Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

The Birds (1963)

 

Lenge siden jeg hadde sett denne, så lenge at filmen ble ganske anderledes enn jeg mente å huske den.

 

Får vanligvis lite ut av eldre filmer (med noen unntak) fordi de virker ofte så kunstige og lite realistiske. Hvertfall Hollywood-filmene.

 

Nå har jeg ikke sett så mange Hitchcock-filmer, men tror jeg liker denne best av de jeg har sett. Nå er det kanskje bare Vertigo untenom denne da, men den var for kjedelig.

 

Det som var interessant med the Birds, var først og fremst omgivelsene. Det er 1963 (ja den er vel kanskje innspilt i 1962 da, året før) og det er i en overgangsalder, som vi også kan merke. Fra 50 talls stil til mer moderne 60 talls tendenser. Bilene var meget pene. Også veggene på et par av butikkene i den gata der de var mye, var verdt en studie. Samt oppgangspartiet i kjøpesenteret tidlig i filmen.

Veronica Cartwright var barn i denne filmen (senere kjent fra bl a Alien og Invasion of the Body Snatchers). Det var jeg ikke klar over tidligere.

 

Det er ikke så veldig mye unøvendig som foregår i denne filmen, selv om det fins typisk den tids dveling innimellom også her.

 

En gang i tiden spurte noen hvordan hoen de kunne få til dette med fuglene. Ja, noe av det virker jo enda litt merkverdig, hvordan man får fuglene til å angripe, sitte og hakek på hodene til folk osv. Kanksje det var dukkefluer?

 

Men jo, den holder bra stand den dag i dag denne filmen. Så det er nok ikke siste gang den blir sett nei

 

7,6/10

Lenke til kommentar

Hyperio:

 

Tusen takk for en glimrende anmeldelse av The Matrix!

Fornøyelig lesning, vanvittig bra skrevet.

 

Det eneste jeg har av innvendinger er at den er definitivt ikke en film som ber deg om å våkne opp. Den leder deg bare ytterligere inn i det tankesettet man vil ha de som er skeptiske til maktmisbruk og lignende. En fantasiverden. Det er helt klart at den åpner noen porter, men den er på lik linje med de fleste andre Hollywood-filmer bare fullspekket med propaganda for underbevisstheten og i hensikt for å manipulere menneskesinnet i en ønsket retning.

 

Ikke alle "eye openers" er av det gode slaget - men The Matrix er en fantastisk god film til tross for dette. Jeg har et latent hat og en sterk iboende mistillit til alt som produseres i underholdningsøyemed fra de store gigantene. Men en finner mye bra i alt om en bare velger å se bort ifra all den driten. Jeg så selv The Matrix som 17-åring for første gang, og det var en ubeskrivelig heftig opplevelse på det tidspunktet. Jeg har ved senere anledninger sett den i ny og ne, og den har for meg nostalgisk verdi. Dessuten er den gjennomført bra i sin sjanger. Den er nesten ikke kjedelig et eneste sekund, og hele filosofien/konseptet filmen baserer seg på er sinnssykt bra.

 

Nå fikk jeg lyst å se den på ny, takket være din evne til å formidle hvordan filmen oppleves. Tusen hjertelig ;)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jûsan-nin no shikaku (2010)

13 Assassins

 

post-140267-0-86836000-1310497321_thumb.jpg

 

Stor film dette. Tar ikke lang tid før de kommer til saken, og det er en grusom steming i filmen. Det er nesten ubehaglig å se på Lord Naritsugu Matsudaira. Lenge siden jeg har sett en "onding" i en film som jeg hatet så mye som jeg hatet han, samtidig som jeg var ubeskrivelig fasinert over figuren.

 

Om dette er en sann historie, eller bare et teorie vet jeg ikke, er sikkert noen her som kan fortelle meg (gidder ikke Google). Jeg tror dette er en "fantasi" film bassert på en hendelse...

