Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Ja, det er hardt å være forumist. Kun 10 anmeldelser på denne siden.

Når man ligger 4-5 sider etter var % andelen poster med anmeldelser forsvinnende liten.

 

Ja har foreslått det før; Man kunne på en eller annen måte ha en underkategori/avd e.l for kommentarer/diskusjoner til hver enkelt anmeldelse.

Feks at det da var en standard link som automatisk ble lagt inn på hver anmeldelse som "Kommenter denne anmeldelsen her" eller noe sånt.

Endret av groenn
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når man ligger 4-5 sider etter var % andelen poster med anmeldelser forsvinnende liten.

 

Det tok litt av bak der (som en god låvefest alltid gjør).

 

Jeg er pro-diskusjon, og mener at ved å kvele det frie ord mister filmforumet mye av sin funksjon. Filmprattråden sier du. Vel, den tråden har ironisk nok vist seg å være et lite passende sted for nettopp filmprat. Postene består stort sett av "Nå skal jeg se Gjøkeredet!!" eller "Anbefal meg en film, jeg har ingen preferanser bortsett fra at den skal være kul" og slikt blir det ikke mye diskusjon av. Denne tråden er i så måte et langt mer naturlig sted for debatt og uenigheter, da den ber en interessert person til å spre sine meninger om et helt spesifikt produkt.

Endret av KjemikerJon
  • Liker 5
Lenke til kommentar

Still Walking (2008)

 

Dette var, som jeg hadde forventet, en god film. Jeg synes noen av tagningene og de stillferdige betraktningene kunne minne litt om Ozu. Men filmen var likevel mer "mainstream" enn hva Ozu noengang har vært. For et par uker siden så jeg Maborosi av samme regissør (Hirkazu Koreeda), og må si jeg likte den hakket bedre.

 

Denne filmen tar for seg en familie hvor eldste sønn i huset druknet ved en ulykke for 15 år siden, og familien - de eldre foreldene og deres voksne barn - samles på dødsdagen for å minnes. Her kommer det frem både anspente stemninger, gleder, skuffelser, forventninger og sorg. Filmen tar for seg kontrasten mellom det moderne teknologi-Japan og det tradisjonelle kultur-Japan, spesielt mellom de eldre og yngre generasjoner. Jeg synes Ozu klarte dette bedre allerede på 50-tallet, men det er kanskje ikke helt rettferdig å sammenligne alle regissører med ham.

 

Dette er en god film som er vel verdt å se, men jeg holder fortsatt en knapp på Maborosi. Koreeda har blitt nevnt som en arvtager etter Ozu, men han kan kanskje være litt for ujevn til å være det, men han har definitivt noe av den samme følelsen og fokuset i sine filmer. Jeg skulle bare ønsket han var hakket mer subtil i Still Walking, slik han var i Maborosi.

Lenke til kommentar

Synecdoche, New York

 

Før jeg tok meg tid til å se denne filmen jeg har hatt liggende siden jeg spurte om filmtips i en annen tråd her, så avvæpnet jeg meg med absolutt alle forventninger som eventuelt skulle ligge latent i meg ved å gjennomgå tarmskylling og være på vegetardiett i 14 dager først.

 

Nei, jeg spøker rett og slett bare.

 

Men det var en såpass sær film at om det hadde hjulpet mer for å tolke den underveis, så kanskje en burde forsøke. Dette var definitivt en film som ga en annerledes opplevelse enn mange andre filmer. Nå har jeg sett mange merkelige filmer, skal sant sies, men dette var absolutt fornøyelig. Jeg får utfordringer om jeg skal sammenligne den med noe som dekker det nok, men det må bli en salig fin symbiose av "Forever Sunshine in a Spotless Mind", "Happiness", "Lost Highway" og egentlig mange andre "likesinnede" filmer.

 

Filmen er nokså udefinerbar, og det ville spolere opplevelsen i seg selv å si for mye om handlingen, men jeg vil definitivt si at denne filmen er et fint og provokativt stykke kunst fordi man (iallefall jeg) sympatiserer vekselvis veldig med hovedpersonen og i neste øyeblikk blir man så oppgitt av alt det han bare lar passere. En får et ambivalent forhold til hovedpersonen som både engasjerer seg rikelig men samtidig bare ødelegger alt rundt seg - men så kommer spørsmålet: er det egentlig hans feil? Hele tiden blir han tvunget til å ta valg, ledetrådene kommer som perler på snor. Jeg vil si at filmen kanskje handler om en eksistensiell krise, og ethvert menneske kan ha godt av å se en film som dette.

