Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Wall Street (1987)

 

Wall Street, en av tidenes mest legendariske klassikere innen film. Den hardbarka regissøren Oliver Stone lagde her en interessant og veldreid dramafilm om Wall Streets tøffe og vanskelige bransje. Filmen skildrer den såkalte jappentiden som landet var en del av på 1980-tallet.

 

I hovedrollene finner vi Michael Dougles som Gordon Gekko, en av Wall Streets mest berømte, velykkede og fryktløse aksjespekulanter sammen med den unge Charlie Sheen som spiller Bud Fox, en nylig utdannet aksjemegler som prøver å bli en av de beste og har et mål om å komme til toppen. Bud har alltid beundret og hatt Gekko som forbilde og når han får et møte med denne karen går drømmen i oppfyllelse om å jobbe med han. De inngår et samarbeid og Gekko lærer nå Bud hvordan man tjener mye penger på kort tid.

Bud har nå nådd målet sitt og kjøper en flott og dyr leilighet samtidig som han blir sammen med Darien,en interiørarktitekt, spilt av Daryl Hannah.

 

Videre utspiller dette seg til å bli et forræderisk, umoralsk og en vanskelig strid å takle når Bud bestemmer seg å få Gekko til å kjøpe flyselskapet faren hans jobber i og få det på bena igjen. Men det viser seg etterhvert at det ikke blir helt slik Bud hadde tenkt seg og at den store aksjer og business verden er urettferdig og egoistisk.

 

Denne flotte, velskrevne og klassiske historien byr på mange gode karakterer, dyktig skuespill og en vel-profilert side av finansverdenen og Wall Streets "mørke sider". Snakker om dyktige skuespillere får vi også se Martin Sheen, faren til Charlie Sheen, som også spiller faren hans her i dette oppsiktsvekkende Wall Street dramaet som tok verden med storm. Samtidig fikk Michael Dougles Oscar-prisen for Beste Mannlige Skuespiller med hans rolleskildring av aksjergiganten Gordon Gekko.

 

Wall Street er en kald, økonomisk, pengefylt og beundrende film som gir oss en typisk business historie med klasse og et fenomenalt skuespill. 9.5/10

post-123100-1288362480,1775_thumb.jpg

post-123100-1288362485,214_thumb.jpg

post-123100-1288362503,0143_thumb.jpg

post-123100-1288362505,9298_thumb.jpg

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kevin Smith: Too Fat for 40! (TV 2010)

 

Utentvil den dårligste av alle KS sine Q&A opptreden. Vi alle vet at KS elsker å snakke, og han kan lett bruke 20+ minutter på å svare et enkelt spørsmål, han spøkte om dette i starten og lovet at denne gang skulle han være rask og svare så mangen spørsmål som mulig. Folk i salen klappet av glede, og jeg smilte og satt meg til rette i godstole.

 

Men dette må være rekord for Mr Smith. HELE "filmen" er han som svarte ET spørsmål....seriøst! 120 minutter på et enkelt spørsmål som var noe som dette: "how was it directing Bruce Willis?".

 

Hadde ikke brydd meg så mye om det han fortalte var noe bra, men dessverre var den ikke det.

 

4/10

 

 

The Other Guys (2010)

 

Dårlig. Typisk for en film med Will Ferrel i....Lo litt, men faen for en dritt film. Orker ikke bruke mer tid på denne.

 

2/10

Endret av AvidGamer
Lenke til kommentar
nxpgcbg21.jpg

Denne mokumentaren er virkelig verdt kinobilletten.Hvorfor ingen har tenkt på det å lage film med ordentlige troll enda er merkelig.

