Gå til innhold

Test av Canon PowerShot Pro 1


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

hm ok. merkig om dette kamera er dårligere en G3/G5. er det ca samme men med 8mp og bra bilde kvalitet blir det gøy. merklig at så lite folk her ikke er helt gira.

men det er vel mange som sitter med nyinnkjøpt "billi" speilrefleks kan jeg tenke meg.

Endret av magfa
Lenke til kommentar

De nye 8 MP kameraene begynner å bli bra, men de har fortsatt endel støy pga små bildebrikker spesielt på høyere ISO.

 

Det jeg lurer på er når det kommer et kompaktkamera med støynivå på høyde med et speilrefleks.

 

Hvis Powershot Pro 1 hadde hatt det, skulle jeg vurdert dette kameraet sterkere.

Lenke til kommentar

Hei.

 

Nå er det lenge siden jeg har sett i noen fysikkbøker, men er det ikke rett og slett sånn at fysiske lover gjør det svært vanskelig å bøte på digital støy og kromatisk feilbryting på billedbrikker med så stor punkttetthet som trengs for å gjøre et kamera "kompakt"?

 

Større billedbrikke -> større kamerahus/større linse...?

 

 

En kan vel ganske enkelt si det slik, at det skal en aldri så liten revolusjon til før man kan se samme støykarakteristikk på de knøttsmå billedbrikkene i kompaktkameraer som på de store (APS/ 35mm ekv.) som sitter i dSLR pr. megapixel.

 

Mvh

Kjetil Høiby

Lenke til kommentar

Fysikken og lysbrytningen tilsier i dag at når bildebrikken blir større, må objektivet ha en viss avstand for å dekke hele brikken med lys (bildet).

Kan hende man klarer å konstruere en linse som kan dekke en stor brikke med lys på kun noen millimeter avstand om ikke så lenge, men i dag tør jeg ikke tenke tanken engang.

 

KA er et slik jeg har forstått det, først og fremst et problem med digitalisering av lyskildene som brikken mottar. Det er absolutt ikke bare 8 mpix-kameraene som sliter med dette, men det er vel først nå det har fått skikkelig fokus fordi KA finnes i den prisklassen som disse representerer. Jeg tør hevde at ingen digitale kameraer er helt KA-frie, vi kan kun disktere graden av KA. Jeg har sett det på både på Canon 10D og Nikon D100 med dyre kvalitetsobjektiver.

 

Se på TV og legg merke til graden av KA på lyspunkter i som lyktestolper, billys, osv. Så igår på "Beck" på TV2 hvor det var ekstremt mye KA i nattscenene på filmen. Her er det brukt kamerautstyr til mange hundretusen, uten at KA dermed syntes å være eliminert.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...