Gå til innhold

Trafikalsk klagemur


Opus

Anbefalte innlegg

I dag tidlig kom jeg nedover Gamle Okstadbakkene i Trondheim (Osloveien på kartet). Nederst kommer Bjørndalen inn fra høyre, men de har vikeplikt, tydelig skiltet og markert i kjørebanen med vikepliktslinje. En oransj anleggssemitrailer kom inn fra høyre, men ga blaffen i vikeplikten og presset seg ut foran meg, slik at jeg måte skifte over til motgående kjørefelt for å unngå sammenstøt. Heldigvis kom det ingen i mot akkurat da. Jeg rakk ikke å notere reg-nummeret ...

Skjermbilde 2020-01-27 kl. 10.33.16.png

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

Jeg klør meg litt i hodet om dette er korrekt måte å gjøre dette på.

 

Det er et skilt om at det er slutt på forkjørsvei.

Det er ikke satt opp vikepliktskilt ved punkt 1 og 2 , men det er nylig malt hvite trekanter på bakken som markerer at det er vikeplikt.

Disse utkjørslene er veier og er markert med skilt som beskriver navnet på veien.

 

For folk som ikke er kjent tilsier vel logikken at høyreregel gjelder når de kjører på hovedveien, eller?

 

 

 

 

vei.jpg

Endret av Psykake
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ganske utrolig at folk velger å tailgate på 4 felts motorvei. Jeg slå på blinklyset først for å signalisere at vedkommende kunne kjøre forbi, men jeg måtte neste stoppe opp før han/hun valgte å endelig passere, tror jeg var nede i 40 i 100 sona. Helt jævla utrolig at det er mulig.

Endret av Simkin
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Simkin skrev (30 minutter siden):

Ganske utrolig at folk velger å tailgate på 4 felts motorvei. Jeg slå på blinklyset først for å signalisere at vedkommende kunne kjøre forbi, men jeg måtte neste stoppe opp før han/hun valgte å endelig passere, tror jeg var nede i 40 i 100 sona. Helt jævla utrolig at det er mulig.

Adaptive Cruise Control
Det var laget for sikkerhet, men folk bruker det nå fordi de er late

Personen satt garantert med mobilen og fulgte ikke med på hva du gjorde

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Sheldon C skrev (2 timer siden):

Road rage?

Var ingen grunn til det. Jeg fikk vedkommende bak meg rett etter 4 felt starta, og den ble liggende bak meg noen kilometer med varierende avstand, for så å plutselig ligge kliss oppi. Mulig vedkommende var dritings for alt jeg vet.

Eller kanskje bare en elbil-hater ?

Endret av Simkin
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Tåkefyrste skrev (På 10.1.2020 den 1.00):

Joda man skal ikke oppføre seg som en drittsekk samme hvor provosert man blir i trafikken, men så skal det også sies at i trafikkreglene står det at du ikke skal være til hinder for andre. Nå vet jeg ikke hvordan øvelseskjøringen foregikk, men var den langt under fartsgrensa så er de begge like hensynsløse i mine øyne.

Opplevde selv en gang en øvelseskjører som lå i 10-15 km/t i 40-sonen like ved her jeg bor. Ingen mulighet til å kjøre forbi da det var på en veldig traffikert vei. Brukte hornet som en påminnelse om at de er i veien for alle bak seg, og da stoppet de midt i veien og ledsager kom ut av bilen for å kjefte på meg. Fikk høre at jeg var en idiot og måtte ha forståelse om at alle må begynne et sted. Ga han beskjed om at om ungen er så utrygg på veien at han/hun må ligge i 15 km/t i 40-sonen så er kanskje ikke en av de mest traffikerte veiene ved et av kjøpesentrene kl 15 på dagen det beste stedet å begynne. Føler meg ganske sikker på at det ikke var jeg som var idioten i denne situasjonen.

Enig i at det er snakk om to u-ting her. Men jeg klarer ikke fatte og forstå at i 9/10 diskusjoner om akkurat samme situasjon så fokuserer flesteparten heller en person som kjører litt for forsiktig, enn personen som handlinger tilsier at de aldri skulle hatt lappen og mest sannsynlig er en drittsekk.. (altså eksempelet med Audien)

Enig i at de burde slippe forbi. Men uenig i at de har noe som helst skyld i hva andre begir seg ut på i frustrasjon, og objektivt så er personen i bilen bak viktigere å luke vekk satt opp mot hverandre. (Jeg er klar over at dette strider med den "populære" oppfatningen av virkeligheten, så forventer ikke akkurat at folk er enig, men det er hele poenget). 

Ønsker ikke å bli helt Amerika hvor det er flere lover som baserer seg på at det er råkjørere... For regelen som skal ta råkjørere var tydeligvis ikke nok, så nå må de ha regler slik at normale folk ikke hindrer dem som råkjører.. virker jo meget oppegående.

 

Endret av Crayonz
  • Liker 4
Lenke til kommentar
Tåkefyrste skrev (33 minutter siden):

Fordi det er like (om ikke mer) irriterende å ligge bak noen som lusekjører som å bli forbikjørt av en råkjører. 

kan si meg enig i irritasjonen, men nå er det da sånn at følelser ikke er en god pekepinne på hva som er farligst, eller mest risikofylt. Klarer man ikke skille følelser og logikk, blir saklige diskusjoner raskt helt usaklig.

Endret av Crayonz
Lenke til kommentar

Det værste med lusekjørere er at de ikke forstår selv hvor mye irritasjon de lager. Jeg har selv ringt opp en lusekjører på vei til Sverige for noen år tilbake, hvor det oppsto flere potensielt livsfarlige situasjoner, hvor kjærring-spetakkelet skrek i telefonen at det var alle andre som kjørte for fort, selvom de da lå 20 km/t under fartsgrensa på tørt sommerføre. Det var ikke snakk om å kjøre inn til siden å slippe forbi kolonnen med biler som hadde samlet seg opp bak fikk jeg beskjed om.

Endret av Simkin
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Retroman skrev (19 timer siden):

Ble nettopp forbikjørt i 30-sonen av en Tesla S  som kom i minst det dobbelte. Glatt, svingete veibane, skolevei, buss i motgående osv var tilsynelatende ingen hindring. Jævla rasshøl.

Føler jeg ser slikt hele tiden når jeg er ute å kjører.. jeg later ikke få det til å gå opp når politiet f.eks legger ut en melding om at HELE 7 bøter ble skrevet ut på den og den strekningen.. tror jeg kan telle 10+ bare jeg skal en 10 minutters tur frem og tilbake på butikken...

Dog ser ikke poenget med å nevne bilmerket med mindre tankegangen er å forsterke en underliggende saueflokk-agenda. Klandrer deg ikke, siden det er helt normalt hos mange, og de fleste vil påstå at det er feil når de blir spurt, uavhengig fasit :) hvis du føler irritasjon eller sinne etter å ha lest dette, så er også det helt normalt da saueflokkmentaliteten er kraftige saker og viktigere å forsvare enn hva de som styres av det er klar over.

Endret av Crayonz
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Retroman og Simkin kan i prinsippet beskrive samme situasjon. Råkjørere vil aldri føle at de råkjører, de bare møter på uforholdsmessig mange sinker i trafikken som ikke slipper de forbi. Lusekjørerer mener de kjører etter forholdene og møter uforholdsmessig mange gærninger som vil presse seg forbi.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • Uderzo avklistret denne emne

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...