Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Det er litt rart egentlig, iom at AMD på siste generasjons GPU'er. Har mye kraftigere compute power en Nvidia sine.

Det har ikke så mye med hardwaren å gjøre, det er mer software støtten som er problemet. Nvidia's CUDA er etter hva jeg forstår en programmeringsplattform som er mye brukt og er effektiv og enklere å programmere mot. AMD's OpenCL har ikke hatt samme utbredelse.

 

Dette er etter hva jeg forstår i ferd med å endre seg med nyere versjoner av OpenCL.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Jeg tenkte å prøve tear's OC BIOS for å overklokke mine 6128. En ting jeg lurer på i den forbindelse er om det vil være en stor fordel å ha 1600MHz minne istedet for 1333MHz ved overklokking?

 

Jeg er på litt tynn is her, men mener at Magny Cours minnekontroller i 6128 støtter inntil 1800MHz minne så det burde gå bra. Nå kommer det an på hovedkortet også, men hvis det var H8QGi+-F du hadde så støtter det inntil 1600MHz. Foldingen utnytter minnet, dess raskere jo bedre, så jeg vil da tro at det lønner seg å bruke 1600 vs 1333MHz. Men du må velge riktig type minne som kan gjenkjennes av hovedkortet. Minnet må derfor følge JEDEC standard, ikke XMP som ikke vil gjenkjennes korrekt. XMP minne kan brukes, men min erfaring er at dette gjenkjennes som 1066 eller 1333MHz selv om det støtter 1600MHz eller høyere.

 

Link: http://en.wikipedia....emory_standards og http://en.wikipedia....ofile_.28XMP.29

 

Må jo legge til at jeg kan ikke teorien bak dette, men skriver kun ut fra egen erfaring. Det kan derfor være lurt for den enkelte å sjekke dette nøye med det hovedkortet & CPU man vil bruke.

 

Tar det forresten lang tid til jeg kommer inn på teamlista på nettsiden?

 

Teamlista oppdateres hver tredje time fra 01.00 osv. så du vil se resultatet der hvis du lastet opp min en time før.

 

***

Kan jo nevne at mine fire 6172 nå er solgt, og fire nye (brukte) Opteron 6276 ES er bestilt og på vei fra Korea. Venter dem på plass i boksen en gang i neste uke, og håper bare de vil gjenkjennes av hovedkortet mitt. Siden det er ES chipper velger jeg å bruke Ecc/Reg minne, og har bestillt 16 stk. slike for sikkerhets skyld. Minne i reserve er alltid godt å ha liggende. I dag står det 16 stk. 4GB Corsair 1600MHz LP på dette kortet, som jeg håper vil fungere videre også med de nye chippene, men jeg har en uggen følelse av at de ikke lenger vil virke der.

 

Dette blir veldig spennende, og jeg skal forsøke å nå en million PPD som vil være rekord for en rigg så langt, men jeg tror jeg har litt dårlig tid. Jeg leste for noen dager siden at en TPF på 6:46 var oppnådd, som gir en PPD på 986847,1. Jeg må nå ned til 6:42 for å runde en mill. Med min E5-4650 rigg har jeg vært nede i 6:52 så vi har vært nærme en stund. Jeg har ES utgaver også av E5-4650 chippene, men de lar seg ikke klokke en MHz på vanlig måte. Jeg vet at tear jobber med en utgave av TPC for Xeon som kanskje vil gjøre at frekvensen kan økes noe.

Endret av -alias-
Lenke til kommentar

Virker som det er langt mellom 8057-wuene, men når QRB på GPU går public så burde det bli en grei økning fra min side hvertfall (Så sant den bonusen som blir sett på 8057 ikke justeres ned) :)

Med 2 x 670 og 2 x 460 som gnager hjemme nå så bør det bli bra!

 

Og egentlig generelt fra laget, regner med at det er mange som folder med gpu her.

Så blir spennende å se hvor mye det egentlig blir.

Endret av Snytefant
Lenke til kommentar

På WU 8018 lå han på 18,5K ppd pr gpu på GTX 690

Med WU 8057(Som da er den nye GPU WUen i beta med QRB) ligger han nå på 140K ppd pr gpu.

 

Så økningen er betydelig!

 

Han har fått ned 8057 sammenhengende nå siden fredag kveld.

 

 

 

Når jeg sa langt mellom 8057 wuene, så kan det virke som at hvis man først har fått den så blir den.

Jeg har ikke sett de engang på mine 2 670/2 460-kort.

Men håper da de snart kommer ned til meg og ..

Endret av Snytefant
Lenke til kommentar

Kompisen min bruker nå bare client-type=beta

 

Folding core er hvertfall 2.25, eneste som funker med Kepler.

Usikker på om det er 2.22 eller 2.25 som gjelder for Fermi. Har vel sett både og i diverse fora.

 

Kjører nå client-type=beta/max-packet-size=big på et 670 og et 460. og med bare beta-flagget på de to andre 670/460-korta. Så får se hva som evt. kommer ned. Men regner med at det kommer en gjevn strøm med 8018 ..

Endret av Snytefant
Lenke til kommentar

Okei folkens, nå har jeg blitt lysten på å pushe poeng.

 

For øyeblikket folder jeg med helt standard v7-klient på litt forskjellige maskiner. Hvilke tweaks og triks kan jeg gå for uten å røre beta stuff? Mener å ha lest at å folde i linux gir bedre resultat enn på Win, stemmer det? Har en maskin med dual boot (mobile Ivy Bridge) som brukes lite.

 

Har forøvrig byttet ut en core2duo-maskin til fordel for en i7 860 (2.8GHz), men måtte pensjonere en core2duo i samme slengen. Planen er å sette i drift igjen ene core2duo-en bare jeg får re-installert og slikt.

Lenke til kommentar

Mener å ha lest at å folde i linux gir bedre resultat enn på Win, stemmer det?

Har aldri sammenlignet dette selv, men har lest at det gir minst 10% bedre ytelse å folde i Linux. Det skal ha med optimalisering å gjøre, samt at Linux-klienten er 64bit (hvis du kjører 64bits Linux) mens Windows klienten er 32bit.

 

Så hvis du skal kjøre i Linux for å få mer ytelse bør du installere 64 bits Linux.

 

Vil den automatisk justere ned foldingen, visst man spiller? eller må man faktisk stoppe foldingen, før man starter spillet?

Du bør nok sette den på pause når du skal spille. Ihvertfall for GPU.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...