 

Det hele begynner med at produksjonsselskapet

Filmkameratene har blitt tilsendt harddisker med uredigert uredigert videomateriale som viser hva en gruppe med filmstudenter ifra Volda folkehøgskule har tatt opp, for så å forsvinne sporløst. Vi får se Otto Jespersen som ikke humormann i det hele tatt og for meg personlig så er iallefall det en befrielse, at vi ikke skal "tvangsle" av alt de lirer av seg.

nenjsyx20.jpg

Jespersen spiller trolljegeren Hans og gjør en oppriktig god prestasjon må jeg si med unntak av en eneste scene ved containeren går litt ut av karakteren sin et par sekunder av slutten på klippet og du ser han neeeeeeeesten smiler.

Det er dessverre noe som resten av publikum gjorde med opptredenen til Robert Stoltenberg og Knut Nærum.

Montages anmelder sier det vel best:

Øvredal går i fella er ved castingen av TV-kjendisene Robert Stoltenberg og Knut Nærum som to tilnærmet ubetydelige bifigurer. Når disse dukker opp forsvinner både filmens realisme og stemning, og ingen av dem bidrar med humor som kler universet – ei synes jeg heller de er spesielt morsomme. Hovedrolleinnehaver Otto Jespersen er riktignok også kjent fra TV, men leverer en reell, betydningsfull skuespillerprestasjon i en mangefasettert rolle som tittelkarakteren. Både Stoltenberg og Nærum blir kun forstyrrende kviser i et ellers rent ansikt – og dette problemet er ingen bagatell. De representerer et alvorlig brudd med den dokumentære autentisiteten som ellers bestrebes gjennom formspråk og narrativt konsept hele veien gjennom Trolljegeren.

 

Jeg er kunne vel egentlig ikke ha vært mer enig. Folk ler av Stoltenbergs polske karakter av nesten ren automatikk og det han sier er faktisk ikke særlig artig men fordi at de er vant til å se han i forskjellige roller og ler av nesten alt han lirer av seg. Men..hver sin smak.Siden dette er en mokumentar så er filmingen som The Blair Witch Project og gjør at CGI-en som en blir levert ikke trenger å være i super-duper kvalitet men det gjør ingenting, det er faktisk VELDIG troverdige bilder vi blir servert og jeg satt med et stort glis i løpet av hele filmen egentlig.

 

Karakter:

5/6

PS: Soundtracket på slutten er

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Saw 3d (2010)

Saw+3D+cover.jpg

Jeg får holde det kort.

Er du saw fan og ønsker å se slutt på serien (på godt og vondt) så vil jeg si filmen er for deg, fellene er kreative og jeg skal gå så langt å kalle dette den beste saw filmen siden nummer 1.

Spørsmålet som enkelte sikkert kommer til å stille , bør jeg se den i 3d?

Kort sagt ja, det er effekter her og der som er verdt å få sett i 3d, men ikke send meg hate mail hvis du tar mitt ord for det.

 

Hvis du syntes tidligere saw filmer var litt sånn ekkelt å se på (ja, for noen så er det, det) så ikke se denne.

 

Som Saw fan så syntes jeg dette var en bra slutt på serien, jeg trodde de skulle fyre av en frekk, men ble positivt overrasket.

 

7.9/10

Lenke til kommentar

the_social_network.jpg

 

 

Levde faktisk opp til de høye forventningene. Det er akkurat samme historien som Spider-Man.... nesten. I stedet for å bli bitt av en edderkopp og få superkreft, så blir han bare enda mer nerd. Og noen søt kjæreste får han seg heller ikke. Og i stedet for fighting, så er det rettsak.

Men ellers ligner de veldig.

Anbefales!

Lenke til kommentar

The Social Network er filmen om nettfenomenet Facebook som ble oppfunnet og grunnlagt av Mark Zuckerberg som 20-åring. Dette gjorde han fra rommet sitt på universitet Harvard, hvor han der gikk dataprogrammering. Denne mannen skulle en dag bli den yngste milliardæren i verden.

