Gå til innhold

ynxweb v3 beta 2


Anbefalte innlegg

Bredden på menyen og slikt er vel ganske "standard", så der har du ikke noe du skal ha sagt.

Hvor har du disse «standardene» fra?

 

Dessuten kunne du i det minste hatt sidene ved siden av hverandre. Det der blir for dumt. Man ser ikke hva som er hva.

Det er nettopp dette som er poenget: Hadde sidene faktisk vært forskjellige, hadde det ikke vært noe problem å skille dem fra hverandre.

 

Det er STORE forskjeller mellom sidene våre.

Få høre.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Du blir nok glad når mor og far i huset mottar brev om at du er politianmeldt. :) Jeg minner om at Piranah har peiling på jus.

Snappet opp dette sånn i forbifarten, og vi gjerne få skyte inn at dersom så er tilfelle, og tidlegere nevnte lov er lest nøye så skjønner "fornermede" nok at en politiannmeldelse er å bæsje på leggen, da det skal vesentlig mindre endringer i en eventuell ripp for å dra seg unna med følgende tekst:

§ 4. Opphavsmannen(1) kan ikke sette seg imot at andre benytter hans åndsverk på en slik måte at nye og selvstendige verk oppstår. Opphavsretten til det nye og selvstendige verk er ikke avhengig av opphavsretten til det verk som er benyttet.

 

Og dessuten:

§ 12.* Når det ikke skjer i ervervsøyemed, kan enkelte eksemplar av et offentliggjort verk fremstilles til privat bruk. Slike eksemplar må ikke utnyttes i annet øyemed.

 

Bestemmelsen i første ledd gir ikke rett til å

 

a) ettergjøre bygningskunst gjennom oppføring av byggverk,

b) fremstille maskinlesbare eksemplar av datamaskinprogram,

c) fremstille maskinlesbare eksemplar av databaser i maskinlesbar form, eller

d) fremstille eksemplar av kunstverk ved fotokopiering, avstøpning, avtrykk eller tilsvarende fremgangsmåte når eksemplaret kan oppfattes som originaleksemplar.

 

Bestemmelsen i første ledd gir ikke rett til å la fremstillingen utføre ved fremmed hjelp når det gjelder gjenstander av kunsthåndverk og kunstindustri, skulptur, billedvev eller kunstnerisk gjengivelse av andre kunstverk. Gjelder det musikkverk eller filmverk, kan fremstillingen av eksemplar ikke utføres ved fremmed hjelp som medvirker i ervervsøyemed.

 

Jaaada, bare sutre, men jeg sier ikke at man herved kan fritt kopiere, plagiere og eller etterape hva man vil, og dermed slippe unna med det, og jeg er fullt i stand til å se likheter mellom disse to design, de er kansje litt for like tilogmed.

Men jeg tror jeg ville slått fra meg tanken på en evt rettslig forfølgelse, og også en eventuell uthenging på åpne forum som dette, da DET faktisk ER straffbart, dersom det kan fremstilles som ærekrenkende på noe vis.

...og jeg svarer igjen

 

Slike saker om design er blitt tatt opp i rettsystemet før. Sedvaneretten tilsier (med sikkerhet) at saker der man har plagiert utformingen er ulovlig og bør anmeldes, og det er dette jeg reagerer på. Fikk forøvrig en (lur?) kommentar av en av moderatorene her som mente at det jeg drev på med var like dumt som å saksøke de som har fire kolonner på websidene sine, jeg forstår at ikke alle dere har god innsikt i åvl. men jeg vil igjen presisere at yNx kan kopiere koden min så mye han bare vil, men ikke designet, eller utformingen. Den er og blir et unikt verk. (Ellers, hvorfor ikke speilvende 2advanced og få på litt andre farger? Men for all del! Husk og beholde original bredden!)... :ermm:

 

Når det gjelder åvl. § 12 så er jeg nettopp blitt ferdig med en lengre oppgave om denne og dette er klart en av gråsonene i åvl. Forøvrig så venter man på at EU's nye direktiv (som er ute til høring) forhåpentligvis vil være enda mer klar på "enkle eksemplar" området.

Uansett utfallet av dette nye direktivet vil denne loven ikke få tilbakevirkende kraft, så yNx's plagiat av mitt design vil fortsatt være ulovlig. Og jeg vil igjen presisere at han har ikke brukt mitt design som utgangspunkt til et nytt design, da hadde han i det minste endret bredden...eller?

 

Dessuten så har han ingen planer om å bruke websiden "til privat formål" ... er den på web er den tilgjengelig for offentligheten.

 

Avsutningsvis vil jeg legge til at jeg ikke har tenkt å politianmelde forholdet da jeg mener at politiet har viktigere saker de bør ta hånd om, i tillegg til at jeg finner det respektløs å måtte bruke mine og deres skattepenger på en 15 år gammel gutt som kaller oss andre fjortisser...

 

Og til du som spurte om jeg hadde copyright på websiden min...det var en morsom spøk ;)

Lenke til kommentar

En god debattant holder seg til sakens fakta og sine egne synspunkter, og ser seg for god til å begynne med personangrep for å svekke motstanderens troverdighet o.l..