 

Følelsen av å sitte igjen litt etterlatt, ensom og desorientert vil definitivt gjøre seg gjeldende etter å ha sett denne filmen. Tror jeg. Det var et meget annerledes og interessant stykke film - og til tider rørende, på andre måter veldig sært, men alt i alt fornøyelig. En film jeg kommer til å huske.

 

8/10.

Endret av Alvorlig
Lenke til kommentar

True Grit

Coen-brødrene leverer varene i denne skitne men bittersøte ville vesten-fortellingen. I kjent Coen-stil er True Grit spekket med pussige og velskrevne karakterer og et godt lydspor. To ting jeg ikke liker er for det første at Matties veslevoksenhet og... etter boken-oppførsel ble smått irriterende når det ballet seg på. Godt å se at hun ble en fjorten år gammel jente igjen i enkelte situasjoner (feks. når hun trygler LaBoeuf om å ta henne med seg, eller når hesten hennes lider nær slutten). Hailee Steinfeld har likevel et stort talent.

Den andre tingen er at skurkene fikk altfor lite skjermtid. Hadde vært kult med en slags prolog hvor vi fikk se desperadoene utføre et klassisk bankran, eller noe i den duren. Henrettelsesintroens utrolig gode replikker kunne ikke hjelpe med at hele greia ga meg assosiasjoner til den Pirates of the Caribbean-filmen som åpner med noe lignende.

 

Uansett. Smeller til med en sterk femmer på terningen.

Pluss for klump i halsen helt på slutten.

Har ikke sett originalen med Wayne, Hopper og Duvall.

Endret av Bunnskrap
Lenke til kommentar

Transformers 3 (3D)

 

 

Meget imponerende visuelt sett, men ellers lite å rope hurra for. Bare LaBeouf, Turturro og Tudyk kler iblant ukulheten som gjennsomsyrer mesteparten av filmen. Dette er vel Bays karakterutvikling: Først er alle patetiske og ukule (drit i hvor troverdige karakterer det blir av det), og så blir enkelte "kule" (i hermetegn da det føles temmelig påklistret) til slutt når det virkelig gjelder. Så har vi den håpløse kvinnerollen. Få sekunder etter at hun har sett aldeles hjernedød ut i en slow motion-scene hvor ting eksploderer og flyr vegg imellom, klekker hun ut en plan som en gjennomsnittlig tiåring hadde gjennomskuet. Sam på sin side virker mer glad i transformeren sin, og jeg klandrer ham ikke.

 

Har sett mange filmer som er dårligere, og dette er stort sett grei underholdning, tross alt. Men ikke verdt 120 kr.

 

 

3/6

Lenke til kommentar

Space Battleship Yamato (2010)

 

Her var det tydelig inspirasjons-elementer fra en rekke Am. sci-fi

Som Starship troppers, Independence Day, Alien men mest Star Wars og Star trek. De hadde sogar en "R 2", selv om den kunne spre ut armer og bein og bruke skytevåpen.

 

Effektene og såkalte "ggi" virket grei i mine øyne, men akkurat det får de mer skriftlærde på feltet eventuelt presisere bedre.

 

Problemet var mest Japanerne. Japanere passer dårlig som skuespillere med de stive figurene og geitemålet sitt. Hvertfall alene. Filmen ville vært mye bedre med Amerikanske og/eller gode Engelsk-språkelige skuespillere. Selvfølgelig.

Nå var det vel heller ikke den mest orginale historien. Den var også en rimelig sammensatt greie av tidligere nevnte filmer m.m.

 

Så litt b-preget ble det, men visuelt og handlingsmessig greit og underholdende nok.

 

6/10

 

Trailer:

http://www.youtube.com/watch?v=Row0rYFQCHs&feature=related

 

Morsomt, jeg såg den orginale animerte versionen sist uke (gjennsyn). Var ikke klar over at de kom med et "ekte" version.

 

Må se denne.

