Gå til innhold

Vifte til Duron 1,2Ghz prosessor


Anbefalte innlegg

Jeg har en maskin med en 600Mhz Duron prosessor med vifte. Og skal bytte ut prosessoren til en 1,2Ghz Duron prosessor. Jeg vet ikke hva viften jeg har heter, men er det sannsynlig at jeg kan benytte samme viften videre? Hvis ikke, hvilken vifte skal jeg kjøpe, eller hva er det jeg skal se etter ved kjøp av ny vifte?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er sannsynlig at du kan bruke den samme kjøleren (= vifte + kjøleribbe). Sjekk temperaturene, om de er lave (under 40'C på orginal hastighet) går det sikkert helt fint.

 

Duron 600 utvikler max 27,4 W med varme og

Duron 1200 utvikler max 54,7 W med varme.

 

Duron 1200 utvikler altså opptil dobbelt så mye varme som duron 600 og vil dermed får ca dobbelt så høy temperatur sett i forhold til romtemperaturen. F.eks Hvis romtemperatur er 20'C og D600 er 40'C så kan du forvente ca 60'C med D1200.

Lenke til kommentar
Ja det var kjøler jeg mente :blush: . Hva vil skje hvis prosessoren blir for varm? Stopper den bare, eller blir den ødelagt?

Den kan bli ødelagt.

 

Så hvis temperaturen ikke overstiger ca. 60 grader med Duron 1200 så vil det gå bra. Var det rett forstått?

Ja, det er riktig. Ved over ca 60 °C vil systemet bli ustabilt uten høyere spenning og ved over ca 80 °C så vil prosessoren sansynligvis få veldig kort levetid (uker?) om det i det hele tatt er stabilt.

 

Du kan fint teste den gamle kjøleren først siden det tar mange minutter før temperaturen stiger til de høyeste temperaturene. Bare følg med temperaturen i starten at den ikke stiger ubehagelig mye i starten. Hvis den stabiliserer seg på godt under 60'C er det ingen fare.

 

Hvilken kjøler har du nå?

Hvilke temperaturer har du nå?

Ser den bra ut eller ser den den billig, liten og skrøpelig ut?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...