 

Dette har David Fincher laget film om som baseres på boken The Accidental Billionaires av Ben Mezrich. Med Fincher som regissør har han fått Aaron Sorkin til å skrive manuset. Noe som er både essensielt og kjernen i filmen. Mark Zuckerberg selv er portrettert av Jessie Eisenberg, han du kanskje har sett i filmer som The Squid and the Whale og Holy Rollers eller i mere kjente filmer som Adventureland og Zombieland. Her er rollelisten fylt av unge, nye og interessante mennesker som ikke bare er gode biroller, men som også bidrar og gjør filmen til hva den virkelig er.

 

Historien begynner med Zuckerbergs dager på Harvard, hvor han med sine venner sitter på rommet og drikker, programmerer og leker. Med de beryktede klubbene som inngår i collegelivet vil Mark skape noe større, mere virtuelt og et mere felles og sosialt samfunn som skal foregå over Internett. Han begynner først med noe som heter Facemash, som spres i en vill fart og blir uhorvelig spennende og populært blant Harvard studentene. Det viser seg at det får så mange "hits" at hele skolenettverket krasjer. Han blir så kontaktet av et par tvillinger som er på skolens ro-lag. Disse har utviklet noe som heter Harvard Connection, en side lik som MySpace, som vil gjøre et samarbeid med Zuckerberg hvor de har kontaktene og han det tekniske. Dette samarbeidet viser seg å være framgangsrikt og sikkert helt til Mark launcher Facebook, som tvillingene påstår er deres nettside. Rivaliseringen og saksøkingen er nå i gang. Dilemmaet utspiller seg mellom et vennskap eller et sosialt nettsamfunn som vil ta verden med storm.

 

Utover i filmen oppstår det glede, støtte, fiendtlighet og motstand. Mange diskusjoner, argumenter og søksmål preger filmen en hel del sammen med nerdeprat som aldri før har vært så interessant, morsomt, underholdene og beundringsverdig å se på. Hovedpersonen Jessie Eisenberg gjør her en velutført, mestrende og meget dyktig rolleskildring av Zuckerberg. Sammen med hans skildring av grunderen får vi ekstreme gode roller av Andrew Garfield som Eduardo Saverin, Marks bestevenn og Justin Timberlake som Sean Parker, medgrunnleggeren av Napster og som senere ble en del av Facebook-suksessen. Samtidig har vi Rooney Mara som Marks ekskjæreste Erica Albright som også gjør en utmerket og velspilt birolle i denne fengende historien. Man føler virkelig de mørke og mystiske vibbene som er David Fincher samtidig som det er et raskt tempo hvor interessefaktoren er på topp under hele de 110 minuttene.

 

Facebook er i dag DET største sosiale nettverket vi finner i vårt mediesamfunn med over 500 millioner brukere.

Filmen som forteller hvordan det ble til heter The Social Network og er genuint og fullkommet et mesterverk å se på.

10/10

post-123100-1288401804,0121_thumb.jpg

post-123100-1288401808,767_thumb.jpg

post-123100-1288401818,2316_thumb.jpg

post-123100-1288401821,2914_thumb.jpg

post-123100-1288401866,3496_thumb.jpg

Endret av .........
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Batman Begins [2005]

 

Gjensyn med denne filmen etter 3 år. Det er en god film men The Dark Knight er langt foran. Det er mange ting i denne filmen som irriterer meg, og jeg synes også den er ganske treig, men den tar for seg utviklinga veldig godt, og skuespillerprestasjonene er fantastiske.

 

7/10

Lenke til kommentar

I Love You, Man er en typisk humorfilm med et mannlig bånd i sentrum gjennom et velbalansert stykke komedie som handler om et kjærlig vennskap mellom to heterofile menn. Den er regissert av John Hamburg, som har vært med å lagd filmer som Meet The Parents, Meet The Fockers, Zoolander og Along Came Polly.