Lenke til kommentar

40 Year Old Virgin (2005) Denne filmen har alltid vært en favoritt siden første gang jeg så den. En komedieklassiker i mine øyne som får meg til å le på de samme stedene hver gang. Hysteriske karakterer i et pinlig plott med god ettersmak som varer lenge. Et herlig gjensyn. 08/10

 

Due Date (2010) Så den for første gang på kino forrige desember og var forholdsvis veldig fornøyd og ga den en 08/10. Men nå med det første gjensynet av filmen et halvt år senere ble den dessverre ikke mottatt like bra. Gir den denne gang 07/10. En mer passelig karakter tror jeg på grunn av sine heller oppbrukte karakterer og historie.

Lenke til kommentar

Jeg er helt enig i at man skal få lov til å diskutere her. Det er mesteparten av grunnen til at jeg gidder å holde meg oppdatert på denne tråden.

Jeg er ikke i utgangspunktet mot diskusjon, men hva med en slags tekstformatering enten på diskusjon eller alle anmeldelser slik at man lett kan hoppe over diskusjon og komme til kjernen av tråden?

 

Farger er en fin måte å stikke ut ting på og hvis tittelen til en anmeldelse alltid var eks. rød ville jeg raskt sortert støy fra materie.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Space battleship Yamato

 

Fy flate Groenn, jeg måtte se denne med en gang jeg så traileren du linket til. For et friskt pust i sci-fi sjangeren, og godt gjennomført film. Dette er rett og slett det som hadde skjedd, hvis Star Wars ble laget i Japan.

 

Rart jeg ikke har hørt om den før nå. Japanerne er utrolig flinke til å lage film, men det er vanskelig å få med seg hva som skjer på filmfronten hos dem. Casshern er nå "på vei ned". Og siden jeg fikk så god følelse av denne, og ble i godt humør, så får den:

 

Terningkast 6

  • Liker 2
Lenke til kommentar

The Town (2010)

 

The-Town-4.jpg

 

 

Regissør: Ben Affleck

Sjanger: Politi og røver, spenningsdrama

 

Første gang jeg ser en av Ben Afflecks to fullverdige filmer som sjef bak kamera. I tillegg til å innta hovedrollen i filmen, har han fylt skuespillerlisten med store navn i Jeremy Renner (The Hurt Locker), Jon Hamm (Mad Men) og Rebecca Hall (The Prestige).

 

Doug MacRay (B. Affleck) inntar en slags reversert "Stockholmsyndroms-rolle", til besvær for ranerbanden sin...

 

thetown_772.jpg

 

- The Town gir et OK bilde av Boston - det blir troverdig nok liksom, men du mister ikke pusten av autentisiteten

- Skuespillerne er flinke (spesielt de 4 ovennevnte)

- Ranssekvensene er veldig engasjerende!

- Utviklingen i intriger og romanser er ikke uforutsigbart og nyskapende, men leverer på godt skuespill og regi og det blir i det hele tatt en fornøyelse å se på

 

Er du en kjenner vil du nok føle at The Town skummer mye av fløten der ute, men er du, som meg, uerfaren, vil du nok ha en suveren opplevelse når du ser denne!

 

4/5

  • Liker 5
Lenke til kommentar

True Grit

 

Jaa, den var jo forsåvidt bra, men jeg klarte ikke helt å komme over en følelse av at jeg ikke "skjønte" den. Kan ha noe å gjøre med at dramaturgien var så (I mine øyne) merkelig oppbygd. Det klassiske klimakset "traff" meg liksom ikke helt. Etter klimakset tenkte jeg "DET kan vel ikke ha vært klimakset? Den kan vel ikke slutte nå?" men joda, så slutter den.

 

Den kan nok ha godt av et til gjennomsyn. Jeg vil faktisk ikke gi denne noe rating nå, i tro på at det er noe jeg ikke har fått med meg. Noen som kan opplyse meg?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

SITAT sch0n
- The Town gir et OK bilde av Boston - det blir troverdig nok liksom, men du mister ikke pusten av autentisiteten

Jeg har aldri vært i Boston, så jeg vet ikke hva de kunne gjort for å gjøre den så troverdig at jeg mistet pusten. Med mindre det er snakk om historisk drama så pleier ikke sånt å være så veldig utslagsgivende ene veien eller andre.

 

 

Jeg må forresten nevne at jeg ble litt skuffet da det var snakk om en sci-fi film med terningkast 6, så viser det seg å være anime. Her tenkte jeg at det var en god sci-fi jeg ikke har sett enda.. =/

Endret av Dorian Gray
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...