Gå til innhold

XP kunne moddes til MP


Anbefalte innlegg

Far out... men alikevel leke med tanken...

 

 

Selv om den eneste dual socket'en for AMD64 er S940 så kan det vel kanskje finnes muligheter for å få eks. en FX til å kjøre i dual på S940?

 

Litt mer søkt blir det vel å forsøke en A64 for S754 på S940, om ikke helt umulig? Men pinnene som ikke finnes er vel først og fremst cache? Ville det være teoretisk mulig få en en A64-S754 til å kjøre i dual på et S940 kort? hmmmmm...

 

Et bedre forsøk enn A64 S754 ville kanskje være A64 S939?

 

Er det noen som har noe info rundt om dette ville vært teoretisk mulig i forhold til hvilke krav Socket940/kortene har og hvordan arkitekturen på A64 og FX er???

 

Først må man jo finne ut om de i det hele tatt kan kjøre i "MP" modus, og deretter om det er mulig i det hele tatt å få de til å fungere i S940.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Absolutt, men det kan også være for å bedre å skille produktene. Er ikke sikkert det er så store arkitekturmessige forskjeller i forhold til om de kan kjøre i MP eller ikke.

Men en kjapp titt på AMD sine sider vil vel kanskje avsløre noen essensielle forskjeller som umuliggjør det.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
Takker for mye bra info.

 

Tenkte om man kunne få en S939 CPU til å fungere i et S940 Dual kort?

 

Edit:

Og om man evt. fikk en FX for S940 til å fungere i Dual.

FX S940 vil du kanskje kunne klare å få til i dual (det går ikke "out-of-the-box", det har jeg forsøkt), men jeg ser ikke helt hensikten, for prisen er ikke så langt unna det samme som en Opteron på samme klokkefrekvens.

 

Når det gjelder S939 i S940-sockel så vet jeg ikke om den kommer til å være pin-kompatibel, det tviler jeg på. Da må man i så fall ha en overgang.

 

I følge AMD er den ene pin-en som mangler på 939 en pin som har med administrering av dual-trafikken å gjøre. For det andre så vil det manle en nødvendig HTT-kanal for å få det til i dual. Kanskje du vil få en én enkelt 939 til å fungerte på et 940-kort, men det er jo i så fall ganske meningsløst.

Lenke til kommentar

Ja helt klart. Prisen på en FX rettferdiggjør ikke å forsøke å få den til å kjøre i Dual. Da gjør jo Opteron jobben bedre til samme pris.

 

Hmm skjønner at AMD har gjort jobben godt med S939 og lært av det som skjedde med XP og MP. Og ja, det ville være meningsløst å kjøre den single i S940.

 

Men takker, da fikk jeg akkurat den infoen jeg trengte :thumbup:

 

Edit:

Var nok mer nysjerrigheten som drev meg i dette spørsmålet. Hvorfor drar noen til sydpolen for å gå på bortover-ski ;)

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
Edit:

Var nok mer nysjerrigheten som drev meg i dette spørsmålet. Hvorfor drar noen til sydpolen for å gå på bortover-ski ;)

Fordi de har alt for masse tid, alt for lite å finne på og er ute av stand til å forstå at det er mange som har gjort det før dem, og at de dermed egentlig ikke oppnår noe som helst ved det utenom å fryse ræva av seg i flere måneder :yes:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...