 

I hovedrollen finner vi den alltid underholdene Paul Rudd (Anchorman, 40 Year Old Virgin, Knocked Up, Role Models, Dinner For Schmucks) som spiller eiendomsmegleren Peter Klaven, som frir til kjæresten Zooey, Rashida Jones, etter å kjent hverandre i 8 mnd. De har nå forlovet seg og problemet blir nå å finne en forlover til Peter fordi han aldri egentlig har hatt noen nære guttevenner. Han begynner så å kontakte ukjente menn og ber dem på en såkalt "man-date". Dette fungerer dårlig helt til han ved tilfeldige omstendigheter møter Sydney Fife, spilt av Jason Segel, på hans visning av huset til Hulk-legenden Lou Ferrigno. Sydney er en kul, avslappet og rocka livsnyter som passer perfekt til Peters litt kjedelige, ensformige og seriøse liv. De kommer godt overens og blir gode kompiser som chiller, snakker om "manneting" og spiller høy musikk på hvert sitt instrument hvor de dyrker sin felles interesse for bandet Rush. Dette vennskapet viser seg å være en bra ting som leder til mange morsomme, pinlige og oppdagende øyeblikk for dem begge. Har han nå funnet sin "best-man" eller ikke?

 

Filmen handler om et mannlig vennskap som tar det komiske nivået et steg videre med dens gode replikker og ut-av-det blå utbrudd og opplevelser hvor vi får se en manns jakt på finne seg selv, samt oppdage og nyte livet på måter han vanligvis aldri ville har gjort og dette sammen med sin nye bestevenn. Paul Rudd og Jason Segel passer særdeles bra sammen og har en uforutseende og fornøyelig kjemi sammen. Vi finner også blant andre skuespillere som Jaime Pressly, Jon Favreau, Andy Samberg, J.K Simmons og Jane Curtin i denne filmen med sine morsomme innspill og dyktige, påvirkende biroller. I Love You, Man er en sjarmerende komediefilm med et mannlig og humoristisk bånd som hovedtema og som faktisk fungerer og er meget underholdene hele veien.

08/10

post-123100-1288475952,7343_thumb.jpg

post-123100-1288475958,4917_thumb.jpg

post-123100-1288475962,7573_thumb.jpg

post-123100-1288475975,7633_thumb.jpg

post-123100-1288475983,4787_thumb.jpg

post-123100-1288475987,6432_thumb.jpg

Endret av .........
  • Liker 1
Lenke til kommentar

I Love You, Man er en typisk humorfilm med et mannlig bånd i sentrum gjennom et velbalansert stykke komedie som handler om et kjærlig vennskap mellom to heterofile menn. Den er regissert av John Hamburg, som har vært med å lagd filmer som Meet The Parents, Meet The Fockers, Zoolander og Along Came Polly.

 

I hovedrollen finner vi den alltid underholdene Paul Rudd (Anchorman, 40 Year Old Virgin, Knocked Up, Role Models, Dinner For Schmucks) som spiller eiendomsmegleren Peter Klaven, som frir til kjæresten Zooey, Rashida Jones, etter å kjent hverandre i 8 mnd. De har nå forlovet seg og problemet blir nå å finne en forlover til Peter fordi han aldri egentlig har hatt noen nære guttevenner. Han begynner så å kontakte ukjente menn og ber dem på en såkalt "man-date". Dette fungerer dårlig helt til han ved tilfeldige omstendigheter møter Sydney Fife, spilt av Jason Segel, på hans visning av huset til Hulk-legenden Lou Ferrigno. Sydney er en kul, avslappet og rocka livsnyter som passer perfekt til Peters litt kjedelige, ensformige og seriøse liv. De kommer godt overens og blir gode kompiser som chiller, snakker om "manneting" og spiller høy musikk på hvert sitt instrument hvor de dyrker sin felles interesse for bandet Rush. Dette vennskapet viser seg å være en bra ting som leder til mange morsomme, pinlige og oppdagende øyeblikk for dem begge. Har han nå funnet sin "best-man" eller ikke?

