Gå til innhold

Hva er dine beste bokanbefalinger? [No Spoilers]


Anbefalte innlegg

Jepp, dette håper jeg da at kan bli bokforumets "Denne boken har jeg lest og jeg syns andre brude lese den også"-tråd. Så, hvis du har lest noe bra - kom med det her :)

 

Jeg er vel først ut jeg da. Den absolutt beste boken jeg har lest per i dag er "The Da Vinci Code" av Dan Brown. New York Times bestseller og den kom rett og slett bare på meg som en fullstendig overraskelse. Trodde jeg hadde kjøpt en OK bok som jeg så skulle kose meg med, men det viste seg jo da at den var absolutt umulig å legge fra seg. Etter et par dager var jeg ferdig og jeg er fremdeles i sjokk over mye av innholdet i boken. Les denne og du kommer til å få en ganske stor, ny forståelse over en del ting :)

 

Hvis du liker fantasy vil jeg også anbefale hele fantasyserien fra "Robert Jordan" - "The Wheel of Time". Er i per i dag oppe i 10 bøker + en prequel og AFAIK så skal han prøve å runde den av på noe ala 13. Denne serien er vel kjent som fantasyverdenens nest største serie.

På en meget bra andreplass kommer en forfatter kalt "Raymond E. Feist" med en serie på minst like mange bøker. Verket starter med tre bøker i serien "The Riftwar Saga". Så er det en del bøker, halvveis frittstående vel og så avsluttes serien med te bøker i serien "The Serpentwar Saga". Er også en serie på 3 bøker kalt "The Empire Series" som jeg synes er det beste han har skrevet. Bør leses etter du er ferdig med Riftwar eller noe.

 

Uff, jeg har mange bøker å anbefale i dag :)

 

Er du en fan av middelalderen og tempelriddere, eller syns det er stilig, er Jan Guillou sin serie om Arn Magnusson verdt å lese. 3 bøker, starter med "Veien til Jerusalem" og ender med "Riket ved veiens ende". Finnes også en sequel kalt "Arven etter Arn" eller noe i den dur. Også noen bøker som du vil bli helt fortapt i når du leser :)

 

Har lest noen bøker som jeg tror het "Den siste samurai" også, men jeg er ikke sikker. Har iallefall ingenting med filmen å gjøre, men er nermest kunstverk innen bokskrivning og lærer deg en hel utrolig stor del av gamle Japan.

 

Hmm, mer kommer jeg ikke på akkurat i øyeblikket. Noen andre som har lest andre gode bøker de gjerne vil at andre skal lese? :)

Endret av Blib
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Blib: Er helt enig med deg om Jan Guillou, leser bøkene for andre gang og de er enda bedre nå.

Ellers kan de som likte filmen "Interview With The Vampire" ta for seg boka "Lestat" av samme forfatter, Anne Rice. H.P. Lovecraft er vel heller ikke å forakte :)

"Hannibal" av Thomas Harris ligger helt på topp hos meg. Tusen ganger bedre enn filmen (som var elendig ...) og boka er noe av et mest fengende jeg har lest.

Lenke til kommentar

Raymond E. Feist anbefales, ja. Jeg liker de tidligere bøkene hans best, i de siste er det gjerne slik at SuperDuperMegaOndingen som har herjet i 5/6 av boken, gjerne blir beseiret på en halv side.

 

"Og så sverdet Arutha SuperDuperMegaOndingen i hodet, og SuperDuperMegaOndingen døde en grusom død. Og så ble det mjød og stekt villsvin på alle mann."

 

Ellers er "Enders game" av Orson Scott Card meget bra.

Lenke til kommentar

Jeg vil selvsagt anbefale Ringenes Herre og Harry Potter, men andre , ikke fullt kjente bøker, men likevel gode, er Philip Pullmans His Dark Materials. Serien består av tre bøker, hvorav alle har utkommet på norsk.

Jeg holder på med den siste nå, og selv om 1-eren og 2-eren hadde en noget tung start, blir de alle tre svært spennende etterhvert.

 

Hvis du er opptatt av Tolkiens univers, er Silmarillion å anbefale. Den er nokså tunglest, og med enormt mange forskjellige navn, kan det være vanskelig å følge med, men den er iallefall verdt en titt.

Lenke til kommentar

Tja, ringenes herre er jo alltid med på lista mi .)

 

Wheel of time serien er vel også ganske bra...