Merk; Dette var ikke beregna på Piranha, eller noen andre enkeltpersoner, bare til opplysning slik at færrest mulig begynner med noe flaming av meddebattanter.

 

Men uansett;

Det er og blir for likt, dette designet her. Slik tror jeg de FLESTE ser det, og alle har vel fått frem sine poenger. Om trådstarter vil beholde sitt designet sitt, syng jeg at fisken bør gjøre noe med det. Peiling på loven har han vertfall..:)

Endret av Marvil
Lenke til kommentar
btw.. ang §12.. den er det vel veldig tvilsomt at gjelder når noen "ripper" en side og legger den ut i et forum eller i annen offentlighet, da den paragrafen omhandler "privat bruk".. (det var ment generelt, i tilfelle folk ikke skjønte det..)

Privat bruk kan foregå i full offentlighet, så lenge vi ikke kan bruke beskrivelser som "Sjenerende", "Bluferdighet" og "Almenn ro og orden", hvilket omhandler bittelitt annerledes paragrafer ;) , og som tydelig innehaver av vekttall i Jus burde PiRANhA være klar over dette.

Stikkordet i en eventuell straffe/erstatings-sak er i $12: ervervsøyemed.

 

Og: du kan fint male en monalisa, og sågar kalle den for monalisa, OG selge den, så fremt du ikke hevder at det er en orginal av Leo, men sier fra at det er din egen tolkning, dersom det skulle være noen tvil, men hvis du maler monalisa som aktmaleri, kansje i en obskøn postitur, hvilket alle vet at Leo ikke gjorde, så behøver du ikke nevne Leo i det hele tatt, selv om alle kjenner igjen monalisa og dermed kan sette likhetstrekk til orginalen.

Lenke til kommentar

Vel, jeg har jo nevnt flere ganger at forslag 7 ikke er det siste. At det er visse likheter har jeg aldri nektet for, men det var i hvert fall gjort helt ubevisst. Det blir bare ord mot ord.

 

Hvor dum tror dere egentlig at jeg er? Tror dere virkelig at jeg legger ut et plagiat på et forum hvor personen som har laget verket er?

 

Det at du har vært lenger på forumet enn meg, har ingenting å si, PiRANhA. Jeg har tross alt snart 1000 innlegg og er langt fra ny her, selv om det ikke skal ha betydning. En med 4 innlegg skal ha akkurat like mye å si som en med 1000. Jeg designet sider _lenge_ før jeg registrerte meg her på forumet, og det er jeg sikker på at gjelder for de fleste her.

 

Jeg er ikke interessert i å krangle. Jeg "hang" på dette forumet i sommer (forumet var vel ganske nytt, da), og syntes det hadde veldig hyggelig kjerne. Nå er tydligvis de folka borte, og blitt erstattet med dere. Greit at dere er gode venner, men dette begynner å bli latterlig.

 

Om dere har mistet all respekt for meg, får dere bare ha gjort det. Det har ingen betydning for meg hva noen folk på et forum synes om meg.

 

Jada, bare begynn med drittkasting fordi dere _tror_ jeg har rippet designet, for det er det eneste dere kan skade meg meg (som om jeg tar meg nær). Dere har _ingenting_ på meg. Jeg har ikke stjålet noe fra rober2.com. Det har dere mitt ord på. Alt jeg har sagt i denne debatten er sant.

 

Som noen har sagt, kan det ha vært underbevistheten min som har spilt meg et puss. Jeg har vært på rober2.com før. Den var dog annerledes da enn den er i dag.

 

Det var mitt siste ord i denne delen av forumet.

Lenke til kommentar

Jeg er ikke interessert i å krangle. Jeg "hang" på dette forumet i sommer (forumet var vel ganske nytt, da), og syntes det hadde veldig hyggelig kjerne. Nå er tydligvis de folka borte, og blitt erstattet med dere. Greit at dere er gode venner, men dette begynner å bli latterlig.

 

1. Forumet var på ingen måte "nytt" i sommer.

 

2. Veldig få av "deltakarane" på WDS har forsvunne sia i sommer, kanskje med et par unntak (f eks designerus)

 

3. Vi prøver ikkje å fryse ut deg som person, men vi prøver å få deg til å forstå at det du hittil har laga på den sida er alt, alt for likt rober2.com. Når så mange her inne har nøyaktig samme meining, og at det er heller lett å sjå likheter tilseier at du burde prøve å innsjå at du faktisk ikkje har rett.

 

Når eg kommer heim kan eg godt snekre sammen designa, og sette en stor rød ring rundt alle grove likhetstrekk, om du vil.

Endret av arve87
Lenke til kommentar

Hva om jeg lagde en side, jeg valgte en mørk, kansje sort BG, og sentrerte et lysere felt på midten, ca 600px bredt som jeg anrettet innholdet i, så tok jeg digitalkameraet og gikk ut i gata her jeg bor for å knipse et par bilder, vi har faktisk et par ganske kule bygninger her, og jeg bruker et bilde av disse som header etter at jeg har lekt litt med fargefilter i GIMP, og lagt til mitt navn og litt info på bildet. Navigeringen på en sånn side tar seg vel best ut å ha horisontalt, rett under header, og jeg velger å ikke la siden ha en fast høyde, men lar den heller vokse i lengden med innholdet, til slutt avrunder jeg med en footer. selvfølgelig i same tema som header, og violà, resultatet ble kansje riktig lekkert.