 

Filmen handler om et mannlig vennskap som tar det komiske nivået et steg videre med dens gode replikker og ut-av-det blå utbrudd og opplevelser hvor vi får se en manns jakt på finne seg selv, samt oppdage og nyte livet på måter han vanligvis aldri ville har gjort og dette sammen med sin nye bestevenn. Paul Rudd og Jason Segel passer særdeles bra sammen og har en uforutseende og fornøyelig kjemi sammen. Vi finner også blant andre skuespillere som Jaime Pressly, Jon Favreau, Andy Samberg, J.K Simmons og Jane Curtin i denne filmen med sine morsomme innspill og dyktige, påvirkende biroller. I Love You, Man er en sjarmerende komediefilm med et mannlig og humoristisk bånd som hovedtema og som faktisk fungerer og er meget underholdene hele veien.

08/10

 

 

SLAPPING THE BASS MAN

Endret av olehh
  • Liker 2
Lenke til kommentar

I Love You, Man: Blant de beste moderne komediene - n0 d0ubt!

 

^Som han overfor sier, SLAPPIN DA BASS MAN! Den scenen er kanskje den vittigste jeg har sett, faktisk. Herregud som jeg lo, kjenner magen klyper seg ved baktanke :p gogo youtube

 

Sett to filmer de to seneste kveldene/nettene her, koselig, koselig...

 

Shutter Island (2010)

Steike pinadø for en intens og god film, masse gode replikker framført av en eksemplarisk passende gjeng, en vag og ekkel aura som peker mot at noe er riv ruskende gale på denne øyen. Denne "groove'n" er veldig godt støttet opp om av soundtracket - freaky shit! Thriller som, både under og etter titten byr på tolkning og diskusjon (hey guyize) i fleng. Det psykologiske og alle symbolene blir så overveldende at jeg plasserte dem opp-ned underveis. Megafilm, rett og slett! :D

 

edit: likte veldig godt replikken til Leo DiCap (Teddy Daniels) som jeg tenker forklarer heile sjiten:

 

 

Teddy: Which would be worse, to live as a monster, or to die as a good man?

 

Her har han innsett at han ikke klarer å leve med den viten at han drepte konen som druknet barna deres, samtidig som han vet at både han og resten av mentalsykehuset ikke har godt av at han blir helt absurd i å skape en setting hvor han og sine er uskyldige eller ikkeeksisterende - enda en gang. Velger derfor å la seg lobotomiseres før han går crazy igjen. Noen som er enig/uenig?

 

lest meg opp på lobotomisering også - nasty shit det der. "icepick" *shivers*

 

 

Tips: Se denne når du føler deg våken og konsentrert, kan være mer givende når man følger ekstra godt med og kan tenke forholdsvis klart underveis (jeg følte selv jeg gikk crazy iblant :p). :)

 

10/10

 

... og fra en megafilm til en annen:

 

Waterworld (Don't care)

hahaha, komitragiske greier dette. En del umulige (tildels kule) stunt, men jeg satt og lo meg gjennom dette av alle "ufrivillg komiske" replikkene/handlingene. Helt midt på treet, jeg klarte meg fx. fint med den lille blunderen jeg tok mot slutten, ødelagte ikke noe spezz av handlingen/plottet - som byr på fintfint lite. Se denne for en merkelig latter, samt Kevin Costner gjør umulige ting på reisen på sin dødskule båt. HrhR - gjensyn, nei takk, pen dame tho.

 

4/10

Endret av sch0n
Lenke til kommentar

Sleepy Hollow (1999)

Denne mørke, mystiske og skremmende filmen er regissert av den gotiske og mesterlige Tim Burton som her nok en gang har tatt med seg sin bestevenn Johnny Depp. Dette er historien om den hodeløse rytteren basert på Washington Irvings bok The Legend of Sleepy Hollow. Sammen med Burton og Depp er det Francis Ford Coppola som produserer og Danny Elfman som bringer filmen til livet med hans fantastiske og legendariske musikk. Alle disse menneskene er her elementer som gjør denne filmatiseringen av den hodeløse rytteren til en god filmatisering som gir oss en dreven , creepy og veldreid filmfortelling.

