Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Satt og kikket på den imellom zappinga jeg også. Var på Svensk TV1 isted, right?

 

Veldig kaptiverende film, selv om jeg zappet videre noen ganger stoppet jeg der hver gang. Delphy er så utrolig pen.

Filmen fikk visst en oppfølger, Before Sunset der de treffes pånytt 9 år etter den første filmen.

 

Jeg visste ikke at den ble sendt på tv, jeg så den faktisk på dvd. Skal se oppfølgeren senere idag.

Denne filmen gjorde noe med meg. Helt siden jeg så Before Sunrise igår har jeg hatt den i tankene en veldig stor del av tiden. Jeg vet ikke om det hadde skjedd om den ikke hadde en oppfølger, altså om jeg levde i den vissheten om at det faktisk skjer noe mer med disse to karakterene. Det er vel uansett positivt om en film gjør et slikt inntrykk på seeren.

Endret av blob saget
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Harry Potter and the deathly Hallows: Part 2

 

Den aller siste filmen i serien, med gode resultater. De får med seg det viktigste i historien og lager en meget verdig og god avslutning på Harry Potter serien.

 

Er småting her og der, men ikke noe man legger spesielt merke til. Dog kamp scenene er langt fra like episk som Return of the King, og satte med 3 ganger mer klump i halsen på slutten av den filmen, enn slutten av denne filmen. Skal mye til for å toppe Lord of the Rings filmene ja.

 

Eneste jeg setter fingeren på er; hvorfor i heiteste er denne i 3D. Det er ingen grunn til å ha denne filmen i 3D. Der er ingen ting som gjør at denne filmen måtte være i 3D og er kun enda en gimmick slengt på i siste sekund.

 

Skulle ønske film skaperne begynte å bruke 3D som alle andre effekter, og se ann filmen om den faktisk trenger 3D, fremfor å slenge det på i siste sekund. Er ikke alle filmer som trenger 3D, og dette er en av de. Den er like god i 2D.

Lenke til kommentar

Takk skal du pokker meg ha Saftis =) Har noen flere jeg skal skrive i løpet av dagen faktisk :D

 

Vel, Bjørn, den går strengt tatt i 2D også. Ihvertfall i Bergen, så du er nok smått uheldig hvis du bor annetsteds ;) Jeg skal se den i 2D i morgen. Gledeer meg!

 

Hehe, men Ringenes Herre er jo de beste eventyrfilmer der ute, objektivt sett (Yikes, dare I?!). Problemet jeg har, er at du tok deg i å sammenligne HP opp mot LOTR, mens du sitter i salen (?), det vil jo ingensteds godt ende. xD

 

Klart Harry Potter stiller svakt mot LOTR, bare se her:

 

http://www.youtube.com/watch?v=Pz1wkq2Z-wI

Endret av sch0n
Lenke til kommentar

Man kan egentlig ikke sammenligne Harry Potter og LOTR annet enn at det er to fantasy-konsepter som ble filmatisert mer eller mindre samtidig.

 

Og 3D er jo en fin liten sak å slenge på alt nå om dagen bare for å selge flere biletter. Samme som at det sto/står HD på alt av elektronikk ei stund. Men det er jo bra, 3D er nødvendigvis ikke det.

Lenke til kommentar

Satt og kikket på den imellom zappinga jeg også. Var på Svensk TV1 isted, right?

 

Veldig kaptiverende film, selv om jeg zappet videre noen ganger, stoppet jeg der hver gang. Delphy er så utrolig pen.

Filmen fikk visst en oppfølger, Before Sunset der de treffes pånytt 9 år etter den første filmen.

Det er alt jeg ser. Skam deg.

 

Trist for deg, CBA og IDC.

Lenke til kommentar

Går ikke i 2D her så måtte se den i 3D :)

 

Klart man kan sammenligne Star Wars med Harry Potter, er you "The heroes journey" begge 2, Lucas fortalte selv i et intervju at han fulgte Monomyth teorien tilnærmet slavisk når han lagde Star Wars, og ettersom de aller fleste - om ikke alle - eposer og historie rundt helter og alt det følger den linjen, er det litt vanskelig å unngå at historien ligner.

 

Sammenlign eldre historier opp mot Star Wars, veldig veldig like.

Lenke til kommentar

Transformers 3

 

Jeg satte meg ned i kinosalen og forventet simpel popkorn-underholdning og ekstrem CGI, men det eneste filmen klarte å gi meg var en blanding av uinteressante karakterer, "komedie" tilpasset barn, veldig mye informasjon som var top-top-über-seethisandyouwillbekilled-top secret, men som allikevel alle får se, og en kjedelig, rotete og langdryg oppbygning til et klimaks som aldri kom.

 

Men seriøst. Du innleder avsnittet med å si at du forventer X, bruker resten av avsnittet på å beskrive X, men ender opp med å mislike X.

 

Altså, i mine øyne lyger du når du sier at du forventet lite. Du forventet åpenbart mye, mye mer...

