Gå til innhold

Er vi bevisste forbrukere, eller siklende idioter?


Ratatosk

Anbefalte innlegg

Quote:


On 2002-05-04 16:29, Jellyfisk skrev:

....problemet som Marx så når fabrikkeierne tjente vanvittige penger på å investere penger i maskiner, samtidig som det var arbeiderne som skapte verdiene.


Eg meiner at dette faktisk er eit veldig hensiktsmessig system. Enkelte må ha mykje kapital for å dra igang nye krevjande prosjekt. Om alle hadde like mykje, så måtte uhensiktsmessig mange gå saman om starte nye ting, som ville ført til usemje og byråkrati. Det er viktig å ha ein(eller få) visjonære i startfase for å stable ting på beina.

 

Ein kunne jo argumentere for at staten skulle vere denne kapitalinnskytaren, men den er for treig, det ville ikkje føre til innovasjon, noko som eg meiner er viktig.

 

Ein kan seie mykje dritt om kapitalistar, mykje vil ha meir og slike ting, men etter at ein har nådd eit visst nivå av rikdom, nok til å leve komfortabelt, så er det ikkje pengane i seg sjølv som er drivkrafta for mange. Det er det å skape nye ting. Enkelte jobbar sikkert for å kunne skaffe seg båt og fly og slikt, men for veldig mange så er det viktigare å kjenne at dei er med og skapar noko.

 

Hmmm, veldig off topic dette da...

 

 

[ Denne Melding var redigert av: Ola PeK på 2002-05-04 17:05 ]

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...