Gå til innhold

Hva leser du nå og hvordan går det liksom


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 4 uker senere...

Leser for tiden Rambo: First Blood Part 2 av David Morrell. Ganske interessant bok med tanke på hvordan den ble til. Kort sagt Morrell solgte rettighetene videre til de som lagde filmen, men de ville absolutt ha en bok basert på den andre filmen, og da Morrell solgte rettighetene satte han en liten klausul at kun han får skrive nye bøker om Rambo. Det hadde han ikke engang lyst til å gjøre, men godtok det til slutt etter press, mot å få bruke en blanding av det ferdige manuset, originalmanuset til James Cameron og lage en del selv. Til slutt ble det ca en tredjedel av hver. Historien følger filmen ganske bra, men har en god del endringer her og der, og går mye dypere inn på hvem Rambo er, hva han tenker, hva han føler og alt det der. Absolutt en bok jeg kan anbefale til fansen.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

 

Litt på etterskudd: Ferdig med alt av Harry Hole. Fantastisk univers, med "politi" som en perfekt avslutning.

Har da kjøpt inn Paganikontrakten som julebok.

Jeg skammer meg litt når jeg leser dette. Har HH helt fram til politi men har ikke begynt å lese, og jeg er vel halvveis i paganikontrakten, men ikke komt lengre :O

 

 

Ikke noen skam er nødvendig! Når man først får ånden over seg, raser man seg gjennom slike bøker. Det kan ikke "tvinges" frem leselyst. :-)

Lenke til kommentar

Kjøpte med meg lett lektyre til togturen hjem: Paper Towns av John Green. Har ikke kommet langt nok til å si hva jeg synes enda.

 

(Likte The Fault in Our Stars, men An Abundance of Katherines blei litt i ungdommeligste laget, hvis det er lov å si.)

 

Leste fault in our stars på en drøy dag, Katherines gav jeg opp halvveis....

 

 

Nå leser jeg The Lies of Locke Lamora. Måtte starte på den en gang til da min lånte Kindle gikk at skogen. Fikk egen til jul og ante ikke hvor langt jeg hadde kommet. :p

Lenke til kommentar

Dette er kanskje litt off topic, men jeg savner en god diskusjon av en bok. Finnes det noen tråder der man avtaler på forhånd hvilken bok man skal lese og etter en viss tid så diskuterer man boken?? Og om ikke er det noen som er intrs i en slik tråd? Ikke bare får man diskutert noe man har lest sammen med noen andre, man får og gjerne lest noe man ikke en gang hadde tenkt å lese. Vinn-vinn.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Har lest i underkant av 200 sider av Ensomheten i Lydia Ernemans liv av Rune Christiansen i dag - ikke at det er noen stor bragd, da boken er fylt av korte kapitler og mye luft mellom dem. Resten leses i morgen formiddag.

 

Jeg har alltid ansett meg selv for å være en fyr som trenger handling for å komme meg gjennom en bok, men det at jeg storkoser meg med denne boka tilsier noe annet; det er en bok uten særlige inntriger og lite ekstern spenning, men er finurlig og utrolig godt skrevet. Språket i boka er noe helt annet enn det vi får servert av krimforfatterne, og også bedre enn det jeg har lest av annen norsk skjønnlitteratur, dog det er en skuffende kort liste jeg nå forsøker å forlenge. Jeg har Leve posthornet av Vigdis Hjorth liggende, og er klar begynne på den i morgen. Det er et rikt ordforråd, og med mange gode formuleringer og nærmest vakre setninger, og det har åpnet mine øyne for skjønnheten, anvendeligheten og bredden i det norske språket etter at jeg i en lengre periode har lest både skjønnlitteratur og pensum på engelsk, og kun benyttet meg av "hverdagsnorsk".

 

Uansett, om du er interessert i en kort bok, flott skrevet og som byr på en langsom fortelling, mer vakker og finurlig (i mangel på bedre, mer beskrivende ord) enn spennende og handlingsdrevet, er dette en bok du burde sjekke ut. Den vant forøvrig Brageprisen 2014, og har mottatt lovord fra mang en kritiker.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...