Gå til innhold

Hvilket hovedkort ville dere valgt av disse?


Avalon

Anbefalte innlegg

Heisann folkens, har planer om å kjøpe meg en Pentium 3.0 GHz Prescott prosessor. Jeg har funnet 3 hovedkort av interesse :

 

1.) Abit IC7-MAX3 Hovedkort S478/800mhz

2.) Asus P4C800-E DELUXE hovedkort socket478

3.) Gigabyte 8KNXP Intel 875P

 

Men er usikker på hvilket av disse jeg skal kjøpe. Alle 3 virker rimelig solide men hvis noen har erfaringer med noen av disse kortene tar jeg gjerne imot anbefalinger.

 

PS. Har også lest at Abit sitt hovedkort er spesielt kresen på minne, så hvis dette hovedkortet skulle bli anbefalt tar jeg gjerne imot anbefalinger om de beste rambrikkene for det hovedkortet.

 

På forhånd takk.

 

Avalon

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nei, Abit sitt kort er ikke av min erfaring spes kresen på minne.

Abit IC7-Max3 er ett bunnsolid kort.. Det kan anbefales på det sterkeste.

Jeg har ikke noe erfaring med ASUS og gigabyte sine kort.. men vill tro at dem også er gode kjøp

 

kindings: hva mener du med kluss med Abit kort?

de første kortene IC7-Max3 hadde en tendes av dø på seg.. men dette er ikke tilfelle nå lengre..

I tillegg er den en solid bundle på kortet.. Så det blir vel mer smak og behag

Endret av Stig-Arne
Lenke til kommentar

Det jeg mener er simpelthen at jeg har bedre erfaring med Asus kort, synes liksom de er mer "vennlige" å holde på med :) uten at jeg kan forklare dette så mye nærmere. Som jeg også sa har jeg også hatt flere Abit kort, men ikke av denne typen, på de jeg har hatt har jeg hatt _litt_ kluss med bios-oppgraderinger og drivere(til kontrollere, så egentlig ikke abit sin skyld), men ikke noe som litt prøving/feiling har løst enkelt. Abit kortene jeg har hatt har vært enkle og greie å klokke med og har heller aldri hatt problemer med minne.

 

Utover dette er jo alle disse kortene basert på samme chipsett, så hva man velger blir etter min oppfatning litt hva man selv foretrekker, samt at man kanskje vil se hva som følger med av porter etc(og da liker jeg også på dette kortet Asus sin "pakke" best)...

 

men hvorfor ikke ta en titt og se hva folk sier:

abit:

https://prisguiden.no/vis_produkt.p...product_id=8795

asus:

https://prisguiden.no/vis_produkt.p...product_id=8620

gigabyte:

... dessverre var det ingen erfaringen på dette kortet. Har selv ikke erfaring med gigabyte og vil derfor ikke uttale meg. Så han over hadde noe på dette kortet.

 

edit: ser faktisk at denne tester har med alle, men konklusjonen handler mest om Asus P4P800 og Abit IS7, der sistnevnte går av med seieren, begge disse er basert på 865 chipsett.. Men alle kortene du har med gjør det bra i alle testene, med marginale forskjeller, faktisk er forskjellene så små at du aldri vil merke det og testresultatene kan like godt være resultat av andre omstendigheter enn reel ytelsesforskjell.

Endret av kindings
Lenke til kommentar

Takker for tilbakemeldingene, mange råd og alle gode (altså ingenting negativt om de nevnte kortene).

 

Angående ram, hva vil dere anbefale, hvis dere skal plukke ut det beste som er å få på webshoppene her i norge. Ser at corsair er veldig populært, men det er mange modeller og hastigheter. (Beklager dette er litt "Off-topic" i allefall i denne delen av forumet).

 

På forhånd takk.

 

Avalon

Lenke til kommentar

Det store spørsmålet er egentlig om du skal overklokke. Skal du ikke kan du etter min mening plukke med deg "value PC3200" varianten, dersom du skal overklokke bør du nok vurdere de mer heftige variantene, dvs PC3500 og oppover(alt etter hvor tøff du vil være). Best ytelse får du også ved å kjøre med to like(dual), ser komplett selger ferdige pakker med to like, kjøp en av disse alt etter hvor mye RAM du har tenkt deg(bør vel satse på 1024 i dag).

Lenke til kommentar

Abit kort funker greit så lenge det fungerer, så fort du flytter på hardwares eller no som gjør at den vil ikke starte opp eller om du har en ulåst cpu som den tok før men har begynt å klage så blir du ganske "out of it" etter en stund. Det er bare mye slit rundt ABIT sine kort men om du har tid for å løse dette problemet så er det ikke no problem.

Asus kort derimot funker uans oppsett, rask stabilt og lett å leke med. Anbefalles i det sterkeste. Gigabyte har jeg ingen aning om, men jeg tviler at de korta er så slitsomme som ABIT sine.

Lenke til kommentar

Jeg har Asus-kortet (ikke E-utgaven) som grunnlag for en 3,0 Nortwood cpu.

Jeg er strålende fornøyd, raskt og ikke minst "rock stabile", de andre kortene har jeg ingen erfaring med, men etter hva man leser er det solide og raske kort det også.

Kommer vel litt an på hva man forlanger av tilkoplingsmuligheter og "ekstrautstyr". Velger du Asuskortet blir du iallefall ikke misfornøyd.

Lenke til kommentar

Vel noe nærmere er jeg, jeg har ikke funnet ut hvilket kort jeg vil ha enda, men jeg har no i allefall klart å utelukke et kort. "Gigabyte" kortet er det for lite erfaringer med til at jeg kan velge det over de 2 andre alternativene som dere alle ser ut til å ha veldig positive ting å si om.

 

Venter med å ta noen avgjørelse før jeg har fått hørt litt mer om hva folket har å si.

 

Igjen takker jeg på forhånd.

 

Avalon

Lenke til kommentar

HoLy_CoW, det er for såvidt et godt spørsmål med tanke på at Socket T/LGA 775 er like rundt hjørnet. Men jeg personling tror det vil være en del tull og komplikasjoner med de første kortene som kommer ut. Det er har en tendens til å være litt "kompatiblitets" problemer med de første kortene. Og at de får ut all den ytelsen vi vil ha fra de med det første er jo ikke helt sikkert, men vi vet derimot hvordan ytelsen på de hovedkortene vi diskuterer nå er. Så jeg venter en liten stund med den overgangen, dessuten er det flere PC'er i hus, så når tiden er inne for den overgangen, ja da kan jeg slenge innmaten i min PC over til de andre her hjemme. :thumbs:

 

Avalon

Endret av Avalon
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...