 

Scenene er mesterlig utført, her er det ikke noe wire-fu. Det er rått og føles ekte ut. Stil har de, men er ikke som å se på ballett.

 

Karakter utvikklingen er svak, og det er å forvente i en film som innholder 13 "hovedpersoner". Men du ender opp å bli kjent med de takket til dems personligheter.

 

Er en liten scene på slutten som de kunne droppet, ødla mye av inntrykket. Men den er kort, og jeg valgte å sette den i glemmeboksen.

 

Meget bra film..

 

8/10

 

http://www.youtube.com/watch?v=NgPC74-Tde8

Endret av AvidGamer
Lenke til kommentar

Bra at folk setter pris på anmeldelsen min. Jeg skriver i grunn alt for få i forhold til mengden film jeg ser, men det er ikke alltid jeg føler for det. Og da er det som regel filmen som er skyld i det. Og noen ganger er det bare genuint vanskelig å skrible ned noe etter hva man har sett. Black Swan f. eks. skulle jeg likt å skrive anmeldelse av, men det blir liksom ikke "verdig" nok. Samtidig er det lett å gå i feller der når det gjelder å avsløre ting som skjer. Planlegger et gjensyn ganske snart så da blir det kanskje noe.

 

Et tips er å skrive stikkord hvis du finner ut at du vil skrive en anmeldelse til filmen du nå skal se eller nettopp har sett. Finner du det ut når rulleteksten dukker opp så skriv ned ting du bet deg merke i med en gang. Lager du noen bra stikkord(setninger) i notepad så kan de ligge der ei stund mens hodet jobber og prosesserer filmen. Senere kan du ta de fram igjen og skrive selve anmeldelsen. Det går ofte flere dager for min del. Stikkordene er veldig greie å følge, særlig hvis du har stilt de opp "kronologisk" i forhold til hva du vil begynne med i anmeldelsen din. Da triller bare anmeldelsen nedover sida av seg selv nesten.

 

Noen har med et mer eller mindre langt handlingsreferat. Og det kan være greit og ofte nødvendig i enkelte anledninger, men jeg legger over hodet ikke noe vekt i det. Jeg synes for det første det spoiler i 90 % av tilfellene. For det andre er poenget mitt i hvert fall å få fram hva jeg følte eller hva filmen ga meg. Kort og greit hva som gjorde den bra eller dårlig. Og som kjent har jo egentlig ikke selve handlingen/historieutviklingen alltid så mye å si for hvor god en film er. Hvor mye handling er det f. eks. i Clerks? Noen sigaretter. Hehe.

 

Men nok om det. Klart det er en fantasiverden, bruker med det passende nicket Alvorlig. :p Men kjennetegnet med slike filmer, der The Matrix troner, er at den alternative virkeligheten presenteres med et så godt regelsett og er så paradoksalt logisk at man kjøper hele greia. Propagandabjellene mine ringer ikke så der er jeg ikke helt med. Klart, jeg TROR jo ikke på noe av det som fremstilles her, men det er fengende. Mye av det man lærer i matte lærer man ikke nødvendigvis for å lære nettopp det, men for å trene hjernen til å løse oppgaver. Det arrangeres så vidt jeg vet ikke NM i bilhjulssleping, men mange idrettsutøvere trener på den måten. Osv. osv. The Matrix sier til deg at du skal tenke litt kritisk, ikke bare kjøpe alt du får servert på default setting. Og den sier det til deg på en geniunt minneverdig måte.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Enig med Alvorlig, ypperlig anmeldelse av The Matrix.

Den fikk meg lyst til å se The Matrix uavhengig av at klokken var 05.00 på morgenen. Husker førte gang jeg så filmen, jeg var vel knappe 10 år og det var rett og slett hysterisk.

 

Har 6-7 filmer liggende nå som har fått positive omtalelser så langt av forumister her inne, og kommer til å begi meg ut i filmenes verden om få timer.