 

Johnny er satt i hovedrollen som Ichabod Crane, en etterforsker fra New York, som drar til Sleepy Hollow for å løse et drap. Dette er en såkalt spøkelsesby som gir oss alle frysninger i hele kroppen. Det viser seg at tre personer har blitt drept i løpet av to uker og alle hodeløse. Det tar ikke lang tid etter han ankommer byen at det oppstår enda et drap. Crane møter her den unge jenta Katrina Van Tassel, spilt av Christina Ricci, som han får et godt bekjentskap og en liten romanse med utover i historien. Han har et møte med landsbyens eldre, blant andre spilt av Michael Gambon og Jeffrey Jones. De forteller en historie om den barbariske krigeren Hessian Horseman, spilt av Christopher Walken, som kjempet i den Amerikanske uavhengighetskrigen og ble der kjent for å halshugge sine motstandere. For 20 år siden ble han tatt av noen soldater, halshugget og begravd. Helt siden den gang mener de at gravplassen i skogen er hjemsøkt. Crane begynner så etterforskningen med en gang på sin særegne måte.

 

Utover i filmen blir flere av Sleepy Hollows innbyggere drept samtidig som Crane kommer nærmere og nærmere denne fryktløse og hodeløse hestemannen. Og hvor nærmere han kommer hvor mere spennende og intenst blir det. Dette er sannelig en typisk Tim Burton film der vi får se et gotisk, tåkelagt og spøkelseaktig miljø med et grått bruk av lys i scenene som definitivt skaper Halloween-stemningen. Sammen med dette får vi også Elfmans velpassende musikk som ombringer oss av nytelse og skrekk rundt hele opplevelsen som også gjør det til en ganske så vakker film både å se og høre på. Med Burtons regi, Elfmans musikk, Depps dyktige framførelse og Christina Riccis heller ikke så verst skuespill får vi en heidundrende historie. Dog dette eventyret har en del usannsynligheter og dumheter som ikke gir mening eller som er interessant å se på.

 

Men Sleepy Hollow er en god Halloweenfilm som bringer oss spenning, grøss, mørke skoger og ikke minst en fortreffelig og underholdene filmopplevelse fra mesteren av spøkelser og uhyggelige omgivelser, Tim Burton.

7.5/10

post-123100-1288489980,8973_thumb.jpg

post-123100-1288489985,7894_thumb.jpg

post-123100-1288489989,639_thumb.jpg

post-123100-1288489993,9535_thumb.jpg

post-123100-1288489997,2855_thumb.jpg

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Liker anmeldelsene dine ........ Artig med litt bilder også.

 

 

Jo, takk for det :) Jeg syns bildene bringer fram det visuelle i en anmeldelse slik at det ikke bare blir en vanlig tekst.

Man føler seg kanskje litt nærmere filmen og kan koble seg opp mot den på en lettere måte hvis en har bilder.

 

Flott å høre positive tilbakemeldinger fra det en har gjort. Det blir man alltid glad av.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Harsett to filmer fra sene 70-tall, som jeg ikke hadde for store forhåpninger til. Men tok feil denne gang.

 

Day of the Woman(1978)

 

Regnet med dette var temmelig primitive greier, med ukjente skuesplillere der flere har spilt kun i denne filmen. Men synes den var langt over forventningene på alle måter.

En sterk film om voldtagelse og kvinnens hevn etterpå.

 

Enkelt laget, men likevel fengslende og rimelig realistisk.

7/10

 

 

The Warriors(1979)

 

Dette må være en klassiker. En av de beste filmene jeg har sett om gjenger i Usa.

Stort mer er det ikke å si, annet enn at den anbefales om en liker slike filmer

8/10

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...