Gå til innhold

Trafikalsk klagemur


Opus

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg skjønner at langtransportsjåfører blir utålmodige når de kjører langt.. Men når vi ligger litt over fartsgrensa (4-5km/t) med godt synlig L, blir det rett og slett for dumt at de ligger 1 meter bak og presser. På strekningen Trondheim - Oslo gjennom Østerdalen var dette tilfellet med samtlige vogntog som tok oss igjen..

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Oppussing og vedlikehold av tunnelene er noe som må gjøres pga. stort etterslep, samt EU-krav.

En stor del av dette arbeidet har blitt lyst ut lenge før Corona og mye etter at oljeprisen gikk rett ned.

Arbeidet bidrar til å holde økonomien i gang og mange firmaer i arbeid.

Sånn sett ser jeg ikke noe bedre tidspunkt å gjøre dette på enn nå når trafikken tross alt er mindre enn før pandemien.

Lenke til kommentar

Den er nok mindre i antall biler per dag men samtidig har folk blitt oppfordret til å unngå kollektiv og komme seg inn til Oslo på alternative måter. Bruktbil salget har eksplodert og det er mye trafikk. Stort etterslep i dag eller om 6 mnd. har liten betydning og såvidt jeg har skjønt er det ikke mangel på arbeid siden det er stort etterslep.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Det er ytterst sjelden jeg tuter på folk, men idag følte jeg for det. Jeg pleier å kjøre en svingete grusvei - som er både korteste og raskeste vei, med stedvis særdeles uoversiktlig - på tur til og fra jobb. Er en typisk offentlig landevei.

Det er spesielt en "S"-sving med topp i midten, så det er en helt blind sving fra begge sider, hvor man må være ekstra påpasselig. Jeg kjenner svingen, og er spesielt forsiktig på vinteren da jeg har hatt noen nesten-utforkjørsler der pga. snøføyke.

Og når jeg var på tur hjem idag så møter jeg en større 4-hjulstrekker der, type Landcruiser. Uten fremlys og liggende mer på min side av veien enn sin egen. Hadde det vært så glatt akkurat der som jeg fryktet når jeg sto på bremsen så hadde det blitt kollisjon. Men jeg klarte heldigvis å bremse godt nok og den fikk etterhvert flyttet seg tilbake til sin egen siden av veien. Og den sjåføren virket IKKE forberedt på møte noen der.

Veien er bred nok til å møte biler hvorsomhelst, men de fleste, meg selv inkludert, har nok en tendens til å kutte svingene mest mulig, som var det den bilen gjorde. Så vi passerte hverandre med ihvertfall for meg med skrekken. Og litt kjeft fra meg med lydhornet.

Lenke til kommentar

Kjører i kø, svart bmw presser seg 1 meter bak meg selv når jeg står i kø.. Får ikke gjort noen ting ettersom køen strekker seg så langt øye kan se.. Så fort det løsner opp ligger han 40-50 meter bak som vanlig trafikk.. Så fort det blir kø igjen, tilbake å presse som bare faen..

Samme greie med en hvit bmw i natt, presse på til det løsner opp, kom ned på en 2 felt vei, presse virkelig på før så å bytte felt til venstre og nesten kræsje inn i midtrabatten som separerte venstre-felt, buss felt og så høyre avkjøring felt inn til en tunnel. (Venstre og buss feltet går til en rundkjøring.) (Spesifikt her, må gå til bakkenivå får å se oppdatert vei: 59°08'41.6"N 9°38'04.2"E)

Tror jeg skaffer meg dashcam i nærmeste fremtid, både framme og bak.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Kjørte 60 på en relativ åpen vei, var noe vei-arbeid som kom opp.. Men akkurat da jeg kom mellom 2 bygge områder bestemte en BMW Sedan Hybrid og legge seg MIDT i veibanen min for så å rygge inn i sin egen.. MIDT i veien skulle han snu med motgående trafikk som var meg. Når jeg tror jeg har sett nok dumt i trafikken overrasker noen meg neste uke.. *sukk*

Lenke til kommentar
MultiGamerClub skrev (På 13.11.2020 den 20.21):

Kjørte 60 på en relativ åpen vei, var noe vei-arbeid som kom opp.. Men akkurat da jeg kom mellom 2 bygge områder bestemte en BMW Sedan Hybrid og legge seg MIDT i veibanen min for så å rygge inn i sin egen.. MIDT i veien skulle han snu med motgående trafikk som var meg. Når jeg tror jeg har sett nok dumt i trafikken overrasker noen meg neste uke.. *sukk*

Hva slags bil kjørte du? Det kan jo hende det er et bilmerke som har vikeplikt for BMW.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Rolf_X skrev (12 minutter siden):

Sent på kvelden.. Audi så det ut som... kjører med tåkelys med kjørelys uten at det er tåke og ligger klint oppi ræva på bilen min i 30 sone selv om jeg ligger i 30 (gps måling). Blir tydeligvis sur når det blir bremsa hardt ved en fartsdump så får telefon fra idiot etterpå som sutrer.

Hvorfor svarer du på lovbrudd med et verre lovbrudd?

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Ja... og når det er en 30 sone så må en også kjøre deretter. Det er ikke lovbrudd å bremse ned ved en fartsdump. 30 dumper er ganske skarpe. Verste lovbruddet er jo faktisk å ligge så tett oppi bilen forran at det ikke er mulig å se verken regnr. eller biltypen. Og at fyren faktisk ringer etterpå å er hissig... Det viser bare at den personen da er en person som er farlig i trafikken. Tydelig at det er akseptabelt å ligge klint inntil forranliggende kjøretøy for noen her...

Og... dette er på kvelden i mørket i tilleggg...

Endret av Rolf_X
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Gavekort skrev (6 timer siden):

Reagerer man på tåkelys+nærlys på dagen så er man bare ute etter å bli provosert. Litt som de som gir gass inn i rundkjøringen for at de skal kunne tute på at de ble blokkert.

Etter solnedgang så kan det være forstyrrende.

Som regel er det folk i Toyota som kjører rundt med tåkelys på sammen med nærlys, og de fleste av disse er ganske skarpe på kvelden/natta. Selv setter jeg bare på fjernlyset når jeg møter disse.

Endret av Simkin
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...