Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Internett forsvant, og kom ikke tilbake


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg har installert et DLW-650+ (eller 500+ (husker ikke)) pcmcia kort i en bærbar og satt opp en trådløs ruter D-link 614+. Nettverket består av en stasjonær pc med kabel og en bærbar med trådløst kort. Jeg fikk internett (telenor) til å virke på begge pcene men etter at jeg innstallerte en printer på den bærbare sluttet internett å virke der. Den stasjonære fungerer fint på internett. Den finner det trådløse nettverket (default) og jeg har prøvd å stille inn alt slik det var når det virket. Koblingen er krypert og jeg har skrevet inn samme nøkkel på begge.

 

Noen som har opplevd samme før?

 

Finnes det noen sider som forklarer oppsett av trådløse nettverk?

 

mvh, arenei

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Får du kontakt med routeren da? Har du prøvd å pinge router (Default IP 192.168.0.1)? Du er klar over at så lenge du krypterer forbindelsen så vil det gå ut over hastigheten? Legg heller in MAC adressen til PCMCIA kortet på routeren og skru av kryptering. I løpet av mars/april vil det komme en ny sikkerhetsstandard kalt WPA på Dlink sine produkter.

 

-TE-

Lenke til kommentar

Jeg får kontakt med ruteren, i den forstand at pc'en finner det trådløse nettet. Jeg skal prøve å filtrere etter MAC adresser, og skru av kryptering.

Et annet problem er at det ikke "finnes" noe nettverk mellom den stasjonære og den bærbare. Den bærbare får ikke tilgang til "HJEMME" (som jeg har kalt brukerbruppen på begge). Jeg skulle gjerne fått delt en skriver/scanner over nettverket.

Lenke til kommentar

Hvilket OS kjører du på de forskjellige PC'ene. Er skriveren delt? Vet det kan være litt problemer med PC'er der den ene PC'en har WinXP installert og den andre Win98. WinXP skal kunne finne Win98, men det er ikke sikkert Win98 finner WinXP ettersom Win98 ikke støtter NTFS.

 

Du sier routeren fungerer som en DHCP server, har du sjekka om PC'en det gjelder får IP adresse og gateway av router? Hvis ikke er det der problemet ligger.Har du prøvd å legge inn statisk IP på PC? Hvis ikke prøv dette og se om du kommer på nett da...

 

-TE-

Lenke til kommentar

Det er WinXP pro på den bærbare og WinXP home på den stasjonære. Ruteren skal gi ut ip'er til pc'ene, og begge pc'ene er stilt inn på å mota ip automatisk. Den bærbare fikk ikke annet en 0.0.0.0 sist jeg sjekka og jeg har prøvd ipconfig /release - /renew. Er det annerledes å sette opp et hjemmenettverk når den ene pc'en er kablet og den andre trådløs? begge er jo koblet til samme ruter. Begge pc'ene har samme brukergruppe ("HJEMME").

 

Jeg har funnet noen nyttige sider nå, support.dlink.com disse er MYE bedre en de norske/europeiske sidene.

 

takk for all hjelp.. men jeg trenger sikkert mye mer :ermm:

 

mvh arenei

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...