Faktisk ser siden riktig pen ut selv i høye oppløsninger.

 

Har jeg gjort noe ulovlig? i ettertid vil jeg se at kansje siden ligner på en som jeg har sett før, nemlig Marvil`s, dette var ikke en side jeg tebkte på da jeg lagde siden min, men her på forumet ville mange hyle seg hese mens dere kaller det ripp, men er det det?

 

Videre har flere medlemmer i mine øyne mistet en del av sin tidligere glans i mine øyne pga deres heller dustete postinger i denne, og liknende tråder, da de bruker en "dritut-teknikk" som OVEHODET ikke har noe på et forum som dette å gjøre, måten å få en motstander til å føle seg ubekvem ut i debatter er veloverveid, og det blir feil å kalle det for fjortisfakter, da det er gjort med 100% overlegg, og dersom DU, ved å lese dette føler deg truffet, ja da var det kansje AKKURAT deg det var ment til...

Endret av Dino_
Lenke til kommentar

Dino: Om du rippa farger og sånn på marvil si side også da? Vil du da kalle det en rip? Poenget er at OPPSETTET til Marvil ikkje er særlig orginalt, men det har en fin utførelse. OPPSETTET, og MÅTEN å utforme sida på til PiRANhA er det som faktisk gjør sida UNIK. Når da han stjeler GRUNNFORMENE til et design som i og for seg er UNIKT pga nettopp desse, så er det litt dumt gjort.

 

Edit:

Dino: Ser du altså ingen likheter? Hadde du ville gitt ut det designet etter alle kommentarane?

Endret av arve87
Lenke til kommentar
At det er visse likheter har jeg aldri nektet for, men det var i hvert fall gjort helt ubevisst. Det blir bare ord mot ord.

Jeg har, for n'te gang eneretten på mitt verk, og hvis jeg finner noe som "ligner" for mye -og i tillegg er av så lav kvalitet- føler jeg meg krenket. Jeg skjønner at du ikke forstår mye av hva jeg sier, men på godt norsk: Du kopiert mitt design - ulovlig. Forstår du?

 

Hvor dum tror dere egentlig at jeg er? Tror dere virkelig at jeg legger ut et plagiat på et forum hvor personen som har laget verket er?
Vel, om du vil kalle deg selv dum så er det dine ord. Jeg vil heller kalle deg veldig uerfaren og "uskyldig-dum". Du trodde kanskje at jeg ikke kom til å legge merke til at designet ditt er er en speilvendt screenshot av min.

 

 

En med 4 innlegg skal ha akkurat like mye å si som en med 1000.
Jeg har ikke sagt annet. Det jeg sikter til er at det ikke bør settes spørsmålstegn til troverdigheten min, jeg har vært medlem her siden januar 2002 og designet du har plagiert er ikke spesielt nytt.

 

Jeg designet sider _lenge_ før jeg registrerte meg her på forumet, og det er jeg sikker på at gjelder for de fleste her.
Hva mener du med dette? Hva har dette med ditt plagiat å gjøre? Jeg vil minne deg på - i tilfelle du har glemt det - at du la opp flgende utkast i går (18. april):

http://ynxweb.ja-takk.com/new/pre/2.jpg

http://ynxweb.ja-takk.com/new/pre/3.png

http://ynxweb.ja-takk.com/new/pre/4.png

http://ynxweb.ja-takk.com/new/pre/5.png

http://ynxweb.ja-takk.com/new/pre/6.png

http://ynxweb.ja-takk.com/new/pre/7.png

 

 

Jeg er ikke interessert i å krangle (...) men dette begynner å bli latterlig.
Om du ikke hadde vært interessert i å krangle hadde du sagt unnskyld og trukket tilbake utkastet ditt. Og om det er noen som oppfører seg latterlig så er det deg.

 

Jeg har ikke stjålet noe fra rober2.com. Det har dere mitt ord på.
Selv om du ikke har stjålet logoen min, eller bildene o.l. er det fortsatt plagiat når du lager noe som er helt likt og av dårligere kvalitet. Jeg føler meg krenket og krever at du legger ned prosjektet ditt. Jeg har allerede rådført meg en jurist som mener at jeg kan kreve erstatning grunnet plagiat. Du har ikke basert ditt design på mitt, da hadde du i så fall endret bredden, og kanskje høyden på elementene osv. Det du har gjort er å ta en screenshot av mitt design, speilvende (muligens fordi du ikke likte at siden min var høyreorientert) og lagt til andre farger.

 

 

...og avslutningsvis vil jeg sitere deg nok engang:

Det er STORE forskjeller mellom sidene våre.
Vel, hvorfor er det så mange som reagerer? Her er det snakk om plagiat. Punktum.
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...