skrev en linje. Det er deg som blåser opp et nummer ut av det. Og du sier ikke kvekk når de andre kommer og kikker på poengene mine støtt og stadig.

Endret av Delvis
  • Liker 5
Lenke til kommentar

Liz and Dick

 

En av de beste skuespillerprestasjonene jeg har sett av Lindsay Lohan noen gang. Hun viser frem en Elizabeth Taylor formet av Hollywood i oppveksten, med storforbruk av alkohol, egoisme, krav til andre, men samtidig en dose sårbarhet og lysten på oppmerksomhet. Denne dama elsker drama, enten det er på scenen eller i privatlivet.

 

Filmen fungerer som et artig innblikk i hvordan skuespillere er bak kulissene. Hvor viktig Oscar-prisen er for dem og hvordan filmindustrien fungerte for 40 år siden. Da paparazzier var et nytt fenomen, og vi ser konturene av det som videreutviklet seg til dagens Hollywood.

 

Dette er først og fremst en kjærlighetshistorie, og selv om budsjettet holder den potensielle kvaliteten tilbake, er den fortsatt verdt å se. Jeg ble overrasket, fordi den leverte langt mer enn jeg forventet av en slik type film.

 

Terningkast 4

Lenke til kommentar

Pacific Rim

I grunn en helt grei underholdningsfilm, men den er kanskje litt for lang for sitt eget beste. Slåssing med monstre er jo stilig i starten, men det mister litt av underholdningsverdien jo lengre ut i filmen man kommer. Siden jeg også følger med på Sons of Anarchy så var det litt vanskelig og ikke ha den serien i bakhodet gjennom filmen, det er vel i hovedsak det jeg tenker på når jeg ser de skuespillerne. Det ble litt som med Blade3 og Berg fra Pizzagjengen, litt vanskelig å ta seriøst til tider. Alt i alt helt grei underholdning.

 

Terningkast: Svar firer

Lenke til kommentar

The Changeling (1980, 107min, språk: Engelsk, land: Canada, regi: Peter Medak, sjanger: Horror)

 

Min karakter: 7/10

 

Mitt terningkast: 4

 

Imdb: http://www.imdb.com/title/tt0080516/?ref_=fn_al_tt_1

 

Rotten Tomatoes: http://www.rottentomatoes.com/m/changeling/

 

Platekompaniet: http://www.platekompaniet.no/Film.aspx/DVD/The_Changeling/?id=OPTD1297

 

Er altso den frå 1980, spøkelsessfilmen, ikkje den av Clint Eastwood frå 2008 som heiter Changeling (altso utan "the"). Er heller ikkje den frå 2006, og heller ikkje den frå 2002. Kortfilmen frå 1914 er det nok heller ikkje. Om det blir forvirring, så berre gje meg ein lyd, så ordner me opp i det :)

 

Filmen? Joda, den var bra.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...