Skal se om jeg får snekret sammen noen anmeldelser.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Støtter kommentar om gode anmeldelser. Ellers en kort FYI type "anmeldelse" herfra.

 

 

Ironclad (2011)

In 13th-century England, a small group of Knights Templar fight to defend Rochester Castle against the tyrannical King John.

post-38451-0-43392800-1310499963_thumb.png

Basert på historiske hendelser fra rundt 1215 hvor Kong John av England ble styrtet fra tronen og hva som skjedde i etterkant av dette. Blodig og gjørmete så det holder men alikevel når den nok ikke helt opp til forventningene mange hadde til en historisk skildring som dette.

 

For min del var det god underholdning med kvalitativt skuespill og godt iscenesatt dramatikk uten at det renner helt over kanten som mange hollywood produksjoner ville gjort. Som alltid har man her en liten fiksjonell kjærlighetshistorie oppe i det hele, men det får man bare tåle, haff. God underholdning om man liker møkkete middelalder filmer. Kampscenene er helt greie, men som flere klager på er det synd at ristende kameraføring ødelegger noe av inntrykket.

 

7/10

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

American Psycho

Først vil jeg bare starte med at jeg er glad jeg ikke så denne med lillebror på 12 :p

 

Jeg synes Bale er en utrolig god skuespiller, så da er dette en film jeg må få med meg. Har lest flere anmeldelser, der flere påstår at det var denne filmen som ga en kick-start i hans skuespillerkarriere.

 

Patrick Bateman er en vellykket og suksessfull mann. Huden hans er nydelig (som du vil få høre mye om i filmen). Han jobber på Wall Street, har svært god lønn, og derfor en flott leilighet.

På jobb så er det konkurranse om å ha det beste visittkortet, samt å ha den dyreste dressen.

Patrick gjør alt for å passe inn, men på innsiden er en veldig annerledes. Han har nemlig en tørst, og denne tørsten kommer vanligvis på kvelden, men nå også på dagtid. Hobbyen hans er nemlig å drepe. Alt i fra nære venner, til uteliggere på gata.

Patrick Batemann er besatt av detaljer, og han bare MÅ være perfekt. Han hater når andre personer er mer vellykkede en han selv, og det er dette som vekker psykopaten i han.

 

Christian Bale gjør rollen som en syk og vellykket mann, svært bra, etter min mening. Denne filmen er ganske "syk", og det vil du få oppleve.

Under, og før sex-akten liker Bateman å snakke om hans sære musikksmak, og han liker å snakke lenge om den.

Under en trekant med to horer vil han heller beundre seg selv i speilet, og stramme muskler, en å bry seg så veldig mye om sex'en.

 

Dette er en brutal film, med mye mørk humor. Jeg må si jeg ble underholdt. Jeg lo til og med et par ganger. Dusjscenen i starten av filmen er genial, og det er her du får se hvor pirkete han er. Så pirkete og nøyaktig at det er til å flire av.

 

Dette er en film som virkelig fikk meg til å følge med, og den var heller ikke kjedelig.

 

Er litt vanskelig å sette fingeren på hva som er negativt, for dette er en solid film.

Spenningskurven i denne filmen er veldig spesiell, og filmen dabber ganske av de siste 30 minuttene. Men det er absolutt en god thriller-film.

 

8,5/10 :)

Endret av Vertical^
  • Liker 5
Lenke til kommentar

Reign of Assassins

 

Artig med en litt moderne tvist på en slik film. Filmen handler om det tittelen hinter til: leiemordere. Den starter nesten som en romantisk komedie, som etterhvert forvandler seg til en blodig hevnkamp, og byr på orginale men fiktive kampsport-gimmiker, som gjør de ellers tradisjonelle kung fu-scenene litt lettere å huske: Et sverd som funker som en pisk, en mester til å kaste nåler, en real trollmann som både kan fly og leke med ilden, pluss mer.

