Gå til innhold

Trance-tråden - les reglene


Xanitra

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Interessant melding på airwave (laurent veronnez) sin hjemmeside nå;

And finally the Airwave album as I owe you a few words about it. I told you that changes were going to be dramatic, and they are. I think this time there will be no going back. I’m going for a sound that in first instance seems far away from trance, but that makes you understand that everything that’s called «Trance» today, well, already belongs to past mistakes. It was about time to show who the boss is, and this time is coming really really soon.

jeg håper virkelig han treffer spikern på hodet med det der.. er på tide at noen gjør noe for å få denne sjangeren på rett spor igjen.. Laurent Veronnez og Rich Mowatt (Solar Stone) virker å være de eneste av de gamle storhetene som fortsatt er interessert i å utvikle sjangeren fremfor å selge sjela si.. Union Jack-comebacket var forsåvidt også et friskt pust -fra fortiden..

http://www.youtube.com/watch?v=tCZ3JyngVNs

http://www.youtube.com/watch?v=_0qljxrhaCs

 

Solar stone kommer med nytt album snart også, uten at jeg har så store forventinger til det -den første singelen var ihvertfall ikke noe å rope hurra for og han har varslet at han vil teste en del andre sjangere denne gangen.. jeg har imidlertid adskillig høyere forventninger til oppfølgeren til Electronic Architecture, som han har sagt at er på vei og det var jo et album som virkelig viste hvor skapet skal stå hva angår mix-album, så det ser jeg frem til..

Lenke til kommentar

Ta vare på hørselen din mens du kan - Guide!

 

For oss musikere, dj's, clubbers og alle andre som utsetter seg for støy - er hørselen veldig sårbar. Vi har alle tusenvis av ørsmå hår i ørene våre som oppfatter lydfrekvenser og forteller det til hjernen vår som oppfatter det som lyd. Med alderdom dør mange av disse hårene og resulterer i dårligere hørsel. Men mange unge og voksne i dag får hørselsplager tidligere. Kanskje ikke så rart..stikkord: Ipod, gaming/spilling, festing, konserter, trafikkstøy osv. Mange av de som er på forumet her utsetter seg for høy lyd fra musikk når vi dj'er eller clubber.

 

Så hva kan vi gjøre med det?

 

Jo, kjøp støpte øreplugger som er tilpasset øret ditt. Den mest vanlige typen er øreplugger med ER-filter, som demper lyden jevnt over med enten 9 dB, 15 dB og 25 dB. Du beholder altså lydbildet, men skrur ned volumet. Nesten som å skru ned volumet på stereoanlegget ditt. Vanlige skumgummi ørepropper demper høyfrekvente lyder mer enn lavfrekvente som gjør det vanskelig å høre tale og musikk. Selv bruker jeg støpte øreplugger med ER filter når jeg dj'er, clubber og er ute i trafikken. Selv på jobb med masse høylytte unger bruker jeg de, men da setter jeg bare inn 9 db filteret som bare demper litt. Når jeg dj'er setter jeg inn 15 db filteret. Når jeg sitter på flyet og vil sove setter jeg inn 25 db filteret. Men mange bruker også dette filteret når de clubber.

 

Slik ser mine ut:

ER1.jpg

 

ER2.jpg

 

Det du må gjøre er å få tatt avstøpning av øregangene dine og bestille ørepluggene. Hvis du bor i Oslo kan du besøke butikken "Hørsel i sentrum" (Re-Sound) i Pilestredet 7A i Oslo sentrum. Der får du tatt både avstøpning og bestilt. De som ikke bor i Oslo må få seg en time hos Øre nese halslege eller audiograf. Si når du bestiller time at du vil ha støpte øreplugger for musikere med ER filter. I samme slengen kan det jo være greit å få tatt en liten hørselstest? Uansett, da tar de avstøpning av øregangene dine, sender de til firmaet som lager ørepluggene og så får du de i posten 3-4 uker senere.

 

Hva koster det? Jeg betalte cirka 1700-1800 kr med alle 3 filtrene, -9db, -15db og -25db. Da kommer de i en fin liten tøy-pouch med gildelås.

 

Dette er værtfall noe jeg anbefaler alle å bruke..har man fått en hørselskade vil den aldri kunne opprettes. Og det skal mindre til enn man tror, det kan undertegnende bekrefte. Har fått en liten hørselskade som gjør at jeg oppfatter høye frekvenser som ubehagelige. Men heldigvis oppdaget jeg at det finnes hjelp der ute, nemmelig disse ørepluggene. Så nå slipper jeg å gi opp hobbyen min..jeg kan kose meg med djing, clubbing og andre ting..uten å våkne opp dagen etterpå med en evig uling i ørene. Derfor vil jeg dele mine erfaringer med dere..ikke dj eller dra på events uten beskyttelse.

 

Mer info:

http://www.gnresound.no

 

Jeg har også et par støpte øreplugger med hodetelefoner inni seg som jeg bruker til å lytte til musikk på mobben, se video på laptopen på flyet osv. Vurderer å prøve de med djing også! De sitter som støpt i øregangene mine og demper lyd utenfra veldig bra! Slik ser de ut:

 

Inear1.jpg

Inear2.jpg

 

Lykke til med valgene deres...og kom gjerne med spørsmål! :-)

Lenke til kommentar

Hvorfor ikke spille lavere musikk, ja er klar over at høy musikk er bra for utestedene slik at folk drikker mer øl men ikke så høyt at det gjør vondt for ørene. Bra innlegg forøvrig, blir vel til at jeg også skaffer meg slike ørepropper etterhvert.

 

Forøvrig krangel om lydnivå:

http://www.nrk.no/kultur_og_underholdning/1.7118717

http://www.dagbladet.no/2010/06/03/kultur/musikk/konsert/festivaler/festival/11991132/

Forstod meg ikke helt på hva musikkbransjen prøver å si her.

 

edit:

http://www.youtube.com/watch?v=8_tv-5vDaEQ

Endret av Blåbær
Lenke til kommentar

Ble sittende å høre på Ellie Goulding sin Under The Sheets, og syns vokalen og melodien hadde passet SINNSYKT bra i en trancelåt. Har hittil bare funnet house og dubstep-mixer, men er det noen DJ`er som har mixet denne om til en grom trancelåt? :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...