Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvor vanskelig det er avhenger av nivået ditt. Du må regne med en innstats for å få taket på å programmere generelt, og litt innstats for å sette seg inn i et nytt programmeringsspråk.

 

Du kan laste ned java fra java.sun.com.

 

Velger du "NetBeans IDE v 3.5.1 with J2SE v 1.4.2 COBUNDLE" får du med NetBeans IDE som er et grafisk utviklingsverktøy. Der kan du komponere en GUI grafisk hvis det er det du måtte ønske. Koden bak må fortsatt skrives, men kompilering og kjøring kan gjøres ved hjelp av menyalternativer.

 

Velger du J2SE v 1.4.2_03 SDK får du kun det du trenger for å kompilere og kjøre javaprogrammer. Du må skrive all kode i en egnet (tekst)editor. Kompilering og kjøring må gjøres fra en kommandolinje, eller tilsvarende.

 

Det finnes andre integrerte utviklingsverktøy enn NetBeans. Jeg vet ikke hvem som er best. Noen andre (og andre starttips) er gitt av smetho i denne tråden.

 

Lykke til

CPL

Lenke til kommentar

er på mange måter enig i threiran skriver om vannskelighetsgrad i det å lære seg Java. Nå sier du ingenting om hva du kan (eller om du er helt blank på programmering) men hvis du er helt blank er det ganske bratt lærekurve hvis du skal lære deg det skikkelug. (Slik er det vel med det meste av objekt-orientert programmering).

 

når det gjelder om det er GUI så er vel svaret ja og ja. du kan lage GUI på programmene dine i Java og du kan programmere java-programmene dine i andre programmer som har GUI.

 

Borland jBuilder går for å være ganske bra program å lage java-programmer med og det kan du laste ned gratis fra denne siden. (Se under foundation).

Lenke til kommentar

Som et tillegg til det "ilpostino" skriver, kan jeg nevne at Eclipse er en meget god editor til å skrive dine java program med. Den er bygd opp av et "plug-in" rammeverk som gjør at du kan legge til den funksjonaliteten du vil ha dersom den er tilgjengelig til nedlasting eller du kan lage dine egne. Programmet er gratis og støtter i utgangspunktet ikke GUI bygging, men som sagt finnes det "plug-ins" som kan gjøre det.

 

Eclipse er vel ikke et direkte nybegynnerverktøy, men det er vel strengt tatt ingen av det store verktøyene, Forte, Borland osv. Er du nybegynner i Java og programmering generelt, kan BlueJ være greit å bruke i begynnelsen.

 

dacourt

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...