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Before Sunrise

 

Jeg er svak for romantiske dramaer, men jeg kan også være sterkt kritisk til filmer av denne sjangeren. Det går en grense der filmen enten ender opp som cheesy, eller der man opplever den som søt og romantisk. Before Sunrise er definitivt av den sistnevnte typen.

Jeg elsker hvordan den i all sin enkelhet holdt meg fanget i 105 minutter. To mennesker med hver sin bakgrunn møter hverandre ved en tilfeldighet på et tog, de blir bedre kjent og begge lever i den vissheten av at de bare har denne ene natten sammen og vil mest sannsynlig aldri se hverandre igjen.

De to hovedkarakterene, faktisk de eneste to fremtredende karakterene i filmen, er upåklagelig bra spilt og portrettert av Ethan Hawke og Julie Deply. Sammen med dialogen, er det skuespillerne og deres karakterer som gjør hele filmen. Gjennom lange, velskrevne dialoger som tar opp seriøse temaer, men også mer eller mindre snodige tanker og følelser veldig mange kan kjenne seg igjen i, ble jeg fanget av historien som utspant seg foran meg. Det er ikke ofte jeg får følelsen av at et fiksjonelt verk inneholder det man gjerne kan kalle sannhet, det er noe ekte ved det hele. Universelle temaer fortalt gjennom et interessant, men enkelt plot. Og dette uten at det fremtrer som pretensiøst, et begrep som blir mye slengt rundt om dagen.

Filmen er vakker, ikke nødvendigvis fordi bildene i seg selv er så veldig vakre se på, men på grunn av alt det andre jeg har nevnt. Karakterene, dialogen, settingen. Konteksten de er satt i.

 

Before Sunrise er definitivt der oppe blant filmer som Lost in Translation eller Eternal Sunshine of the Spotless Mind, filmer jeg regner som mesterverk.

 

9/10

 

Before Sunrise (og oppfølgeren Before Sunset), er to nydelige filmer som jeg ble anbefalt av ei god venninne! Den traff meg rett i sjelen - og det er sjeldent jeg synes noe filosofisk og romantisk er så nydelig innhyllet og isolert i form av en film, som igjen kan være så inspirerende og bare etterlate deg undrende og tenkende lenge etter...

 

Dette er en film jeg har anbefalt videre til mange andre!

Til og med gutter. For det er en romantisk film selv gutter vil fatte interesse for, det er jeg helt sikker på (siden jeg er en selv, og siden jeg har hørt andre gutter også si at dette er en solid film, og en av de beste fra 90-tallet). Det er jeg forøvrig helt enig i.

 

Den er i samme klasse som American Beauty for meg, selv om det er to vidt forskjellige filmer. Den fanger mye av den samme stemning for min del uansett ;)

Lenke til kommentar

Jeg mener jo filmen er en fantastisk "popcorn-underholdning", så det blir vel et definisjonsspørsmål til slutt. Hva er den sanne form for popcorn-underholdning da? Jeg tar poenget ditt, og trekker meg halvveis, men mener fortsatt at Transformers-hatere der ute stiller altfor, altfor store krav.

Endret av sch0n
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg tar poenget ditt, og trekker meg halvveis, men mener fortsatt at Transformers-hatere der ute stiller altfor, altfor store krav.

Vanvittig usaklig å kalle alle som ikke liker filmen like godt som deg for "hatere". Han gav den da vitterlig sjenerøse fire av ti poeng, som er tilnærmet snittkarakteren den har på Rotten og Metacritic.

 

Gamer.no beskriver forøvrig en firer som "[...] et noe svakt spill, med enkelte vesentlige utformingsmessige feil eller mangler. Disse spillene vil evne å underholde til en viss grad, men kan i lengden lett bli litt kjedelige."

 

Når en film ikke engang klarer å leve opp til "simpel underholdning" fortjener den definitivt ikke bedre enn det.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Transformers 3

Latterlig bra action, men enkelte av de menneskelige karakterene skulle bare holdt kjeft. Han der Sam gikk meg på nervene - først er han en ubrukelig nerd som anses som triviell av myndighetene og CIA osv, men så blir han plutselig Master Chief og bare ruller under bilvrak og hopper over ting og tang for å redde verden og dama (som for øvrig var en kjedelig substitutt for Megan Fox). Det, blandet med den flaue humoren og de små Autobotene var egentlig det eneste som trakk ned denne spektakulære filmen.

Historien var overraskende bra, skuespillerprestasjonene brukbare, og musikken gjorde jobben til tross for sin litt generiske sound.

 

Sterk 7/10.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Transformers: Dark of the Moon

 

Jeg forventet null story, tomme karakterer, et sammensurium av actionscener og overkilleffekter. I tillegg forventet jeg å ikke få noe å bry hodet på samt å kjede meg i store deler av filmen. Filmen innfridde på alle punkter. Det gjelder bare å ha rette forventninger.

 

10/10

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...