Gå til innhold

Beste kamera til innebilder UTEN røde øyne


Anbefalte innlegg

Prøver meg igjen.....

Kan og vil noen hjelpe?

Pris ca.3000 (noe mer, hvis kjøpet garantert er et bedre valg for noen ekstra lapper).

Tar mest innebilder, men også noe ute.

 

Hadde et Fuji finepix 30i, men det var elendig på det med røde øyne. Innebildene ble alltid ødelagte. Vil ha et bedre et....

TUSEN TAKK for alle erfaringer i denne jungelen av kameraer.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg tror dessverre den "prisklassen" generelt er utsatt for "røde øyne".

Problematikken oppstår når blitz`en står for nærme linsen, slik at lyskaksen blir nærmest parallell med linseaksen.

Der hvor det er stor avstand mellom blitz og linse, er problemet adskillig mindre.

Eksempel på dette er kameraer som er påsatt ekstern blitz på toppen. Disse gir sjelden eller aldri røde øyne.

 

Det finnes "rød-øye-funksjon" på mange kameraer, blitzen tenner en stroboskop-lignende effekt før selve bildet blir tatt for at øyepupillen skal tilpasse seg lyset og redusere størrelsen på pupillen som gir rød-øye-effekten.

Min erfaring er at på mindre kameraer fungerer dette ganske dårlig, mulig at det reduserer noe, men røde øyne blir det uansett.

 

Tipset mitt er at du ser på utformingen på kameraet og ikke kjøper de minste og som har blitz`en plassert ved siden av linsen (hvis det finnes i denne prisklassen?). Jeg har også bedre erfaring med "halvstore" kameraer som har blitz som kommer opp på toppen (lager større avstand) enn små kameraer som har blitzen innebygget i selve kamerahuset.

Endret av PhotoGen
Lenke til kommentar

Jeg har Olympus C730 og har faktisk aldri opplevd røde øyne (etter 1,5 års bruk). DU får kjøpt C740 til omtrent 2800.

Årsaken til at det blir lite røde øyne er nok at blitzen er av "vipp-opp"-typen, slik at den kommer et stykke unna linsa.

 

Merk at hvis du tar bilde av hunden din, eller av gamle mennesker med "lite dynamiske øyne", vil det lettere oppstå røde øyne på bildene dine. Da kan det hende du må prøve noe annet på portrettbilder, når du har muligheten (f.eks. plassere et speil foran blitzen og speile lyset ned igjen på personen, eventuelt kjøpe deg en billig ekstern blitz til 600).

Lenke til kommentar
Anderfo:

 

Mange bilder med røde øyne på hjemmesiden din. Er ikke disse bildene tatt med C730?

Det er endel bilder på hjemmesiden min som ikke er tatt med C730. Blant annet en haug gamle bilder som jeg har scannet, og endel bilder som andre har tatt. Kan du gi meg eksempel på et bilde med røde øyne?

 

Jeg lette akkurat gjennom alle bildene fra oktober og fram til i dag og fant ingen med røde øyne, med unntak av noen "shanglabangla"-bilder jeg har lagt ut. Disse ble tatt med et annet kamera. (tror det var ixus)

Lenke til kommentar

Anderfo:

 

2 oktober: Innflytting17.jpg rødt øye.

Nyttårsaften: MANGE røde øyne! Si meg, ser ikke du de, eller har du ikke tatt disse med nevnte kamera?

 

De bildene hvor det ikke er røde øyne (Ikke alle, men svært mange) er enten utendørs med mye lys, hvor pupillen naturlig trekker seg sammen eller der hvor bildet er tatt slik at øynene er langt borte!

 

Tror du underdriver litt dette med at du aldri har opplevd røde øyne på ditt kamera!? :cry:

Endret av tovito
Lenke til kommentar

da tar jeg meg friheten til å svare for anderfo. nyttårsaften bildene er tatt med olympus kameraet. det er i hvert fall det som står i EXIF og da stemmer det nok.

kjærsten min har c740 og der blir det betydelig mindre røde øyne enn med mitt coolpix 3500 (som har blitsen ca 2 mm fra linsen :no: )

Lenke til kommentar
2 oktober: Innflytting17.jpg rødt øye.

Innflyttingsbildene (okt. 02) er tatt med engangskamera. Jeg kjøpte C730 i november samme år.

 

De bildene hvor det ikke er røde øyne (Ikke alle, men svært mange) er enten utendørs med mye lys, hvor pupillen naturlig trekker seg sammen eller der hvor bildet er tatt slik at øynene er langt borte!

Du kan også si det slik at der det dukker opp røde øyne, er årsaken enten at personene er eldre mennesker, eller at de er beruset ;)

..eller at det er snakk om dyr (hunder/katter etc får "alltid" røde øyne på bilder)...

 

Nyttårsaften: MANGE røde øyne! Si meg, ser ikke du de, eller har du ikke tatt disse med nevnte kamera?

Disse bildene overså jeg visst. Jeg kikket gjennom alle "nyhetene" og bildemappene og må ha gått glipp av denne. Hvorfor øynene ble røde på disse bildene, men ikke på nærbilder innendørs på hytta vår eller til og med på nærbilder av øyet mitt, har jeg ikke peiling på. Poenget mitt var ihvertfall at jeg har fått svært lite bilder med røde øyne med mitt kamera. Jeg har tatt ca 6000 bilder med kameraet og bildene fra nyttårsaften er de eneste med røde øyne..

Beklager at jeg ikke så det istad.

 

Uansett; skal du unngå røde øyne er nok ekstern blitz en bra løsning, men ellers tror jeg ikke C7x0 er noe dårlig valg. Blitzen står ganske mye høyere enn linsa, og det er en fordel.

 

Siden C7x0 er zoom-kameraer vil de ikke være det beste valget dersom du bare skal ta bilder innendørs. Da bør man vel heller investere i C5060 e.l. med ekstern blitz.

Endret av anderfo
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...