 

Jeg vil ikke si filmens mange fortellerteknikker er typisk kinesisk. Her er det hentet fra både Mr & Mrs Smith, Shutter Island og Saw - i den forstand at den legger opp en handling som etterhvert viser seg å være en illusjon for seeren - etterhvert som man kommer dypere inn i historien med avsløringer over midtveis.

 

Kineserne er flinke til å lage høyst barnevennlige skildringer av romantikk, og jeg lurer på om de faktisk er litt redd for å gjøre dem mer realistiske. For oss over 20, så blir det liksom litt tørrt. I flere av de mange kampscenene, så dukker det i tillegg opp ukjente krigere som vi ikke vet noen ting om. Det virker kunstig, når filmen handler om å gi de flere kriger-hovedrollene stor identitet. Men dette er fortsatt noe av det bedre som har kommet i sjangeren siden Fearless.

 

Terningkast 5

Lenke til kommentar

Transformers 3

 

Sinnssyke effekter til side, denne filmen gav meg like mye som Transformers 2, ingenting.

 

Jeg satte meg ned i kinosalen og forventet simpel popkorn-underholdning og ekstrem CGI, men det eneste filmen klarte å gi meg var en blanding av uinteressante karakterer, "komedie" tilpasset barn, veldig mye informasjon som var top-top-über-seethisandyouwillbekilled-top secret, men som allikevel alle får se, og en kjedelig, rotete og langdryg oppbygning til et klimaks som aldri kom.

 

Jeg har respekt for Michael Bay, hvis filmer som Bad Boys 1&2 og The Rock, ja tilogmed Armageddon, har gitt meg mange, mange timer med god underholdning.

 

Men dette blir for dumt. Filmen er helt klart laget for massene, og håper at fantastiske effekter (ja, de var fantastiske) og veldig simpel humor skal manipulere seerne til å tro at de har bivånet et mesterverk. Jeg er heldigvis ikke så lettlurt.

 

Karakter: 4/10 - Kun på grunn av CGI.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

KLOVN THE MOVIE

klovn_-_the_movie_no-14510272-frntl.jpg

 

Det er sommer, og Frank og Casper skal ut på ferie, nemlig en kanotur under følgende slogan; Tour de Fisse (Tour de Fitte for de som ikke er så stødig i dansk). Som i tv-serien blir det masse forviklinger og fantastisk morsomme situasjoner. Jeg kan ikke huske sist jeg koste meg så mye under en film, og jeg har vel heller ikke ledd så mye siden jeg så Superbad. Når tårene triller fordi man ler så mye, da ser man en bra komedie. Anbefales spesielt for de som har sett tv-serien, men det er ikke et must.

10/10 - Fantastisk morsom film!

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Låt den rätte komma in (2008)

 

lettherightonein.jpg

 

Regissør: Tomas Alfredsson

Sjanger: Smågrøss, romantisk drama

 

Oskar, en liten taper, kommer i kontakt med Eli, en nyinnflyttet mystisk liten jente...

 

Jeg kan ingenting om vampyrer, og jeg har selektivt gått inn for å ikke se hva dagens filmbransjen lager med denne skapningen, annet enn det jeg får servert i Supernatural. Men "Låt den rätte komma in" har fått så fin respons overalt at jeg måtte nesten bukke under for fordommene mine denne ene gangen. Og angrer, det gjør jeg definitivt ikke... Et tema, som tilsynelatende revet i filler av kommersialismen, gis i "Låt den rätte komma in" en helt annen emosjonell tilretning. Vakkert!

 

Som med de fleste utenlandske filmer jeg har sett, er ikke tempoet oppjazzet som en moped i Loddefjord, i motsetning til mange origin:Hollywood-filmer. Derimot har denne filmen en uhyggelig, trist og mystisk stemning jeg så utrolig lot meg rive med i.

