Gå til innhold

Lian Li PC6070B & MIST Aurora 350W


rlz

Anbefalte innlegg

Lian Li PC6070B & MIST Aurora 350W

 

Ut av pakken

Etter at jeg hentet pakken på postkontoret ble jeg overrasket over hvor lett pakken var. Når jeg åpnet ble nesten slått i bakken av skjønnheten på komponentene. Lian Li PC6070B og MIST Aurora 350W. Støydempet aluminiumskabinett med stillegående strømforsyning. Jeg kjøpte også Lian Li frontdeksler til DVD-ROM, CD-RW og floppy. Alt ble levert i sort børstet aluminium. Jeg kan ikke si annet enn at det er vakkert :) Jeg ble litt skuffet over at Lian Li leverte med så dårlig en manual til kabinettet, og ingen dokumentasjon til de andre delene. Men hva gjør det når det er så vakkert, og så lett!? Førsteintrykket var meget bra. Det er jo også positivt at det følger med støydempingsmatter :yes:

 

Montering

Etter å ha satt på varme i kjellerstua for den kommende monteringen begynte jeg å planlegge hvordan keg skulle plassere delene (ikke at friheten er så stor da :p ). Jeg slet litt med å få av sidedekselet, som satt en god del bedre enn det deilige dekselet på Chieftec DA. Men det gikk greit, og når jeg fikk åpnet og sett inn fikk jeg øye på det - den skinnende, blankpolerte aluminiumen. DET VAR VAKKERT DET! Det er så mange vakre detaljer og løsninger som gjør dette kabinettet ulikt alt annet jeg har prøvd. Det burde vel kanskje vært en selvfølge siden det kostet 2000kr... :ermm: Strømforsyningen kom også i en pen eske med manual. Huset den sitter i er forkromet med nikkel, som gjør at det matcher Lian Li ganske bra. Nesten alt festes med thumbscrews, bortsett fra harddisker, floppy og optiske drev. Videre er det uttagbare hovedkortbrettet kjekt å ha - monteringen ble betraktelig bedre med den enn i andre kabinett. Det er ingen skarpe kanter du kan skjøre opp de stakkars nerdefingrene din på... Etter å ha satt inn PSU var synet vakkert. Sort, børstet aluminium utenpå og skinnende blankt inni :) Monteringen av resten av hardwaren gikk som en drøm - jeg forstår hvorfor Lian Li blir ansett som å være en av verdens beste produsent av kabinetter. Jeg legger også til at du selvsagt kan montere harddisker i de 3 eksterne 3.5"-brønnene.

 

I bruk

Det er en justerbare trinnløs rheobus på baksiden av PSU som justerer viftehastigheten på den 12cm Papst-vifta med blåe LEDs fra så og si lydløs til bråkebøtte. På det laveste turtallet kan jeg med hånda på hjertet si at den ikke er hørbar. Den enste støykilden i PCen min er P4 boxedvifta som jeg trolig skal bytte ut i nærmere fremtid :) Støydempingsmattene demper også vibrasjoner fra harddiskene og de optiske drevene. Når det da attpåtil er en stor og kraftig frontdør er arbeidsmiljøet nesten lydløst. Det er deilig :) Utseendet er det ingeting å si på, og det er det heller ikke angående funksjoner. 2 USB2-porter i front er hendig, selv om det nå begynner å bli "standard" på mange kabinetter. Jeg synes at power- og HDD-LEDs er i det kraftigste laget. Det blir bare for voldsomt :innocent: Det er jo et lett kabinett, selv med innmaten montert, noe som er positivt for LAN-gjengere :) Alt i alt et flotters kabinett med en deilig og stabil PSU.

 

Under bruk ligger spenningene på:

+3.3V - 3.28V

+5.5V - 4.95V

+12V - 12.04V

Oppsummering

Som sagt er jeg storfornøyd med disse to produktene, i kombinasjon med hverandre. Det store minuset er prisen, 2700kr er i meste laget for kabinett og PSU spør du meg... Men det var verdt det :yes: Mer fornøyd går det ikke an å bli :)

 

Bilde 1

Bilde 2

 

Terningkast:

 

5+

 

 

 

 

SEC44 har også dette kabinettet med samme PSU. Han har hjulpet meg med å utvide denne testen. Her er hans meninger:

 

Åpning av kabinettet.

 

Sideveggene må skyves bakover. To fingerskruer på baksiden låser den enkelte vegg. Disse må derfor skrues ut. For å få sideveggene bakover, er det enkleste å få en flat gjenstand, f eks en strutrekker, mellom bakveggen og den 1 cm lange "bretten" som fingerskruene er skrudd inn i.

 

Den venstre sideveggen (sett forfra) er den første og viktigste. Den høyre tas bare av i forbindelse med festing av CD/DVD-ROM/brenner og lignende 5,25 tommers utstyr.

