Gå til innhold

Trafikalsk klagemur


Opus

Anbefalte innlegg

Kjøleskap skrev (45 minutter siden):

Mange biler har dårlig akselerasjon, og hvis det er motorvei er det jo bare å kjøre forbi, så jeg ser ikke helt problemet.

Lå senest idag bak en nyere BMW, og det var i tillegg nedoverbakke ut på E6 og det bikka såvidt 80. Ser du ikke problemet med dette? At biler som allerede ligger i 110 plutselig må begynne å bremse eller legge seg ut i venstrefila istedenfor at det flettes på en normal måte?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Som det står i den wikipedia-artikkelen så heter det ikke klasse A og B lenger. Nå er det motorvei og motortrafikkvei. Hvis det ikke er flere felt i samme kjøreretning, er det ikke motorvei.

Men ja, er sikkert mange som er dårlige til å gasse på, men det er også mange biler som rett og slett ikke klarer 100/110 før de skal flette inn. Spesielt om det er oppoverbakke.

Lenke til kommentar
Gavekort skrev (11 timer siden):

Dette er bare ren semantikk. Hva er poenget? Fartsgrense over 80?

Det er ikke semantikk. Så lenge brukere velger å diskutere om både motorveg og motortrafikkveg forventer jeg faktisk at de har satt seg inn i forskjellen.

I definisjonlista til Statens vegvesen står det som følger: 

motortrafikkveg Veg som ikke tilfredsstiller vegnormalenes krav til motorvegstandard, men som ikke har direkte tilknytning til eiendommene langs vegen. Motortrafikkveg er forbeholdt motorkjøretøy, nærmere spesifisert i trafikkreglene og er angitt med skilt nr. 503 Motortrafikkveg.

 

motorveg Vegtype uten direkte kjøreadkomst til eiendommene langs vegen og som er forbeholdt motorkjøretøyer, nærmere spesifisert i trafikkreglene. Motorveger har en gitt standard etter dimensjoneringsklasse S8 og S9 i håndbok 017.

Kilde: https://www.vegvesen.no/fag/publikasjoner/handboker/om-handbokene/vegnormalene/definisjoner (Søk etter: motorveg)

 

For den som er nysgjerrig så sier Håndbok 017 at både S8 og S9 skal bygges som  som 4-feltsveg.

Kilde: https://www.vegvesen.no/s/bransjekontakt/Hb/Hb017-2008.pdf (Side 91 for S8 og Side 94 for S9)

 

Edit:

TL;DR Motorveg skal ha minst fire felt og eneste fellesnevneren på kravet til motorveg og motortrafikkveg er at ingen av de har direkte adkomst til eiendom ved veg.

Endret av Hansien
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Hansien skrev (15 minutter siden):

Hva slags poeng er det du egentlig ønsker å fremme?

Poenget mitt var uansett det diskusjonen sprang ut ifra, og det er at det ikke finnes motorvei med mindre enn fire felt. 

Enten så kan vi diskutere forskjellen på motorvei og motortrafikkvei, eller så kan vi anerkjenne at begge deler kan være vanskelige å flette inn på med en undermotorisert bil. Å hakke på hverandre fordi man bruker feil semantikk er dårlig debatt når forskjellen er så ubetydelig til poenget.

Jeg er ikke uenig i at det kun er motorvei som har flere felt. Jeg har skrevet det selv noen innlegg tilbake.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...