 

Grøsselementene er ikke oppdollet som forsiden av et manneblad, men er pure og spiller på mer enn bare "skvett og glem"-konseptet. Enkelte scener er skikkelig skrekkelig og imponerende gjennomført i sin framgang (bassengscenen et enormt klimaks!). Sminken er iskald og hjerteløs, stillheten er fryktinngytende, og hovedkarakterene håpløst trollbindende å se på.

 

926646.jpeg 926644.jpeg 926645.jpeg

 

5/5

Endret av sch0n
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Transformers 3

 

Sinnssyke effekter til side, denne filmen gav meg like mye som Transformers 2, ingenting.

 

Jeg satte meg ned i kinosalen og forventet simpel popkorn-underholdning og ekstrem CGI, men det eneste filmen klarte å gi meg var en blanding av uinteressante karakterer, "komedie" tilpasset barn, veldig mye informasjon som var top-top-über-seethisandyouwillbekilled-top secret, men som allikevel alle får se, og en kjedelig, rotete og langdryg oppbygning til et klimaks som aldri kom.

 

 

Jeg satte meg ned i kinosalen og forventet simpel popkorn-underholdning og ekstrem CGI - Her er tabben du gjorde. Aim lower!

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Before Sunrise

 

Jeg er svak for romantiske dramaer, men jeg kan også være sterkt kritisk til filmer av denne sjangeren. Det går en grense der filmen enten ender opp som cheesy, eller der man opplever den som søt og romantisk. Before Sunrise er definitivt av den sistnevnte typen.

Jeg elsker hvordan den i all sin enkelhet holdt meg fanget i 105 minutter. To mennesker med hver sin bakgrunn møter hverandre ved en tilfeldighet på et tog, de blir bedre kjent og begge lever i den vissheten av at de bare har denne ene natten sammen og vil mest sannsynlig aldri se hverandre igjen.

De to hovedkarakterene, faktisk de eneste to fremtredende karakterene i filmen, er upåklagelig bra spilt og portrettert av Ethan Hawke og Julie Deply. Sammen med dialogen, er det skuespillerne og deres karakterer som gjør hele filmen. Gjennom lange, velskrevne dialoger som tar opp seriøse temaer, men også mer eller mindre snodige tanker og følelser veldig mange kan kjenne seg igjen i, ble jeg fanget av historien som utspant seg foran meg. Det er ikke ofte jeg får følelsen av at et fiksjonelt verk inneholder det man gjerne kan kalle sannhet, det er noe ekte ved det hele. Universelle temaer fortalt gjennom et interessant, men enkelt plot. Og dette uten at det fremtrer som pretensiøst, et begrep som blir mye slengt rundt om dagen.

Filmen er vakker, ikke nødvendigvis fordi bildene i seg selv er så veldig vakre se på, men på grunn av alt det andre jeg har nevnt. Karakterene, dialogen, settingen. Konteksten de er satt i.

 

Before Sunrise er definitivt der oppe blant filmer som Lost in Translation eller Eternal Sunshine of the Spotless Mind, filmer jeg regner som mesterverk.

 

9/10

Endret av blob saget
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Satt og kikket på den imellom zappinga jeg også. Var på Svensk TV1 isted, right?

 

Veldig kaptiverende film, selv om jeg zappet videre noen ganger stoppet jeg der hver gang. Delphy er så utrolig pen.

Filmen fikk visst en oppfølger, Before Sunset der de treffes pånytt 9 år etter den første filmen.

Endret av Bytex
Lenke til kommentar

Satt og kikket på den imellom zappinga jeg også. Var på Svensk TV1 isted, right?

 

Veldig kaptiverende film, selv om jeg zappet videre noen ganger stoppet jeg der hver gang. Delphy er så utrolig pen.

Filmen fikk visst en oppfølger, Before Sunset der de treffes pånytt 9 år etter den første filmen.

Before Sunset er om mulig enda bedre.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...