 

 

Skruer.

 

Inne i kabinettet ligger en pappeske. Den inneholder dels en skillevegg til harddisk-boksen, se under, og dels skrueposer. Vær oppmerksom på at den ene skrueposen inneholder skruer som ved første øyekast ser helt like ut. Ved nærmere ettersyn er det forskjell på gjengene. Skruene med de smaleste gjengene, ser nesten ut som maskinskruer, skal brukes til festing av CD, DVD osv. Skruene med noe grovere gjenger skal brukes til festing av harddisker.

 

 

Ledninger

 

I kabinettet er det tre vifter. Alle med ferdig monterte strømkontakter. Dvs alle tre har to kontakter hver, en han- og en hun-kontakt. På den måten kan viftene seriekobles før de festes i strømkontaktene fra PSU-en.

 

Kablene for Power, LED osv er samlet på en fin måte i "en" ledning. Så slipper man sprikingen av kabler. I tillegg kan ledningen deles slik at kontaktene kan festes på hovedkortet mens dette er utenfor kabinettet, sml at brettet som hovedkortet skal skrues fast i, kan trekkes ut bakover. Delingen skjer ved at en svart molexkontakt åpnes.

 

Ledningen fra de to USB-kontaktene foran kan derimot ikke deles. Ledningen ender i en "stor" kontakt og fire "små" kontakter. Den "store" har ingen påskrift i motsetning til de fire "små".

 

Den "store" kontakten har 10 hull, hvorav ett er "plugget" og ett er uten ledning. 8 av 10 er altså aktive.

 

To av de fire andre kontaktene har påskriften hhv VCC1 og VCC2. De to andre har påskriftene Ground1 og Ground2.

 

På mitt hovedkort brukte jeg kun den "store" kontakten.

 

Noe overraskende fikk jeg ingen relevant tilbakemelding fra Microplex på spørsmålet om den store og de fire små var alternative muligheter. Spørsmål som ble stilt før jeg hadde fått hovedkortet.

 

 

Hardiskboksen.

 

Hardiskene skal festes i en egen boks nederst i kabinettet. Boksen kan tas ut. Kun to fingerskruer må løsnes.

 

Boksen er laget slik at man kan velge om man vil ha harddiskene stående loddrett på den ene langsiden eller om man vil ha de liggende vannrett. Velger man den loddrette varianten, er det plass til 5 harddisker. Velger man den liggende varianten, er det plass til 3 harddisker. Men det er også plass til en loddrett. Dvs tilsammen 4 harddisker.

 

Velger man den vannrette varianten, må det settes inn en metallplate som skrues fast inne i boksen. Den ellers sparsomme dokumentasjonen for kabinettet (ett ark med tekst/bilder på den ene siden), viser godt hvordan dette skal gjøres.

 

Ved valget av vannrett eller stående løsning, er det viktig å se på hvordan hovedkortet er oppbygd. På mitt hovedkort er det mye ledninger/kontakter akkurat der hvor boksen ligger tett inntil hovedkortet. Da jeg ikke skulle bruke disse i denne omgang, valgte jeg den vannrette løsningen for mine to harddisker. Jeg valgte imidlertid å ikke bruke den nederste plassen slik at jeg fikk litt luft rundt ledningene.

 

Avslutningsvis nevner jeg at festene til harddiskene er laget slik at det kan brukes 3 skruer på hver side. Så lenge du har skruer nok, synes 6 skruer pr enhet å være hensiktsmessig. For CD/DVD-enhetene er det mulig å bruke 8 skruer pr enhet.

 

 

 

Test av SEC44 og rlz

Endret av rlz
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Instemmer helt i din oppfattning vedr. kabinettet !

Enig også i dette med sidedørene, de er litt harde å åpne, og at

manualen er en "joke" !

Min 6070B står siden 3 måneder tilbake å venter på innmat...

...har kommet så langt at kortleser - LianLi selvsagt - og floppy er

montert.

Ettersom jeg aldri tidligere har bygget en pc før, er det godt å lese at

montering av komponenter ikke byr på vanskeligheter !

Må ta meg sammen å få bestillt resten av delene - innlegget ditt ga

inspisasjon -:)

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Det hadde vært fint med en redegjørelse for kablene i kabinettet også. Ensides-oversikten over kabinettet viser lite eller intet om ledningene/kontaktene.

 

De tre viftene har alle en han og en hun-kontakt. Er det ment å være alternativer ?

 

Og dersom hovedkortet kun har to strømuttak for vifter (i tillegg til CPU-viften), kan da to viftekabler kobles sammen slik at de bruker felles strømforsyning ?

 

USB-ledningen har en 10/9 pinskontakt. I tillegg kommer to vcc-kontakter (1 og 2) hver med 3 pin, samt to ground-kontakter (1 og 2) hver med 1 pinskontakt. Skal alle kontaktene brukes ?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...