 

"Sword and Song", og "Starlight & Shadows" seriene av Elaine Cunningham er vel de bøkene jeg har lest i det siste som jeg har likt best...

 

Discworld er jo en klassiker, selv om jeg bare har lest en bok da :p

 

Den komplette serien med Hitchiker's guide to the galaxy (alle 5 bøkene i trilogien) er jo ett must for alle som leser engelske bøker...)

 

Av de få non-fantasy bøker jeg har lest, så er vel Mario Puzo's "The Godfather" noe av det beste (men på norsk! o.O )

 

"Of mice and men" ble lest som ett skole prosjekt, men jeg fant fort ut at denne pærlen av en bok kunne jeg fint ha lest på egen hånd :-)

 

"Stupid White Men" hysterisk morsom, om kanskje satt litt på spissen for å få frem det morsomme, men garantert en god latterkule!

Lenke til kommentar

Absolutt enig i at "Hannibal" av Thomas Harris er å anbefale. Filmen yter ikke boka rettferdighet!

 

For de som liker spion/agent thrillere kan jeg sterkt anbefale "Eye of the Needle" av Ken Follett. Spennende til siste slutt.

 

Støtter også opp under "Silmarillion" av Tolkien. Og som Treblad nevner er den noe tunglest (takk gud for navnelisten bakerst i boka!).

 

Leser nå "Catch 22" av Joseph Heller. Veldig morsom, satirisk og absurd bok, hvor det er lagt stor vekt på karakter skildringer.

 

"The Da Vinci Code" er neste på lista mi, og etter å ha lest Blibs anbefaling ser det ut til å være et godt valg :)

Lenke til kommentar

The DaVinci Code av Dan Brown (har hørt at mange av de andre bøkene hans skal være bra også)

 

Dark Elf Trilogy av R. A. Salvatore

 

A Song of Ice and Fire serien til George R.R. Martin

 

The Voyage of The Jerle Shannara serien til Terry Brooks

 

Counselors and Kings serien til Elaine Cunningham

 

The Ring of Five Dragons av Eric Van Lustbader (bare første bok i en serie, men jeg kan ikke anbefale resten da jeg ikke har lest de)

 

Thomas Covenant The Unbeliever, begge krønikene er veldig bra skrevet og har bra historie. De er skrevet av Stephen Donaldson

 

Mange av seriene til David Eddings er også bra, selv om det kan bli litt mye "god mot ond" greier, litt stereotypt til tider.

 

Dette er bøker som jeg har kost med voldsomt med i sengen og på badestrender. Og selvfølgelig _må_ alle leses på engelsk. For det meste fantasy, men det er fantasy jeg liker best å lese :)

 

edit: Forøvrig helt enig med Blibs anbefaling av The DaVinci Code, om ikke den beste jeg har lest, så en veldig god bok.

 

 

Fant forresten to til bøker av Dan Brown i bokhyllen... får vel lese disse og komme tilbake med en "statusrapport" seinere :)

 

De heter "Angels & Demons" og "Deception Point"

Endret av SBS
Lenke til kommentar

Rart at ingen har tatt opp "Dragonlance" utrolig bra bøker innen Fantasy sjangern. Det er ca 120 forskjellige bøker i DL, men mange forskjellige forfattere. Begynn og les 'Dragonlance Chronicles Bok 1-3' og du er hekta....

 

Så må jeg si meg enig med SBS angående

 

Dark Elf Trilogy av R. A. Salvatore.

 

The Voyage of The Jerle Shannara serien til Terry Brooks

 

Meg må nok plusse på noe sånn som hele Shannara serien

som består av:

 

Sword Of Shannara

First King of Shannara

The Elfstones of Shannara

The Wishsong of Shannara

Talismans of Shannara

Scions of Shannara

Elf Queen of Shannara

Druid of Shannara

 

 

Og til Drizzt serien (Drow Elf):

 

The Icewind Dale Trilogy Collector's Edition

Legacy of the Drow Collector's Edition

The Cleric Quintet Collector's Edition

Paths of Darkness Collector's Edition

The Thousand Orc's

The Lone Drow

 

Sword of Truth serien er og høyt oppe:

 

Wizard's First Rule

Stone of Tears

Blood of the Fold

Temple of the Winds

Soul of the Fire

Faith of the Fallen

The Pillars of Creation

Naked Empire

 

 

 

Jeg kunne sikkert anbefale 100 til men dette holder for nå...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...